Surinaams staatshoofd voor een dag naar Cuba

173

PARAMARIBO, 18 nov – President Desiré Bouterse brengt een eendaags bezoek aan Cuba. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken gaat het om een ‘solidariteitsbezoek.’ Het bezoek met een toestel van de Surinaamse luchtvaartmaatschappij, is in het kielzog van de orkaan Sandy. Bouterse zal onder meer Cubaanse topfunctionarissen ontmoeten.

Op program staat ook een ontmoeting met Surinaamse studenten op het eiland van Fidel Castro. Een deel van de studenten moest verplaatst worden na de orkaan. Hun onderkomen was niet meer geschikt na de schade door de natuurramp.

Suriname heeft eerder via de ambassade in Havanna solidariteit betuigd. Ook is hulp aangeboden voor zover Suriname die kan bieden. Bouterse wordt vergezeld door een delegatie functionarissen en komt dezelfde dag terug.

173 REACTIES

 1. Het vermoeden is dat Bouterse voor medische doeleinden is vertrokken naar Cuba. Voorheen had hij dit eiland ook bezoek vanwege gezondsheidsredenen. Kennelijk is deel van de 81 miljoen nodig om de medische kosten te dekken…..


  Maak melding

 2. @Plato.
  Jij zegt precies wat ik denk.
  Bouterse ziet verschrikkelijk slecht uit, opgezwlollen en hij kan niet uit zijn woorden komen.
  Hij is aan boeten voor wat hij mijn land heeft aamgedaan, nu lijkt hij echt op een vette opgeblazen varken.


  Maak melding

 3. @GMAP & Plato, jullie hebben beide gelijk. Bouta is waarschijnlijk ziek en heeft medische hulp nodig. Hulp die hij niet in Suriname kan krijgen. Cuba staat bekend als “the place to be” voor zieke dictators.
  Alleen jammer dat hij belastinggeld aan spreekt voor zijn medischekosten. Hopelijk kunnen de artsen hem uit zijn lijden verlossen en terugsturen in een bodybag. Zou een zegen zijn voor Suriname.


  Maak melding

 4. En als hij erniet meer zal zijn,,wie zal dan in het Su troon zitten ?
  Zullen jullie zeggen nedland of een sranangman die het land en volk met eigen kunnen opbouwt,,,of zullen wij ons zelf weer als verkoop producten opstellen om een volgende periode als mentale en geestelijke slaven in te gaan,..zeg het maar.
  Of zal ik jullie pres worden.


  Maak melding

 5. als hij om gezondheidsreden naar Cuba gaat is het wel een heel dure behandeling met “zijn privé jet”
  Hopelijk heeft hij genoeg tijd over om zijn vrienden van de FARC te ontmoeten.


  Maak melding

 6. Hoezo dang??? als Z.E ziek is da hoedang voor één dag naar Cuba??? mensen gebruik toch je hersens als jullie die nog hebben…ik wist nooit dat je binnen één dag genezen kan worden waar dan ook ter wereld…b.t.w, jullie krijgen nog een verslag en foto’s van PRES. te lezen en zien da, zou ik willlen weten waneer de ‘behandelende bezoekjes zijn afgelegd’.

  Malli.


  Maak melding

 7. @Sra,
  Onze dorps buriki,Ezel
  In suriname hebben wij geen troon,en als die crimineel liever vandaag dan morgen de pijp uit gaat zal suriname dan pas vooruigaan want met criminele massamoordenaar als president zal er nooit vooruitgang komen.
  Sra jij moet bevrijd worden van die paarse dogme, stelletje parasieten.
  Als het aan mijn licht worden die paarse lanveraders verbannen uit suriname na de dood van hun grote LIJDER. de slachtoffers en de doden wreken zich 8dec is in aantocht.


  Maak melding

 8. @Sra, de wereld vergaat niet als Bouta de pijp uit is. Sterker, nieuwe capabele leiders zullen opstaan en het bestuur van het land overnemen. Leiders die respect hebben voor de democratische rechtstaat en leiders die de banden met oud moederland Nederland willen herstellen. En hou aub die slavernij troefkaart op zak, zo achterhaald allemaal. Als of Nederland de intentie heeft om Suriname te annexeren en de slavernij wil herintroduceren. De internationale strafhof staat in Den Haag, dus Nederland ligt ten alletijde onder een vergrootglas.

  Als Bouta er geweest is behoort 2 deling van Suriname tot verleden tijd en zullen mensen terugkeren naar het land. Door de coupe en de binnenlandse oorlog zijn groepen hoogopgeleiden het land ontvlucht. Het land mist een generatie goed opgeleide mensen en dat zie je terug in de toerisme sector en semi overheid sectoren. Er werken mensen daar die geen verstand hebben van zaken. Maar ongeacht of Bouta de pijp uit gaat, deze criminele regering moet weg ! Sinds Bouta aan de macht is staat het land stil. Van zijn beloftes is weinig terechtgekomen en de schatkist is leeg. Vertel mij nu eens waarom Bouterse een zegen is voor Su, want ik begrijp het nog steeds niet.


  Maak melding

 9. Bouterse reis op kosten van de Surinaamse belastingbetaler met prive charter naar Cuba ( kosten tienduizenden usd) om ze een hart onder de riem te steken?????

  Wat een bullshit.

  Laat hij dan lekker thuisblijven en een check overmaken voor dat zelfde bedrag. Daar hebben ze in Cuba meer aan dat een dikke Bouterse met gevolg die ze moeten huisvesten in een duur hotel.


  Maak melding

 10. @Malli.
  Ik draai de vraag om wat voor nut heeft zo een dure 1 daagse reis volgens jou?
  Met dit geld kunnen jullie die vrouw helpen die vecht tegen borstkanker in Suriname.Bouterse loopt te smijten met gemeenschaps geld en in plaatst dat jullie daar tegen protesteren lopen jullie als een stelletje idioten achter deze vet varkentje aan.


  Maak melding

 11. sra gudu,

  da gaat Nederland Su leasen voor 30 jaar, en gaan wij diasopa laten zien wat allemaal bereikt kan worden in 3 decennia’s!!!!

  en dan mi gudu.. da ga je de hele dag hurken op de cassaveplantage in je minirokje 🙂


  Maak melding

 12. Oh , henk de MOL
  Op wiens kosten reizen de leden van de tweede kamer en het koninklijk familie , inclusief Zorro ???
  MEA MAXIMA CULPA !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 13. Koos de Jong
  Internationaal Strafhof wordt de Arena ,zonder meer!!!
  Op de beklaagde bank zal Olland moeten verantwoorden voor zijn walgelijk en verwerpelijke gepleegde daad van Internationaal Staats-Terrorisme tegen de Republiek Suriname in 1980 !!!
  Ironisch he ???
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 14. Henk molenaar ,Gaymap,jacobus,ray,pasew,koos de jong,

  Ik moet lachen om jullie poging om mij aan jullie zijde te krijgen,,voor mij blijven jullie hielen likkers,,zeggen jullie maar wat jullie willen ,ik ben niet anders van jullie gewend.
  Jullie klagen op,pero,paraman ,op mij en ieder die goede dingen in Su ziet gebeuren,,,jullie zijn die veraders die geen zelf respect hebben en hun nationaal zijn voor een ander hebben opgegeven en het niet erg zouden vinden om Su te verkopen,,maar let op jullie hoop zal als sneeuw voor de zon smelten ,dan zullen jullie ernaar verlangen om in Su erbij te horen,maar dan zal het niet meer kunnen,omdat het land Su ,jullie niet wil .
  Jullie weten het allerslechte voor bouterse en dan praten jullie over vrede en barmhartigheid,wie is nu die huigelaars en dwaze ezels die hun kop steeds maar blijf stoten .
  Jullie praten vanuit een niet realistische kenmerk maar volgens een denkbeeld dat door de media is ge creëert.
  Ik ben een nationalist die niet achter anderen gaat staan om sterk te lijken,,ik ben een surinamer die niet bang is om achter de president te staan.
  Zeg mij,, wat zijn/hebben jullie .


  Maak melding

 15. ik zou het erg vinden als onze President ziek zou zijn.
  Want zo een goede president krijgen wij nooit meer.
  laten wij met zijn allen bidden, onze president moet ons geliefd Suriname blijven regeren.God bless Bouterse.


  Maak melding

 16. De schurken bende gaat een dagje uit,op kosten van de SLM en de belastingbetaler.
  Zij die beweren dat ze achter de president van Suriname staan,staan achter een moordenaar en drugsdealer en landverrader van Suriname.
  Ik wens jullie een fijne zondag .


  Maak melding

 17. als beatrix afreist op staatskosten, dan komt zij terug met haar handelsdelegatie met miljoenenorders!!!!

  zij betaalt haar “onkosten” terug!!!

  DADA & CO 🙂 retour 🙂 in Su is een nog grotere belasting op de tog al povere schatkist!

  let wel;…allen dienen een extra declaratie in, want die koffers puilen uit met alleen maar kadootjes voor Familie, Vrienden en jajaaaaa die buitenmeid!!!

  waar is die 23 jarige????

  zet dat ding op youtube mang 🙂 🙂


  Maak melding

 18. Beste Sra:

  Jou land is anno 2012 de ultieme bananenrepubliek van Zuid Amerika en staat in de top van de meest corrupte landen ter wereld.

  Surinaamse politici struikelen over elkaar om maar zo veel mogelijk uit de Surinaamse staatskas te stelen zodra ze in de DNA zitten. De beelden van de afgelopen weken waaruit bleek dat domeingronden worden uitgedeeld aan Surinaamse politici als goedmakertjes zijn stuitend.

  Jou president heeft zijn vrouw een toelage van srd 6000 om lintje door te knippen. Hij benoemt zijn zoon Dino die een strafblad heeft waar Holleeder jaloers op is tot hoofd van een zwaarbewapende tereur eenheid.

  Bouterse plukt het land leeg en domme Paarse Ezels als jij staan erbij en klappen hun handen stuk.

  Somo trekt als superman de wereld rond voor tienduizenden us dollars om investeerders te trekken als beloning voor bewezen diensten ( amnestie). Resultaat: NIKS, NADA.
  Niet vreemd deze man is analfabeet, heeft geen opleiding, heeft de corruptie in Suriname uitgevonden en potentiele investeerders lachen zich de ballen uit hun broek om deze Javaanse clown.

  Veel plezier nog met deze boevenbende.


  Maak melding

 19. sra is/wordt best wel populair hoor!!!

  switie tori mang, tjek deze!!

  Eey sra….dus jij bent een rasta mang noh???

  mi gado….dan geen minirok dragen hoor als je niet hebt geschoren brrrr 😉 🙂


  Maak melding

 20. Beste Sempa: Onze Beatrix gaat op handelsmissie en komt met miljarden aan orders terug.

  Jou Bouterse en Somo: plunderen de Surinaamse staatskas voor hun reisjes en spekken de plaatselijke horeca er mee……

  Is er ooit wel eens een berekening gemaakt wat al die Bouta reisjes met de SLM charter hebben gekost maar veel belangrijker of ze ook maar een euro hebben opgeleverd.

  En die berekening zal er nooit komen..


  Maak melding

 21. sra,
  ik sta aan de( zijde) kant van fatsoen,normen en waarde,rechtvaardigheid, democratie,integriteit en menswaardigheid.
  yu buriki, jij verzint leugens en bedrog om een Mega criminele moordenaar te helpen dat maakt jullie tot slaven van crimineel Bouterse.


  Maak melding

 22. ff aanvullend,…..

  onze Bea wordt wereldwijd ontvangen met alle egards,..

  zij reist de wereld rond als ambassadrice der natie Nederland met een bijdrage aan ontwikkelingshulp GROTER DAN WELK LAND TER WERELD!!!!

  Parmessar en co stappen SLM in met een bedelbagage 🙂


  Maak melding

 23. @sra.
  Je zou best ook president van Suriname kunnen worden hoor;dat is niet verwonderlijk te oordelen naar wat zich tegenwoordig minister,directeur,distriktcommissaris,
  staatraads – en distriktraadslid noemt!
  Dus waarom jij niet?


  Maak melding

 24. Voerige regering heeft voor Bouta regering alles op de orde gezet ,dus er komen genoeg inkomen in Suriname en Bouta regering heeft tot vandaag niks uitgevoerd ,dus hij geniet als een sinterklaas.


  Maak melding

 25. Ach Bouterse heeft een onuitputtelijke bron van inkomsten gevonden, ….gewoon een vette begroting door het parlement drukken. Alle dijken moeten gewoon ff in de prullenbak. En leven als een koning in Suriname.


  Maak melding

 26. ff een spoedreisje naar Cuba.
  Hopelijk dezelfde diagnose als vriendje Chavez.
  Beiden hebben dezelfde dikke opgezwollen plofkop.
  En hopelijk onbehandelbaar en terminaal.
  Laten we hopen op een lange lijdensweg voor hem.


  Maak melding

 27. Dames en heren waar was Bouterse tijdens die grote brand in paramaribo?
  Hij gaat nu naar Cuba om zogenaamd zijn solidariteit te betuigen en zijn eigen volk laat in de steek .


  Maak melding

 28. @gmap
  bekendste uitspraak van DDB: al staat heel Paramaribo in brand,ik slaap als een roos. En nu moet hij voor een beetje wateroverlast in Cuba studenten een hart onder de riem steken.
  Kijken of hij ook zo humaan is als de mensen in Commewijne en Coronie verzuipenb omdat er geen dijken zijn.


  Maak melding

 29. Beste GMAP: dat is een goeie.

  Suriname en Surinamers interesseren Bouterse geen moer.

  Bouterse heeft één belang en dat is zijn eigen belang.

  Daarvoor is hij bereid heel Suriname op te offeren.


  Maak melding

 30. “”Op de beklaagde bank zal Olland moeten verantwoorden voor zijn walgelijk en verwerpelijke gepleegde daad van Internationaal Staats-Terrorisme tegen de Republiek Suriname in 1980″”

  Dus wakti sempa, je geeft toe dat “25 februari” terrorisme was? Wie heeft die daden ook alweer gepleegd?

  Henk Molenaar en consorten: die “nationalist” sra die na zo lang nog geen behoorlijk Nederlands kan schrijven, maar -belangrijker nog- ook geen behoorlijke gedachte kan opboeren- zit gewoon in Holland. Zijn “”president”” heet Beatrix. Bovendien werkt hij niet. hij heeft niet genoeg kennis en vaardigheden om mee te doen in die maatschappij.


  Maak melding

 31. Die bouta de gek heeft gewoon een lading van die nieuwe biermerk meegenomen zodat de surinaamse studenten daar het kunnen proeven!
  Dat heeft hij reeds eerder gedaan met Parbo bier toen hij gedacht had dat de surinaamse studenten daar dorstig waren.En toen nam hij voor ze mee..PARBO BIERIE …DAT NA BIERIE.
  Wedden dat hij dezelfde dure grap weer zal herhalen?
  Voor kerst zal hij de studenten op Cuba weer laten halen voor viering op kosten van de belastingsbetalers hier in Suriname.Weer zal de SLM gehijacked worden,weer zullen de vele passagiers de dupe worden van het bizarre levenstijl van bouta, de verschrikkelijke!


  Maak melding

 32. Gaymap,Medusa,vene,pasew,surinam patriot.

  Jullie kennen mij niet om over mij te oordelen,net zo min jullie bouterse niet kennen.
  Het negatieve kijk vanuit jullie standpunt maakt jullie in een heleboel opzichten tot een dwaas die erop gebrandmerkt is om te verwijten en te oordelen,.ik weet dit,wat jullie aan negatieve wensen voor het Su regering wensen tot een teleurstelling voor jullie zal eindigen.
  Dan zegt er een van jullie dat ik een rasta man ben ,dus blowen en geen werken,,dat is heel zwak,hoe weet jij dan als ik niet werk of blow,dat is weer een domme opmerking van onwetendheid,,,,maar ja,ik ben een rasta ,mag het dan niet,ik betrek jullie persoon niet op deze forum,omdat het mij niet interesseert hoe jullie zijn,maar jullie gedachten leggen jullie bloot ,en nogmaals ,jullie mogen klagen,oordelen,schelden,of wat dan ook,,,het doet mij,bouterse,pero,paraman of degene die positief tegen over Su staat helemaal niks,,,blijven jullie maar achter je pc zitten om te klagen.

  Vergeet niet ,,wie een kuil voor een ander graaft,zal er zelf in vallen .


  Maak melding

 33. Henk molenaar

  Suriname is mijn bananen republiek en niet jou land,,ben jij in su geboren?neen,dus jij hebt niks te vertellen.
  Jou uitspraak zal Su geen goed doen.

  Pawiro
  Inderdaad, ,time will tell
  Blijf maar slechte ziekte voor een ander wensen,,maar kijk uit dat jij straks zelf niet ziek word,,,ik wens niemand een ziekte of dood toe,,alleen maar gezonheid,kracht en voorspoed..

  Kunnen jullie dat ook?


  Maak melding

 34. Midete

  Zelf jij zal ooit voor het gerecht staan,en zal geoordeeld worden.
  Ik heb geen president in holland,maar in suriname.
  En volgens mij heet jou president,Rutte,en geen beatrix zoals jij van mij wil beweren,,toch.


  Maak melding

 35. Zondag 18 november 2012 om 15:03 uur, door sropoe
  Aij baja,die rediemoesoes zijn op hun plaats gezet,door,Sra

  Wie is die sra eigenlijk.
  Dat ben jij zelf sropoe whawhawha


  Maak melding

 36. ALS het aan enkele “surinamers” ligt verkopen zij suriname direct aan holland. ALs je je aangesproken voelt dan weet je het wel wat te doen 🙂


  Maak melding

 37. Dit is gewoon een vliegertje oplaten om te kijken hoe de wereld gaat reageren op zijn reizen naar het buitenland.Net als toen hij pas pres.was en naar Guyana ging om het reizen uit te proberen.Straks wordt Sur.voorzitter van de UNASUR dus even kijken hoe het gaat met reizen door Z.Amerika.Met de EU-Artikel 8 weet je het maar nooit.En Cuba gaat hem niet uitleveren.Hooguit adviseren.

  Cobie.


  Maak melding

 38. @sra
  Jij woont in Suriname [volgens jouw].
  Hou jij wel van Suriname als land,idioot sra???!!!!
  Neen, je houd van BOUTA en niet van Suriname!!!!

  Ik woon op de MAAN ,desondanks zie ik hoeveel onrecht je baasje de surinaamse bevolking dagelijks aandoet !!!Ik laat mijn stem horen tegen je BAASJE!!!
  ZAl het altijd blijven doen totdat hij voorgoed achter slot en grendel verdwijnen zal!!


  Maak melding

 39. sra,
  Om met jou laatste zin te beginnen, hoeveel kuilen heeft Bouterse al niet gegraven voor anderen.Word tijd dat hij zelf in kuil valt.
  Ik ken jou niet maar ik heb goede mensenkennis om te weten dat jij geestelijk niet normaal bent.
  Over die coke snuiver Bouterse gesproken ik ken hem meer dan dat jij denkt vergis je niet. Bouterse lacht jullie uit achter zijn glaasje black, hij kijkt neer op zwarte mensen Bouta no lobi blaka man hij gebruikt ze. niet voor niets noemt zich zelf een indiaan.


  Maak melding

 40. Ray
  Arme jongen ,ben jij boos ,of,kan jij het schelden niet weg laten.
  Ik heb niet gezegd dat ik in Su woon,ben wel geweest,en het is prachtig en mooi.
  Dat jij op de maan woont is niet mijn zorg,,daarom praat jij uit onwetendheid,,kom terug op aarde om de dingen beter te zien,want nu praat jij uit onwetendheid.
  Ik ben een nationalist en houd van Su,en dat kan van jou niet gezegd worden,toch,jongen.


  Maak melding

 41. @sra

  Jij schreef aan :Gaymap,Medusa,vene,pasew,surinam patriot.

  “Jullie kennen mij niet om over mij te oordelen,net zo min jullie bouterse niet”!

  Het kleine beetje dat we van je weten is voor ons genoeg om tot een “redelijk oordeel” over je te komen!


  Maak melding

 42. Gaymap

  Jij weet zelf,dat,jij,onzin loopt te verklaren,,jij zit vol met de verkeerde oordeel ,dat jij een groote dwaas aan het worden ben ,en daarom geen antwoord van mij hoeft te verwachten.
  Zit jij naast bouterse om wat jij schrijft te rechtvaardigen, dwaas.


  Maak melding

 43. Medusa

  Jou tijd komt ook nog wel.

  Oordeel mij en andere maar
  Jullie weten niks van mij,,of kennen jullie mijn persoonlijkheid .
  Jij die zo christelijk ben móet weten dat jij niet over een ander moet oordelen opdat gij niet geoordeeld word,,toch,Medusa.


  Maak melding

 44. “”Zelf jij zal ooit voor het gerecht staan,en zal geoordeeld worden.””

  Zou kunnen, maar dan als aanklager en niet als beklaagde

  “”Ik heb geen president in holland,maar in suriname.””

  Nee, dommie. Jij hebt een koningin, een kroonprins en een prinses. Ga het Wilhelmus maar leren voor ze je wegjagen omdat je de integratietoets niet gehaald hebt.. 😉

  En volgens mij heet jou president,Rutte,en geen beatrix zoals jij van mij wil beweren,,toch.

  1 Ik merk dat je niet weet waar aanhalingstekens voor dienen.

  2 Rutte is minister-president EN GEEN PRESIDENT, dommie. Zelfs Nederlandse gevangenen studeren verder. Ga eens een krant of een boek lezen. Je zal dan al snel ontdekken hoe weinig je weet.


  Maak melding

 45. help mij tjeken!!!!

  was het niet lange vinger Abraham die om medische reden langer verbleef op Cuba terwijl hij op “””STAATSBEZOEK WAS”””” ,..???…

  ai boi belastingbetaler!!!


  Maak melding

 46. sra schrijft,..

  Jij kent het Su geschiedenis niet,anders zou jij weten dat : ) een indiaan een blaka mang is 🙂

  sra gudu…stop onmiddellijk met voortplanten 🙂 🙂


  Maak melding

 47. strede strde wie no sa vrede bouta na wie vesie mang
  herie libie te na dede pero e vetie gie sranang

  de gedachten gang van iedere redimusus respecteert pero


  Maak melding

 48. Bouta belt Abrahams ; tringggg tringg Abrahams: “hallo” Bouta : “eeee buru fa?” Abrahams : “ee druk mi druk sa yu wani? ” Bouta: “sa yu é du baka? so so probleem yu é djie sma” Abrahams: “jé lul mang, mi é du mi sani, yu é du yu sani,..2015 é doro ..yu moes é teki brada ,roof sa yu mang roof. Baka 2015 a kba djie unoe…rooof ok laterrs tuuttuuttuut.


  Maak melding

 49. zitten er geen studenten in Syrie en de Gazastrook?
  Moet hij daar een poosje gaan rondwandelen in een open (mijnen) veld.
  Zijn we meteen van die megalomane dorpsgek verlost.


  Maak melding

 50. oohw, dus als je niet bent geboren in Suriname mag je niets over Suriname zeggen volgens die kronkel van sra,diaspora lees goed wat die idioot sra schrijft.
  sra, Midete stelt jou een vraag geeft antwoord a.u.b


  Maak melding

 51. leGMAPje ,
  Op jouw posting reageren betekent ;”De volume van de radio omhoog doen/luider draaien voor een dove ” !!!
  Oh oh , stuk verdriet yo !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 52. Midete ,
  Het is niet een kwestie van toegeven maar het is een feit dat het door Olland georkestreerde staatsgreep een daad is van ” Internationaal Staats-Terrorisme ” !!
  Vervolgens betekenen de verwerpelijke en walgelijke misdaden/delicten , grove schendingen van de rechten van de individuele surinaamse mens !!!
  Het druist in tegen alle Internationale Verdragen en Internationale Rechts Orde !!!
  Midete , ooit gehoord van ; ” Doen plegen of opdracht-gever “???
  DINKY BUN TRANGA !!!
  OPO YU YEYE NO SAKA YU KRA !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 53. In tweede wereld oorlog werden mensen die samenwerkten met de bezettingsmacht landveraders NSbers genoemt, in Suriname heten ze Redi musu.
  In mijn ogen is iemand die zich leent om de democratie is zijn land naar huis te schieten om wrede en meedogenloze dictatuur te vestigen een landveraden die de vuurpeloton verdiend.
  In Suriname zien sommige maloten zo een landverader als hun verlosser, iemand die moord en verderft heeft gezaaid in hun land,iemand die jou land tientallen jaren achteruit heeft gezet. iemand die jou land heeft beroofd van als waardigheid en rechtvaardigheid. dit is mijn antwoord op die geestelijk gestoorde Surinamers die hun onderdrukker adoreren


  Maak melding

 54. Beste Sempa: Weet je wat Suriname vrij maakt:

  Jou Bouta met 2 vingers in de lucht die de waarheid verteld over de decembermoorden.

  Dan is hij pas een kerel en geef laffe hond die zijn eigen amnestie moet kopen.

  “Recht en Waarheid maken vrij”


  Maak melding

 55. Beste GMAP

  Met types als Sempa blijft Suriname het toonbeeld van een ultieme bananenrepubliek.

  Als zou Bouterse 500 Surinamers eigenhandig hebben vermoord dan nog staan types als Sra, Pero, ParamAN en Sempa achter deze crimineel omdat hij zo heerlijk anti-Nederlands is.


  Maak melding

 56. Zondag 18 november 2012 om 19:39 uur, door GMAP
  In tweede wereld oorlog werden mensen die samenwerkten met de bezettingsmacht landveraders NSbers genoemt, in Suriname heten ze Redi musu.
  In mijn ogen is iemand die zich leent om de democratie is zijn land naar huis te schieten om wrede en meedogenloze dictatuur te vestigen een landveraden die de vuurpeloton verdiend.
  In Suriname zien sommige maloten zo een landverader als hun verlosser, iemand die moord en verderft heeft gezaaid in hun land,iemand die jou land tientallen jaren achteruit heeft gezet. iemand die jou land heeft beroofd van als waardigheid en rechtvaardigheid. dit is mijn antwoord op die geestelijk gestoorde Surinamers die hun onderdrukker adoreren
  =======================================================Wij vragen ons onderhand wel af wie gestoord is, “GMAPP lult een eind weg in de ruimte en Bouterse deelt hier en nu de lakens uit”.


  Maak melding

 57. Als je nu nog niet weet wie geestelijk gestoord is dan mogen jullie van de bosje brug springen, want dan is er geen helpen meer aan.
  Dat criminele massamoordenaar de lakens uitdeeld in Suriname is geen nieuws iedereen kan lezen en zien hoe onderdanig en slaafs jullie gedragen,enige wat nog rest is dat hij jullie zijn ontlasting geeft om te vreten.


  Maak melding

 58. @GMAP
  je veter is los mie boi.
  dat komt ervan als je alleen maar poep eet want da ga je alleen maar poep praten.
  van smorgens vroeg to savonds laat ben je op deze forum.
  moet je niet gaan werken voor je brood gestoorde slijmjurk.


  Maak melding

 59. nou, laat bouterse lekker naar cuba gaan en zijn ding doen. Van bouterse weten wij het een en ander.

  Wat rutte en zijn bende allemaal uitspookt weten wij niet. Dat gebeurd allemaal onder de cover. Met en “net” jasje.

  Dus bouterse doe gewoon je ding en laat de rest maar lekker lullen.


  Maak melding

 60. @Sra, wij hebben zeker geen negatieve kijk op Suriname. Met Suriname zelf is niets mis mee. Het is een prachtig land met lieve mensen. Waar wij moeite mee hebben is deze criminele regering.

  – De leider van deze regering heeft 15 broeders als beesten afgeslacht.
  – De leider van deze regering is bij verstek veroordeeld in Nederland voor drugsdelicten.
  – Deze leider heeft zich zelf en z’n amnestie verleend en de surinaamse rechtspraak monddood gemaakt.
  Amnestie is nooit onderdeel geweest van de verkiezingen
  – Deze leider heeft nepotisme verheven tot een ware kunstwerk.
  – Deze leider heeft banden met FARC
  – Deze leider heeft nauwelijks iets waargemaakt van haar verkiezingsbeloftes

  CONCLUSIE + ADVIES: Als deze regering een eerlijke evaluatie maakt, zal ze tot de conclusie moeten komen dat er een zeer slecht beleid is gevoerd en de rechtstaat aan haar laars heeft gelapt en dat zij liever haar mandaat kan teruggeven aan het volk. Met andere woorden, laat de bevolking maar uitmaken wie de opvolger van Bouterse gaat worden, want 1 ding is zeker. Suriname heeft 2,5 stilgestaan onder deze leider en dat is niet acceptabel.

  Beste SRA, kom nu eens met een inhoudelijke reactie ipv iedereen maar de schuld te geven. Want de bovengenoemde feiten liegen er niet om !

  Graag een reactie zonder de emotionele woorden: Slavernij, Nederland, Redimusu, Nationalist, Patriotisme, Kapitalisme, Zionisme etc etc..

  Dat moet toch wel lukken broeder ?


  Maak melding

 61. Beste Koos:
  Wat heb jij een geduld met onze SRA die door de inhoud van zijn postings toch duidelijk maakt het IQ te hebben van een hardgekookt ei.


  Maak melding

 62. Voor types als Pero en SRA zonder opleiding, zonder moraal, historisch inzicht en vaardigheden is het meelopen met de Paarse Bende de enige mogelijkheid om te proberen een graantje mee te pikken.

  Als loopse teefjes lopen ze achter Bouterse aan in e hoop dat hij ze een stuk bot toewerpt.

  In troebel water is het goed vissen


  Maak melding

 63. surinam patriot ,
  Moet men de zgn. ” Recht en Waarheid van leGMAPje en consorten ” als feitelijke en Juridische Waarheden aannemen ???
  Recht en Waarheid die zijn oorsprong vinden uit het ” van horen zeggen ” en doelbewuste media-manipulatie cq.” Desinformatie ” ???
  Als ” Waarheid ” staat voor een subjectieve beleving van zaken door een persoon of een dicipline , dan heeft een ieder of elk dicipline zijn/haar ” EIGEN WAARHEID ” !!!
  Hopende hierbij jou van dienst te zijn en in afwachting op een reactie jouwer-zijds ,
  KRAKTI NANGA SOSO LOBI !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 64. @koos de jong
  dat gaat hem zeker NIET lukken, want hij heeft geen benul wat deze woorden betekenen.
  Hij deelt namelijk met de rest van de gehele bevolking 1 hersencel.


  Maak melding

 65. Sempa: Gaaaaaaap

  Het komt neer op één ding: Wie gaf de order om de 15 Surinamers op 8 december 1982 te arresteren, te martelen en af te schieten.

  Dat was de huidige president van Suriname.

  Case closed


  Maak melding

 66. Koos de Jong, ik denk dat jullie meer de pik hebben op bouterse. Omdat hij lekker zijn gang gaat, en lak heeft aan nederland. nederland kan geen enkel druk op hem uitoefenen. nederland krijgt zijn zin niet bij hem. En dat frustreert nederland.

  De rest wat je aanhaalt in je schrijven is emotie vragen.


  Maak melding

 67. Beste Henk, ben zojuist terug van een heerlijke strandwandeling op Scheveningen. Ook nog even de toekomstige onderkomen van Bouterse bezichtigd. Dat ziet er wel spik en span uit. Dat werkt wel zo ontspannend en dat geeft mij weer hoop. Tja wat SRA betreft, IQ van een hardgekookt ei ? Denk dat je een ei terkort doet, maar dat terzijde.

  Als Tom Cruise kan bekeren van Scientology is er ook hoop SRA en z’n vrienden. Probeer de discussie waardig te voeren en niet mee te slepen door emotionele gebrabbel. Ik laat mij soms ook meeslepen door emoties helaas.

  Lastig zeker, maar 1 staat vast, Bouterse gaat van z’n voetstuk vallen en het fatsoen gaat winnen. Gaat hij in dit leven geen verantwoording afleggen, dan maar postuum berechten die handel. Ik hou mij iedere dag daaraan vast en tot die tijd rust ik niet. Daarvoor heeft mijn familie teveel meegemaakt.


  Maak melding

 68. @Kolibrie, hoezo de rest wat ik aan haal is emotie vragen ?

  Wat had ik dan moeten doen, die 15 moorden onder het tapijt schuiven ? No way broeder ! Als één van jouw familieleden daarbij zat, had je ook nooit gerust.

  Of ik de pik op Bouterse heb ? Nou en of ! En die reden heb je net gehad …rest my case


  Maak melding

 69. Koos de Jong ,
  wat kan jij veel vertellen over andere landen .
  Vertel ook een keertje een verhaal over jouw Olland !!!
  bvb. over jouw vers gesmolten Paarse-Kabinet/Gunnen-Kabinet ,de Noord-Zuid lijn , Bezetting van Kunduz , onhumane bejegeningen van asielzoekers( levende mensen
  ,van vlees en bloed )etc etc
  Jij kan zo mooi verhalen vertellen , moet lukken tog!!!
  Ondanks het feit dat wij , in de Republiek Suriname het niet zo breed hebben , sluit de President van de Republiek Suriname zijn ogen niet dicht voor de Cubaanse volk , die getroffen werden en slachtoffers zijn geworden van Moeder-Natuur cq. de orkaan Sandy.
  Wij , SURINAMERS , zullen ten alle tijden solidair zijn met het Cubaanse Natie en zeker in deze !!!
  Wij , SURINAMERS ,zijn en blijven Mensen-Kinderen !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 70. neen Koos de Jong, dit is een criminele actie van jouw.

  Het is bouterse die je dwars zit. Bouterse laat zich niet koeieneren door nederland.
  En dat zit nederland dwars.

  De moorden is een lokkertje.


  Maak melding

 71. @Kolibrie, vertel ons wie er destijd (politiek) verwoordelijk is geweest voor de moorden ? Er is toch maar 1 iemand die opdracht heeft gegeven voor deze afslachting ?

  Je zelf amnestie verlenen is feitelijk een schuldbekentenis. Niet meer niet minder.

  Maar ik zeg, laat de rechter een oordeel hierover geven. Kolibrie, als jouw leider onschuldig is, heeft hij niets te vrezen. Laat hem z’n verhaal doen.

  Recht en waarheid maken vrij toch ?


  Maak melding

 72. Dat bouterse fout is geweest is duidelijk.
  Dat moet hij en suriname zelf zien op te lossen.

  Nederland hoeft daar geen held uit te hangen.
  Laat nederland maar de held uit hangen in zijn eigen land.

  De criminele invloed van nederland in suriname is voltooid verleden tijd.


  Maak melding

 73. Beste Kolibrie: denk je nu echt dat het 99,99 procent van de Nederlandse bevolking kan schelen of Suriname verdrinkt in het Bouterse moeras???

  “, ik denk dat jullie meer de pik hebben op bouterse. Omdat hij lekker zijn gang gaat, en lak heeft aan nederland”

  Daar gaan jullie Paatse Ezels nu de fout in. Bouterse heeft lak aan Suriname en gaat lekker zijn gang.

  Suriname is door Bouterse verworden tot de ultieme bananenrepubliek. Slaap lekker.


  Maak melding

 74. henk de Mol ,
  Was jij geinformeerd ,dat na de verijdelde tegen-coups in begin jaren 80 waarbij het regie ook in handen was van jouw Olland, jouw Olland solistisch hard bezig was met het plannen van een Ollandse militair-interventie ???
  Was jij ook op de hoogte gesteld dat de 15 Ollandse vazallen prominente rollen toebedeeld kregen in een ” SCHADUW-RE-GERING ” (indien de militaire invasie zouden slagen),samengesteld door jouw Olland ???
  Had jij de boodschap gekregen dat de solitische Ollandse militaire interventie plannen gestuit was op Brazilie ???
  Was jij ook op de hoogte gesteld dat de 15 Ollandse vazallen hierdoor in de steek werden gelaten door jouw Olland,omdat de beloofde Ollandse militaire invasie niet kwam ???
  Het relaas omtrent 08 december 1982 was een der gevolgen van het door jouw Olland georkestreerde staatsgreep , contra-coups , staatsondermijnende subversieve activiteiten en militaire interventie plannen !!!
  Keuze vrijheid heeft/draagt zijn verantwoordelijkheid!!
  En op z’n surinaams :” NO PREE NANGA TIGRI-BARBA ”
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 75. Henk Molenaar, laat bouterse maar lekker doen wat hij wilt in zijn mooie suriname.
  Nederland is een bananenrepubliek in europa.

  De pot verwijt de ketel.


  Maak melding

 76. reizen naar dubieuse figuren zoals Castro, Chavez, Obiang en die schurk in Iran, maak je niet bepaald vrienden mee in deze wereld, het enige wat je hiermee bereikt is een negatief imago voor het land Suriname.


  Maak melding

 77. En malafide-handelaar henk de MOL doet zaken in bananenrepubliek Suriname .
  Hypocriet of Parasiet ???
  In beide gevallen , aub. blijft ver weg , is niet bevorderend voor de banaan !!!
  En over PAARS gesproken ,is dat niet de huidige kleur in Den HAAG ???
  Ja inderdaad , die doen wat zij willen en niet wat het volk wil !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 78. Zoals ik de wet ken, sempa, worden zowel de opdrachtgever als de uitvoerder zwaar gestraft. Jij wil juist dat de enigen die NIET schuldig zijn gestraft worden.

  @ sra:

  Wacht je op mijn oordeel? Ik geef die regelmatig. je reageert er ook vaak op. Blijf kijken, er komen nog meer.


  Maak melding

 79. Midete ,
  Indien jij daadwerkelijk de deskundigheid in pacht heeft cq. de Wet , mag mijn persoon het toch van jou verwachten dat het orkestreren en doen plegen van een staatsgreep in een staatkundig onafhankelijk land een daad is van Internationaal Staats-Terrorisme ???
  Betekenen ook dat de Nationale Rechts Orde en de Surinaamse Democratie om zeep werden geholpen door Olland !!!
  Vervolgens kan dat in principe enkel maar op een manier vertaald worden :” wrede schendingen van de rechten van de Surinaamse Individu en alle ingezetenen ” !!!
  Ja tog , me_neer de rechtsgeleerde ???
  DINKY BUN TRANGA , KRAKTI NANGA SOSO LOBI !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 80. henk de MOL ,
  Het was oorlog , het gevolg van het door Olland georkestreerde staatsgreep !!!
  Daardoor werd de staat van beleg aangekondigd en de Wet buitenwerking gesteld cq. de Surinaamse democratie werd aan flarden geschoten onder supervisie van Olland !!!
  Ironisch he , henk de MOL !!!
  Is het niet Olland die voor het gerecht gesleept moet worden ???
  Ja tog , yo malafide handelaar yo !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 81. henk de MOL ,
  Republiek Suriname is vrij !!!
  Jij doet toch zaken in Su ???
  En in het vervolg ; Indien jij gebruikt wil maken van mijn parool , doe het dan in z’n geheel en niet maar de helft van …!!!!!
  Onthouden he , yo malafide-handelaar yo !!! RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 82. Gmap,Henkie,Koosje en konsorten…..ik heb zo medelijden met jullie….jullie klinken als grote lummels die hun vijand willen uitschakelen maar dat doen achter de rok van mama


  Maak melding

 83. @Malli.
  Geloof je anno 2012 nog in foto’s?
  Nou dan heb ik 1000-den voor je die wat afbeelden,
  terwijl de werkelijkheid anders is!
  Denk je niet dat de fotograaf c.q. hij die toestemming voor de publicatie gegeven heeft,ons wil laten zien,wat hij wil en niet wat wij zo graag willen zien?


  Maak melding

 84. Maandag 19 november 2012 om 07:55 uur, door MEDUSA

  @Malli.”…Denk je niet dat de fotograaf c.q. hij die toestemming voor de publicatie gegeven heeft,ons wil laten zien,wat hij wil en niet wat wij zo graag willen zien? ”

  Is er dan echt niemand die ons kan verlossen van dit addergebroed ?

  P.S :Your so f^cking stupid ,it hurts !


  Maak melding

 85. Beste Sempa: Zelf in oorlogstijd is het een oorlogsmisdaad om ongewapende burgers af te knallen.

  Jou Bouterse heeft zelfs krijgsgevangen ( Ramboukes en Hawker) die gewond op een brancard lagen als honden afgeschoten.


  Maak melding

 86. Midete

  Ik weet al uit welke bron jij jou informatie haald,,,die oordeel wetten van jou zijn geen handelbare wetten/oordeel ,het oorspronkelijk concept daar weet jij niks van.
  En,ik heb geen tijd voor die onzin dat jij loopt te verklaren,jij weet zelf dat ik gelijk heb,maar toegeven zal jij nooit doen,omdat die mentaliteit door jou zogenaamde wet makers is aangeleerd.


  Maak melding

 87. Nederland met een grote handelsdelegatie naar Brazilie.
  Suriname gaat naar Cuba,Venuzuela,Haiti,Obiang om te leren hoe ze hun eigen mensen moeten bedriegen en onderdrukken.
  Obama naar Birma omdat men daar inziet dat dictuur niet meer van deze tijd is, kijk hoe gaat met Brazilie na de militaire onderdrukking en dictatuur.
  In Suriname geloven ze nog steeds in dictatuur.


  Maak melding

 88. Het is begonnen met sra ,daarna pero,sempa,Kolibrie,janosje en andere rechtgearde surinamers,,”luister no, Su haters, jullie witmang dinkie heeft geen waarde voor ons de ekte sus,wij willen en zullen nooit denken hoe jullie willen.
  Dan mogen jullie woorden als hard gekookt ei of paarse bende uiten ,voor mij blijven jullie wat wij in Su zeggen, een witmang go likke
  Ik herhaal;Sra heeft jullie redimusus met een bek vol tanden laten staan,”jullie zijn gebrandmerkt om tegen spraak tegen het Su regering te geven dat jullie geen realiteits besef van nu hebben.

  Bouterse heeft jullie koekje van eigen deeg gegeven,,en dat maakt jullie gek.

  bouterse is ook mijn president

  Bouterse,krakti.


  Maak melding

 89. sropoe ( = sta en pero)

  “Sra heeft jullie redimusus met een bek vol tanden laten staan,”jullie zijn gebrandmerkt om tegen spraak tegen het Su regering te geven dat jullie geen realiteits besef van nu hebben”

  Zie hoe wanhopig dat Paarse Gespuis is. Sra die geen 2 woorden Surinaamse en/of Nederland kan schrijven ( ook Sropoe en Per0 niet: ze zijn dus alle drie dezelfde stumpers) heef de “Suri haters’met een mond vol tanden laten staan.

  Wat een ongelofelijk dom rapalje is dat DDP gespuis toch.


  Maak melding

 90. Beste Sempa, als het idd oorlogstijd was, waren de Geneefse oorlogswetten van toepassing. In dit geval de 3e wet.

  Krijgsgevangenen moeten:

  *Humaan en met eerbied behandeld worden,
  *Hun naaste verwanten en het Krijgsgevangenenagentschap van het Internationale Rode Kruis van hun gevangenschap kunnen inlichten,
  *Regelmatig met hun naaste verwanten en bijstaanders kunnen corresponderen,
  *Kleding, eetgerei en persoonlijke spullen kunnen bijhouden,
  *Afdoende gevoed en gekleed worden,
  *Gehuisvest worden op minstens gelijke voet als de vijandelijke soldaten,
  *De medische zorg krijgen die ze nodig hebben,
  *Betaald worden voor enig werk dat ze doen,
  *Gerepatrieerd worden indien ze ernstig ziek of gewond zijn, waarna ze niet terug in militaire dienst mogen keren,
  *Vrijgelaten en gerepatrieerd worden als de vijandelijkheden beëindigd zijn.

  Ze mogen niet:

  *Andere informatie dan naam, leeftijd, rang en dienstnummer gevraagd worden,
  *Geld en waardevolle zaken afgenomen worden zonder registratie en latere teruggave,
  *Individuele privileges gegeven worden tenzij die verband houden met gezondheid, geslacht, leeftijd, rang of beroepskennis,
  *In kleine cellen vastgehouden worden buiten de wet om. *Beperkte bewegingsvrijheid om veiligheidsredenen kan wel,
  gedwongen worden militair, gevaarlijk, ongezond of vernederend werk te doen.

  En wat heeft Bouterse gedaan: HIJ HEEFT ZE ALS BEESTEN AFGESLACHT ! Hij heeft een misdaad begaan. En hij weet dat, vandaar dat hij z’n reet met amnestie moest reddden.

  Dat eeuwige gejank over Nederland kennen we nu wel. Laat die megalomane leider van je voor het hekje staan. Laat hem z’n verhaal doen. Als Nederland een dubieuze rol heeft gespeelt willen we dat graag horen. Hij heeft toch een bloedhekel aan Nederland ? Ik zou zeggen kom maar op.


  Maak melding

 91. Henk molenaar

  Even ,want ik heb geen tijd voor jou domme gepraat.

  Kan jij het niet hebben dat surinamers als één denken.

  Oja,jij heb liever dat wij verdeeld zijn,”om ons tegen elkaar op te zetten.

  Wij hebben jou wel door.

  Daag


  Maak melding

 92. Maandag 19 november 2012 om 09:27 uur, door sropoe
  Het is begonnen met sra ,daarna pero,sempa,Kolibrie,janosje en andere rechtgearde surinamers,,”luister no, Su haters, jullie witmang dinkie heeft geen waarde voo

  Leuk dat je al je nicknames bekend maakt hier.


  Maak melding

 93. De echte rechtaarde Surinamers zijn wij die hier kritiek durven te geven op deze achterlijke regering.
  Zij die deze regering naar de mond praten,zijn bezig de diktator in de persoon op te wekken,om ons land weer te terroriseren als in de jaren 80.


  Maak melding

 94. @Sropoe (of 007 Pero), wij hebben jouw ook door met je dubbele aliassen. Bouta kraktie ? Whahahahaaaa…je valt zwaar door de mand !!!

  @SRA, de surinaamse bevolking is tot op het bot verdeeld. En zolang Bouterse op z’n troon zit blijft dat zo. Prima toch. Kennelijk wonen er ook fatsoenlijke mensen in Suriname. Mensen die niet in zee gaan met een moordenaar.

  Wil je nog even aan herrineren dat de meerderheid van de bevolking niet op het NDP heeft gestemt. De Mega Witte Poeder Combinatie bestaat uit meerdere partijen die gezamelijk een meerderheid hebben. Maar goed, amnestie is nooit onderdeel geweest van NDP sekte verkiezings-programma, dus in die zin hebben ze kiezersbedrog gepleegd.

  Maar wat heeft 2,5 jaar Bouterse werkelijk opgeleverd ? Dat kun je in 1 woord samenvatten. Feitelijk NIETS… daarom moet het mandaat weer terug naar naar de volk. Op alle grote dossiers heeft hij gefaald.

  En dat je Bouterse nog steunt, getuigt dat je het verstandelijk vermogen hebt van een bevroren ijslollie. Iedere weldenkend mens weet dat Bouterse geen capaciteiten heeft om president te worden.


  Maak melding

 95. 2,5 jaar DADA!!!

  hij verhoogt de kinderbijslag & aov direct gevolgd door een government-take 🙂

  hij geeft sardien met korting aan volk,…en toelage aan soldaat 🙂

  hij zorgt voor naschoolse warme maaltijd en direct dient hij in 81 miljoen …..

  DADA = geven & veel nemen 🙂 🙂


  Maak melding

 96. @Pasew, soms sluit Casaveplanter Pero idd af met Bouta Go Go, maar soms ook met Bouta Krakti. Die gast spoort echt niet. 24 per dag opgesloten in je bijlmer flatje. Dan krijg je idd de kolder in je kop. Nog even en hij gaat Sky Fall imiteren vanaf z’n flat. Hij gaat z’n goddelijke gang maar.


  Maak melding

 97. Hoe je het ook draait of keert, wij mensen stellen niet veel voor. Waarom maken we zoveel woorden vuil aan één onbeduidend persoontje? Zij die Bouterse aanbidden en zij die Bouterse haten zullen dat blijven doen ze zullen elkaar niet op andere gedachten brengen. Kunnen we niet vanaf nu, afspreken dat we elkaar niet meer lastig vallen met Bouterse en rustig afwachten tot de natuur met de oplossing komt, een oplossing, die menselijkerwijs gesproken, met of zonder de hulp van Cubaanse artsen, niet lang op zich zal laten wachten.


  Maak melding

 98. henk de MOL ,
  Jou in het gelijk stellen betekent dat mijn persoon de daden van de Ollandse verzetstrijders tegen Nazi-Duitsland af moeten keuren !!!
  Voor je lang zal ze leven niet , nooit en te nimmer !!!
  Neen henk de MOL , het predikaat krijgsgevangene is een landverrader niet waardig en zeker niet in de periode van oorlog !!!
  Bovendien waren zij ook geen militairen maar enkel Ollandse vazallen !!!
  Wellicht ben jij voorzien van andere informatie’s ( uiteraard , een gekanaliseerde )!!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 99. @henkes,

  mee eens, maar 30 jaar leed is lang als jij je niet uiten kan!

  vroeger moesten wij het doen op verjaardagen/bijeenkomsten etc.. thans kunnen wij hem dagelijks bestoken en dat lucht deels wel op!!!

  en reken maar dat hij hier weet van heeft!


  Maak melding

 100. Koos de Jong ,
  En wat zeg de Geneefse oorlogswetten over de misdaden die gepleegd werden door jouw Olland , te denken aan :
  -Indonesie : In Rawagede werden ongewapende , uitgebuitte en bezitloze javaanse bevolking in de rug geschoten en in massagraven gedumpt
  -De Antillen ; Demonstrerende uitgebuitte arbeiders die voor hun rechten opkwamen werden zonder pardon neergemaaid door militairen van het Koloniaal Bewind
  -En betreffende onze geliefde Republiek Suriname , is mijn persoon zo vrij , jou alle gelegenheid te geven
  om hieraan zelf invulling te geven !!!
  Koos de Jong , onder welk wetsartikel cq. conform het Internationaal Rechts Orde , vallen het orkestreren en het doen plegen van staatsgrepen in een Staatkundig Onafhankelijk Staat ???
  Rethink & SOSO LOBI !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 101. Pasew ,
  Dossiers liggen in een kluis te Den Haag en de pil in Engeland !!!
  Geografische vergissing ???
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 102. Koos de Jong ,
  over kiezersbedrog gesproken .
  Naar mijn mening is het focussen op de Paarse(GUNNEN)-Kabinet op z’n plaats !!!
  Plaats het onder de loep en doe het lichtje aan en Gij zult water zien branden !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 103. @sempa

  als vluchteling heb je nogal wat noten op je zang.Maar ja.Je werkt in Ned.draagt je bijdrage aan de opbouw en onderhoudt van dat land.En je praat over Sur?In Sur.zijn archieven verdwenen en dat weet je niet?

  Cobie.


  Maak melding

 104. Vene ,
  niemand had de opdrachten van Olland uitgevoerd !!!
  Wij voeren onze opdrachten in het belang van de Surinaamse Natie en dat was/is de rede waarom jouw Olland gebrand is om de huidige Surinaamse President veroordeeld te krijgen !!!
  In de ogen van jouw Ollandse Gezag is de huidige Surinaammse President een Ollandse Landverrader maar in de optiek van de gewone Surinaamse Mens is en blijft desbetreffende persoon een ” Volksheld ” !!!
  Hij koos voor een vrije Republiek Suriname en niet voor zijn , om ff jouw woord te gebruiken , ” DE OPDRACHTGEVER ” !!!
  DINKY BUN TRANGA , ina moro tin !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 105. @Sempa, de kwestie Rawagede is in 1966 afgerond met een financiële overeenkomst tussen Nederland en Indonesië. De Nederlandse staat heeft tijdens het proces toegegeven dat het bloedbad van Rawagede een oorlogsmisdrijf is. Enkele individuele zaken liepen nog bij de rechter. Nederland heeft zeven weduwen van de slachtoffers in het Indonesische dorp Rawagede een schadevergoeding betaald.

  Als de Antillianen een probleem hebben met de nederlandse staat, staat hun vrij een gang naar de rechter te maken. Dat is het mooie nederland, wij respecteren hier de rechtstaat.Het woordt rechtstaat kan Bouta niet eens spellen.

  Bouta ziet de moord op onze 15 broeders als bijzaak.
  Je kan deze zaak onder het tapijt schuiven en ontkennen. Het blijft een zwarte blz uit de geschiedenis en het blijft Bouta achtervolgen.

  Ik heb het al eerder gezegd, laat Bouterse z’n zegje doen voor de rechter. Als Nederland een dubieuze rol heeft gespeelt in de jaren 80 willen we dat weten. Waar is hij bang voor ? Je zelf amnestie geven is een feitelijke schuldbekentenis. De nabestaanden hebben recht gerechtigheid en een fikse schadevergoeding van de staat.

  Nederland is voor jullie paarse ezels een obsessie geworden. In iedere discussie wordt het vingertje naar Boeman Nederland gewezen. Als of de Nederlandse bevolking maar iets interesseert wat er in Suriname gebeurt. Ze slapen er geen nacht minder om. Tijd om wakker te worden Sempa.


  Maak melding

 106. Jacobus ,
  vreest niet , alle verdwenen archieven zijn te vinden in de Ollandse kluizen/Rijks-archieven !!!
  Speuren Cobi , wellicht stoot per toeval op DOSSIERS SURINAME !!!
  MI NA KUNTA KINTY , MI A NO COBI !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 107. Koos de Jong ,
  ” LIEFDE IS NIET TE STILLEN MET GELD
  EVENALS DORST MET PEKELWATER ”
  Wellicht ligt heel anders bij jou !!!
  Bovendien kregen maar 6 personen geldelijke vergoeding van jouw Olland !!!
  Het is maar ” een mini-pleister op een open-wond ” en jij durft deze te vertalen als ” verband om een puisje “!
  Werkelijk de Jong , moraal is bij jou met geen loep te bespeuren !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 108. @ sempa

  MI NA KUNTA KINTY?

  er was een inzender op dit forum die haar eigen land [caliamostan of zo iets]en volk [afrikanoiden]schiep en zo haar eigen vervormde geestelijke toestand tentoonstelde.
  Ik hoop voor je dat je geestelijk toestand zich snel herstelt.Beterschap.

  Cobie.


  Maak melding

 109. vreemde mogendheden deden aan in den vreemde, en kwam tot de ontdekking dat Kunta Kinte – achtigen een slavernij op na hield onder eigenen,….en toen kwam de handel in SPIEGEL & KRALEN!!!!

  dit geldt ook voor indonesie, india !!!!

  hoe humaan waren wij voor ons eigen “S O O R T” ?????


  Maak melding

 110. @Sempa, moraal zou bij mij geen loep te bespeuren zijn ?

  Fatsoen, respect en compassie voor de nabestaanen bij jouw in nog geen 1000 jaar. En dat wil mij de les lezen ? Je bent niet goed wijs onderkruipsel.

  Jullie paarse beesten zijn een schande voor Suriname.


  Maak melding

 111. @Koos de Jong.
  “Jullie paarse beesten zijn een schande voor Suriname.”

  Kom op jong!wees eens sportief,erken je meerdere,lik je wonden en kruip terug in je Hol – land.


  Maak melding

 112. er breekt zowat een revolutie uit als men gaat tornen aan ontwikkelingshulp want zo gelooft het westen;

  !!!!!!!!!!HELP DE MEDEMENS!!!!!!!!!!!!

  al decennia’s gaat er miljarden aan hulp aan KUNTA-achtigen echter ten spijt!!!!

  deze keizerlijke ratten leven zoals 500 jaar geleden; eerst zij en dan het volk!!!!!

  en daar waar nodig, hitst op het volk, en je krijgt een machete-festijn a la hutu & tutsi

  WAARHEID MAAKT VRIJ


  Maak melding

 113. Beste Sra, Pero en Sropoe:

  Je bent zo door de mand gevallen met je dubbele id’s.

  Jullie ( jij dus) maken precies dezelfde spelvauten en handteren exact het zelfde onsamenhangende kinderlijke taalgebruik.


  Maak melding

 114. Waste of time dit addergebroed!

  Van mij mag alias b. dagelijks de hort op, zal me jeuken, het is niet mijn belastinggeld.
  Ik krijg op tijd mijn 13e en 14e maand, dus datie….nu die suri’s nog!

  De nieuwe Amerikaanse ambassadeur is niet voor noppes aangesteld.
  Hij zal het addergebroed op de voet volgen en vervolgens rapporteren bij buitensporigheden.

  Everybody can be great!
  Because anybody can serve.
  M.L.K.


  Maak melding

 115. Ach ja! @koos werkeloos,nu val je terug op het pies,poep niveau van @pero die je minacht,maar zelf ben je wat dat betreft geen haar beter mien jong…grow up.


  Maak melding

 116. Maandag 19 november 2012 om 13:24 uur, door pasew
  er breekt zowat een revolutie uit als men gaat tornen aan ontwikkelingshulp want zo gelooft het westen;

  !!!!!!!!!!HELP DE MEDEMENS!!!!!!!!!!!!

  al decennia’s gaat er miljarden aan hulp aan KUNTA-achtigen echter ten spijt!!!!

  deze keizerlijke ratten leven zoals 500 jaar geleden; eerst zij en dan het volk!!!!!

  en daar waar nodig, hitst op het volk, en je krijgt een machete-festijn a la hutu & tutsi

  WAARHEID MAAKT VRIJ


  Maak melding

 117. @Koos de jong,
  Wij hebben de misdaden die nedrland 60 jaar of langer heeft begaan niet nodig om de misdaden van MEGA crimineel Bouterse goed te praten.
  Vandaag hebben wij in nederland kunnen zien dat de moord op een jonge meisje toch opgelost gaat worden na 13 jaar, de waarheid is altijd sneller dan de leugen, ook die leugens van Bouterde en Sempa zullen worden ingehaald.
  Sempa moord moet je veroordelen en niet goed praten, wat Nederland in het verleden heeft gedaan is verwerpelijk. wat Bouterse 32 jaar geleden heeft misdaan in Suriname is ook verwerpelijk.Hier in Nederland word de discussie in de media gevoerd met zijn voor en nadelen.


  Maak melding

 118. Zo moet het wezen. Laat de FRONT kudde met elkaar twisten over dit leesvoer. We zullen nog meer voer voor gooien uit de varkensstal laten hun opvreten onder elkaar. NDP’rs lachen zich rot hoe ze onder elkaar pret maken zonder tegenstand. Genieten maar FRONT kudde.


  Maak melding

 119. hahahah.
  nood hulp, ?????????????? of deelnemen aan de farc onderhadelingen en de pasagiers van de route suriname -mia laten stranden.
  wat voor nut heeft het en wat voor camoflage is dit?
  lid van de farc misschien?????


  Maak melding

 120. Zo moet het wezen. Laat de FRONT kudde met elkaar twisten over dit leesvoer. We zullen nog meer voer voor gooien uit de varkensstal laten hun opvreten onder elkaar. NDP’rs lachen zich rot hoe ze onder elkaar pret maken zonder tegenstand. Genieten maar FRONT kudde.

  Maaaaaaaaaaar, NDP en Suriname gaan door met hun
  Sucessen.


  Maak melding

 121. Ach ja waarom druk maken over een uitje?
  Nederlandse politici/ambtenaren gaan naar Saba. Sint Maarten om vakantie te vieren op kosten van de staat.

  Ik denk dat Bouterse een gratis cursus salsa, Son, bachata en chacha krijgt.


  Maak melding

 122. Koos de Jong ,
  En toch wordt de ACP-EU conferentie in onze hoofdstad ” PARAMARIBO ” gehouden onderleiding van ….
  En jouw Olland was en is een fervente tegenstaander van…….
  Aanvankelijk werd gepoogd een wig te drijven tussen Republiek Suriname en onze buurland Guyana .
  Vervolgens kwam jouw Olland met optie om het op de Ollandse Antillen de conferentie te houden en uiteraard onderleiding van jouw Olland ( nooit niet door de Antilliaanse Regering )
  Jouw Ollandse optie’s werden unaniem getorpedeerd door de lidstaten van de ACP-landen en zelfs enkele EU-lidstaten vonden dat terecht en hadden zich daarbij aangesloten .
  En toen stond jouw Olland alleen en kreeg zelfs nog uitbrander van de EU , wegens in-tolerantie jegens buitenlanders .
  HET SNIJDEN DOET GEEN PIJN
  HET GESNEDEN WORDEN
  Paars Suriname is nu druk bezig en werken als beesten om de ACP-EU conferentie conform het draaiboek te laten verlopen ( beleid ) en uiteraard zijn jullie ook welkom .
  Genoeg stoelen aanwezig !!!
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het Geluk en de Overwinning
  STRE DE’F STRE
  WI NO SA FREDE
  SRANAN SA WINI !!!
  ME , MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  ” RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU “


  Maak melding

 123. Wat ik voorspel in de toekomst in de relatie suriname nederland begint zich al bij ex-kolonisators Spanje en Portugal voor te doen. Zij zullen hulp vragen bij hun vroegere kolonieën in zuid-amerika om de crisis in hun land op te lossen. Suriname kan de mogelijkheden vanwege een tekort aan technocraten niet voor 100% benutten de goudvoorraad en houtexploatie en andere natuurlijke hulpbronnen. Maar als de economische groei zich zo blijft voortzetten word Suriname binnenkort ook een welvarend land. Nederland heeft het heel moeilijk op dit moment en de staatsschuld blijft maar oplopen en volgt Frankrijk binnenkort op als zorgkindje van Europa ondanks het feit dat zij zoveel geld pompen in de europese pot en minder ontwikkelingshulp naar landen gaan waar dat nodig is en waar Nederland het lobbyen ook moeilijker maakt haar exportproducten kwijt te raken. Nederland geeft maar verwacht met de ander hand ook weer haar deel.
  Met Bouterse aan het roer in Suriname weet Nederland dat zij geen kans maken ook een graantje mee te pikken van Surinames welvaart op de wereldmarkt op dit moment.
  Bouterse gaf al een teken naar Kwakoe toe met de financeile hulp dat het Suriname voor de wind gaat.
  Op dit moment geniet Suriname internationale waardering
  en bekendheid en willen vele naties samen werken met een land dat groeit op de wereldmarkt. En dat Suriname
  nu voldoende merken in zijn internationale marktafzet.
  Het ontbreekt Suriname nog aan intellectuelen om het markeconomisch vraagstuk meer tot ontwikkeling te brengen. De juiste prioriteiten moeten gesteld worden en moet men investeren in beton, onderwijs, kennis en innovatie.


  Maak melding

 124. @Astrando je hebt gelijk er is potentie in Suriname,en het is ook zo,.. maar niet met deze huidige regering waarbij iedereen bezig is met eigen gewin of partij gewin, dan met het landsbelang.
  Wees eerlijk en kijk goed om je heen in Suriname. Is iedereen niet bezig met eigen hossel?
  En het is vanaf de top tot de kleine man op straat.
  Als je mij vraagt moet er een jonge regering komen, met jonge Surinamers met een goede opleiding in hun mars die het land zonder hebzucht willen besturen.
  Wie weet in de toekomst ,…mijn kinderen en de jouwe….maar het begint nu praat met ze, stimuleert ze te gaan studeren, want Suriname heeft ze nodig.


  Maak melding

 125. Als Fronters beginnen met Suriname verkopen dan moeten zij als eerste de verantwoordelijke regering van Vene en de AASGIEREN ter verantwoording roepen die deze hongerloon overeeenkomst met het Het Canadese Iamgold
  hebben gesloten. 5% aandeel is toch belachelijk en verkopen van jou rijkdommen aan imperialisten de vijanden van elke revolutie. Het FRONT is verantwoordelijk voor deze “verkoop Suriname”overeenkomst aan de canadezen. Er moet onderzoek komen want als een regering tot zo een ondoordachte daad en misdaad over gaat moet er TJUKU in het spel zitten. Front interesseert het niet hoe goedkoop zij Suriname verkopen. In het verleden ging veel van onze rijkdom ook gratis of goedkoop naar Nederland. FRONT heeft sinterklaas weer in Suriname geintroduceerd en proberen haastig nu met hun spreekbuis Vene dit af te schaffen om hun slecht verleden schoon te vegen. Maar wi no dong.


  Maak melding

 126. henk de MOL ,
  wat ben jij zielig , zeg .
  Mijn persoon is geen kind van ” FOUTE OUDERS ” en ook geen nabestaande van Mussert , Ros van Tonningen en Molenaar !!!
  Ik ben eerder fan van pistooltje Paultje en het meisje met de rode haar !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 127. Ik denk dat onze president hard op weg is een SU record te vestigen, nl. het SU-staatshoofd dat de meeste staatsbezoeken aan Cuba heeft afgelegd. Mensen, laten we eerlijk zijn, dit is toch een staatsbezoek van de ‘armoede’. Wie weet dat er hierna, inderdaad, de volgende staatsbezoek gaat naar Columbia. Hey meneer de president, wil je als vertegenwoordiger van SU slagvaardig zaken doen in het belang van de natie, bezoek dan de BRIC -landen. Willem Alexander zit met de grootste handeldelegatie nu in onze buurland Brazilië. Als je snel bent kan je Maxima spreken over het opzetten van microcredit in SU.
  Eerst voor veel geld solidair met het Kwakkoe festival, nu met een dure snoepreis naar Cuba, kom nou meneer de president! Wees ook een keertje solidair met dat deel van jou volk dat jou leiderskwaliteiten juist op dit moment het hardst nodig heeft.
  Sorry, maar deze reis heeft niets met diplomatie te maken.


  Maak melding

 128. @Revali je hebt gelijk,..commewijne en coronie staan op het punt te verdrinken,..de president nergens te bekennen. Paramaribo voor de helft in brand,..de president slaapt. Maar nee,..hij moet met 30 man helemaal naar Cuba steun betuigen voor de storm Sandy.


  Maak melding

 129. Midete

  sra zegt: “”Ik weet al uit welke bron jij jou informatie haald,,,die oordeel wetten van jou zijn geen handelbare wetten/oordeel ,het oorspronkelijk concept daar weet jij niks van.
  En,ik heb geen tijd voor die onzin dat jij loopt te verklaren,jij weet zelf dat ik gelijk heb,maar toegeven zal jij nooit doen,omdat die mentaliteit door jou zogenaamde wet makers is aangeleerd.””

  Meneer blijkt nu dus ook nog helderziend.

  Grotere stommiteit dan hierboven ben ik nog zelden tegengekomen.

  @ sempa: ik had je hoger ingeschat.

  Ik merk dat je ook niks in de melk te brokkelen hebt. Je hebt het terecht over de hand van Nederland die INDIRECT de coup heeft veroorzaakt, maar je zegt niet over de DIRECTE pleger die daarna ook nog een aantal moorden en slachtingen op zijn naam heeft geschreven. Sterker nog, die wordt door jou bejubelt. Het dringt niet tot je door dat iets dan niet klopt in je redenering. Of je bent uitermate dom, ofj e bent uitermate oneerlijk. Of beide, dat kan natuurlijk ook.


  Maak melding

 130. Midete ,
  Juridisch technisch bestaat de mogelijkheid dat het gene wat jij noemde ,nl. ‘ DIRECTE pleger ‘ , een ” WILLOOS SLACHTOFFER ” blijken te zijn van de ” OPDRACHT-GEVER ” !!!
  Dinky bun tranga bika ina disi , Yu-no-de !!!
  Krakti nanga Soso Lobi !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.