Voorzitter parlement Suriname baalt van gekibbel

42

PARAMARIBO, 17 nov – Parlementsvoorzitter Jennifer Simons heeft schoon genoeg van het gekibbel over welke parlementariër meer grond cadeau heeft gekregen dan de ander. Met haar herhaalde aansporing om de beschuldigingen over en weer te laten, blijkt de politica niet meer dan een roepende in de woestijn. De frustratie droop er dan ook van af tijdens de laatste vergadering van het parlement.

De boot was weer helemaal aan. De ene parlementariër na de andere sloofde zich uit in het zich heiliger voordoen dan de paus. “Ik vraag me af of de leden van het college aan beide kanten zich niet gewoon schamen om over dit ding te blijven praten”, zei Simons op gegeven moment. Zij uitte zich al eerder in en buiten het parlement in soortgelijke bewoordingen. Voor Simons moet het eens eindelijk gedaan zijn met het heen en weer slingeren van aantijgingen.

Aan beide zijden is vooral de verontwaardiging opmerkelijk, ’terwijl het volk naar grond snakt.’ De beschuldigingen zouden precies hierom zijn begonnen. Simons vindt het beschamend dat zelfs bij de begrotingsdebatten haast niets anders voorrang heeft. Het is bovendien zinloos. Met de regering kan liever worden nagegaan hoe te komen tot een rechtvaardiger landverdeling. In elk geval stelde Simons een daad door de laatste vergadering af te hameren: “Ik ben moe van jullie.”

42 REACTIES

 1. Een goede,eerlijke,onafhankelijke en integere voorzitter had moeten zeggen we laten dit onderzoeken door justitie,maar omdat ook zij boter op haar kop heeft kan zij niet anders reageren.


  Maak melding

 2. Iedereen snakt naar grond in Suriname. Vooral politici en hun financierders die ‘geinvesteerd’ hebben in de campagne willen bij verkiezingswinst hun fondsen meervoudig terughalen middels het krijgen domeinland. Daartoe hebben zij netwerken tot stand gebracht,waarbij ze op hun wenken bediend worden.


  Maak melding

 3. En ik ben mo van Simons.

  Deze vrouw is een doodgewoon verlengstuk van Bouterse en de NDP. De objectieviteit is ver te zoeken. Ze heeft geen scrupeles ondanks ze weet dat Bouterse een massamoordenaar is. Kijk, dan vind ik een dergelijk persoon in moreel opzicht wel medeplichtig!

  Weg met de vrouw! Het volk verdient beter!


  Maak melding

 4. Was het niet dezelfde voorzitter die vooraan liep en er alles voor over had om verdachten van moord en foltering buiten de gevangenis te houden.
  Heeft ze ook toegepast bij de amnestieregeling binnen 48 uur aangenomen en getekend.
  En nu huillie huilie doen, show vertoning.


  Maak melding

 5. Rijke vriendjes en ondernemers van de leiders van politieke partijen financieren de verkiezingscampagnes van deze partijen. Als de partijen in de coalitie/regering komen moeten deze oa domeingronden aan deze rijke vriendjes en ondernemers geven. Deze domeingronden worden voor degene die het kunnen kopen en anderen uit Nederland en andere buitenlanden voor hele hoge prijzen verkocht om daar een huis of onderneming op te bouwen.

  Op deze manier wordt het Surinaamse volk uitgebuit en misbruikt door de politici en rijke luitjes en ondernemers.

  Domeingrond is van iedereen en alle Surinamers hebben recht op een stukje grond om daar een huis of een onderneming op te bouwen of voor andere doeleinden. Voor deze ondernemers, vriendjes van de politieke leiders die domeingronden verkopen moet een wet gemaakt worden dat die in de kuststrook niet een kubiebe mm grond verkrijgen.

  De politiek in Suriname zorgt er zelf voor dat de armoede in stand gehouden wordt, door domeingrond aan vrienden te geven die hen financieel ondersteunen. Het zal niet gemakkelijk worden om dit te doorbreken, vooral als verdachten, moordenaars, anderen die achter jonge meisjes in hun auto rond rijden, bankovervallers in het zadel willen blijven zitten. Het Surinaamse volk is hier ook schuldig aan. Geen enkele Surinamer moet gronden die eens domeingrond waren kopen van degene die het van politieke vrienden heeft gekregen.

  noot:
  Laat ze grond in de betwist gebieden en in de Atlantische Oceaan, waar Suriname geen zeggenschap over heeft gaan bezetten. Hoe verder van de kust hoe meer ze mogen bezitten.


  Maak melding

 6. Haha Simons is moe van jullie. Waarom verlaat ze he zinkend schip dan niet.dit is echt niet goed voor haar zieke carrière.
  Of zit ze haar zakken ook te vullen ?


  Maak melding

 7. Jenny Simons is een incompetente parlementsvoorzitter, zij zit er om haar criminele moordenaars president te verdedigen.
  Zij is gewoon niet geschikt voor die functie, zoals crugscrimineel D.Bouterse helemaal niet geschikt is om een land te leiden. D.Bouterse vormt een morele belemmering voor een goed onwikkeld burgerschap in ons land, de man is in alle opzichten een zwaar fout.


  Maak melding

 8. Alleen een zwak en laf volk laat zich leiden door criminelen en bandieten.

  Mensen zijn te laf om te vechten voor hun rechten in Suriname……en daarmee doel ik op al die volwassenen die nog bij hun ouders moeten wonen vanwege gebrek aan woningen en landverdeling.

  Al deze mensen kunnen zich niet ontwikkelen maar laten zich wel onderdrukken.


  Maak melding

 9. Zelfs in een kleuterklas gaat het ordelijker aan toe dan in de klas van tante Jen. Geen wonder, dat het volk langzaam maar zeker verwordt als de leiders die ze kozen.


  Maak melding

 10. Simons vond het niet beschamend toen de amnestiewet binnen 24 uur aangenomen werd. Dit volk laat zich, uit angst voor maatregelen van bovenaf, alles welgevallen.

  Ik ben vanaf 1967 tot 2010 jaarlijks in Suriname geweest en heb dat land geen enkele progressie zien maken. Nu volg ik dagelijks dit forum en daaruit blijkt overduidelijk dat het volk ontevreden is met dit beleid. Er ernstige bezwaren zijn tegen die corrupte bende in DNA SRD met 20% gedevalueerd, moordenaars amnestie verleend, parlementariers die domeingrond als politiek betaalmiddel hanteren. Wat een ongecontroleerde, chaotische bende is het daar. Roven, stelen, liegen en bedriegen, maar toch voor een coupepleger, diktator, drusdealer en seriemoordenaar als president kiezen. Suriname is het zwarte schaap in de wereldpolitiek. Het komt nooit meer goed met deze laffe, angstige houding.


  Maak melding

 11. Onbegrijpelijk dat Simons moe word van deze over en weer beschuldigingen van Assemblee-leden. Tijdens de behandeling en de aanname van de amnestiewet, was dat mens niet te stuiten. Boordevol energie zat ze toen.

  M.b.t. dat gekibbel nu:

  Okee, de timing (tijdens begrotings-debatten) is misschien ongelukkig gekozen, maar…..nu krijgt de Surinaamse kiezer wèl de corruptiebende van de afgelopen tientallen jaren mooi op een presenteerblaadje. De grond-rovers ontmaskeren zichzelf. Mooier kan niet.

  Als die kiezer iets van een leervermogen heeft, doen ze daar in 2015 iets mee. Hoewel..


  Maak melding

 12. mevrouw jenny simon,,

  als je een klein beetje zelf respect hebt,houdt de eer aan je zelf en verdwijn van het poppenkast die je baas zelf heeft genoemd..

  je bent net als allemaal aldaar zwaar besmet verminkt eveneens je man,heeft geen zin om verder te gaan..

  voorkom verdere vernedering van het land en volk zowel binnen als buiten sme..


  Maak melding

 13. In Suriname wonen er géén integere mensen !!! Wij kunnen dat weten hé………. GMAP. Het zijn één stelletje loezers bij elkaar.Maakt niet wat voor etniciteit die gasten hebben. Waar mee je om gaat,…daarmee wordt je besmet he ???

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid)


  Maak melding

 14. Voorzitter, DADA gaat weer op reis.

  President DADA Bouterse naar Cuba
  (17/11/2012 – Bron dwt.)

  President Desi Bouterse zal zondag een bezoek brengen aan Cuba. Hij gaat daar mede namens de regering en de Surinaamse bevolking zijn solidariteit betuigen aan de Cubaanse bevolking, vanwege de ten minste elf doden en de materiele schade als gevolg van de orkaan Sandy.

  Dat meldt het Cuban News Agency. Volgens dagblad Granma zal hij tevens ontmoetingen hebben met de Cubaanse autoriteiten en nog andere activiteiten op het programma hebben.

  Ook zal hij een ontmoeting hebben met de Nederlandse FARC terroriste Tanja Nijmeijer.

  Zal er wederom een (vertraging) plaatsvinden van SLM?


  Maak melding

 15. R. Wijdenbosch had het laatst over een duivels dilemma; als je niet voor de begroting van het kabinet van de president stemt ga je dood als je er wel voor stemt ga je ook dood.
  Op wie zou je, als eerlijke Surinamer, de komende verkiezing moeten stemmen? Het Front is corrupt, de Megacombinatie is mega corrupt, maar als je niet stemt speel je de corrupte figuren in de kaart, vooral de aanhangers van Bouterse, Brunswijk en Somo laten zich niet ontmoedigen, hoe meer ze door hun leider voor de gek gehouden worden hoe fanatieker ze hem aanbidden, hier is voor de eerlijke Surinamer pas sprake van een duivels dilemma.


  Maak melding

 16. door henkes;Op wie zou je, als eerlijke Surinamer, de komende verkiezing moeten stemmen? Ja…vraag ik mij ook af. Dumpen die hele ahndel in de Suriname rivier. Van harte……..met plezier !

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 17. @Fer.E,

  Thanks voor de update.

  Een ontmoeting met terror-tanya is er misschien door jou bij verzonnen, maar de solidariteitsreis naar Cuba is wel echt.

  Ik ben er stil van…


  Maak melding

 18. Surinaamse politici behoren tot de meest onbeschaamde corrupte politici in de wereld. Niet het belang van het volk door wie ze gekozen zijn staat voorop maar puur het eigen belang.

  In 5 jaar tijd zo veel mogelijk je eigen zakken vullen. het is om kotsmisselijk van te worden.


  Maak melding

 19. De Surinaamse president Desi Bouterse brengt morgen een bliksembezoek aan Cuba. Dat meldt de NOS. Dit wordt bevestigd door minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin. Bouterse zal daar Raúl Castro ontmoeten.

  De reden van het bezoek is superstorm Sandy, die eind oktober flinke schade aanrichtte op het Caribische eiland. Er vielen 11 doden en 130.000 huizen werden verwoest.

  ‘Cuba is een zeer belangrijke partner van Suriname. Bovendien studeren er heel wat studenten uit ons land. President Bouterse wil hen moed toespreken en hen door deze moeilijke periode helpen’, zei Lackin.


  Maak melding

 20. Aah… Jenny wast haar handen in onschuld. Hoeveel gronden zou zij hebben? En haar partner.
  En hoeveel heeft Idool van Su. En Ronny? Bouva? Misiekeba? Oom Vene dan? Arme Nita R. heeft op haar Star site een soort noodkreet geschreven dat het volk er genoeg van heeft.
  Ai ik heb met Nita te doen. By the way Nita, hoeveel heb jij??
  Een voorstander ben ik al heel lang van een openbaarmaking van alle gronden in Su. En Idool van Su heeft op zijn borst geklopt dat hij dat als eerste zou doen. Maar niets en nada!! Hij zou ook een boekje opendoen van mensen die met coke aan de haal gingen want hij is toch op de hoogte van alle bewegingen? Ook nada..Ai je kan niet op zijn woorden afgaan.. alleen als hij je wisselgeld belooft. Ja dat weten we.
  Onze Su samenleving is afgegleden in een vies stinkend en bedorven moeras en Idool van Su is de enige die daar van profiteert. Gaat hij weer op vakantie … gaat bigi regionale Spek en bonen player in Cuba spelen. Jonge jonge.. die cubanen zullen hun fatoe op hem nemen.


  Maak melding

 21. aah.. die Lackin is een gladprater!!!. Studenten moed inspreken..!!
  Man..dat bericht zit vol met slijmerigheid en misleiding dat ik er kotsmisselijk van wordt.


  Maak melding

 22. Simons heeft het werk als parlementsvoorzitter schromelijk onderschat. Ze zegt moe te zijn van gekibbel. Niets is minder waar.

  Ze is alleen heftig geschrokken van de stinkende ‘beerput’ binnen haar eigen gelederen die door de oppositie is geopend. Ze wordt alleen misselijk van die stank. Meer niet!


  Maak melding

 23. Als venetiaan en consortium niet corrupt met gronden was geweest,zou deze probleem zich niet/of in mindere maten voor gedaan hebben.
  Het is niet dat ik het probleem op venetiaan wil schuiven,,maar laten wij eerlijk zijn,tijdens zijn regeer periode heeft hij op Su gronden verkwatseld,nu dat er ruimte nodig is voor bouw projecten is er een probleem ontstaan voor degene die meerdere gronden bezit.
  Het is simpel ,de meeste van die gronden onder staats beheer benoemen om bouw en staats woningen te realiseren.
  Er is genoeg grond in Su,afgezien van het natuurrijk gebied dat behouden moet worden,.
  De parlementariers,moeten dan ook gronden inleveren,maar mogen 1 in bezit houden ,en het mag niet groter dan een aantal vierkante meters groot zijn ,,het andere moet voor volks woningen gebruikt worden.
  Of het is wij voor het land en volk en zaken in orde ordenen,of door blijven gaan met land piraterij dat door het vorige regering is begonnen.


  Maak melding

 24. het surinaamse parlement is een bananen winkel.
  alles gaat door elkaar , vloeken vechten noem maar op alles wat god verboden heeft .als je alleen maar naar dat interieur kijkt hoe het is ingericht zit je al vol.
  suriname verdient dit echt niet .dan weer heb je van die ongeschoolde parlementariers .nee suriname is diep gezonken op ministerieel gebied na de onafhankelijkheid
  elke surinaamse politieke partij heeft van die uitschotten .geen enkel onderscheid dat de ene partij beter is dan de andere .dat wat nu zich daar afspeelt getuigtd van geen enkel respect naar het volk toe .
  triest .


  Maak melding

 25. Op alle slakken zout te leggen???

  henk
  Jij vertoeft sinds 1967 in Nederland en zo ongegeneerd trots vertellend alsof jij iemand een genoegen doet, dat je jaarlijks teruggaat. Wat een wonder zeg! Vind jij dan daadwerkelijk dat je recht van spreken hebt. Het zooitje in politiek Den Haag, die controverse van nog geen week geleden, in jou zeeeeeer hooooooooog ontwikkelde Holland zul jij daarover nooit een woord over durven reppen. Geheid weet jij als geen ander vooral als Surinamer de hete adem van de BVD van Nederland voorgoed in jou nek. Over democratie gesproken! Kleinerend doen over jou eigen land, is op z’n minst een goede en “doordachte” alibi om je staande te kunnen houden in Nederland, ten koste van Suriname en haar bevolking

  President J.F.Kennedy had destijds – nu ook geldend – een heel goeie voor je: don’t ask what your country can do for you, ask what you can do for your country.

  Jaarlijks terugkeren je verschuilen in Nederland en een grote mond opzetten steeds, bouwt geen enkel land op. Als je wat te lullen zoniet te vieren hebt, is er genoeg stof voor jou in je koude, lees: “koude” kikkerlandje.

  Henk Molenaar.
  Zoals de waard is vertrouwt ie z’n gasten. Jij hebt het direct en/of indirect alleen maar over geld, graaien, eigen zakken vullen. Datgene is in brede context zeker op jou van toepassing. Alles rechtpraten als het Nederland betreft, buiten elke realiteit om, geringschattend, minachtend, kleinerend etc. doen wanneer het om Suriname gaat.

  Ofschon Nederland een zeer verfoeienswaardig, laakbaar, verwerpelijk en afkeurenswaardig verleden heeft m.n. ten opzichte van Suriname, toch zou ik het niet van geen enkele Nederlander mogen en kunnen verwachten dat zij (om de heverklap) zich geringschattend, minachtend, kleinerend etc. uitlaten over hun eigen land Nederland.

  Maar vanuit jou ruïneuze gedachtegang ten opzichte van Suriname denk jij dat het wel mag en kan om – gemakshalve – jou land en de mensen daar woonachtig zo te mogen bejegenen. Het is meer het probleem van jouw verdorven brein en “hoogmoedige” opstelling, dan iets anders.

  Naast je schoenen lopen, teveel eigendunk hebben is in theorie zeker een bezigheid.

  Op alle slakken zout leggen – op alle onbelangrijke dingen commentaar hebben – idem dito.


  Maak melding

 26. sra
  Jij moet proberen bij de tijd te blijven,en niet steeds verwijzen naar andere slechte daden ,om deze slechte dingen van nu goed te praten.
  Dit noemen ze advocaat van de duivel spelen wat je doet.


  Maak melding

 27. Simons wil hierover niets meer horen en praten mischien is zij bang wat allemaal boven water komt ,Maar jenny dit moet je laten uitpraten ,dan weet iedereen hoeveel in Suriname al in die 50 jaar gestolen of opgelicht word door de politiek


  Maak melding

 28. “”Of het is wij voor het land en volk en zaken in orde ordenen,of door blijven gaan met land piraterij dat door het vorige regering is begonnen.””

  Aldus het Surinaamse orakel in Nederland.

  Sjoemelen met gronden gebeurt al sinds het Statuut. Ook onder Vene is men bezig geweest, vooral Somo. Het orakel vergeet echter de militaire periode waarin verreweg het meest is gesjoemeld. De schaamteloze openlijkheid waarmee dat gebeurde is bekend. Dat zien we nu ook weer terug.

  Jenny wil natuurlijk dat het stopt. Ze wil niet dat men ziet dat haar NDP nog erger is dan dan het Front dat niet deugde volgens hun. Vene heeft tenminste afstand genomen van Somo, hoewel te laat. DiDiBrie die nooit met hem zou samenwerken zit nu bij hem op schoot en kan niet zonder.

  Bouta wordt momenteel wreed GEBOELD door Somo en Brunsie. De dappere lafaard die zich achter amnestie verschuilt kan nu alleen maar bukken en nemen. De man moet enorme politieke baba’s in zijn achterste accepteren.


  Maak melding

 29. Tante Jenny niet klagen, als het slechts de oppositie was die duizenden Ha grond zichzelf had toegeigend zou de vergadering echt wel met frisse moed zijn voortgezet. Wie wilde je op dat moment in bescherming nemen? Nu blijkt dat in jouw coalitie de meeste grootgrond bezitters te vinden zijn ben je er opeens moe van. Een ieder heeft wel degelijk recht op een stukje grond uitgezonderd de parlementariers, ministers, Likburgers, awariedomries, familie en partijgenoten die al een riant salaris verdienen. Terwijl het arme volk met opend mond en fronsend voorhoofd verbazend toekijkt wordt in de rijke DNA “opgeschept” hoeveel grond men heeft weten te bemachtigen. Inderdaad is er een alternatief voor 2015 of eerder.


  Maak melding

 30. Tante Jenny niet klagen, als het slechts de oppositie was die duizenden Ha grond zichzelf had toegeigend zou de vergadering echt wel met frisse moed zijn voortgezet. Wie wilde je op dat moment in bescherming nemen? Nu blijkt dat in jouw coalitie de meeste grootgrond bezitters te vinden zijn ben je er opeens moe van. Een ieder heeft wel degelijk recht op een stukje grond uitgezonderd de parlementariers, ministers, Likburgers, awariedomries, familie en partijgenoten die al een riant salaris verdienen. Terwijl het arme volk met opend mond en fronsend voorhoofd verbazend toekijkt wordt in de rijke DNA “opgeschept” hoeveel grond men heeft weten te bemachtigen. Inderdaad is er een alternatief voor 2015 of eerder?


  Maak melding

 31. Wanneer ik die kop van Simons geerlings zie wordt ik al moe, zo afstotelijk, weinig vrouwelijke trekken, en vooral als dat ook nog eens de scheur opentrekt, velen met mij zijn dat mens en de rest van die paarse bende meer dan zat.


  Maak melding

 32. bouta gaat alles ordenen daar gaan wij van uit kwestie van tijd .hij is niet weg te denken hij wordt in 2015 herkozen het is voor het volk geen verrassing meer .


  Maak melding

 33. Zaterdag 17 november 2012 om 16:39 uur, door Marikoe-GMAPP

  Een goede,eerlijke,onafhankelijke en integere voorzitter had moeten zeggen we laten dit onderzoeken door justitie,maar omdat ook zij boter op haar kop heeft kan zij niet anders reageren.

  Hoe meer deze idioot zeurt des te vastere voet Bouterse krijgt aan de Surinaamse grond.


  Maak melding

 34. ‘Tje Potie’ voor onze voorzitter, mw. Simons! Moet u dan ook nog een kadercursus vergadertechnieken volgen? Uw reactie: ‘Ik ben moe van jullie’ is niet alleen hulpeloos, maar tevens een bewijs van ondeskundigheid! Een goede voorzitter moet de vergadering leiden (niet erdoor lijden), managen en m.b.v. de agenda de doelstellingen van de vergadering bewaken. U bent dus de baas van de vergadering. Houd dan toch op met opvoeden van parlementariërs, wie zich niet houd aan vergaderfatsoen en vergaderdiscipline (agenda) mag je verwijderen uit de zaal. Speel dus geen voorzitter, maar leidt de vergadering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.