donderdag, mei 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister Abrahams ontpopt zich als schietschijf

Minister Abrahams ontpopt zich als schietschijf

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 nov – Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, OW, ontpopt zich in ijltempo als de politieke schietschijf binnen de coalitie. De nieuwe Jong Tjien Fa (controversiële minister uit het vorige kabinet, red.) lijkt vlees geworden. Na debacles rond halfafgemaakte dijken en bruggen, doemt een nieuw schandaal op. Deze keer hoefde de oppositie niet eens uit de zetels te veren. Coalitiepartner Ronnie Brunswijk (Abop) is des duivels. Het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme is een stukje plein in Paramaribo afhandig gemaakt.

Dit ministerie staat onder beheer van Abop en is van de ene dag op andere de wacht aangezegd. Het pleintje is toegewezen aan een stichting. Als klap op de vuurpijl wordt het plein nu heringericht door arbeiders van OW. “Ik ben zelf daar geweest, ik heb de mensen weggejaagd. Ze zijn de volgende terug gestuurd”, zei Brunswijk in het parlement. Zoveel zelfverzekerdheid is zelfs de voormalige rebel te veel. Maar de stichting bezit ook over de nodige documenten.

Dus moet ook het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer een duitje in de zak hebben gedaan. Beide ministeries staan onder beheer van president Desiré Bouterses NDP. Het steekt Brunswijk dat ‘zijn’ ministerie van de ene dag op de andere het pleintje kwijt bleek. Er stond een station voor zorgvervoer. De oppositie greep de noodkreet dankbaar aan en werd gevraagd wanneer Abrahams ‘eens eindelijk’ de laan wordt uitgestuurd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

45 REACTIES
 1. De waanzin ten top.

  Plannen door voeren op iemand anders terrein. Niet weten wie eigenaar is.

  Een parlementariër die een ministerie en de hier onder vallende stichtingen als partij bezit beheert is ook uitermate zot te noemen.

  Parlementariërs die op straat voor eigen rechter spellen en uitvoerenden weg sturen is niet wat in een enigszins normale samenleving kan gebeuren. Te veel testosteron en te weinig verstand is schijnbaar de norm geworden.

  Dit heeft niets te maken met kolonisatie, slavernij of redimussus. Dit is een staat in verval waar iedereen met zich zelf bezig is en de grootste rover de baas lijkt te zijn.


  Maak melding
 2. Generaal prof dr ir mr ing drs Pinochio Abrahams hoort thuis in de LPI. Knettergek is een understatement van die mans psychopatiese grootheidswaanzin.


  Maak melding
 3. @pero de super bittere Cassave teler, Paraman, sra & consorten, zullen zelf ABRAKAHAMS verdrijven van OW&V.
  Want dit zijn enkele meelopers die niet na kunnen denken.
  Blijven jullie maar geloven om alleen maar Morjon & Olie Sardien te eten als dagelijkse maaltijd.

  Mi gudu switie (sra-JUDESKA):
  Morgen ben je weer in BEELD met je lekkere RODE lippen.


  Maak melding
 4. Het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme is een : ) stukje plein 🙂 in Paramaribo afhandig gemaakt!!!!

  afgezien van al het koloniale, zijn wij per 25 nov 1975 eigenaar van SURINAME!!!

  en ja,,,, wij zijn eigenaar,..wij hebben een land 4x groter dan Nederland ,…maar wij gaan het niet kunnen opbouwen!!!!!!!!

  VERKEERDE SAMENSTELLING VAN VOLK….of mss TEVEEL BOEVEN OP DE VIERKANTE METER???????

  soeverein,…nee beerput – Su


  Maak melding
 5. Precies!!!! wanneer wordt hij de laan uitgestuurd. andere ministers worden naar huis gestuurd, omdat ze hun werk niet goed doen, volgens bouterse. waarom abrahams niet? erg opmerkelijk dat deze abrahams lekker op zijn stoel mag zitten!!!!!


  Maak melding
 6. OFFTOPIC : Om welk pleintje gaat het?

  Ik weet geen pleintje in Par’bo met een halte voor zorgvervoer.

  Is het ergens in het centrum, of er buiten?


  Maak melding
 7. Ik heb vaker gesteld dat Abrahams nooit bewindsman had moeten worden. Deze man is een militair en denkt zijn ministerie op militaristische wijze te regeren. Deze man weet niet wat ‘overleggen’ betekent laatstaan het woord spellen. Toch reken ik de President dit aan. Hij moet zijn dikke kop niet in het zand steken zoals hij dat demonstreerde tijdens vragen van de oppositie over het stopzetten van de dijken. Bouterse verwees toen naar Abrahams. Dat is laf.
  De president handelt ook naar willekeur. Sitaldien heeft geen kapitale blunders begaan maar moest meteen op het matje en zo ook andere ministers. Alleen Ramon ontspringt de dans. Hoe dan?


  Maak melding
 8. Loyaal aan “de Baas” en militair getraind. Befehl ist befehl. Die hebben immers geen mening. Dat is zo makkelijk in het leger.Stoottroepen noemt men ook wel kanonnenvlees. De hoge pieten zitten in hun airco kamers met een glas rum of whisky. En de Javaan ? Aapjes zijn altijd erg slim. Leven in kudde verband en de familie geniet mee. Maar het volk heeft zelf gekozen, dus we mogen niet klagen. Jammer van dit mooie land. Er is veel van te maken. Een gezegend land.
  Helaas, ieder voor zich en God voor ons allen, dat is wel duidelijk. Straks is er geen goud meer en geen bauxiet, veel water dat vergiftigd is en bos gekapt door NIET Surinamers. Misschien eindigt de wereld inderdaad nog dit jaar……….


  Maak melding
 9. Het gaat om het William Kraanplein (Poelepantje) en de beheerder van de stichting is vriend/kennis van Abrahams.

  Abrahams die zijn werk-etage door zijn dochter en schoonzoon liet ontwerpen c.q. inrichten voor een gruwelijk vermogen van 1.6 miljoen Euro.

  Abrahams van de 3.5 miljoen schadeclaim van Ballast Nedam.

  Abrahams van de Surinaamse dijken soap..

  Abrahams van 3 bedrijfs auto’s binnen een jaar….

  Dit is een minister in een regime dat er nooit had moeten zijn. Weg ermee!


  Maak melding
 10. Mijne mensen, goedenmiddag vanuit Miami. Hoort iemand iets van Paranam c.s. Deze regering is zeer uniek man. Ze hebben 36 zetels, maar zitten vaak zonder quorum. Meestal wordt er strijd geleverd tussen coalitie en oppositie, maar nu is het Broko-Bana tussen coalitie en coalitie. Men had toch een grote smoel door te zeggen van: “Vene fasi, want Somo e doe sa a wani.” Maar, wat doet Somo nu, en heeft men wel goed geluisterd naar de woorden van Tamsarin: “Minister, no teki slag.”


  Maak melding
 11. Wanneer gaat Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, OW, De stink stad Paramaribo opknappen !!! Een beetje opfleuren ???? Zodat je daar gezien mag worden !!!

  Of blijft het bij al die bla bla ……..van die paarse loezers !!!! Ramon Abrahams moet Bouta Re-shuffelen. Anders doet Brunswijck het wel……..zou mooi zijn.

  Groet,Ram Ram ,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding
 12. Vaag… Poelepantje ken ik wel (Abraboki, toch?)… maar dit pleintje… gaat echt nergens over!

  10m2 in oppervlakte, en daar is een stichting voor nodig?!


  Maak melding
 13. aah..De kop van dit artikel is een mooie metafoor maar helaas dekt het de lading niet. Abrahams is een sta mang van Idool van Su. Alle acties van Abrahams zijn door Idool van Su ingegeven. Alles wat deze regering doet, wat alle parlemantariers van de NDP zeggen of niet zeggen , doen of niet doen, heeft de zegen van Idool van Su.
  Kritiek durven ze niet te geven.
  Want .. ja.. durf je idool van Su met 15 inkepingen, alleen met hem in een kamer, kritiek te geven?
  Ik weet zeker van niet!!
  Zelfs Jenny met haar bradjarie takkie durft het niet.
  En daarom zal de Surinaamse ezel zich voor de 3 e keer aan dezelfde steen stoten.


  Maak melding
 14. ach ,,, weet je ,, wat mij betreft, kan je die hele nat. asamblee pléé opdoeken..

  het hele poppenkast toneel stelt geen éne bal voor.

  alleen ddb en abrahams hebben het voor het zeggen en mevrouw jenny speelt gewoon mee voor de vorm..

  alle ministers zijn pore lá form aanwezig hebben letterlijk en figuurlijk geen bal te zeggen.

  somo brunsie kunnen lullen wat ze willen,máár bouta beslist..

  soemita is op leven na dood..(ktpi)..

  ookal lopen ze weg,ddb zal bij becreet door blijven ..

  opositie heeft niks te brokkelen in de pap..


  Maak melding
 15. Bouta belt Abrahams ; tringggg tringg …Abrahams: “hallo”.. Bouta : “eeee buru fa?”.. Abrahams : “ee druk mi druk sa yu wani? ” Bouta: “sa yu é du baka? so so probleem yu é djie sma” Abrahams: “jé lul mang, mi é du mi sani, yu é du yu sani,..2015 é doro ..yu moes é teki brada ,roof sa yu mang roof. Baka 2015 a kba djie unoe…rooof ok laterrs tuuttuuttuut.


  Maak melding
 16. Bouterse klaagde onlangs dat zijn kabinet de doelen dat zijn gesteld niet heeft gehaald. Hij trekt dus het boetekleed aan. Maar de grootste blunders zijn begaan op OW. Juist op dat ministerie zou hij schoonschip moeten houden om enigszins geloofwaardig over te komen. Abrahams is en blijft voor de rest van deze kabinetsperiode een doorn in zijn oog. Zal hij dat wel beseffen?


  Maak melding
 17. Abrahams was al eerder schietschijf in 1980, toen hij opgesloten zat als sergeantje van de landmacht, maar zijn hem helaas vergeten om af te schieten, dat zou tot nu toe een hoop problemen gescheeld hebben.


  Maak melding
 18. Ramon Abrahams is nergens goed voor, alleen om de staatskas leeg te roven samen met zijn maat Bouta.
  Laten ze hun beide maar op dat gekaaptje pleintje neerzetten, stevig vast aan een paal!
  Dan kunnen ze beide voor schietschijf fungeren.
  Maak toch snel een einde aan de politieke poppenkast nog voordat ons mooie land helemaal naar de klote is.
  Schande dat er niemand tegen deze twee opvreters durft in te gaan, ze zitten allemaal mooi hun zakken te vullen en roepen zo nu en dan eens wat.
  Einde aan het tijdperk Bouta en cornuiten is juist nù het hards nodig!


  Maak melding
 19. Abrahams weet waar hij de mosterd vandaan haalt.
  Ook uit de honingpot waar de tigri ook heen gaat als hij jeuk krijgt wordt af en toe een flinke lik gehaald
  Hij pikt net als alle anderen een graantje of twee, drie mee. Eenmaal in het schuitje is het doorvaren, geen weg terug. Eerlijk zullen we alles delen maar hij neemt meer, anders vindt hij misschien wel de hond in de pot. Gouden bergen belooft hij maar als puntje bij paaltje komt vangt iedereen bot. Als de vos zijn passie preekt, boer, pas op je kippen. Wat hij vergeet is dat Hoogmoed ten val komt en aan alles komt een eind, soms bitter.


  Maak melding
 20. Dhr Abrahams laat de ik waarde van zich zelve zien.
  De zogenaamde vooraanstaande mensen in Suriname hebben geen eigen waarde. Ze zijn schaamteloze mensen.Deze gedragingen zijn bepaalde soort eigen.
  Het leuke hiervan is dat ze nog aanhangers hebben die voor hun dansen.


  Maak melding
 21. Jaja, ze hebben nog aanhangers die voor ze dansen.
  Dit omdat de meeste van die aanhang ongeschoold zijn en totaal niet door hebben dat mooie woorden de rekening niet zullen betalen.
  Veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde leven zegt het spreekwoord toch!
  De hoogste tijd dat de hele waarheid boven tafel komt hoor, anders zitten we straks weer met ons alle in de pinarie!


  Maak melding
 22. Zeer spannend het gekrakeel tussen Abrahams en Brunswijk? Nee, het heeft meer van een “POM” (lees: prasoso mentaliteit).
  Op dit soort wanprestaties van parlementariërs zullen niet de kiezers van NDP noch van Abop (en ook de rest van het SU volk) trots zijn. Maar “Ba soekoe ba veni, ba tjarie”!
  Wat verwacht je? Als …. (hier mag je zelf de drie hoofdrolspelers van dit dramatische vertoning invullen) deze personen een land moeten besturen?


  Maak melding
 23. Het komt ervan, het gepeupel laat heel erg met zich sollen. Waarom omdat het om een voor wat hoort wat systeem gaat, en niets anders. In dit soort stelsels gaat het niet om het lands belang maar om partij politieke en of persoonlijk belang. Let wel, : deze zogenaamde minister heeft – in het lands belang niets daar te zoeken – op het departement waar hij zo graag zit, als wij dit alles op z’n merites beoordelen. Het is mij opgevallen dat Suriname diep gezonken is, ik woon in Nederland – ruim 52 jaar – en weet dat Vene (redbek) heel veel schuld hieraan heeft – neokolonialisme geïntroduceerd door NPS en consorten – vanaf 1975, derhalve mag deze heerschap nooit en dan ook nooit meer in het macht centrum Zetel nemen, deze gemene lafhartige niets betekenend heeft voor Suriname, moet nu zijn mond houden, want jij en ook jij hebt het volk verkocht. Dit door de Neokolonialistische – entnische – politiek dat NPS, KTPI, PSV, VHP en Eenheidfront hebben bedreven, en moraliteit en zelfrespect is passé. Als je het in ogenschouw neemt dan moet gezien ons verleden en ons algemene kennis, en onze latente rijkdommen. In het land Suriname is alles mogelijk dit omdat wij niet krities zijn. We lezen niet – we hebben geen lees cultuur – en we luisteren graag naar wat een charlatan ons zal wijsmaken, zijn apekool aan jou verkopen want daar gaat het om. Mensen wordt wakker dit verdienen jullie echt niet. Ja, maar wat zegt men, een volk kiest de president die het vérdiend, zou je zeggen, als je het beter wist. Dat kwantiteit boven kwaliteit gaat, weten we allemaal maar toch we niets van. En als zogenaamde uit, Ned. komend mag je vaak ook niets zeggen, daar hebben wij volkomen begrip voor. Bikasi Babun tere na Babunskin.

  Mebaryu


  Maak melding
 24. Ik kan mij heel goed voorstellen dat Ramon zich heeft ontpopt als schietschijf van met name die notoire graaieres van de VHP. Zij staan niet toevallig te popelen om wederom hun grote vieze grijpstuivers weer te douwen in die vleespotten van dit land. Nochtans spreekt het eigen belang alle talen en zelfs die van de onbaatzuchtige!


  Maak melding
 25. Is dit dezelfde Abrahams van de militaire politie, die in de V.O.S. eens schreeuwde bij de bar (ik stond 3 stappen van hem verwijdert) dat ze Daal zijn ballen moesten afsnijden OF is dit een andere Abrahams?


  Maak melding
 26. @ H. Jessurun,

  Nee, is dezelfde persoon!

  Dat deze persoon nog steeds in leven is lijkt haast onmogelijk, maar toch is het zo.
  Eerst heeft hij getracht via een militaire coupe SU naar de klote te helpen, toen dat verkeerd uit pakte is hij, met dan aan zijn grote voorbeeld Bouta, in de politiek gegaan.
  En zie, ook hier kan deze persoon zich niet gedragen zoals het behoort!
  Lekker als schietschijf vast zetten, komen wij hem wel even leren hoe hij SU wel zou moeten helpen!
  Pijnlijk zal het wel worden vrees ik 🙂


  Maak melding
 27. Paraman: Notoire graaiers heb ik alleen in deze regering gezien. Je wijst weer met je vingertje naar een ander, maar je bent blind voor hetgeen er op dit moment binnen de coalitie gebeurt. Abrahams is een protoge van Bouta (of andersom), dus die zullen elkaar niet laten vallen. Maar enig intellect is bij beiden niet te bespeuren. Ze zijn zo machtsgeil dat ze de realiteit totaal uit het oog verloren hebben. Deze menen zijn een schande voor Suriname! Maar daar zal jij het ongetwijfeld niet mee eens zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES