Venetiaan: amnestie niet voor verdachten 8 december

77

PARAMARIBO, 15 nov – De amnestiewet kan en mag niet van toepassing zijn op de verdachten van de Decembermoorden. Dit zegt ex-president en parlementariër Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS). De wet is een regelrechte inbraak in het strafproces en dat is verboden in de grondwet. Venetiaan wil daarom weten of de regering Bouterse al heeft onderzocht of de wet geen schending is van de grondwet.

Eigenlijk zou de conclusie al getrokken moeten zijn. “Zijn we het er al over eens dat de amnestiepoging schipbreuk lijdt?”, zei Venetiaan in het parlement. Het standpunt van de oppositie toen en nu is dat de amnestiewet inbreuk pleegt op het strafproces. De amnestiewet is in april door het parlement aangenomen. Dat was kort voor de uitspraak van de krijgsraad waar het proces wordt gevoerd. Hoewel coalitiepartners Abop en Pertjajah Luhur tegenstribbelden, gingen die ook mee.


77 REACTIES

 1. Amnestie heeft nooit in de verkiezingsprogramma van Bouta gestaan. In die zin heeft hij kiezersbedrog gepleegd. Herinvoering van slavernij zou de bevolking ook nooit goedkeuren. Die amnestiewet is door de strot geduwd. Moord kan en mag niet verjaren.

  Wat mij betreft neemt Front/VHP het stokje over in 2015 en wordt de amnestiewet nietig verklaard.
  Bouta, Hotel Santo Boma wacht op je !!


  Maak melding

 2. Eey DADA,

  hoeveel kerven heb jij op je pistool???

  15 pasew 15!!!

  hoeveel nullen heb je op de bank??

  15 pasew 15!!!

  hoeveel idioten heb je in je kabinet???

  15 pasew 15!!!

  🙂


  Maak melding

 3. @GMAP & Larry, reken er maar dat de politbureau in Paramaribo straks de censuur machine gaat aan zetten. Van dergelijke berichtgevingen wordt men zenuwachtig. Bij iedere reactie staat straks 20 minnetjes. Die beesten zijn allemaal voorspelbaar.


  Maak melding

 4. ok,het is goed dat Senor El Vene het nogmaals herhaalt dat de amnestiewet, een dode twa twa is, waarmee DDB blij mee wordt gemaakt of een bepaalde deel van het surinaamse volk mee belazerd wordt.
  Gelukkig dat het andere gedeelte van het Surinaamse volk dit wel door hebben en weten dat de Republiek Suriname een grondwet heeft en mensen die in rechtsstaten wonen en weten wat de trias politica is en weten dat internationale wetten ook boven nationale wetten staan.


  Maak melding

 5. @GMAP

  “Mooi moment gekozen Vene”
  _______________________________________________________________

  Beter had hij een nog strategischer moment kunnen kiezen;

  Volgende week komen er op de internationale conferentie in Paramaribo heel veel volksvertegenwoordigers naar Suriname.

  Met in hun kielzog veel journalisten en dus media-aandacht.

  Je zou die conferentie kunnen “gijzelen” door juist op dat moment de 8 December MOORDEN en de Amnestie-wet aan de kaak te stellen;

  Elke journalist ter lande pikt dit op, en rapporteert dit aan zijn moeder/vaderland -> de media-aandacht voor het Moord Zuchtige Verleden van Baas wordt dan opeens mondiaal bekend.

  Dus wat mij betreft had Vene nog één weekje gewacht met de boel op scherp zetten…


  Maak melding

 6. @Bakra Basi, geen man over boord. Die moment zal vast door Santhoki worden gepakt. Hopelijk stort hij een partij drek over Bouta. De hele wereld mag het weten.


  Maak melding

 7. Venetiaan hoort in het museum thuis. Deze kerel moet nu gaan genieten van zijn AOV inplaats van tweedracht stichten onder de surinamers. De slechtste en luiste president die Suriname ooit gekend heeft is Venetiaan. Wie zijn handen niet wil vuil maken is lui om te werken en heeft nooit geld. Dat was Vene, dat mek a beng (redi) musu fu gwe.


  Maak melding

 8. Dit gevolg was voorspeld door determinist. Wee de nationale dwazen partijaanhangers, arme stemvee die moedwillig,onverschillig stemden op onberechte mensenrechten schenders. Niemand zal helpen wanneer de ware aard van het beest wederom te voorschijn komt. Niemand.


  Maak melding

 9. mee eens Bakra Basi,…maar dan aan de andere kant,,,

  ,,,OOK in die week moet de Oppositie de wereldmedia opzoeken en belichten al de > schone schijn < ,,een mooie rol voor Breeveld en die brutale Monorath!!


  Maak melding

 10. @PINDANOOTJE en @PASEW

  Laten we hopen dat de oppositie meeleest 🙂

  Komende week kan een kanteling teweeg brengen.

  Baas heeft tot dusver vrij spel, omdat alles binnen de landsgrenzen van Suriname blijft en hij daar “zijn” volk weet te bespelen.

  Hoe anders is het, als de hele wereld er achter komt door welk beest Suriname wordt geleid.

  Hopelijk is komende week een tijdsgewricht, waarbij de ballen langzaam de andere kant op gaan rollen.

  Dit is het moment voor oprechte politici om de boel een andere wending te geven; de internationale aandacht kan dan werken als een katalysator voor de binnenlandse opinie.


  Maak melding

 11. WAS WAS GODO: Misschien kan je Vene ,als die eenmaal in het museum staat, gezelschap gaan houden, en forummers die echt wat te melden hebben de gelegenheid geven om hun zegje te doen.
  Ik hoop dat DDB en zijn 40 rovers ook net zo snel zijn met de anticorruptiewet als met de amnestiewet.Maar dat is waarschijnlijk ijdele hoop.


  Maak melding

 12. Hef bijbels verhaal waarbij het Joods volk riep: ‘Kruisig hem laat Barabas vrij’ is goed vergelijkbaar met de keus van het Surinaamse volk voor Bouterse ipv Venetiaan. De historie leert dan een volk toch voor een moordenaar kan kiezen ipv iemand met een onbevlekt blazoen. Dat stemt tot nadenken.


  Maak melding

 13. @JANE: Wij hebben DDB graag levend in de Scheveningse gevangenis in een cel met uitzicht op de Noordzee, we hebben nog een appeltje met hem te schillen.
  En na het uitzitten van zijn straf leveren wij hem af bij het Internationaal Strafhof zodat hij terecht kan staan voor massamoord en schending van mensenrechten…..


  Maak melding

 14. @Was Was Godo,de grootste baas in Suriname heeft een tweedracht gebracht en niet Venetiaan.

  =Vergeet niet dat sommige criminelen, drugsverdachten en moordenaars onder de baas werken.

  =Ik hoop dat alles terug wordt gedraaid vanaf de coup zodat niemand amnestie krijgt.


  Maak melding

 15. We blijven maar janken over 8 december wat straks 30 jaar geleden is gebeurt. Every war has his casualties!

  Jullie blijven in het verleden kijken. Gaan jullie ook alles slavendrijvers opsporen en nabestaande voor de kosten laten opdraaien. Oh nee, we zijn allemaal selectief bezig. Dat is weer te lang geleden!


  Maak melding

 16. @Was Was Godo
  Je baasje hoort in de gevangenis thuis!!
  Je baasje is de moorddadigste pseudo ‘pesidentje’ allertijden die Suriname ooit gekend heeft!
  Stel je voor 15 slachtoffers in 1 nacht maken!Wie kan dat nadoen!Niemand en nog eens niemand!!!!
  Die record zal altijd op je baasje zij naam staan ,indien jij hem graag zou willen overtreffen.
  Hoeveel slachtoffers kan jij op 1 nacht dan maken?16 misschien?!!
  Je baasje zij handen zijn vuil en met bloed bevlekt!!
  En hij heeft AMNESTIE!!!!
  Vene heeft geregeerd zonder AMNESTIE!!!!
  Je baasje kan niet zonder Amnestie!!!
  Vene BIGIE…je baasje is een grote NUL,NEKS WAARDELOOS,is je baasje!


  Maak melding

 17. @bouta82, weet wat je schrijft, omdat men straks gaat eisen van Nederland dat zij geld moeten uitbetalen aan de nabestaanden van de slaven?????

  =Straks is het slavernij verleden 150 jaar terug en zouden zij dit ook niet kunnen vergeten dan????


  Maak melding

 18. Was Was Godo, Vene zijn handen zijn schoon omdat hij niet corrupt is (in tegenstelling tot anderen accepteerde hij niet dat zijn first lady, voor niets doen, een topsalaris krijgt), zijn handen zijn schoon omdat er geen bloed aan kleeft en niet omdat hij ze niet uit de mouwen gestoken heeft, de huidige regering voert slechts uit (en dat soms niet eens) wat door de regering van Vene al was voorbereid en betaald, alle mooie plannen die ze tot nu zelf naar voren gebracht hebben, blijken slechts luchtkastelen te zijn.


  Maak melding

 19. Die man bouta is rijp voor een mental institution. En die paarse kakkerlakken lopen als een mak lammetje achter z’n bruine kont aan. Oom Vene is de grootste leider is Su ooit heeft gehad. Bouta gaat hem nooit kunnen overtreffen. Alleen al omdat Bouta onze broeders, zonen en vaders hebben vermoord. en niet te vergeten al die zonen die hij de dood heeft ingejaagt met z’n binnenlandse oorlog. Zijn vendetta met Ronnie hebben onnodige slachttoffers gemaakt. En niet te vergeten de massamoord in Moiwanna. Zelf was die schijtzak aan het feesten en te zuipen. Die paarse beesten moeten zich kapot schamen of niet dan ?


  Maak melding

 20. Absoluut.De amnestie wet kan onmogelijk wetskracht genieten.Het is verleend door een stelletje kadavers met kadavers discipline.En de karkassen kregen ook nog een beloning waarvan de grond van Abdoel en de gouden tand van Misiekaba getuigen.de wet terug draaien is de enige goede optie.

  Cobie.


  Maak melding

 21. President Vene heeft een blunder begaan, te denken dat het volk van Suriname nimmer op een hoofdverdachte van moord zou stemmen.
  Dat is zijn grootste politieke inschattings fout geweest alsmede van Santhoki.


  Maak melding

 22. @Jori

  Helemaal mee eens. Daar wil ik het volgende aan toevoegen. In alle rechtsstaten dienen verdachten van zware misdrijven als moord hun rechtszaak in het gevang af te wachten. Aan de vooravond van het 8 december proces eind 2007 had Santohki als minister Justitie het OM moeten opdragen de verdachten in te rekenen. Als Bouterse in het gevang had gezeten, had hij nimmer de politieke macht verworven, om zijn eigen proces te laten stoppen.


  Maak melding

 23. De wet terugdraaien. Hoe dan. Als de wet in strijd is met de grondwet en internationale verdragen dan hebben de rechtsgeleerden bepaald dat deze wet althans de werking daarvan buiten toepassing blijft. Dus het rechtsprekende college had de ezel moeten volgen. Deze weet dat zij zich niet had moeten storen aan de amnestiewet. De oen is de rechterzelf. Schijterd. Zit eigen zak te vullen met geld van eerlijke hardwerkende belastingbetalers. Aan de andere kant als je iets hoort of wijst richting DiDiBriebdan kies je de veilige koers. Wie niet.


  Maak melding

 24. @Bouta82

  “We blijven maar janken over 8 december wat straks 30 jaar geleden is gebeurt. Every war has his casualties!”

  Oke, is het dan goed, dat ik jouw familie uitroei? Dan zal je anders praten. De vijftien slachtoffers van 8 december 1982 zijn voor jou een ver-van-mijn-bed-show. Zolang de surinaamse staat niet gezorgd heeft voor gerechtigheid, is de wens tot deze van de nabestaanden LEGITIEM.


  Maak melding

 25. die blanda suris gaan gefrustreerd blijven en vene helpt mee om ze ontwetend te laten houden met veel kiskissi takki.
  soso lafu mie boi.
  rutte o poeroe ka djie oenoe.


  Maak melding

 26. Vene heeft Bouterse al 15 jaar Amnestie verleend.
  Tijdens Vene zijn bewind kon hij en zijn bilmaatje Santokhi geen moer uithalen en willen ze nu het hoogste woord hebben. Vene had meer tijd voor zijn buitenvrouw dan werken voor de republiek. Zijn ministersteam hadden meer tijd voor corruptie en buitenvrouwen met elk een proces aan hun kont.


  Maak melding

 27. DE FRONTREGERING ONDER RONALD VENETIAAN HEEFT HET RECORD VAN CORRUPT FUNCTIONEREN VERBROKEN IN SURINAME.

  SANTOHI-SEGOBAI
  GILDS-WITWASSEN
  BARLESSAR-ECONOMISCH DELICT
  TEVEEL OM OP TE NOEMEN.

  RONALD ACHTER HET STUUR VEROORZAAKT BOTSINGEN.
  FRONT NEVER, NDP EVER.


  Maak melding

 28. @Henk Molenaar,ge hebt het bij het rechte eind. Het volk heeft gekozen voor een crimineel. Dat zegt meer over de kiezer dan de gekozene. Met de keus voor Bouterse heeft dit volk een onaanvaardbaar risico genomen. De zure druiven zullen ze dan ook moeten opeten. Het zijn zo!


  Maak melding

 29. Hahahaha,….maak geen jokes met Venetiaan,..;

  1. slim
  2. eerlijk
  3. Gelovig
  4. Betrouwbaar
  4. Integer
  5. Geen moordenaar
  6. Geen drugsdealer

  en vooral een echte Surinamer!!!


  Maak melding

 30. GMAP Het spijt me voor je maar DE WERELD IS ZELFS crimineel. Je vergiftigt je geest met haat. Het leven is kort en je verliest teveel energie aan iets dat je niet kunt veranderen. De schepper beslist jij niet. Jullie Surinamers weten niet wat voor spel gespeeld wordt in deze wereld, ondanks dat het iedere dag voor jullie aangezicht gespeeld wordt. Het is net magie. Als je het spel zou kunnen vergelijken met het voetbalspel, dan staan jullie op het veld met een isracket in in de hand, want jullie begrijpen niet wat voor spel gespeeld wordt. Zielig he. En de onderdrukker, die lacht zich kapot.


  Maak melding

 31. Het blindelings volgen van een leider door een volk is niet ongevaarlijk. Jim Jones profiteerde van de blindheid van zijn volgelingen door ze de dood in te jagen. Bouterse bescikt over een hele kudde paarse schapen die zelfs bereid zijn als menselijj schild te fungeren indien nodig. Dwz dat deze kudde zelfs met de beste argumenten niet tot andere gedachten zijn te brengen.


  Maak melding

 32. Het versleten lijnbusje van Venetiaan bestemd voor de sloop maakt zijn zoveelste ronde. Zijn verhaal is niets anders dan een herhaling van hetzelfde.Het is zo monotoon, zo saai, zo vervelend, zo slaapwekkend.Er zit geen potentie in die man.Whoehaaa,woehaaa.


  Maak melding

 33. n De Nationale Assemblee is een schorsing ingelast na heftige reacties op de aanvullende begroting van het ministerie Binnenlandse Zaken. Hierin is voor het kabinet van president Desi Bouterse een extra SRD 81 miljoen gevraagd voor dit jaar. Niet alleen de oppositie maar ook leden van de coalitie hebben vraagtekens hierover.


  Maak melding

 34. Kan deze man niet eindelijk met pensioen.We zijn zo moe van hem……echtwaar.
  Vijftien jaar aan het bewind…..helemaal niets gedaan aan vooruitgang……wie luistert nog naar zo iemand?


  Maak melding

 35. Staat van dienst Boutje
  1980-1987 = 7 jaren
  1989-1990 = 1 jaar
  1996-2000 = 4 jaren
  2010-heden= 2 jaren
  Totaal 14 jaren Het land naar de afgrond geholpen opdonderen met deze idioot nu !!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 36. Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS).
  Waarom nu een grote (letterlijk) mond opzetten? Toen jij aan de macht was heb je hieraan geen ene flikker gedaan en nu je mening geven mede omdat het volk nu geen angst vertoont?
  Je sheet letterlijk in je broek voor Desie dus hou liever je bigi lip tiptip want ik gruwel wel van je mening. Lafaard die je toen was en nog steeds bent.


  Maak melding

 37. Het Grote Graaien gaat gewoon door. En ze schamen zich er niet eens voor:

  In De Nationale Assemblee is een schorsing ingelast na heftige reacties op de aanvullende begroting van het ministerie Binnenlandse Zaken. Hierin is voor het kabinet van president Desi Bouterse een extra SRD 81 miljoen gevraagd voor dit jaar. Niet alleen de oppositie maar ook leden van de coalitie hebben vraagtekens hierover.

  Assembleeleden zijn vooral ontstemd over de motivatie van de SRD 81 miljoen in een niet officiële brief van Eugene van der San, directeur van het kabinet van de president. De brief is niet op brievenhoofd. Asiskumar Gajadien noemde het A-4 velletje een ‘vodje’. Deze brief kreeg de commissie van rapporteurs nadat om opheldering werd gevraagd over de besteding van de bedragen.


  Maak melding

 38. @kolo kolo

  bij herhaling heeft El Vene gezegd dat hij een regering te leiden heeft en een volk te voeden.Hij wilde het volk behoeden om weer in rijen te gaan staan en allerlei levens behoeften te ontberen.Daarvoor moest hij bepaalde dingen toelaten en andere weer blokkeren.En dat heeft hem alleen vijanden opgeleverd.Omdat hij voor het volk was.En niet om amnestie te krijgen.

  Cobie


  Maak melding

 39. vene had vele jaren de kans orde op zaken te stellen het wordt eentonig …hier zie je duidelijk dat er politiek bedreven wordt met de na bestanden .als ik zeg na bestanden dan bedoel ik de slacht offers aan de kant van lonnie en van de militairen …hoe kan lonnie amnestie krijgen …lonnie heeft veel te danken aan vene b.v hout en goud concessies in de regering te mogen deel nemen …lonnie heeft zoveel moorden en vrkrachtingen op zijn geweten en toch amnestie !!!!
  lonnie en die marrons regeren suriname met name moengo met harde hand …vene heeft lonnie nooit op het matje kunnen roepen voor al de misstanden die de marrons en lonnie plegen toen hij onder front in de regering zat .
  en daarom zeg ik en zegd het surinaamse volk dat vene politiek bedrijft met de na bestanden .van beide partijen.een algehel pardon of amnestie voor enkel lonnie krijgt een staartje en dat wist vene …maar die vene wilde koste wat kost regeermacht maar dan niet zonder lonnie ….lonnie moest beloont worden .
  ik dat is een vieze streek die vene uit haalde .
  vene heeft geen schone handen als hij schone handen had willen hebben moest hij geen amnestie verlenen en vergis je niet ….met medewerking van olland heeft hij
  het gedaan .vene heeft het goed gespeeld maar niet goed genoeg nu heb je de poppen aan het dansen .vene front en die redimusus hebben die eerste slag gewonnen …maar die oorlog hebben ze niet gewonnen paars gaat het winnen ….het jammerlijke van is dat de na bestanden van slactoffers van zowel bouterse als brunswijk lijden onder dit politieke spel van pa vene met zijn zogenaamde tien schone vingers die zijn aanhang hem zegt te hebben ….dan snap ik niet dat je vier zetels in de wacht sleept als je tien schone vingers hebt …dit wat vene heeft veroorzaakt moet tot het verleden gaan behoren …in die zin dat die zaak opgelost moet worden .de slacht offers van zowel lonnie als bouta moeten weten wat er is gebeurt en de staat zal moeten op draaien voor de kosten …met name die mensen moeten schadeloos worden gesteld .
  met of zonder bouterse su moet en zal vooruit gaan .voorlopig hebben wij op bouta gestemd wie gemoord heeft weten wij niet wel willen wij vooruit kijken en vene moet het maar uitvechten wat hij heeft aangericht door dit zover te laten komen en niet beide verdachten geen amnestie te verlenen . maar goed!!!
  komt tijd komt raad


  Maak melding

 40. Tijdens het Bosje bewind was er ook sprak van het grote graaien. Toen was Goedschalk president van de Centrale Bank. Het land werd in een ongekend crisis gestort en Venetiaan mocht de puinen opruimen. Na het op orde brengen van de begroting en het versterken van het monetair evenwicht door Venetiaan, is het nu Bouterse die de schatkist leegrooft. Het is bekend dat de NDP lak heeft aan de Comptabiliteitswet en de regels voor goed financieel bestuur. Het zijn een stelletje egoistische opportunisten die het volk structureel zand in de ogen strooit middels het zwartmakerij van critici. Ik ben nu wel benieuwd wat de spreekbuis van Bouterse, de heer Limburg, hierop te zeggen heeft.


  Maak melding

 41. Deze Nieuw Front leiders tevens krijgsgevangenen van de Kolonisator hebben geen enkele positieve zaken voor het volk van Suriname en voor de NDP/MC Regering.
  Ik neem hun helemaal niet kwalijk, omdat ze de opdrachten van de Kolonisator moeten volgen en deze Regering blijven saboteren, anders is hun leven in gevaar.
  Het volk van Suriname moet weten dat het geen tijd meer is om over Amnestie gedoe te praten, omdat het een gepasseerde station is.
  We praten nu over ontwikkelingen die er blijven plaats vinden in ons geliefd land SU.
  Ik wil het volk waarschuwen dat ze niet voor de gek gehouden moeten worden door de Nieuw Front/Oppositie/Kolonisator, maar hoop en vertrouwen te hebben in deze Regering NDP/MC/AC/PL.
  We moeten deze NF leiders verlossen van de Kolonisator door geen enkele stemmen aan hun te geven in 2015.


  Maak melding

 42. Geen president zo integer en inhoudelijk als Vene. Een man die bij velen een diep respect oproeptt, hoog opgeleid aan de Rijksuniversiteit in Leiden. DRS.wis- en natuurkunde, onbaatzuchtig en niet uit op rijkdommen die van het land zijn, een eenvoudige mens met hart voor Suriname, 10 schone vingers maar vooral…..HERSENEN!!
  Wat verschrikkelijk voor hem om toe te kijken hoe de basis die hij heeft gelegd teniet wordt gedaan door de huidige regering. VENE, EEN PRACHTMENS! Op geen enkel vlak te vergelijken met de huidige president.


  Maak melding

 43. Vene poti doet verwoede pogingen om de schare van zijn NPS weer op te veizelen. You’re very late Sam Cook, het kan alleen maar minder worden. Het land is letterlijk bekaaid vanafgekomen met die haatdragende wiskundige knobbel.


  Maak melding

 44. Dat de heer Vene nu roept dat een inbraak is gepleegd op de Grondwet. Daar is deze heerschap zelf debet aan. Heeft hij niet in eigen persoon in 2003 op de Nederlandse televisie hoog persoonlijk gezegd: “in mijn regeer periode komt geen 8 december proces”. Dat vond/vind ik erg hypocriet van deze loser, en in Suriname (saboteerde hij het proces) en het leek ogenschijnlijk alsof andere daarvoor verantwoordelijk waren. Dus, deze meneer (met zijn neokolonialistische politiek verleden) heeft zijn tijd gehad, denkend dat hij belangrijk is in het parlement. Omdat dat hij het zo goed heeft gedaan, werd hij beloond met een plaats in het parlement. En niet in Asiana waar hij thuis hoort.

  Mebaryu


  Maak melding

 45. Rico
  Vene had liever gewoon bij de Anton de Kom kunnen studeren dan hadden we in Suriname misschien meer aan deze man.
  Die toren van vene was zo hoog dat hij niet eens meer naar beneden kon kijken naar de behoefte van zijn volk.
  Deze man is zo verschrikkelijk arrogant dat hij niet eens links of rechts keek uit zijn presidentiele auto.
  Heb je wel eens naar Obama gekeken op tv ….ja……wel….zie je hoe deze man altijd wuift,iedereen groet…spontaan is …..wel die integere vene van je die ziet niets…hoort niets ….voelt niets…….ik heb me keertje afgevraagd heeft hij net wel gevoelt dat er een gat was in de weg want ik heb zijn auto wel in zien gaan…..na een jaar die zelfde gat……”voelt hij het nog steeds niet!!!!”…gadv%$##@!!


  Maak melding

 46. Kijk nou eens….. naar de uitspraken van deze rose lippige bandiet. Gedurende de hele periode van haar regering heeft deze president niets anders gedaan dan gratie verlenen aan corrupte ambtenaren die openlijk corruptie pleegden. Ik persoonlijk heb de Surinaamse regering aangeschreven en hen erop gewezen dat o.a.rechter Anand Charan, notaris Soerdjbalie en enkele advocaten openlijke corruptie pleegden. Beste heer Venitiaan, want bent u zielig en rampzalig voor een land als Suriname.

  Dus laat Bouterse met rust en kijk naar uw eigen gebreken.

  Jullie zijn allemaal currupte honden!


  Maak melding

 47. Venetiaan is een baviaan,wat hij van zijn ollandse baasje heeft geleerd, daarmee heeft hij zijn front/nps leden besmet,,en nu wil hij het bevolking met zijn kolonialistich denk manier besmetten om ollandse systeem in Su te realiseren,,,biegie lip vene jou tijd is voorbij,met jou neerbuigende houding naar olland,wij kennen jou niet .


  Maak melding

 48. Fu dati ede wang apapi e tang wang apapi! Ik zie die grappenmaker nog prijken op de foto met de terroristen te Debike. De splijtzwam aller tijden, hetgeen hem 15-jaar presidentschap heeft opgeleverd.
  Wat er in die periode is gedaan laat zich eenvoudig raden,………..geen en hotel oscar lima!


  Maak melding

 49. @ Jacobus
  Ook ik zie dolgraag dat er geen amnestie wordt verleend. Wat ik duidelijk wil maken is dat Vene de kans had, hij werd gesteund door meerdere organisaties in binnen en buitenland, om de coupplegers aan te pakken. Maar hij heeft dit nagelaten want m.i. scheet ie in zijn broek..
  Om nu van de hoogste toren te blazen is mij een brug te ver want toen hij het moest doen vertoonde hij bang, schijterig en laf gedrag.
  Vene had allang deze coupplegers moeten aanpakken en oppakkken ma a mang bing fredé djie Bouta en consorten terwijl hij zowel Amerika als Nederland achter zich kon krijgen.
  Nogmaals het blijft een brulaap die lafhartig gedrag toont ook anno heden want hij durft eerst wat te zeggen als hij werkelijk voelt dat hij wind in de rug krijgt van anderen. Zie ook de grond kwesties want ook hier heeft hij verzuimt in te grijpen (Somo en de hele kliek) maar nu schreeuwd hij moord en brand.


  Maak melding

 50. Vene, NF, ik hoop dat jullie als partij straks niet meer bestaan, nou dat weet ik zeker.

  Hoe achterlijk bent u nou? 15 jaar lang heb u Suriname gesloopt, de hele rechtstaat is naar de klote geholpen.

  Voor degenen die denken dat NF straks het roer kan overnemen heb ik slecht nieuws! Wat mij betreft blijft Boutere nog lang onze president. Als Bouterse ophoudt, dan wordt ik jullie president, dat beloof ik jullie.

  Als die zakkenvullers van NF maar niet aan de macht komen.

  15 jaar lang heb u iedereen laten zien wat u waard was. Niet veel. Geen respect, totaal niets.

  Kijk maar naar misbruik van minderjarigen door Surindra Mungra in Nickerie. Iedereen wist het, iedereen zag het, ook de politie en justitie. Niemand deed iets, al 15 jaar lang!. Dus NF regering kan wat mij betreft de pot op!. Jullie hebben al die jaren laten zien dat alles met geld te koop is, ook minderjarige kinderen!

  Dank aan de huidige regering dat deze heer Mungra alsnog is opgepakt en berecht zal worden.

  NF maakte van Suriname een tweede Thailand!

  Waarschijnlijk is dat de reden dat ze het goed kunnen vinden met de witte mensen!


  Maak melding

 51. venetiaan is bezig zich te profileren om succes te boeken door weer de amnesty kwestie op de kaart te zetten.ik denk dat vene begint te dementeren hoor .
  deze klootzak was aan de macht …had alle gelegenheid om in te grijpen en nu komt deze met losse flodders met zijn amnesty gezicht.vene joe lati keba jij speelt struisvogel politiek …het zijn de fronters die er in trappen.
  geloof mij ikm was ook front zelfs mijn over leden vader was in een onder afdeling van front .
  deze man heeft de mensen van de nps vervreemd .niemand minder dan deze haatdragende man die zijn mentaliteit niet mee heeft .hij is voor velen geen voorbeeldige president .fouten op fouten .hij straalt niet was geen krachtige president liep steeds achter nederland aan en somo maakte de dienst uit .nu komt deze klootzak zijn chit vertellen omdat de acp/eu top dichter bij komt .je bent een loser vene. bouterse hoeft dan niet geliefd te zijn bij wie hem niet lief heeft, maar vene het bewijst dat je een onbetrouwbare hielen likker bent van nederland .deze haatdragende gewezen president die maar vier zetels kreeg …probeert zo de partij weer op de rails te krijgen ..vene het is te laat ,jij hebt de nps naar de ondergang geleid .bouta takie joe boto soengoe vene ,jepie no de moro go tik joe aov !!!!!


  Maak melding

 52. Alle verwijten aan Vene, kunnen linea recta op het bordje van de huidige regering geschoven worden. Alles is nog precies zo of verergerd. Nooit was de corruptie zo gigantisch als nu. Corruptie is het begin van de ondergang. Politici verrijken zich als nooit tevoren, de misdaad is toegenomen, ook kindermisbruik en maak zelf het rijtje maar af…….
  Niets is beter geworden. Ja, de goudwinning maar daar zal Moeder Aarde van zich laten horen. Op een dag zal het gewoel in haar buik een einde maken aan deze natuurramp, veroorzaakt door geldwellustelingen.


  Maak melding

 53. Ooit zullen onze nakomelingen bij een immens grote en dorresavanne staan met kraters zo groot als 10 voetbalvelden bij elkaar. ze zullen vragen stellen over het tropisch regenwoud dat daar ooit geweest is. De flora en fauna die zijn weerga niet kent, zullen ze van de plaatjes op internet leren kennen. Ze zullen er zich geen voorstelling van kunnen maken. Hun ouders zullen hen vertellen dat het vernietigd is door hun eigen voorouders met kwik en grote graafmachines. Het tropisch regenwoud, onze trots, ons visitekaartje wordt door het beleid van deze regering verwoest.


  Maak melding

 54. @Rico thumbs up!
  Uitstekende analyse.

  Ik wil niet bemoeien, maar het lijkt mij een prima gelegenheid voor de Choennie’s, de Bekkers en de organisatoren van de onlangs gehouden stille mars om op de opening van de EU/ACP meeting bij Tor te staan met de welbekende bordjes.

  Is maar een idee. Hij is toch in Nickerie.

  Social media doet de rest!


  Maak melding

 55. @kolo kolo

  El Vene had het heel moeilijk.In zijn streven om het volk een beter bestaan te geven,werd hij gechanteerd door somo.Hij werd tij en ontij ge-intimideerd door de NDP en bout vanaf Ocer.Zo danig zelfs dat zijn woning dat hij met zweet en tranen had gebouwd,in brand is gestoken.
  En een buitenlandse militaire hulp was geen optie omdat wij net uit een binnenlandse vete kwamen waarbij onschuldigen gedood werden en infrastructuur moed willig vernietigd werden.Als hij bout zou laten arresteren,zou er gewoon een coup gevolgd zijn.Dat werd hem keer op keer onder de neus gewreven.

  Cobie.


  Maak melding

 56. Dan ga jij je toch afvragen of er ezels in Su. wonen.
  Jaar in Jaar uit 8dec.
  Men kan zich het liefst bezig houden met de toekomst…of is men te dom idioot en zeker gek……………..er is farmacie/ moderne technologie/Computertechnologie…daarmee moet het land zich mee bezig houden…….. maar geen idioten gedoe als 8dec…zo komt het land niet verder want men denkt dom, zeer achterlijk zelf………….Dit soort rotzooi beperkt het denk vermogen van vooral de jeugd op een of ander manier brengt men bewust geen ontwikkeling in het land…bewust de jeugd dom en achterlijk houden…….met je 8dec.

  Deze man is ook nog een domme man hij noemde zijn opvolgers die mensen….Dan wil ik weten wat voor die mensen hij was….. toen als Pres…die mensen….hij is echt een vreemde vogel, om land genoten die mensen te noemen.


  Maak melding

 57. Ja, het is echt wel jaar in jaar uit 8 december. Zo is de kalender nou eenmaal.
  Ook hij achtervolgt je jaar in jaar uit.
  Doe daarom goede dingen, dan heb je elk jaar iets moois om naar uit te kijken.
  Want wie goed doet, goed ontmoet.


  Maak melding

 58. Het volk loopt weg met Dhr. Bouterse en rovers, terwijl hij met droge ogen het land berooft van zijn trots en waardigheid! Met toestemming van het volk kleedt hij dit paradijselijk land uit en maakt van het volk geen tweederangs maar derderangsburgers! People wake up, stand up and fight! Kijk naar Libie, Egypte, Tunesie(Arabische Lente); zij hebben gevochten en gewonnen!! Wanneer krijgen wij onze Surinaamse “Lente”!! Vrouwen en studenten zijn het geweten van een land, de ruggengraat van een land!!! Vecht voor ons mooie paradijs, niet voor je zelf, niet voor eigen gewin maar voor toekomstige generaties! Get up stand up!! SoSo Lobi!!


  Maak melding

 59. Baas Vene, u bent echt ‘mosterd na de maaltijd’. U heeft toch als president van de republiek SU legio keren de mogelijkheid gehad om het rechtsgevoel van de inwoners van SU te herstellen. Daar heeft u zich als machthebber en regeringsverantwoordelijke onvoldoende voor beijverd. En nu gaat u van de zijlijn, zonder enig risico te lopen, moord en brand schreeuwen. Wanneer gaat u eindelijk met pensioen? Geef jongeren een kans, wat doet een ex- president nog in het parlement.
  Laat er in elk geval geen twijfel over bestaan dat u het aan het rechte eind heeft dat de amnestiewet het aanzien van de SU- democratie nationaal en internationaal reduceert tot een bananen republiek.
  Maar het gaat u sieren om dat vanuit een andere hoedanigheid aan te vechten. Wordt lid van een internationale organisatie voor democratie en mensenrechten.


  Maak melding

 60. Wat jullie vergeten zijn:
  Vene heeft eerst het puin van de revolutie moeten opruimen. Hij moest beginnen vanuit het nulpunt met een LEGE UITGEHOLDE SCHATKIST en een volk dat nog in shock was over wat haar was overkomen. Ongeloof, woede, verdriet, ellende en armoede voerden de boventoon. En daardoor had men weinig geloof in de toekomst gekregen. Een volk vooral in rouw.
  Dat was het startpunt van Vene’s regeerperiode.
  Met een diep respect kijk ik terug naar hoe hij orde op zaken heeft kunnen stellen. Hij was heel ver op weg om Suriname weer gezond te maken. Er was opbouw. Geen moreel verval zoals nu. En natuurlijk waren er ook kanttekeningen, maar zo erg als nu, was het niet. Het is één grote roversbende die plundert en plundert en mekaar openlijk beschuldigt in de Nationale Assemblee dat de éen meer grond heeft genomen dan de ander. En dát dagen achtereen. Moreel verval ten top! Vene was een man van INHOUD, niet van goud en bling bling.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.