Partijgenoot waarschuwt Bouterse voor grondbeleid

1

PARAMARIBO, 15 nov – Het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB, zou de NDP van president Desiré Bouterse wel eens de kop kunnen kosten. Deze waarschuwing komt van André Misiekaba, parlementariër en partijgenoot van Bouterse. Er is reden tot zorg om het beleid op het ministerie waar de NDP het voor het zeggen heeft. De partij loopt het risico hetzelfde fatale lot te ondergaan als het Nieuw Front.

De verkiezingsnederlaag van deze politieke combinatie wordt immers grotendeels toegeschreven aan het oude beleid op RGB. De NDP dreigt nu de rol te vervullen van lood om oud ijzer. Er is nog veel mis op het ministerie. “Ik heb vandaag nog een map gekregen met klachten over RGB. Een zekere ambtenaar R. heeft systematisch zaken in Marowijne getorpedeerd. Beste president, wij gaan de boot missen als we het grondbeleid niet in orde maken”, zei Misiekaba in het parlement.

Bouterse die de begrotingsdebatten bijwoonde, vindt ook dat het rommelt. Op RGB is sinds het aantreden van de regering al twee keer van minister gewisseld. Ginmardo Kromosoeto werd er dit jaar geplaatst, omdat de NDP zelf de stagnaties in de landdistributie wilde aanpakken. Misiekaba ziet intussen de bui hangen: “Het gaat niet snel genoeg. De minister is mijn vriend maar vanuit mijn verantwoordelijkheid kan ik niet anders dan zeggen dat het niet goed gaat.”

1 REACTIE

 1. Ik wil ook mijn kritiek geven nml.:
  Toen de 1ste Minister van RGB Vrouw een grote opper vlakte grond had aangevraagd kreeg de Minister ontslag, maar nu wordt er aan een NDP Parlementarier Mr Abdoel een grote lap grond gegeven, terwijl het volk een stuk kavel zoekt en dringend nodig heeft om te bouwen als een onderdak.
  Dit lijkt niet op een voorbeeldige gedrag, omdat Mr Abdoel al 2(twee) banen heeft nml 1 Parlementarier, 2 Docent en hij kan niet een 3de zoeken als tuin/landbouw.
  Voor hem was een stuk kavel om een huis te bouwen en daar te wonen belangrijk en als hij dat gekregen had zou er geen probleem zijn.
  Op zoek naar een 3 de baan/werk is puur Hebzucht.
  De Nieuw Front was in het verleden 10 jaren lang wat grondzaken betreft niet voorbeeldig geweest, dus ik hoop dat deze Regering voorbeeldig gaat zijn.
  Er moeten juist verwaarloosde en te veel uitgegeven gronden ingetrokken worden en gegeven worden aan het arme volk verdeeld in kleine oppervlaktes die daarvoor dringend nodig hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.