Onderwijs kan politiek gedoe missen als kiespijn

3

PARAMARIBO, 11 nov – Wat ook waar mag zijn over de toekomst van Shirley Sitaldin als minister van Onderwijs & Volksontwikkeling, het onderwijsproces mag niet het kind van de rekening worden. Het vervelende is dat het juist wel die richting uit dreigt te gaan. De aanstelling van Sitaldin eerder dit jaar, was bedoeld als boodschap. Het ministerie moest gedepolitiseerd worden, heette het. De hoofdverantwoordelijke voor het verloop van het ondewijsproces werd een politiek niet betrokken persoon, als vervanger van de politics pur sang, Raymond Sapoen.

Anders dan waarschijnlijk de hoogste politieke bazen, wist de samenleving totaal niet wat te verwachten. Wat Sitaldin in huis had aan kennis en ervaring en van waar de voorkeur, is tot vandaag een raadsel. Wat menigeen toen al voorspelde, was dat het experimenteren op Onderwijs & Volksontwikkeling alles behalve achter de rug was. President Bouterse versterkte het vooruitzicht, toen hij beweerde dat meerdere ervaren personen zich hadden aangemeld. De keus viel op een ander. En alsof de duvel ermee speelde, was het vrijwel meteen rotzooi. Het doorgaans onzichtbare personeel op het ministee kwam in beweging. Sitaldin werd gebrek aan sociale vaardigheden verweten.

Op elk ander ministerie was dit misschien met enig schouderophalen achter de rug te laten. Maar niet op Onderwijs & Volksontwikkeling. En eigenlijk was toen al te voorspellen dat er nog meer zat aan te komen. De politiek lijkt de buik vol te hebben, maar had beter moeten weten. Hiermee itegelijk gezegd dat Shirley Sitaldin niets te verwijten valt als er boven haar wordt gegromd. Het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling is bij uitstek ongeschikt voor experimenten. Suriname heeft in alle opzichten veel in te halen op onderwijsgebied. Zolang dit doordringt en inbakt, zal het met deachterstand van kwaad tot erger vervallen.

3 REACTIES

 1. De puinhopen van Paars!

  Het is een grote puinzooi in het Onderwijs;
  – Machtsstrijd, vriendjes en vriendinnetjes-politiek.
  – De Minister is spoorloos…
  – Het onderwijs is stuurloos.
  – Bestelde boeken nog steeds niet uitgedeeld op de scholen.
  – Naschoolse opvang een farce.
  Triest, heel erg triest, voor de kindjes van suri.

  Alias b. heeft een sociaal contract getekend met het volk, de invulling blijft onzichtbaar.
  Het Ministerie van Sociale zaken is onzichtbaar.
  Die mode-pop die daar zit, durft hij niet weg te halen.

  Alias B., Amofo zit op je hoofd, whahahahaha.

  Weer een verloren generatie……….


  Maak melding

 2. Bouterse heeft keer op keer bewezen dat hij van een land goed besturen geen kaas gegeten heeft. Had je echt verwacht dat hij het nu wel goed zou doen? Als de coach van een voetbal team er steeds, ongeacht welke spelers hij ook aantrekt, blijk van geeft geen succes te kunnen boeken, wordt hij ontslagen of hij houdt de eer aan zichzelf en gaat schaafijs verkopen. In het geval van Bouterse, als coach van het regeerteam, wordt niet hij ontslagen maar de ministers en het vreemde is dat zijn aanhangers steeds in zijn capaciteiten blijven geloven en het ontslaan en benoemen van weer een nieuwe groep ministers verdedigen met de woorden: “omdat ze het tempo van Bouterse niet kunnen bijhouden, is het terecht dat hij ze ontslaat en andere benoemt”. Hij blijft maar ministers ontslaan en benoemen, maar er treedt geen verbetering op en de zaak gaa maar achteruit. Ik ben bang dat Bouterse heel laat zal inzien dat het probleem niet, op de eerste plaats, aan de ministers maar aan hem ligt, hopelijk is de schade voor Suriname dan nog niet zo groot dat het niet meer te herstellen is. Net als in het verleden kan dan een figuur als Venetiaan de puinhoop met veel moeite gaan opruimen en de schade herstellen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.