Hoger beroep verdachte 8 december uitgesteld

83

PARAMARIBO, 10 nov – Het hoger beroep van de verdachte ex-militair Edgar Ritfeld is uitgesteld. De rechter nam het verzoek tot hoger beroep niet in behandeling. Volgens rechter Ingrid Lachitjaran is er grond voor wraking. Zowel het Openbaar Ministerie als de advocaat krijgt de gelegenheid in te spelen. Vandaar het uitstel. Ritfeld heeft haast.

Hij wil na jarenlange kwelling af van het imago van verdachte. De ex-militair houdt vol dat hij part noch deel had in de moordpartij van acht op negen december. “Ik ben onschuldig en toch noemt men mijn naam in het proces. Ik ben uit het leger gestapt uit protest tegen de moorden en uitgerekend ik word op de verdachtenlijst geplaatst, het is vervelend”, zegt Ritfeld tegenover de Times of Suriname. Dat de wet het proces als het ware torpedeerde, is dus niet voor iedereen goed nieuws.

Het hoger beroep moet dan ook een eind helpen maken aan het lange persoonlijke lijden. “Ik ben in hoger beroep gegaan, omdat het in strijd is met de grondwet om het proces dat gaande is, te schorsen om een amnestiewet. Dit kan niet”, aldus Ritfeld. Volgens de rechter is zij eerder betrokken geweest bij het gerechtelijk vooronderzoek. Volgens de wet mag een rechter dan niet meer meedoen bij de verdere behandeling. Ritfeld zal weer worden opgeroepen.

83 REACTIES

 1. Ik ken Edgar Ritfeld al jaren en heel close en heb nimmer en nooit het vermoeden gehad dat deze man betrokken zou zijn geweest met het voorval op 8 Dec ’82.

  Justitie in Suriname kan eerder gaan besparen op de kosten en moeite mbt dit proces en eerder haar pijlen gaan richten op de VHP criminelen die de staat Suriname jarenlang bestelen en besodemieteren.


  Maak melding

 2. Een jofele guy. Wij zien elkaar regelmatig op SOSIS. Zondag nog hadden wij het over die ontmoeting van Suri-soldiers te Amersfoort toen die NPS gasten ons een hoop banaba voorhielden.


  Maak melding

 3. “Hij wil na jarenlange kwelling af van het imago van verdachte.”
  _________________________________________________________________

  De overig direct betrokkenen wilde na een nachtenlange kwelling niet bestempeld worden als zijn slachtoffer.


  Maak melding

 4. Ik irriteer mij mateloos aan de opstelling van rechter Ingrid Lachitjaran. De rechter dient het hoger beroep in behandeling te nemen en het is aan de verdachte of het OM om een wrakingsverzoek in te dienen voorzover daar gerede gronden voor bestaan. Op deze wijze speelt deze rechter een soort struisvogelpolitiek door de zaak niet te behandelen kennelijk uit vrees voor de maatschappelijk druk. Ik vind dit op z’n zachts gezegd heel laf. Een rechter hoort recht te spreken punt uit!
  De verdachte heeft er recht op om van zijn status van verdchte af te komen. Met deze onoorbare opstelling van de rechter wordt de zaak weer vertraagd!


  Maak melding

 5. @Milton,

  Moord is geen voorval. Moord is het opzettelijk doden van de ander (anderen). En daar weet jouw president alles van.

  Een voorval is namelijk meer iets als: de avondvierdaagse lopen en over je schoenveters struikelen.

  Zie je het verschil?


  Maak melding

 6. aahh…Meneer Ritfeld is het mee te geven dat hij het probeert om zijn naam te zuiveren. En ik zie ook graag het proces zijn voortgang hebben.Helaas dus, maar de tijd komt wel.Dat leert de geschiedenis ons.


  Maak melding

 7. aah…ja.slaap er maar van zou je zeggen.
  De bloedige martelingen die er vooraf gegaan waren bewezen dat het een ware slachtpartij was.
  Bij het mortuarium was het overvol!


  Maak melding

 8. De man Ritfeld heeft gelijk. In een rechtsstaat moet de rechter een vonnis kunnen uitspreken. Als een vonnis tegen elke burger uitgesproken kan worden en ook nog tenuitvoer gelegd kan worden dan waarom zouden er uitzonderingen gemaakt moeten worden voor anderen? Een strafproces dient er voor om aan te tonen dat je wel of geen schuld hebt. Wat voor maatschappelijke functie je hebt doet niet terzake. VHP of NDP maakt ook niet uit. Maar ja je hebt ballen nodig om verantwoording te durven dragen voor je eigen daden.


  Maak melding

 9. De hoofdverdachte heeft er kennelijk geen behoefte aan om zijn naam te zuiveren, een goede naam heeft hij ookal niet. NDPers weten heel diep in hun achterhoofd wie de verantwoordelijke van de lafhartige moorden en folteringen op de onschuldige ongewapende burgers zijn maar zullen dat nooit toegeven.


  Maak melding

 10. begraaf dat acht december ding en kijk vooruit.
  genoeg gelul want er is nu de tijd gekomen om te gaan werken en niet te veel te lullen.
  sranang sa wini nanga wan krakti revo.
  mek Bouterse seti na kondre.


  Maak melding

 11. 8 december,,ik zou graag van de forum bezoekers die alles wat met suriname te maken heeft afkraken en vooral het 8december gebeuren.
  .Vraag;;is die negatieve uitspraken op media of persoonlijke ervaring gebaseerd.
  Vraag;;nieuws uit Su ,positief of negatief,altijd door sommige mensen op deze forum ,op een negatieve manier afgekraakt en op een gehaate manier veroordeeld word.
  Wie kan mij hierop een antwoord geven dat uit een oprechte manier zonder vooroordeel is gebaseerd.


  Maak melding

 12. Dit krijg je wanneer je een crimineel en meervoudige moordenaar als president kiest. ze zijn volgens die paarse schapen allemaal jofele guy, er zijn wel mensen zonder proces beestachtig afgeslacht en niemand heeff gedaan, misschien de bliksem? Suriname is geen beschaafd land, de schade voor deze moreel verval zal generatie lang doorwerken.


  Maak melding

 13. @Revoman, luister naar de comment van John ! Ik onderschrijf zijn stelling volledig. Natuurlijk kun je de decembermoorden in de doofpot stoppen, maar het zal de problemen niet oplossen. Je ziet nu al dat de maatschappij 32 jaar uit 2 kampen staat. Voor – tegenstanders van Bouterse.

  Suriname zal schoonschip moeten maken en dat kan alleen als er recht wordt gesproken. (zoals het in een democratische rechtsstaat) gaat. Laat de Surinaamse rechtelijke macht haar werk doen dit in het belang van de nabestaanden en de democratie.


  Maak melding

 14. @Koos zolang Bouterse niet berecht wordt zal Suriname altijd verdeeld zijn.
  En dat weet Bouterse. Verdeel – en heers politiek is zijn manier van overleven en strategie.


  Maak melding

 15. Zwakkelingen met een gehaate blinde woede die op onwetendheid is gebaseerd.
  Zijn jullie die het Su uit schelden beter in het mens zijn met betrekking tot,,manier van denken,leven,of oprechtheid naar andere volken,,neen,en dat is,uit jullie postings afgeleid.

  Hoe kan het dat jullie zeggen dat de president van Su een moordenaar of crimineel is ,waarvan meerdere van jullie hem persoonlijk een kogel door zijn hoofd zouden willen schieten,;Dat bewijst dat jullie niet beter dan hem zijn,en dat jullie fia deze forum aanleiding geven om hem te haten en verwarring teweeg brengt.


  Maak melding

 16. @SRA, waarom Bouterse een moordenaar en een crimineel is ? Heel simpel ….

  1) amnestie kun je alleen krijgen als je schuldig bent bevonden. In dit geval heeft is de amnestie-regeling tot standgekomen nog voor dat een rechter uitspraak heeft gedaan. Dus hoe schuldig wil je nog zijn ?

  2) Bouterse is bij verstek veroordeeld in Nederland voor drugsdelicten. Dus je hij is een crimineel. Als hij niets gedaan heeft komt hij naar Nederland om zijn onschuld te bewijzen.

  De meeste mensen hier hebben het beste voor met Suriname maar Suriname is geen Bouterse. Dus als je tegen Bouterse bent, ben je tegen Suriname ? Whahahaaaa
  Het gaat ons om de persoon Bouterse ! Kennelijk heb jij geen familie verloren tijdens de coupe. Je bent bent niet wijs.


  Maak melding

 17. Ik ben uit het leger gestapt ***uit protest tegen de moorden***

  Vertel dan jou relaas,…..jij hebt ongetwijfelt veel inside tori of ben je bang voor de Bullet v Bouta!


  Maak melding

 18. Die gasten die hier proben om de misdaden van massamoordenaar en drugs crimineel Bouterse goed te praten zijn labiel en nog nat achter hun oren.
  Ze weten niet hoeveel Surinamers dood zijn gegaan tijdens de revo omdat geen medicijnen voorradig waren, er was een tekort aan buitenland geld in suriname omdat de man de beweerd dat hij van Suriname houdt buitenlands geld nodig had om wapens te kopen om zijn eigen volk te onderdrukken en te vermoorden.Figuren zoals sra zijn gerhersensspoeld. sra jij bent domme achterlijke paarse ezel die denkt dat wij zijn soort genoot zijn.


  Maak melding

 19. Ik ontkom ook niet aan de indruk dat er een trend waarneembar is bij rechters in Suriname om de decembermoordzaak steeds voor zich uit te schuiven. Ze doen er alles aan om geen recht te hoeven spreken. Een rechter die geen recht wil spreken dient vervolgd te worden of te worden afgezet. Indien de verdachte of het OM de onpartijdigheid van de rechter in twijfel trekt dient een wrakingscommissie zich hierover te buigen. Rechter Ingrid Lachitjaran, dient het oordeel aan een dergelijk Cie over te laten.


  Maak melding

 20. Bouterse gebruikt de oude slaafse methode.
  Hoe meer je sommige zwarte mensen onderdrukt, vernederd hoe meer ze jou aanbidden.
  sra is een schoolvoorbeeld daarvan, dom, achterlijk en slaafs.


  Maak melding

 21. 😉 sra schrijft,…waarvan meerdere van jullie hem persoonlijk een kogel door zijn hoofd zouden willen schieten,;

  sra mi lekkertje….geef mij license to kill, en zowaar ben ik James Bond 🙂


  Maak melding

 22. onze hennepmati Misiedjan zegt;

  beveiligers weg bij de rechters, want wij kunnen iedereen gebruiken tegen de verruwing!!

  heden is de rechter vogelvrij, de dief jeugdiger, en hierbij ook een toename van de andere sexe die borstvoeding verruild hebben voor boevenkunde 🙂 🙂


  Maak melding

 23. @GMAP

  Broeder fawakka…
  regels van moraal en fatsoen werkt als een rode lap op/voor een stier en of paarse aanhang…
  De duivel als press wordt aanbeden, hij die de eindverantwoordelijke is voor alle gruwelheden welke destijds heeft plaatsgevonden., Hij die ook verantwoordelijk is voor de handel in harddrugs,. De wolf heeft nl een import /export zaak(COKE) opgezet. Dit heeft ook een hele impact op de samenleving. Ja Ja beste mensen hoe laag kan je nog zinken als je deze demon aanbidt. Terwijl de demon zich bezig is zich goed te verrijken slapen de duivelse aanbidders.


  Maak melding

 24. Beste GMAP: Ik heb heel wat domme paarse ezels voorbij zien komen op dit forum maar Sra spant inderdaad de kroon.

  Maar je weet hoe het gaat: kakkerlakken gedijen prima in vuilnis en onder een donkere steen.


  Maak melding

 25. @Henk Molenaar
  Ik weet het maar ik heb nog steeds hoop dat de paarse ezels tot inkeer komen.

  Trouwens het schijnt dat sommige kakkerlakken zelfs resistent zijn voor baygon…


  Maak melding

 26. Koos
  Amnestie kan een ieder krijgen waarvan er geen grondige bewijzen aangetoond kan worden,zelf jij die onder nederlandse wetten staat ,zou amnestie kunnen krijgen,.

  Is het nederlandse wetten systeem in Su dan van toepassing ? ,dat nederland wetten heeft wil niet zeggen dat het goed voor Su is of goed voor de inwoner/s van Su ,ik heb niks tegen regels ,,maar laat het dan op waarheid gebaseerd zijn.
  Nederland heeft bouterse veroordeeld voor crimineele aktivieteiten,maar,nederland heeft geen grondige bewijsbare feiten om dat te kunnen aantonen,,,,,,in de wet staat,,dat de verdachte onschuldig is tot dat het tegendeel bewezen word,,maar wat doet nederland ,,die heeft bouterse onmiddellijk schuldig verklaard,,,,,,,raara,hoe kan dat

  De meeste mensen die het beste met hun geboorte land vóór hebben ,die zullen hun best doen om een positieve bijdrage te leveren ongeacht hoe de regering in elkaar zou zijn samen gesteld .
  Jij weet zelf dat zwarte mensen over het algemeen op een negatieve manier aangekeken word ,en als er eentje opstaat die goede dingen wil doen ,word hij/zij op een negatieve manier omschreven of behandeld.


  Maak melding

 27. Om op de kaart gezet te worden. Dat wilden alle sranangmangs graag toch? Moeten er offers opgebracht worden. Als het nou goed of slecht is. Dankzij de REVO staat Suriname nu op de wereldkaart (lees METRO elke ochtend als je naar je werk gaat dan zie je PARAMARIBO in het rijtje van wereldsteden). Anders zouden wij nog een dorp betekenen voor HOLLAND en de rest van de wereld en ontwikkelingsjunkies van HOLLAND zijn.
  En niemand moet een ander voor de gek komen houden dat de decemberslachtoffers in naam van de democratie zijn overleden maar velen waren close bij de militairen en stonden aan de wieg van de REVO en kwamen op voor eigen belangen dan het algemeen belang dienen. En weten jullie tijdens een militair regiem wat het woord “VERRADER” als consequenties kan hebben.


  Maak melding

 28. Er word beweerd dat ik de kroon spanner van het paarse bende ben,,,,,,,nou,,? Ja,ik heb liever paars en geen blauw bloed,,;blauw bloed is zo koud en dood ,maar,,;paars bloed straalt warmte en leven uit
  Het mentale gevangenis waar jullie inzitten,heeft zijn persoonlijkheid in jullie gevormd en zodoende het verschil tussen een denkbeeld en realiteit niet meer waar kunnen nemen.


  Maak melding

 29. Roy,
  sra lult zich zelf in de nesten door kortzichtigheid en onwetentheid.
  Je ben schuldig tot het tegendeel is bewezen,waarom dan een amnestiewet als je onschuldig ben, waarom roepen dat je de rechtsgang zijn beloop zal laten gaan.
  Ik durf hier te stellen dat een vrij groot deel van de paarse schapen ongeschoold zijn en een tekort hebben aan algemene ontwikkeling.


  Maak melding

 30. je kan in de geschiedenis gaan kijken hoe alle landen hebben afgerekent met hun verraders.
  su heeft gelukkig dat ook gedaan en als het moet gaat su het nog een keer doen.


  Maak melding

 31. Gaymap
  Heb ik een gevoelige teen geraakt ?
  Jou reactie omschrijf ik als ,onwetendheid tot een blinde woede naar oordeel.

  En als jij goed geschoold ben ,dan weet jij wat ik bedoel.


  Maak melding

 32. sra mi gudu…jij hebt nog altijd 2 aanhangers ( Fer & pasew ), en namens Fer verklaar ik allen de oorlog die jou durft te noemen Paarskop!

  wie durft 🙂


  Maak melding

 33. Surinam patriot

  Nogmaals,jij verdiend die naam niet,,jij bent niet in Su geboren..

  Weet jij dan niet dat een zwarte man / vrouw zwart blijft in zijn/haar levens of dood,;,


  Maak melding

 34. @GMap

  Je gebruikt het woord ‘kortzichtig’ vaak.
  Wanneer een persoon ongeacht wat het discussie onderwerp ook moge zijn al van tevoren een negatief oordeel of negatieve houding heeft tegenover de zittende democratisch gekozen regering dan is dat het toppunt van KORTZICHTIG denken. Als je niet weet wat het woord betekent ga dan wat aan jou algemene ontwikkeling doen en houding en zienswijze veranderen.

  Om op de kaart gezet te worden. Dat wilden alle sranangmangs graag toch? Moeten er offers opgebracht worden. Als het nou goed of slecht is. Dankzij de REVO staat Suriname nu op de wereldkaart (lees METRO elke ochtend als je naar je werk gaat dan zie je PARAMARIBO in het rijtje van wereldsteden). Anders zouden wij nog een dorp betekenen voor HOLLAND en de rest van de wereld en ontwikkelingsjunkies van HOLLAND zijn.
  En niemand moet een ander voor de gek komen houden dat de decemberslachtoffers in naam van de democratie zijn overleden maar velen waren close bij de militairen en stonden aan de wieg van de REVO en kwamen op voor eigen belangen dan het algemeen belang dienen. En weten jullie tijdens een militair regiem wat het woord “VERRADER” als consequenties kan hebben.


  Maak melding

 35. Pasew

  Ik heb nooit om aanhang gevraagd,,op deze forum geef ik mijn mening ,en wie mijn mening niet waardeert ,heeft,een probleem met zich zelf,,,jij weet toch ,,begrijpend lezen is een kennis


  Maak melding

 36. Verdachte Edgar Ritfeld kan verklaren dat Bouterse en consorten wel degelijk betrokken zijn bij de decembermoorden. Hiermee heeft hij zichzelf nog niet vrijgepleit. Zijn aandeel in deze misdaad moet nog wel worden vastgesteld. Indien de rechter geen oordeel wil geven, dient deze Ritfeld zich per direct te wenden tot het Amerikaans Hof van de Rechten van de Mens. De kans dat Suriname op de vingers wordt getikt acht ik reeel.


  Maak melding

 37. sra: “Amnestie kan een ieder krijgen waarvan er geen grondige bewijzen aangetoond kan worden,zelf jij die onder nederlandse wetten staat ,zou amnestie kunnen krijgen”.

  Ik wil ook amnestie: bij welke Surinaamse rechter kan i mij melden?

  Kan iemand mij uitleggen wat Sra in godsnaam probeert te zeggen.

  Ik word echt zo moe van zij Paarse domme gekonkel.


  Maak melding

 38. Ze zetten hun land op de kaart als narcostaat.
  Ze zetten hun land op de kaart en kiezen hun onderdrukker,drugscriminele massamoordenaar die op internationale opsporingslijst staat.
  Ze zetten hun land om de kaart door te kiezen voor drugs veroordeeldecriminelen op hoge positie in het land, dino bouterse,Ronny brunswijk,E.Boereveen.
  Die criminele president van hun wordt geadviseerd door twee oplichters van de staat Suriname.De buiten wereld lach jullie uit.
  ze zetten hun land op de kaart om een meedogeloze massamoordenaar amnestie te geven.geschoolde mensen weten dat iedereen ondergeschikt is aan de grondwet,geschoolde mensen weten dat rechteloosheid een verkeerde signaal naar de totale samenleving is.sommige zwarte mensen gebruiken hun kennis om dictatuur,onderdrukking,vernedering ,moord en achteruitgang goed te praten,daarom komen ze nooit vooruit.


  Maak melding

 39. Ze zetten hun land op de kaart als narcostaat. Dat land waar jij asiel geniet zeker armoedzaaier? Zij kunnen niet eens fatsoenlijk regerinkje spelen.

  Holland heeft NSB’ers gekend. Jij bent een variant GMAPPim@.


  Maak melding

 40. Beste Larry:

  Hoe meer postings die domme paarse ezels op dit forum zetten, hoe duidelijke wordt hoe verwrongen hun moraale en geest is.
  Zie Paraman en Sra


  Maak melding

 41. @Henk Molenaar,

  Het is nu eenmaal zo dat niet het slimste deel van de Surinaamse natie zich tot paars rekent.

  Postings van Sra o.i.d. sla ik nu resoluut over.
  Na een paar keer diens postings gelezen te hebben was ik er gauw uit: de man/vrouw is paars en dom.

  En Paraman? Ach, die heeft in de jaren 80 als militair orders van zijn meerdere opgevolgd om minstens 1 pand in Paramaribo/Wanica gecontroleerd te laten afbranden. Is ie trots op. De seniel.


  Maak melding

 42. @paraman(lul)
  in europa zijn oorlogsmisdadigers tot op de dag van vandaag opgejaagd, achtervolgd, opgepakt en alsnog veroordeeld. Maar in zo’n corrupte Apentuin als Suriname wordt je beloond met een presidentschap.
  Drugssmokkelaars, coupeplegers, diktators en seriemoordenaars vormen nu de regering, gekozen en gesteund door angstige ,laffe, hersenloze randdebielen.
  Als jij ooit wakker wordt dan besef je ineens dat je in een kolonie van China woont.
  Slaap lekker verder sufkut.


  Maak melding

 43. Beste Henk:

  Ik heb voor elk volk bewondering dat corruptie, klasse justitie, vertrappen van de grondwet niet meer pikt en de straat opgaat.

  In Suriname gaat men alleen de straat op voor gratis broodje pom en Parbo.


  Maak melding

 44. maar dan moeten ze wel met bussen opgehaald worden.

  anders moeten ze in beweging komen en dat lijkt weer op werken.

  En dat is nou ook niet echt de bedoeling. Toch??


  Maak melding

 45. Fatsoen,recpect,normen en waarden,rechtvaardigheid,democratie,menselijkheid,integriteit zijn menselijke waardes die je niet met minnetje kan verslaan en ook niet met leugens en bedrog.
  Dus die domme paarse schapen doen hun best maar.


  Maak melding

 46. Ahh…ook de minnetjes deren mij niet en zijn in de context van de onderwerpen totaal onbelangrijk.
  Waar het om gaat is dat het volk van Su weet wat de waarheid is.En des te meer weten wie hun Idool is en hoewat hij in 1982 gedaan heeft.Verschuilen achter onwetendheid kan geen excuus meer zijn. Dit geld voor de zg jeugd die op Idool zou hebben gestemd.
  Onwetendheid kan geen excuus zijn voor wat nu naar medeplichtigheid gaat ruiken.
  En als Su de wereld gaat bewijzen dat de Surinaamse ezel zich 3 x aan dezelfe steen gaat stoten dan is het tijd dat we de boel daar opdoeken en opgaan als braziliaans district.


  Maak melding

 47. @Henk Molenaar,

  Die Paraman was misschien wel leger-kok, maar ik kan mij haast niet vergissen dat hij op het discussie-gedeelte van Waterkant.net, ooit heeft aangegeven bij een brandstichting in Paramaribo of Wanica betrokken te zijn geweest.

  Als opsporing en vervolging in Suriname goed functioneerden, hadden die met wat researchwerk op het internet, die Paraman vanavond nog kunnen verhoren m.b.t. zijn aandeel of kennis bij/van één van de vele branden welke Suriname gekend heeft.


  Maak melding

 48. Ik, Anton, ben zeer ontdaan over de wijze waarop de pseudo-revolutionairen en hun aanhang omgaan met het recht op vrije meningsuiting. Er is binnen deze club een harde kern die geen andere mening duldt. Ik, Anton, heb in de koloniale periode moeten strijden voor dit mensenrecht. Nu moet ik met lede ogen toezien dat ook onder de huidige machthebbers zeer onzorgvuldig hiermee wordt omgegaan. Dat is zorgelijk!


  Maak melding

 49. De censuur en propaganda machine van de NDP draait overuren. Op de politbureau in Paramaribo moet iedere medewerker de targets gaan halen. De rode minnetjes vliegen je hier om de oren.

  Wat ze tegenwoordig niet doen voor een broodje bakkeljauw en een blinkje Fernandez. Om je voor te schamen. Het Suriname van Bouta is niets anders dan een kopie van Noord Korea. Ze kunnen nog zoveel zaken censureren en zaken in de doofpot stoppen, you can run but you can’t hid ! We gaan afrekenen met dit regime. Al ligt Bouta onder de groene zode, dan maar postuum veroordelen die handel.


  Maak melding

 50. Ik vind dat militair Ritveld strafvermindering verdiend als hij meewerkt met justitie. Derbie heeft daar helaas geen gebruik van gemaakt. Hey Edgar, sluit een deal met de OM en vertel wat je weet van de ‘december moorden’, want uitstel van hoger beroep gaat zeker niet leiden tot afstel. En reken niet op de amnestie wet, want dat is uitstel van executie! Ik garandeer je dat de executie ongenadig volgt, net als bij Ponken Prinsen of menig oorlogsmisdadigers.
  Hoezo, kwelling? Jij wilt toch ook dat SU en zeker de komende generaties recht hebben op het gevoel dat zij leven in een rechtvaardige samenleving. Edgar nu is het jou kans om, als ex- militair, ook een bijdrage te leveren dat de komende generaties jonge Surinamers vertrouwen herwinnen dat zij in een rechtsstaat leven. Ook Jezus heeft geleden aan het kruis!


  Maak melding

 51. Voor Ritfeld is het leven een kwelling, en voor Bouterse niet, omdat hij weet zelf enkele van die 15 vermoorde personen vermoord te hebben, en de rest is in zijn opdracht vermoord, en in een respecterend land waar democratie is, en wetten worden nageleefd, zou deze moordenaar allang niet meer van zijn vrijheid genoten hebben, maar helaas kun je in Suriname momenteel niet van een democratie spreken.


  Maak melding

 52. GMAPP!’

  Fatsoen,recpect,normen en waarden,rechtvaardigheid,democratie,menselijkheid,integriteit zijn menselijke waardes die je niet met minnetje kan verslaan en ook niet met leugens en bedrog.
  Dus die domme paarse schapen doen hun best maar.

  Is het toevallig dat politiek den Haag er ook precies zo naar kijkt jo stel verraders!


  Maak melding

 53. Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel! Met het structureel saboteren van het 8 december proces trachten Bouterse en zijn volgelingen de waarheid geweld aan te doen. Maar ik zal u zeggen: zelfs nadat Bouterse er niet meer zal zijn, zal hij postuum de geschiedenis ingaan als de massamoordenaar. De waarheid komt altijd boven water. Tot op heden is het geen enkele dictator gelukt de waarheid te verdoezelen. Waarheidscommissie of niet!


  Maak melding

 54. Beste Paarman: Fatsoen,recpect,normen en waarden,rechtvaardigheid,democratie,menselijkheid,integriteit.

  passen niet in één zin met President Bouterse en zijn club van 40 rovers


  Maak melding

 55. Die Paraman praat zoveel onzin hier. Zou mij niets verbazen als hij de destijds schandknaap van het regime was. Hij doet wel heel erg zijn best om ons te overtuigen. Het is allemaal water naar zee dragen. Net als die schijnheilige waarheidcommissie. Een gekleurde commissie waarvan de uitslag al vast staat. We gaan toch ook geen commissie instellen om de slavernij te her-introduceren ?

  Het is allemaal uitstel van executie. Ken maar weinig dictators die de dans zijn ontsprongen. Zelfs nazi misdadigers zijn in nadagen vervolgd. Bouta moet man een paard noemen. Wees kerel en leg verantwoording af bij de rechter en accepteer je straf. Ik begrijp Ritveld wel. Die man wil niet sterven als een laffe hond.


  Maak melding

 56. @paramam,
  Don no abi dresi me boi.
  Een veroordeel drugs criminele dictator kan nooit een land positief op de kaart zetten bestaat niet.Alleen domme ezels als jou geloven in die onzin.
  Sadam Gadffi,Idi Amin,Pol Pot,Hitler,Mugabe,Assad,Chavez zijn voorbeelden.
  Blijf maar dromen vergeet papa Dog en baby Dog niet.


  Maak melding

 57. @paraman

  Gefeliciteerd met je kruimeltjes van baas.
  Dat je dit nog, op je oude dag, na dertig lange jaren, mag meemaken.
  Dan na wan Hiep hiep hiep hoereeeeee….

  Als een kind zo blij, dat je gelijk een bigie mofo geeft op het net.
  Helemaal in je element, sidderend van geluk..woeiiiii.
  hoeveel eserdee heb je ontvangen?

  Maar vertel:
  “Is het toevallig dat politiek den Haag er ook precies zo naar kijkt jo stel verraders!”

  Wij, zijn geen landverraders meer, volgens je baas, wij zijn sinds heden benoemd tot Ridders in de Orde van de PSA, jij nu……
  Naar het schijnt zijn jullie daar te licht bevonden, je baas is naarstig op zoek naar potentieel intellect, whahahahaha

  Hoe durf je ons landverraders te noemen.
  Ik ga baas vo je zegge hoor….


  Maak melding

 58. beste surinaamers land genoten desi delano bouterse moet gewoon weg zet hem af door een coup jaag hem op tot in zeelandia en schiet op hem slaa de man met de zelfde stok en gooi zijn vrienden in de gevangenis sla zijn monument van de revo kapot en verbiedt de ndp maak een einde aan deze boefen bende moet het nog langer duuren oprotten met die zooi


  Maak melding

 59. die front stront redimoesoesoes gaan steeds zich meer irriteren omdat ze zien dat bouta is om te blijven.
  we gaan ze allemaal blijven uitlachen met hun domme denken.
  we willen jullie niet meer aan onze machtcentrum.


  Maak melding

 60. Beste wienawie: het enige woord dat je goed schrijft in je oerdomme paarse gewauwel is redimoesoesoes.

  Maar dan waarschijnlijk in jouw NDP taaltje.

  Het zijn die oerdomme types zoals jij di hopen op een kruimel van je baas omdat je te dom ( en waarschijnlijk ook te lui ) bent om een baan te zoeken die bij je echte niveau past ( niveau straattegel)


  Maak melding

 61. @Henk Molenaar, forumlid Wienawie = Pero

  Een domme cassaveplanter die éénzaam in z’n bijlmerflatje woont en zo af en toe de slimme broeder probeert uit te hangen. Ieder aandacht is één te veel.


  Maak melding

 62. Onbegrijpelijk die paarse idioten. Als ik dergelijke teksten zou posten en vervolgens zou terug lezen zou de hoogste kankantri nog niet hoog genoeg zijn.

  Het wordt echt tijd dat de moderator er iets aan doet want dit is niet langer vrije meningsuiting.
  Ook op het andere deel van de WKN heeft Paraman zich inmiddels volkomen onmogelijk gemaakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.