Geen kamerbrede steun voor huisvestingsplan

16

PARAMARIBO, 9 nov – De oppositie heeft de oproep genegeerd om het huisvestingsplan kamerbreed te ondersteunen. Met name de parlementariërs van het Nieuw Front, NF, vinden het plan niet voldoen. Er zijn te weinig garanties voor voortdurende financiering. Ook de dominante rol van de Centrale Bank van Suriname wordt afgekeurd. “De bank is te veel in de uitvoering”, zegt Ruth Wijdenbosch (NF/NPS).

De Centrale Bank houdt onder meer toezicht op het garantiefonds voor de landelijke woningbouw. Volgens de oppositie wordt slechts een trend voortgezet, waarbij de bank steeds meer maatschappelijk mag ingrijpen. Maar ook het plan zelf zou aan alle kanten rammelen. ‘Landelijk’ is te vaag. Er is totaal geen zicht op wat, waar en wanneer gebouwd zal worden. De coalitie stemde massaal voor. Alleen al omdat de grondwet een huisvestingsplan voorschrijft, zou reden genoeg zijn.

Het plan had er al lang moeten zijn. Vandaar ook de oproep om kamerbreed mee te gaan. Het NF had er geen boodschap aan. Volgens vicepresident Robert Ameerali kan de regering nu aan de slag. De woningnood is hoog. Met de bouw van duizenden woningen moet een deel van het sociaal contract worden nagekomen. President Desiré Bouterse kondigde het contract kort voor de verkiezingen van 2010 af. Zelf verscheen Bouterse geen moment tijdens de debatten.

16 REACTIES

 1. populist DDB slaapt toch. “al staat heel Paramaribo in brand, ik slaap”
  af en toe roep ik wat en dut weer lekker verder.
  Hopelijk slaapt hij voorgoed in.


  Maak melding

 2. =Dit staat vermeld:::President Desiré Bouterse kondigde het contract kort voor de verkiezingen van 2010 af. Zelf verscheen Bouterse geen moment tijdens de debatten.

  =Is het niet Bouterse zijn schuld zelf dat het een zooitje in het land is en wordt???

  =Als men nuchter denkt dan zul je gauw begrijpen dat deze man gewoon doet wat hij wilt en zich opstelt als een dictator.


  Maak melding

 3. Hoeveel kans heeft dit plan van slagen. 10%? Sinds het megalomanisch gekonkel van pres. is er nog steeds niet 10% van wat hij de arme ndp drommels beloofd heeft waargemaakt. Dit is hetzelfde als een gebonden hond een worst voor de neus houden. De arme aanhangers watertanden al bij de gedachte”gratis huisje met tuintje. Niets zal achteraf gratis blijken te zijn. Mr. Gratis is sinds 1975 dood.


  Maak melding

 4. voor mij is president Bouterse de Barack Obama van Suriname en onze presidentsvrouw is de Ophrah Winfrey van Suriname.Ik denk dat velen het met mij eens zijn.


  Maak melding

 5. Ach ja, wie niet wilt horen, zal voelen!

  Laat ze maar lekker in hun sop gaar koken, komt toch niets van terecht.
  – Geen arbeiders
  – geen geld
  – geen gedegen projectplan
  – geen tijd

  Plan nr. zoveel, weer eens mislukt!


  Maak melding

 6. Zonder eenheid tussen de volkeren in Suriname zal dit door blijven gaan.Vroeger kreeg je bakkeljauw en drank nu krijg je huizen.Zijn jullie zo te koop.
  Waarom willen jullie niet een deel van de staats opbrengsten zoals de opbrengsten van de grondstoffen.
  Kijk waar de heren het geld investeren.
  Als je hier iets aan kon doen dan had je meer dan die huizen die nooit komt.Mark Waaldijk ziet het zitten in projecten waar hij de omvang zelf niet kan bevatten.
  Maar wie is er om dat tegen te spreken met argumenten.
  De president of zijn maatje Ali.


  Maak melding

 7. jij stomme beest heb je dat huis waar in je in de bijlmer woont GRATIS gehad?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????


  Maak melding

 8. Het volk moet wakker blijven en inzien dat de NF/Oppositie de Coalitie Regering niet heeft ondersteund met het huizen bouw projekt voor het arme volk.
  Dwz dat ze jaloers zijn en bezig zijn hun eigen belangen te behartigen nml. met sabotage zodat deze Regering geen voldoende punten krijgt om alleen in 2015 wederom aan de macht te komen en hun stoelen te behouden.


  Maak melding

 9. @Radjkoemar Rajaram,..als je niet kunt lezen koop een bril of volg Nederlands les. Er staat duidelijk dat er veel onduidelijkheden zijn in het plan en ze vragen om opheldering. En degene die daar in opheldering moet verschaffen is nooit aanwezig tijdens de debatten en dat is jou president Bouterse. Dus wie saboteert wie?


  Maak melding

 10. weet je ,in alles werkt de oppositie tegen en dat ziet het volk .venetiaan had de tijd had de kans om veel te realiseren maar doodat somo vene in zijn greep had kon vene weinig uithalen .het is goed dat er nu een democratische macht wisseling is gekomen .ik zal niet zeggen dat vene waardeloos was maar wel slap met weinig durf.de huidige regering toont meer daad kracht ze duven besluiten te nemen en front probeert ze te dwars bomen.denken jullie in lands belang ,het zelfde deed de ndp toen front aan de macht was .ik geef de huidige regerin het voordeel van de tweifel ,ze doen hun best ze halen alles uit de kast om suriname vooruit te helpen en dat waardeert het surinaamse volk .ik lees vaak dat bepaalde surinederlanders de besluiten van de regering afkraken ,als ze nou goed zijn of niet .oke het is hun democratisch recht ,maar godzij dank dat zij het niet voor het zeggen hebben anders zat suriname nog steeds op nederland te wachten.
  sommigen wachten op de messias nederland ,ze zien nederland als hun verlosser maar het surinaamse volk wacht niet op nederland ,het volk wil zijn eigen dingen doen en dat voelt goed .ik lever geen bijdrage ik zit in nederland maar wat de regering voor ogen heeft stemt het volk goed .er worden bergen verzet in suriname en je ziet dat er wordt gewerkt in dat land .suriname heeft goede vooruit zichten op economisch gebied ,er staan vele projecten waar men bezig is en dat is hoop gevend voor het volk .
  een voorbeeld is het verkeer die vast loopt en waar men aan gaat werken zoals die vier baans weg en andere grote projecten .front heeft nog nooit grote projecten uitgevoerd ,het is dankzij de regering bouterse dat er grote projecten op stapel staan en worden uitgevoerd.
  elke keer als ik naar suriname ga zie je verbetering ook zie je dat er nog veel verwaarloost is maar het is een proces en er wordt gewerkt en dat stemt hoop gevend .


  Maak melding

 11. Met name de neestemmers zijn falikant tegen regels. Het zijn doorgaans immers de afpersers van deze samenleving met hun gammele huisjes tegen keiharde Euro’s. Het zijn niet toevallig lieden die verkeren in woningnood. Rasechte landgenoten! Hoe kom je daar nou bij?


  Maak melding

 12. Wat kan je anders verwachten van de saboteurs en marionetten van het front. Kortzichtig denken noemt men dat. Van tevoren al een mening of houding hebben ongeacht als een plan goed of slecht is. Ontbinden de oppositie want die lopen weg voor hun verantwoording tegenover het volk.

  Om op de kaart gezet te worden. Dat wilden alle sranangmangs graag toch? Moeten er offers opgebracht worden. Als het nou goed of slecht is. Dankzij de REVO staat Suriname nu op de wereldkaart (lees METRO elke ochtend als je naar je werk gaat dan zie je PARAMARIBO in het rijtje van wereldsteden). Anders zouden wij nog een dorp betekenen voor HOLLAND en de rest van de wereld en ontwikkelingsjunkies van HOLLAND zijn.
  En niemand moet een ander voor de gek komen houden dat de decemberslachtoffers in naam van de democratie zijn overleden maar velen waren close bij de militairen en stonden aan de wieg van de REVO en kwamen op voor eigen belangen dan het algemeen belang dienen. En weten jullie tijdens een militair regiem wat het woord “VERRADER” als consequenties kan hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.