woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse roept minister Onderwijs op het matje

Bouterse roept minister Onderwijs op het matje

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 nov – President Desiré Bouterse heeft minister Shirley Sitaldin van Onderwijs & Volksontwikkeling op het matje geroepen. Volgens de Ware Tijd is Bouterse ontevreden over het onderwijsbeleid. Ook het contact met medewerkers is niet wat het wezen moet. Na het personeel op het ministerie zelf, lijken nu ook de superieuren reden tot klagen te hebben. Sitaldin de laan uitsturen is nog geen optie.

In elk geval zou een dergelijke stap politiek moeilijk liggen. Sitaldin is zelf al vervanger van Raymond Sapoen, over wie ook al geklaagd werd. Formeel wordt niets losgelaten over de ontmoeting tussen Bouterse en de minister. “Ik weet het niet”, zegt Eugene van der San, directeur van het presidentieel kabinet. Hij verwijst voor informatie naar het staatshoofd zelf. Ook Eddy Jozefzoon, voorzitter van de presidentiële werkgroep voor onderwijs, houdt zich op de vlakte.

Van Jozefzoon wordt beweerd dat die ook overhoop ligt met Sitaldin. Maar dit wordt stellig ontkend. “Ik zou niet weten aan wie ik heb verteld ontevreden te zijn over de minister. Per slot van rekening heb ik meegewerkt aan haar ministerschap. Trouwens, mijn ontevredenheid zou ik zelf aan de bewindsvrouwe kenbaar hebben gemaakt”, zegt Jozefzoon. Het personeel vroeg al kort na Sitaldins aantreden om vervanging. De minister gaf later een bericht uit, waarin ze aangaf dat plooien waren gladgestreken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

65 REACTIES
 1. Hier moet echt om lachen,ik lig in een deuk van het lachen.
  Bouterse laat weer zien hoe incompetent hij en zijn staf zijn.
  Bouterse is een eigenwijze idioot, een trainer die iedere keer de verkeerde spelers opsteld moet worden ontslagen. Het wordt nu eens tijd dat de bevolking de straat op gaan om deze criminele president af te zetten voor het te laat is.


  Maak melding
 2. GMAP, het huilen staat mij nader dan het lachen. Ons mooie land Surinam gaeat naar de knoppen en de toekomst van onze kinderen staat op het spel. IK ben het wel met je eens dat er iets gedaan moet worden, met zo’n incompetente bende komen we nergens..


  Maak melding
 3. @henkes.
  Dit is toch niet normaal, hoeveel mini-sterretjes zijn al de laan uit gestuurd door dir mulo school leerling?
  En zijn volgelingen maar roepen dat het goed gaat.met Suriname, hoeveel miljoenen euro heeft deze gedoe allemaal gekost?
  Ik wil de volgelingen van Bouterse dit mee geven, in de jaren 80 en 90 ging het op de zelfde manier niets is verranderd, de ouderen en verstandigen onder ons kunnen het beamen. Bouterse heeft geen enkele tering geleerd hij is, en blijft de zelfde incompetente macht geile idioot


  Maak melding
 4. Minister Abrahams heeft de Staat Suriname aantoonbaar financiele schade berokkend dan Sitaldien en toch is Abrhaman niet op het matje geroepen. ERGO: Abrahams zijn beleid is ook nog verdedigd. Dit is evidente vorm van METEN MET 2 MATEN. Bouterse handelt naar willekeur. De kop van zijn wapenbroeder Ramon wordt bespaard maar de andere die geen lid is van de NDP wordt geofferd. Ik denk dat het NU wel tijd wordt dat de stekker eruit gaat.


  Maak melding
 5. Gmap,

  Als je om Bouterse en zijn staf moet lachen wat moet je dan doen met Rutte en zijn staf die amper 1 jaar een gehele nieuwe regering moest samenstellen?
  De incompetente trainer (Rutte) stuurt zijn hele elftal naar huis en zelf blijft hij lekker zitten.
  Zouden we niet eerst hier in Nederland op straat moeten gaan om te protesteren tegen de toenemende
  kosten en bezuinigingen van een incompetente Rutte?


  Maak melding
 6. Evert,

  Nederland staat economisch gezien in’ vuur en vlam’ en dan wil ene Gmap mensen in Suriname oproepen om op straat te gaan?
  Mensen als Gmap snappen er geen snars van.
  Internationale instanties (IMF, IDB, Standard & poors etc etc..) hebben unaniem aangegeven dat Suriname een van de weinige landen in het Caribisch gebied is dat economische groei kent.

  En wat roept Gmap?? ‘ het gaat economisch slecht met Suriname’ . tja,.. wat moet ik hierop zeggen.
  Ik heb de neiging om toch eerder gewaardeerde economen te geloven dan ene Gmap uit Nederland.


  Maak melding
 7. Evert: Dat heet democratie en daar heeft Bouterse nog nooit van gehoord.

  In tegenstelling Bouterse heeft Rutte iets meer opleiding dat 3 jaar Mulo en kan hij nog wel landen bezoeken zonder bang te hoeven te zijn dat hij wordt gearresteerd als veroordeelde crimineel.

  Snappie?


  Maak melding
 8. Henk je bemoeit je weer met zaken die je niet aangaan! Kijk naar je witte broeders die hier kiezersbedrog plegen, daarover zwijg je als het graf, want dat zijn witte mensen. ik heb niets met Bouta, maar hij is ons(lees zwarte mensen) probleem. Dus hou je vooroordeel doordrenkte reacties voor jezelf. racist!


  Maak melding
 9. Dit zijn de eerste tekenen om de mini-ster de laan uit te sturen.Deze voorstelling hebben we al een paar keren bij RGOB gezien.
  De zoon van Jozef en Maria gaat voor niet minder dan een ministerschap.En Sitaldin wordt de lam.Ja,als de pres.zijn bloed broeders de nek omdraait wie dan een Sitaldin.

  Cobie.


  Maak melding
 10. Beste Evert,
  Jou vergelijking vind ik zwak en dom.
  Een echte paarse dogmatische vergelijking..
  @Hoedan het zijn deze zelfde internationale instanties die twee jaren geleden door die paarse kakkerlakken als blanke bolwerk werden bestempeld, we moesten voorbeeld aan Chavez nemen, Hoedan?
  Als het jullie uitkomt dan moeten wij naar internationale instantie kijken, als jullie niet uitkomt dan worden ze weg gezet als blanke kolonisten, Hoedan?


  Maak melding
 11. Oh gunst Shirley valt in ongenade.
  Wat gaat die criminele president doen? Sitaldien eruit en (de toen in alle haast benoemde Minov directeur) Grace Malm- Lackin erin?

  Of gaat Santo-Boma kandidaat bouterse andermaal het Amafo-model toepassen waarbij taken en bevoegdheden bij een ministerie worden weggenomen?

  Hoe dan ook, dit lapzwansen kabinet kan beter nu op stappen. Het blijft maar aanmodderen met een mulo-president en incompetente ministers.


  Maak melding
 12. Het moet van een leider verwacht worden om orde op zaken te stellen,als er problemen waargenomen word.
  En het is ook de verantwoording van degene die opdracht gekregen heeft om het plan uit te voeren,,en als er herhaaldelijk fouten gemaakt word ,moet de verantwoordelijke voor het matje woorden van correctie toe gesproken worden,om herhaling te verkomen.


  Maak melding
 13. Het beleid uitgestippeld door the big boss himselfs begint meer en meer te lijken op dat van een bakba winkrie. Is nie erg horen we vele arme ndp drommels zeggen. A fout na neks. Is zij is fout. O,O wat oliedom.


  Maak melding
 14. @Marbonsu
  Wat kiezers bedrog betekent moet je hier in Suriname leren..
  Kijk, bouta werd gekozen door vriend en vijand , Somo en Brunsie,achter gesloten deuren,door het sluiten van een deal onderling.
  Somo kreeg Djakarta als beloning,
  Brunsie ,die behoort bijkans de gehele binnenland toe en de goudmijnen ook.
  Bouta werd toen bij afspraak de pseudo presidentje gekroond door deze twee apen en moet ik je nog erbij herhinneren dat bij de bouta amnestie wet deze 3 musketiers een hand in hebben gehad?
  Dit noemen we KIEZERSBEDROG!!!


  Maak melding
 15. Jij trapt er weer in,,het is mij opgevallen dat jij op een reactie zit te wachten van wie jij paarse bende noemd,doe maar niet.
  Gaymap,,jij probeerd mij te leren hoe ik moet schrijven,terwijl,jij,in jou voorgaande berichten zelf niet zonder fouten een posting hebt geplaatst.
  Haal eerst die Balk uit jou oog,voordat,jij,het bij een ander wil doen,,toch gaymap ?


  Maak melding
 16. Van presidenten denken we vaak dat ze geweldig zijn en boven het gewone volk staan, het zijn mensen waar we (figuurlijk) naar (willen) opkijken, net zoals we (letterlijk) opkijken naar de zon.

  De president van de V.S en die van Suriname verhouden zich tot elkaar als een ZON en ruimte afval, maar ga eens voor jezelf na hoe de Amerikaanse president zich gedraagt na een eerlijk bevochten overwinning en hoe onze president zich gedraagt nu hij door allerlei principeloze, onethische manipulaties president is geworden.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/4004/Verkiezingen-in-de-Verenigde-Staten/article/detail/3344956/2012/11/09/Obama-schiet-vol-tijdens-dankwoord.dhtml


  Maak melding
 17. Analfabete minister president weet geen raad met minister van onderwijs. Als Sitaldin 2 centen verstand (wat ik betwijfel voor haar deelname onder baasje bouta) heeft moet ze zelf maar bedanken, voordat meester haar de harde les leert.


  Maak melding
 18. Een kind ken de was doen!

  Vanaf het moment dat die jozefzoon zijn Nederlands paspoort had ingeruild, stond dit op de planning.

  Deze mensen zijn zo doorzichtig, echt belachelijk.

  Maar jozefzoon, je zal strax als je grijze haren van je hoofd trekken, want je heult met de beulen van Paramaribo.

  Karma is a bitch mevr Sitaldien.
  Had maar bedankt voor de ‘eer’.

  Wanneer gaat alias bouta, die matie van hem, abrahams, op het matje roepen?


  Maak melding
 19. Sitaldin mijn goedoe het ligt niet aan jouw mijn schat, het ligt aan D.D.Bouterse. Waarom wordt Abraham niet op het matje geroepen, want hij maakt steeds fouten, neem een voorbeeld bij OW , kwestie Domburg enz. Bouterse meet met twee maten. Ik denk dat de coalitie Bouterse eens wel een keertje op het matje mag roepen.


  Maak melding
 20. marbonsu: “. ik heb niets met Bouta, maar hij is ons(lees zwarte mensen) probleem. Dus hou je vooroordeel doordrenkte reacties voor jezelf. racist”

  Altijd lachen als mensen zeggen: je bent wit/zwart, waar bemoei je mee en dan eindigen met: je bent een racist.

  Hoe dom kan je zijn.


  Maak melding
 21. Beste Henkes: Obama schiet vol en Bouterse schiet echt…

  Obama is een nobel mens die bevlogen kan spreken en Bouta is een crimineel en moordenaar die niet uit zijn woorden kan komen………


  Maak melding
 22. @Evert en hoedan.

  Als jullie de berichten goed hebben gevolgd, dan betreft het maatregelen die pas in 2014 ingaan.
  Je hebt dus nog genoeg tijd om je psa en oprotpremie aan te vragen.

  Voorlopig is er helemaal niets aan de hand, want het zorgplan ligt op zijn gat, dankzij de ‘decadente’ Nederlanders en de telegrap.

  In Suriname moeten ze durven om hun bek open te doen. Je kunt niet eens normaal reageren op een berichtje.
  Censuur op hoog niveau.

  We hoeven de straat niet op, de ‘rijken’ regelen het wel.
  En dat is het verschil!

  Bovendien gelden de bezuinigingen niet voor uitkeringstrekkers.
  jullie hebben er geen last van, integendeel.
  – gratuz voedselbank
  – gratuz uitkering
  – gratuz kindgebonden budget
  – gratuz zorgkosten
  – gratuz huursubsidie
  etc etc.

  Walgelijk……….!


  Maak melding
 23. ze was ook niet mijn favoriete minister, maar ik begon net aan haar te wennen en als ze niet goed is, dan is dat niet in de afgelopen 3 weken dat zij daar zit gebeurd. dus dit is een beoordelingsfout geweest om haar daar neer te zetten. of degene die haar daar neergezet heeft is niet in staat om zaken op hun merites te beoordelen en beschouwen en zal dus altijd zulke fouten maken. loser. losser. lozer?


  Maak melding
 24. Als een zwarte aan de macht is dan denkt hij dat het volk, land alles hem toebehoort.Zo gedragen ze zich,Kijk om je heen dan zie de waarheid.Maar nog leuker is het volk danst voor hem.


  Maak melding
 25. Tang,….meneer is wakker?? ik snap het niet meneer verwacht van zijn minister dat ze binnen 2 jaar resultaat leveren, en hij?? vraagt het volk nog 4 jaar 2015 om de 20.000 huizen te bouwen, en de rest van die leugens,….en meneer Abrahams wordt de hand boven het hoofd gehouden,..het is 1 grote poppenkast!!


  Maak melding
 26. Minister Sitaldien legt functie neer (Update)
  Friday 9 November 2012 (Door Johan Donner-GFC).

  PARAMARIBO – Minister Shirley Sitaldien van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) heeft haar functie vandaag neergelegd. Ook de directeur van Onderwijs Grace Malm heeft schriftelijk haar functie ter beschikking gesteld.

  GFC verneemt dat minister Sitaldien vanmiddag de brief verzond naar de president waarin zij haar ontslag aanvraagt.

  Over de precieze reden van haar ontslagaanvraag is er voorlopig nog niets bekend

  Personen dichtbij minister Sitaldien zijn op de hoogte van het besluit en hebben tegenover GFC bevestigd dat zij per brief haar ontslag heeft ingediend.

  Vanmorgen werd via de pers bekend dat de bewindsvrouw eerder deze week was ontboden door president Desi Bouterse, omdat hij ontevreden zou zijn over het totale onderwijsbeleid. Het zou volgens de bekomen informatie ook niet de eerste keer zijn dat de minister door de regeringsleider was ontboden.

  Ook uit kringen op het Minov en het onderwijsveld werd er meerdere malen afkeurend gesproken over de werkwijze van de onderwijsminister.

  Het is geen publiek geheim dat staffunctionarissen op het ministerie enige tijd terug schriftelijk bij president Bouterse hun misnoegen hadden geuit over het beleid en een vermeende onacceptabele houding van minister Sitaldien tegenover medewerkers.


  Maak melding
 27. jere no,,

  wanneer wordt die idioot abrahams op het matje geroepen ontslagen/opgesloten..

  wat dacht je van ddb zelf..

  waarom komt het volk niet in opstand..

  gaat het de movinas letterlijk zo goed in het land !!..


  Maak melding
 28. Het leiden van een groepje padvinders die een coup plegen in 1980 is iets heel anders dan leiding geven aan een regeerteam waar je beleid moet uitstippelen en uitvoeren. Bouterse is geen staatsman ondanks hij de indruk wil wekken. Ik mag aannenem dat de overige coalitiepartners goed zullen nadenken om de verkiezingen van 2015 nog met de NDP in te gaan.


  Maak melding
 29. Wanneer wordt Bouta nu eindelijk eens een keer aan de kant geschoven?
  Dan kunnen we hem meteen laten afvoeren naar het donkerste kerker die we kunnen vinden.

  Al dat geschuif met al die poppetjes moet toch onderhand eens een keertje ophouden hoor.
  Maar fijn, wat kun je verwachten van een suffert die zelf geen opleidingen genoten heeft?
  Je kunt wel merken dat Bouta nooit heeft leren luisteren, dit komt omdat hij zijn school niet heeft afgemaakt, alleen zijn tegenstanders weet hij af te maken!
  Wat een enorme janboel is het hier in SU, wordt het dan nooit eens echt beter hier?


  Maak melding
 30. Een president is iemand die moet ingrijpen waar dat nodig is dan alleen maar beslissingen nemen. Suriname heeft nu een daadkrachtige president volgens de grondwet die een sterke president voorschrijft en tevens commander in chief. Weer leesvoer voor de FRONT saboteurs die op de loer staan om alles wat de regeringscoalitie negatief bestempeld via de media te smullen en te brullen van dit nieuws alsof deze felle tegenstanders van de regering Bouterse het waardig zijn enig commentaar te leveren.


  Maak melding
 31. Voor dat deze vrouw was aangesteld waren er genoeg waarschuwingen over haar tekortkoming en toch heeft Bouterse de benoeming doorgedrukt omdat hij wil scoren bij de VHP aanhang, zelfde geld voor wijnerman zo wil hij de binnenlandse bewoners tevreden stellen.
  Abrahams doet wat hij wil en hij mag blijven op zijn post


  Maak melding
 32. Astrando,
  Waarom grijpt hij niet in bij OW&V????
  Waarom mocht Amafo gewoon op haar plek blijven zitten ??
  Bouterse is en SLAPPE LUL, niets meer en niet minder.


  Maak melding
 33. Was het niet deze zelfde dame die haar personeel heeft verboden om met de pers te praten?
  Was het niet deze dame die een aanrijding heeft veroorzaakt? nog steeds weten wij niet of de bestuurder van haar dienst auto onder invloed was.
  Is het niet deze zelfde dame die met meerdere lijfwachten rondrijd ??
  Dit alles geeft aan hoe incompetent Bouterse is.


  Maak melding
 34. Staatsrechtelijk is Sital geen verantwoording schuldig aan Bouterse. Het is DNA alwaar zij haar beleid moet verdedigen. Bouterse is geen schoolmeester waar de leerling zich moet komen verantwoorden. Het is ook geen militair spparaat met rangen en standen. Gegeven deze situatie kan niet gezegd dat Sitaldien fout heefr gehandeld. Klaarblijkelijk wordt zij in haar werk ernstig belemmerd door paarse lui die als spionnen fungeren voor de latente regering van Baas.


  Maak melding
 35. Meneer de president, waar bent u nou mee bezig?? U bent geen bevel meer, maar bestuurder van een heel mooi, tropische, democratisch land. Besef dat toch! Waarom verlaten zo veel ministers zo het kabinet? Dat is slecht voor continuering van beleid, dus ook niet voor ontwikkeling van,het land. Zo stuurt u aan op zeven maffere jaren, ooit lijfspreuk! Maar dit lijkt op lijfsbehoud!


  Maak melding
 36. @Revali,

  Bouta heeft zelf nooit een opleiding gevolgt, daarom moet in dit geval iemand op het matje komen die meer heeft geleerd dan hij.
  Het is de grootste fout ooit geweest Bouta president te maken van ons mooie land.
  Deze mafkees kleeft bloed aan, daar weten we allemaal alles van, maar niemand in ons mooie land durft op te staan tegen deze ongeletterde suffert!


  Maak melding
 37. @ Dirk,

  Durf jij dan in je eentje op te komen tegen Bauta?
  Geloof me, er zij heel weinig die samen met jou gaan protesteren voor een andere presidentkandidaad, want iedereen heeft een vrees voor deze man.
  Bekend van de decembermoorden en de jaren waar men nieteens op straat te zien mocht zijn.
  Het is fantastisch land, met tal van goede inwoners, maar de corrupte activiteiten kan niemand beeindigen, laatstaan de moordenaar van een president laten aftreden.
  We dragen dan echt water naar zee, of er vallen gewonden/doden.


  Maak melding
 38. de vraag blijft,wanneer wordt abrahams ramon op het matje geroepen..

  wat dacht je van reshuffeling van deze boef..oplichter .. zelf verrijker ten koste van het volk..


  Maak melding
 39. @Pawiro, Abrahams zal nooit op het matje worden geroepen al laat hij heel Suriname verzuipen. Redenen: hij en baas en twee handen op een buik. Sitaldien moet gewoon de eer aan zichzelf houden en aftreden. Uit pure principe!


  Maak melding
 40. Generaal Prof Dr Ir Drs Mr Ing Pinochio Abrahams konie no ka. A mang kan foefoeroe omenie a wanie, soso gie wan anndeel na ing basja. Geen probleem.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES