Activiste wil lintje ‘smijten op stoep president’

50

PARAMARIBO, 9 nov – “Als het kon, had ik het nu op de stoep van het kabinet van de president gesmeten.” Dit zegt dierenrechtenactiviste Cynthia Ashruf van de eremedaille die ze niet lang geleden van president Desiré Bouterse kreeg. Aanleiding is het voornemen van de regering om loslopende honden van de straat te verwijderen. Het gaat weliswaar om een tijdelijke maatregel.

De honden moeten net zo lang van de straat blijven als het bezoek duurt van buitenlandse parlementariërs. Het betreft de deelnemers aan de conferentie van de EU en de ACP-groep van voormalige koloniën. Wat vooral stuit is dat de regering niet geïnteresseerd lijkt in een degelijke aanpak. “Wij willen een structurele oplossing”, zegt Ashruf tegenover de Ware Tijd. Haar stichting Henk Abrahams wordt vaker geraadpleegd.

Dit gebeurt steevast aan de vooravond van internationale activiteiten. Ashruf is ook nu weer uitgenodigd door Openbaar Groen, de milieusectie van het ministerie van Openbare Werken. De activiste vraagt zich af wat er zal gebeuren als de bezoekers straks te horen krijgen dat de hondjes omwille van hen zijn weggemoffeld. Om er zeker van te zijn dat het ook bekend wordt, zal zij onder meer de EU aanschrijven. De overheid moet zich maar eens eindelijk van haar dierenbeschermende taak kwijten.

50 REACTIES

 1. Nu gaat hij de NDP honden ook dumpen.De honden houden zich op in de buurt van het fort en het zijn net zes of zeven.Deze honden horen bij het beeld daar net als de apen in de mahonie bomen.En een paar van deze bomen hebben de heren van het paleis al omgehakt.Omnivoren!.

  Cobie.


  Maak melding

 2. het probleem met de honden moet niet alleen tijdens de acp top zijn ..het moet opgelost worden voor altijd .
  er moeten wetten en regels komen zodat honden niet een gevaar vormen voor mensen die deel nemen in het verkeer .de honden worden in het verkeer aangereden en blijven dagen zelfs weken dood op straat en niemand ruimt ze op .als een hond iemand heeft gebeten weet niemand wie die hond heeft .het is onhygenisch om dode honden dagen op straat zien liggen nadat ze zijn overreden door autos .mevrouw ashruf moet weten dat de gezondheid van de mensen boven staat inplaats de honden .vroeger werden de honden van de straat gehaalt door wat toen hete dagoe wagie .ik vindt dat men eigenaars van honden moet aanpakken , desnoods de hond aan de lijn moeten houden .nu is het te rommelig .


  Maak melding

 3. Zie daar, een mens met principes. Helaas kan dat niet worden gezegd die vanaf het begin af aan deze marionetten regering vorm hebben gegeven en hun principes letterlijk en figuurlijk overboord hebben gegooid voor een plaatsje naast baas. Voor hoelang nog?


  Maak melding

 4. Dus volgens bouta moet alles voor de SCHIJN zien te lijken,dus als het ware ,er moet een beeld van niet de echte Suriname ,maar een Schijn Suriname opgezet worden dat zal gelden tijdens de EU vergadering en zal ontbonden worden gelijk nadat de vergadering is afgelopen. Dan keren wij volgens hem terug naar de echte Suriname en mogen de honden dan los gelaten worden,de Amnesia ‘leiders’ die bij mistake de EU vergadering gaan bijwonen vervallen dan terug in de rol van Amnesia lijders ..enz..enz…


  Maak melding

 5. @SRA
  ….of we stoppen bouta je baas in een hondenkooi vastgeketend en al,zijn amnestie titel verbranden wij en zorgen dat hij nooit meer los als een hond de straten in Surinamew bewandelen kan.


  Maak melding

 6. Wat willen die chinezen die honden dan ook niet?

  Dan moeten het honden zijn met jassie, en die pier pier huid of zo.

  Mensen honden horen niet los op straat te leven. Dat mensen bij overvloed aan honden deze op straat dumpen, tya, maar zo hoort het niet.

  In Nederland zie je toch geen wilde honden in de stad alleen wandelen.


  Maak melding

 7. Zelf heb ik totaal geen affiniteit met welke dierenactivist dan ook.
  De dierenpartij hiero vind ik ook een lachertje.
  Sorry, er zijn andere belangrijke problemen.

  Geef die beesten een spuit, als je niet bereid bent om ze zelf te verzorgen.
  Een medaille wegsmijten getuigd van machteloosheid en is stijlloos!


  Maak melding

 8. @pasew.

  Oke, oke, laat die beesten inslapen.
  Wat voor zin heeft het om die beesten een beetje bruine bonen te geven en verder aan hun lot over te laten?
  Dat is toch zielig….
  Niemand kijkt naar ze om, iedereen vind ze goor.


  Maak melding

 9. kan zo niet direkt op de naam komen, maar er was er nog één die bedankte voor DADA’S medaille manie

  ..Mevr Vene zei; bedankt voor die Ingrid toelage!!!

  Obiamang zei; Eey B’wana ikke blij met sleutel van paramaribo!!!

  🙂


  Maak melding

 10. Waar is de beerput?
  Juist ja, onder de mat. Daar schuif je alles wat je niet kan handelen, zwerfvuil, zwerfhonden, zwerfmensen en alle zwerfproblemen onder. En waarop denk je dat de EU en ACP mensen hun voeten zullen vegen? Ja precies op die mat. Zo prikken ze er wel doorheen.
  En als ze eenmaal door hebben dat zelfs het zwerfprobleem niet opgelost kan worden,
  dan vallen we door de mand WANT SCHIJN BEDRIEGT.


  Maak melding

 11. Mij oma zei vroeger kawka droog van buiten en nat van binnen. Deze criminele regering laat duidelijk zien dat zei in een sprookje leven. Na dat iedereen is vertrokken mogen de Surinamers weer in hun rotzooi verder leven, zoveel houdt hij van zijn landgenoten .


  Maak melding

 12. Emerald: zullen wij Esmerald laten inslapen die beesten kunnen niet anders ze moeten wel van de straten gehaald worden ik wil die LINTJE wel Hoorrr!!! en heb die beesten maar als er een Emerald heet noem ik die gelijk Esmeralda. Ben je gek meisje om ze te laten in slapen bha dat zeg al genoeg over Esmerald

  BLESS HER PLEASE!!


  Maak melding

 13. Emerald: zullen wij Esmerald laten inslapen die beesten kunnen niet anders ze moeten wel van de straten gehaald worden ik wil die LINTJE wel Hoorrr!!! en heb die beesten lief maar als er een Emerald heet noem ik die gelijk Esmeralda. Ben je gek meisje om ze te laten in slapen bha dat zeg al genoeg over Esmerald

  BLESS HER PLEASE!!


  Maak melding

 14. Je kunt beter die loslopende honden van die Ndp bende verwijderen maar dan niet tijdelijk, maar voorgoed, dat zal pas een verademing zijn voor dit land, want die geven meer overlast dan enkele van die zwerfhondjes.


  Maak melding

 15. Dit forum schiet erg door met al die onsmakelijke aaneengeknoopte opgefokte woede tegen een gekozen regering en de president.
  Let wel ik ben niet voor of tegen welke politieke partij dan ook.
  Warom steeds onderwerpen gelijk dootrekken en misbruiken om politiek gelul op te rakelen.
  Wij hebben het over honden.
  Ik ben net uit Suriname, en ja ik ben er jaarlijks voor minstens 4 maanden, en het honden probleem is een groot probleem.
  Patrong gaf het al aan dat vroeger de dagoe wagie er ewas en dat iedere hond die geen penning om de hals had werd getracht te vangen en afgevoerd om te worden afgemaakt.
  Lievver dood dan een dier onwaardig bestaan. Dagelijks worden de honden doodgereden, getenigd door de jeugd, uitgehongerd door volwassenen, opgezet tegen mensen met alle gevolgen van dien.
  Denken jullie dat een hond geen gevoel heeft? Daarom moet een hond uit zijn lijden worden gelost.
  Maar nog meer moet de overheid de eigenaren beboeten en een systeem op poten zetten zoals vroeger “een penning om de hals zo niet dan afvoeren”. Kijken waar de hond naartoe rent en de eigenaar beboeten.


  Maak melding

 16. @ kolo kolo: “Maar nog meer moet de overheid de eigenaren beboeten en een systeem op poten zetten zoals vroeger “een penning om de hals zo niet dan afvoeren”. Kijken waar de hond naartoe rent en de eigenaar beboeten.”

  Je geeft hierboven zelf aan dat het zwerfprobleem een probleem van de regering is. Die moet het dus oplossen. De hoeveelheid zwerfhonden, zwerfvuil, zwerfmensen in een stad zijn een meetlat om te weten hoe gezond een land is, economisch gezien maar ook vanuit moreel opzicht.
  Mensen en dieren laat je niet dag en nacht zwerven over straat. Daar zet je een asiel voor op of een tehuis voor daklozen. Dan ben je een beschaafd land. Ik snap heel goed dat mensen woedend worden op de laksheid van de regering om dit probleem niet adequaat aan te pakken, het is mens- en dieronterend.


  Maak melding

 17. Mw.Ashruf gooi uw lintje weg en schrijf de EU dat er dieren worden mishandeld in Suriname.
  Stop eerst met vlees eten en offeren aan de joden god.

  Een dier is gelijkwaardig aan de mens en als je denkt dat de witten goed voor dieren zijn dan erken en zie je de vrijheid van een levend wezen niet in.Denk na wat het betekend in vrijheid te leven.


  Maak melding

 18. Vrijdag 9 november 2012 om 14:40 uur, door sra
  Een landelijk opruim dienst samen stellen om vuil maar ook dode honden opruimen en verbranden,en het land van loslopende honden rijnigd.

  Komende week zal er wederom een Reshuffling plaatsvinden.

  Mi gudu (sra-JUDESKA) is van alle markten thuis en krijgt straks de leiding over zijn Landelijke opruim dienst te Par’bo.

  Mw. Ashruf, draag uw lintje maar aan (sra-JUDESKA) over.

  Vrijdag 9 november 2012 om 16:05 uur, door pasew
  wat zijn dat voor ” ** “-voetigen die Brownsberg aan het vernietigenen is??

  @pasew: Dit probleem wordt ook door mijn lieve (sra-JUDESKA) aangepakt


  Maak melding

 19. al de mensen die het eens zijn met mevrouw ashruf mogen voor mij part een one way tcket to the moon kopen. vroeger in mijn kinder jaren had je een dagu wagi en er liep geen hond zomaar los. die beestn vreten aan alles wat ze hebben. straks als men ook de zwervers ook zal willen opruimen uit de binnestad zullen jullie ook knorren.


  Maak melding

 20. Mijn viervoeters en dat zijn een teef en een schildpad zijn mij meer dan lief. Daarom omring ik ze met heel veel genegenheid. Loslopende dieren vormen een gevaar voor mens en verkeer.

  Aan die chanteur wil ik zeggen, “lever die medaille maar in als dat jou methode is om te communiceren”. Opzouten met die handel.


  Maak melding

 21. Duidelijk, loslopende honden weghalen opruimen, ik ben zelf 4 keer gebeten door die dagoes, en niemand die er wat aan doet, soet deng maars, vreselijk, ai deng snesie dja e njang dagoe op Rainville is er een slachterij mi sabie, Mahonielaan heb je een snesie
  tentie op zondag in de ochtend dagoe metie op tafel,
  ik verblijf op de costerstraat mi sabie toch.


  Maak melding

 22. @paraman,
  Als die EU delegagie zijn vertrokken dan mogen jullie weer tussen die zwerf honden en vuil gaan leven. over communiceren gesproken, het is onmogelijk om te commiceren met criminele dictator, kijl hoelang ze in het parlement op hem wachten.


  Maak melding

 23. Alleen het idee is al dagu.(lintje smijten is honds man).
  Een normaal mens vertoont dit soort gedrag echt niet.

  Ik zou zeggen vreet het op !(grillig mens jij)

  Verder wil ik zeggen alle zwerf honden opruimen, ik hoorde dat men in het verleden zeep van maakte…als het op waarheid berust weet ik niet…maar ruim op.. die beesten……………… en snel!


  Maak melding

 24. Ach populist Bouterse, daar de lusten de honden geen brood van.

  Intussen hebben parlementariers toelages gekregen die ze vrij kunnen besteden, soldaten krijgen meer geld, pensioenen gaan omhoog en huizen en dijken die gebouwd gaan worden.

  Blijf mij verbazen, hoe wil men dit gaan bekostigen ? Toekomstige generaties zijn verloren generaties. Ze worden opgezadeld met schulden als of het de normaalste zaak van de wereld is.


  Maak melding

 25. Om op de kaart gezet te worden. Dat wilden alle sranangmangs graag toch? Moeten er offers opgebracht worden. Als het nou goed of slecht is. Dankzij de REVO staat Suriname nu op de wereldkaart (lees METRO elke ochtend als je naar je werk gaat dan zie je PARAMARIBO in het rijtje van wereldsteden). Anders zouden wij nog een dorp betekenen voor HOLLAND en de rest van de wereld en ontwikkelingsjunkies van HOLLAND zijn.
  En niemand moet een ander voor de gek komen houden dat de decemberslachtoffers in naam van de democratie zijn overleden maar velen waren close bij de militairen en stonden aan de wieg van de REVO en kwamen op voor eigen belangen dan het algemeen belang dienen. En weten jullie tijdens een militair regiem wat het woord “VERRADER” als consequenties kan hebben.


  Maak melding

 26. @ alleen,
  Het is een kwestie van goed en begrijpelijk lezen.
  Ik ben het volkomen eens met mevrouw ashruf.
  plat gezegd betekend deze oplossing van bouterde dat hij de bezoekers beter en hoger inschat dan zijn eigen bevolking, na een week moegen jullie weer leven tussen zwerf honden en zwerf vuil, hahahaa Bouterse heeft schijt aan jullie.


  Maak melding

 27. Het zou voor velen een verademing zijn ,als daadwerkelijk (bijlmer-zwerver)GMAP,zwerf-teefje Ashruf en alle andere zwerfhonden geruimd worden,in het belang van nationale gezondheidszorg.


  Maak melding

 28. Deze maatregel typeert het huidige beleid. Korte termijn politiek! Het is een logisch vervolg op bijvoorbeeld de belofte op verdubbeling AOW, Amnestywet, Vergunning verlenen om het binnenland van SU te vergiftigen, etc., en vooral ook de bedelcultuur, wat verraadt dat de economisch vooruitzichten van SU niet rooskleurig zijn.


  Maak melding

 29. , door pasew

  zwerfhonden zijn geen ketting-rukkers en dus,….

  …wie zullen wij opruimen???
  het hoeft geen betoogd dat jij een racist in hart en nieren bent, ma ja we zullen je accepteren zoals je bent. vroeger te de koeli be kweli a sneki en sjoh a lai go na holland waren ze geen ketting rovers. dat mek de kondre man fu ju man bou de bigi paleis, ga maar langs de vierde reijweg, pad van wanica en het district nickerie. die zijn gebouwd door noeste arbeid noh??? me schoen.


  Maak melding

 30. Beste Astrando: dank voor je posting.
  Direct wordt duidelijk wat voor straatmentaliteit de NDP aanhangers hebben.

  “En weten jullie tijdens een militair regiem wat het woord “VERRADER” als consequenties kan hebben”

  Bouterse noemde toen hij dronken of stoned enkele maanden geleden zijn speech hield tegenstanders van de amnestiewet ‘landverraders’

  De toon was direct weer gezet en Suriname was direct weer back in de 80.

  Leuk vooruitzicht.


  Maak melding

 31. Wat een idioot mens zeg , die activiste met haar plan lintje te smijten op de stoep van Bouterse. Dat is knap stom ja, want het lintje kan er niets aan doen dat zij ontevreden is over het beleid van God via Bouterse/de regering wiens grondwet gebaseerd is op de bijbel? Ga liever met bijbels smijten op zijn stoep dan kom je veel verder, jij hypocriet mens.

  Maar goed ik ben de beroerste niet, maak daarom deel uit van mijn oprecht gebed dat ik hierbij richt tot uw God in de 7de hemel.

  “Oh God in de hemel of waar U ook bent, laat eens eindelijk iets van U horen en laat de hemelpoorten maar wijd openstaan zodat UW Surinaamse volgelingen de hemeldeuren niet voorbij lopen. Lieve Heer, ik bidt tot U opdat U verantwoording neemt en UW aardse schapen in Suriname onmiddellijk tot U laat komen zodat er alsnog weer vrede en rust heerst in de harten van ongelovigen en van andersdenkenden, die ook zonder een kwaadaardige godsdienst hun bestaan te danken hebben aan de Natuur, die de Schepper is van al wat leeft. Oh Lieve God, Uw richtlijnen brengen al genoeg ellende, pijn en onmenselijkheden voor Uw aanhangers, die zelfs alles doen wat godsonmogelijk is. Desondanks mag de ultieme wens van de gelovige mensheid zeker niet aan uw aandacht ontsnappen. Laat uw volgers zodra mogelijk het “beloofde paradijs” voor eeuwig binnentreden, en wacht alstublieft niet te lang. Doe vandaag nog wat u morgen zou willen doen, anders is het morgen al verboden. Over hulp bij uw taak hoeft u niet in te zitten, want ik stel mijn persoon voor dit goede doel vrijwillig beschikbaar om Uw Surinaamse schapen naar het slachthuis te begeleiden, zoals een echte “Herder” betaamt te doen ; AMEN.”

  django


  Maak melding

 32. @patrong

  Ik neem aan dat je het over de dagoes van de Nationale Dagoe Partij hebt. Ja die moeten zo snel mogelijk allemaal naar het asiel en als ze niet meer te socialiseren zijn, en dat zijn er heel veel, dan …


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.