Divali viering tijdens Divali Festival Den Haag

2

Op 13 november begint Divali, het feest van het licht. In Den Haag, de stad die zich de Hindoestaanse hoofdstad van het Europese vasteland mag noemen, wordt komend weekend het Divali Festival 2012 gehouden. Op zaterdag 10 november is er de Divali Warming UP, een cultureel programma met Bhajans tot Tazza, van Bhaitak Gana tot Bollywood.

Op zondag 11 november is er een openlucht podium op het Spuiplein en een fakkeloptocht. Artiesten vanuit verschillende windstreken verzorgen van 16.00-19.00 uur een breed programma in Divalisfeer op een openlucht podium op het Spuiplein. Daarnaast is er een Divali fakkeloptocht met als start en eindpunt op het Spuiplein. Na 19.00 uur krijgt het programma een vervolg in het Atrium.

Bekijk ook de Divali boodschap van de Burgemeester van Den Haag Jozias van Aertsen:

2 REACTIES

 1. @pasew, Odi odi. En wat lees ik hier?

  DADA & CO. zijn ook bezig met hun “Divali viering” in SU.

  Ingezonden: Religie NDP’s nieuwste wapen in de strijd om de kiezer (Friday 9 November 2012)

  Eigenlijk was het al duidelijk toen ik mijn artikel “Nieuwe aanslag op het Onafhankelijkheidsplein” schreef op een anderre site, maar na het bericht op GFC-Nieuws van vandaag dat de Nationale Democratische Partij (NDP) groots deelneemt aan de Diváli-fakkeloptocht is er geen twijfel meer mogelijk: de NDP gebruikt het religieuze Hindoestaanse Diváli-feest geheel & al voor eigen parochie, voor partijpolitieke propaganda. Een meesterzet waarmee de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) van voorheen Lachmon en Sardjoe, nu van Santokhi, volledig is afgetroefd.

  Dit houdt in dat de NDP de organisatie van het eerste deel van de –wat zij noemt “nationale”– Diváli-fakkeloptocht op morgen, 10 november, op zich neemt. De fakkeloptocht gaat om 18.00 uur van start vanuit Ocer, waarvandaan naar het Onafhankelijkheidsplein zal worden gelopen. Er worden bussen ingezet om deelnemers uit de districten Wanica, Commewijne en Saramacca op te halen en te vervoeren naar Ocer, en om hun na afloop om circa 22.30 uur vanaf het Onafhankelijkheidsplein weer terug te brengen naar de districten.

  Op het plein zullen diverse culturele activiteiten plaatsvinden en zal president Desi Bouterse een ‘Diváli–boodschap’ uitspreken. Hierna wordt de ‘Suriname Dia’ aangestoken door impersonators van de Hindoestaanse halfgoden ‘Ram en Sita’,

  waarna de president als eerste burger van het land als eerste in de gelegenheid wordt gesteld om ghee te zetten in de ‘Suriname Dia’.

  NDP GOES HINDU:

  Het kan haast niet missen dat deze nieuwste NDP-stunt is bedacht en op touw gezet door Mahinder Gopi, die kennelijk nog tijd over heeft om dit naast zijn onderministerschap van Regionale Ontwikkeling erbij te doen, maar oké, daartoe heeft hij dan ook op kosten van de belastingbetaler een riante behuizing in het Zorghotel en een uitgebreide staf te zijner beschikking.

  Evenmin kan het missen dat voorzitter van de puur Hindoestaanse Culturele Unie en gastheer tijdens de Diváli-viering van morgen, Ashwin Adhin, een riante positie krijgt binnen het NDP-bestuur, dat in zijn huidige samenstelling naar het oordeel van partijvoorzitter Bouterse nog teveel zwakke schakels telt. En tenslotte is NDP-ondervoorzitter Charles Pahlad ook de jongste niet meer.

  Joshua Taytelbaum (GFC).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.