Surinaamse overheid ‘gefaseerd’ uit woningbouw

10

PARAMARIBO, 7 nov – De overheid trekt zich terug uit de traditionele sociale woningbouw. Volgens vicepresident Robert Ameerali zal het terug treden in fases geschieden. Binnen de huidige regeertermijn zal nog sprake zijn van een gemengde aanpak. Een groot deel van de huizen voor zwakkere sociale groepen wordt particulier opgezet. De rest valt onder de publieke zorg.

De samenwerking met particulieren moet als stimulans gelden. “De overheid zal ook zelf huizen opzetten”, zei Ameerali in het parlement. De bedoeling is uiteindelijk wel alles te laten aan de particuliere sector. De overheid wil nog hooguit toezicht houden op een rechtvaardig verloop. De huidige regering wil zelfbouw bevorderen. Voor de lagere lonen zijn speciale regelingen getroffen met handelsbanken. De leenpercentages liggen tussen vijf en zeven.

De laagste inkomensgroepen krijgen ook nog gratis bouwland. Vanuit de oppositie is kritiek geleverde op het uittredingsidee. Volgens Arthur Tjin-At-Soi (Nieuw Front/NPS) duiden de bedragen op de nationale begroting niet op een neiging tot terugtreden. De bedragen zijn daar veel te groot voor. De regering voorziet een beter huisvestingsbeleid als de politiek minder in de melk te brokkelen krijgt. Ruim twintigduizend personen staan geregistreerd voor een sociale woning.

10 REACTIES

 1. Ach, maar migado mang suri s zien jullie nog steeds niet in dat deze loze belofte een val is geweest van ddb. Hij gaat voor niemand woningen bouwen , hij gooit iedere keer stront in jullie ogen . En als ik het zo zie dan zijn jullie behoorlijk blind geworden.
  Criminelen hebben meer baat bij deze man .nogmaals suriname gaat met deze man ten onder en hij neemt jullie mee!
  A tang so.


  Maak melding

 2. 20000 woning zoekenden!!! Als we ervan uit gaan dat 1 eenvoudig, fatsoenlijke woning 20000 euro kost.
  Dan moet je rekenenen dat 20000 x 20000 = E400.000.000 euro gaat kosten.

  Stem op bouterse !!!! Want iemand veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde leven.


  Maak melding

 3. Die particuliere sector die zorg zal dragen hierover zijn ndp-parasieten. Wie kent ene oom Tom niet van begin jaren negentig. Maar goed. De jonge generatie ndp-drommels zal het vroeg of laat weten. We are Suribabwe mang. Slapen in een kartonnen doos, onder bruggen, in lege krotten zal het aanblik worden.


  Maak melding

 4. Waaaaaaaaaaaaaaaaaaat,…zeg gewoon het geld is op!!!
  Schaamteloos zeg!!!
  Kan iemand deze regering niet naar huis sturen.
  Alstublieft doe het voor land en volk voordat Suriname leeg wordt geplunderd door deze boeven!!


  Maak melding

 5. Allemaal onzin,geleuter,smalltalk,peuterpraat, simpele filosofie, van de quasi-huisvestingsdeskundigen van het Nieuw Front.Venetiaan en zijn oldboys netwerk hebben nooit het initiatief genomen om een oplossing te bedenken voor de huisvestingsproblemen in Suriname.

  De regering Bouterse doet echter haar best om een oplossing te bedenken voor de huisvestingsproblemen in Suriname. Naar Surinaamse maatstaven is het huisvestingsvraagstuk in het land een groot probleem.

  De overheid kan in haar eentje vanwege grote financiële investeringen het huisvestingstekort niet alleen oplossen.Men zal een beroep moeten doen op de particuliere sector om het probleem mede tot een oplossing te brengen.


  Maak melding

 6. wie in nederland kan bewijzen dat hij/zij GRATIS een huis heft gehad van de ned overheid en/of een woningcorporaties??? waarom lullen jullie dan???? en heeft een van julllie reeds een huis in su gebouwd voor juliie ouwe hoeren dagen, want noso wan tan pina in den verpleeghuizen of bejaarden instellingen gedementeerd nog erbij.


  Maak melding

 7. @Alleen,..of je bent dom, of je bent achterlijk,..daar gaat niet om,..het gaat om een verkiezingsbelofte die Bouterse niet waar kan maken.Dat is heel erg….om op die manier kiezers te lokken.


  Maak melding

 8. Als dit terugtredende beleid bij aanvang van de verkiezingen van 2010 bekend was, dan zou de kiezer de NDP zijn gepaseerd. Want dit is kiezersbedrog door gaande de rit de woningbelofte zo drastisch te wijzigen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.