maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameAfwezigheid staatshoofd irriteert parlement

Afwezigheid staatshoofd irriteert parlement

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 nov – President Desiré Bouterse is de grote afwezige bij het parlementair debat over het huisvestingsplan. Vooral de oppositie ergert zich mateloos aan het kennelijke gebrek aan belangstelling. Het is juist Bouterse die geen gelegenheid onbenut laat om te wijzen op de ‘noodzaak’ van een huisvestingsplan. De grondwet schrijft het voor en het plan moet ‘duurzame’ aandacht voor de woningnood garanderen.

Toch liet het staatshoofd al twee bijeenkomsten van het parlement schieten. Volgens vicepresident Robert Ameerali is het vooraf zo geregeld: “In regeringsverband is afgesproken dat de eerste ronde voor de vicepresident is.” In het parlement toonde de oppositie maar weinig begrip. Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) wilde zelfs de bespreking verlaten uit protest. Het ging uiteindelijk niet door. Volgens Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) vindt de oppositie het “belangrijk aanwezig te zijn.”

Dat het staatshoofd andere prioriteiten heeft, doet er geen afbreuk aan. Volgens André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) is er geen sprake van gebrek aan belangstelling. “We delen de mening niet dat de president het document dat we in behandeling hebben, niet belangrijk vindt. Hij heeft opdracht gegeven het document te maken”, aldus Misiekaba. Bouterse wil het plan beschikbaar hebben voor de langere termijn. Ook toekomstige regeringen kunnen erop voortbouwen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

81 REACTIES
 1. Nogmaals ddb heeft lak aan zijn volk en bovendien heeft hij andere dingen aan zijn hoofd die belangrijker zijn dan woningen bouwen voor de zwakkeren.
  Het geld is op en De wegen voor cocaine handel wordt streng in de gaten gehouden.
  A tang so.


  Maak melding
 2. Als de kleding voorschriften van de assemblee leden versoepeld worden denk ik dat de pres.wel verschijnt.Hij is nu eenmaal gewoon om tegen mensen in korte broek en T-shirt op badslippers te schreeuwen.En dan ziet hij plots daar Lonnie in maatpak rondlopen!en al de anderen netjes gekleed Nederlands spreken.Dat is schrikken om stil te vallen.

  Cobie.


  Maak melding
 3. Er zijn twee plaatsen waar bouta de bruut niet graag gezien zou willen worden.
  En die twee plaatsen zijn
  1 …het parlement[uit schaamte ]
  2 …Boxel. [uit vrees]


  Maak melding
 4. @ Henk Molenaar,
  jazeker, een laffe hond met een bek vol tanden, die niet uit z’n worden kan komen…alleen blaffen…whahaha…
  Deze hond kan nooit inspelen op kluiven (vragen) die hij toegeworpen krijgt, alles moet nl. voorgekauwd zijn en kan hij slikken.


  Maak melding
 5. Die criminele bouterse zijn aanwezigheid zou voor spek en bonen zijn. Als president kent hij wél zijn tekortkomingen moet ik bekennen.

  Een huisvestingsplan uitleggen en verdedigen is natuurlijk ingewikkeld en dat is njang dringi prisirie op Colakreek dan weer niet. (zo bleek afgelopen zondag andermaal).


  Maak melding
 6. Ik noem dit minachting voor de parlement en de surinaamse democratie (voor wat het waard is).
  Notabene “The Godfather” van de huisvestingplan komt niet opdagen ? Heel vreemd…Henk Molenaar heeft het correct verwoord, Bouterse is laf.

  Te laf om in de hol van leeuw verantwoording te moeten afleggen. Bij het idee al om verantwoording af te moeten leggen bij Front/VHP loopt de lus bere langs Bouta’s broekspijpen. Het was toch doe jaar ? whahahahaaaa…Misiekaba en Ameraali kun je niet serieus nemen. De oppositie zou moeten weigeren om deze stromannen te praten. Tijd begint te dringen voor het NDP en ze zitten als ratten in de val. tik tak tik tak tik tak…..


  Maak melding
 7. Bouterse was in zijn periode als oppositielid vaak absent en zonder reden. In een procedure waarbij zijn daggelden zijn afgenomen moest hij in het stof bijten daardat de IPU (Interparlementaire Unie) hem op de vingers tikte. Nu flikt hij het weer om als President verstek te laten gaan met allerlei drogredenen. Het is een feit a compli dat deze regering structureel weigert
  verantwoording af te leggen aan DNA. Dit is een soort verkapte vorm van dictatoriaal gedrag. Het volk kan dit niet pikken!


  Maak melding
 8. Bouterse heeft daar ook niks te zoeken, wat moet hij daar gaan uitleggen, als je geen verstand van zaken hebt, het is al een blamage voor Suriname dat zo,n crimineel als president rond loopt, er zijn nog te veel domme mensen in dit land, die in die praatjes van bouterse geloven, en hoge verwachtingen hebben die nooit en te nimmer waar gemaakt zullen worden, alleen torenhoge schulden voor komende generaties zullen een feit zijn, door gebrek aan daadkracht en visie.
  Het is triest om te constateren, dat je met een kleine bevolking van 500.000 mensen niet eens een eenheid weet te bewerkstelligen, en die verdeeldheid van dit volk is alleen maar toegenomen sinds deze paarse bende het voor het zeggen heeft.


  Maak melding
 9. =Bouterse moet zich DIEP schamen.

  =Als zijn aanhang nu niet kan inzien dat wat hij doet gewoon niet kan, dan begrijp ik het helemaal niet.
  =Op het podium staan en het volk voor de gek houden is zijn sterkste kant.
  =Deze man kan geen goed voorbeeld geven en maar een vinger naar een ander wijzen.

  =Zie maar waarom sommige in het land geen RESPECT hebben voor en ander.


  Maak melding
 10. Ook Misikaba mag zich zo langzamerhand gaan afvragen wat hij daar zoekt in het parlement, door alles goed te praten wat in het belang is van deze paarse bende,terwijl van een predikant toch wel verwacht mag worden enige normen en waarden te bezitten, maar niets is minder waar, deze man doet er alles aan om alles goed te praten waarin zijn baas tekortkomingen etalleert, en in de kerk de heilige apostel uithangen, terwijl hij dit volk loop te misleiden, en te verkopen aan de duivel ten gunste van een moordenaar.


  Maak melding
 11. @GMAP, ik kan mij goed voorstellen dat onze paarse broeders ontmoedigd raken door dit soort berichten. Kwestie van tijd en we horen helemaal niets meer van ze. Zou jammer zijn als we niets meer zouden horen van Anna Z, Pero, Sempa, Gronman, Neetje, Afu Sensie, Bryan, SRA, Radjkoemar, Viagra 535 en al die andere grappenmakers.

  Als Tom Cruise afstand kan doen van Scientology sekte is er ook nog hoop voor hun. Blijf voor ze bidden.


  Maak melding
 12. Een president die door zijn afwezigheid blijk geeft van grote minachting voor de VOLKSvertegenwoordiging (het parlement), heeft direct ook minachting voor het volk zelf. Wanneer gaan de ogen van de Surinamers nou eens open? Belangrijker dingen aan het hoofd dan de zorg voor zijn volk? Welke dingen dan? Deze man is de naam president niet waardig.


  Maak melding
 13. Bouterse is heel populair, of hij nou afwezig is of aanwezig. Elk Politieke partij zou met hem kunnen winnen. Hij heeft zn werk al gedaan, de rest moet het maar bekijken, als ze zijn salaris en van de first lady maar op tijd storten.

  Het gebruiken van zn merknaam kost nou eenmaal veel geld.

  Mischien zou de VHP hem kunnen inpalmen voor de volgende verkiezingen. Zekerheid gegarandeerd.

  .


  Maak melding
 14. waar blijven die paarse blaaskaken nu, allemaal van diepe schaamte in jullie schulp gekropen?
  altijd een grote bek en bij confrontaties wegkruipen, net als die seriemoordenaar DDB. LAFFE KLOOTZAKKEN zijn jullie


  Maak melding
 15. Eey DADA wat is dit???

  pasew no klets…ik heb nooit verstek laten gaan bij belangrijke gebeurtenissen!

  ik was aanwezig bij de “vogelvlucht”

  in vogelvlucht verklaarde ik ,,,18.000 vogelkooien in de lucht,

  ik kan gaan en staan want ik ben zo vrij als een vogel,

  Ok DADA…hoe gaat het met UW zoon????

  DAT IS EEN SCHIET VOGEL 🙂 🙂 🙂


  Maak melding
 16. Die kerel bepaalt toch zelf als ie aanwezig is of niet, daar gaan we weer, oe no spang, lieb a torie drape, mek deng spang dape, oppositie nanga deng trawang, baka 2015 dang deng die o seti kondre, dang do sjie, fa torie de, dang deng moesoe dweng.


  Maak melding
 17. Delegeren is ook een kwaliteit.

  Vandaar dat er in een land meerdere ministeries zijn. Het is een doodnormale zaak tevens feit dat een (1) persoon niet over alles en nog wat kennis bezit. Elke President of Minister-president wordt iets voorgekauwd of over hij/zij over geïnformeerd. Om er een heisa van te maken door met name de Oppositie lees: DWAALGEESTEN en afvalligen – personen die verdeeldheid of splitsing van de Surinaamse bevolking graag verwekken – moet naar de prullenbak worden verwezen.

  Ten tijde van de bouw van de stuwdam destijds (periode 1960) toen de heer J. A. Pengel (ook geen titel voor zijn naam) nu wijlen, Minister-president was, had niet Pengel als Minister-president maar Dr. Ir. Frank Essed het hoogste woord. Hij was de aangewezen en deskundige op dat gebied. Dr. Ir. Frank Essed was toentertijd de Minister van Opbouw. Dat is of was helemaal geen schande voor een Pengel als politiekleider, een dergelijke functie en positie waar een Bouterse momenteel politiek gezien in verkeert.. Kunnen delegeren, je tekortkomingen kennen als elk ander mens is ook een kwaliteit. Ondanks de kwaliteit(en) van een Dr. Ir. Frank Essed, zijn een hoop personen in dit geval de Boslandcreolen in verlegenheid gebracht, waarvan de gevolgen vandaag de dag nog voelbaar en merkbaar zijn. U weet dat duizenden hun huis en goed zijn kwijtgeraakt, door het brute in feite wan optreden van de regering onder Jopie Pengel, tegen onze binnenlandbewoners.

  Dat er lui hier op deze site de boel als vanouds willen belazeren en in de maling denken te moet nemen is ook een kwaliteit, in dit geval een zeer inferieure.

  Het is een illusie dat een President over van alles en nog wat de deskundige dient uit te hangen, dat is juist fout.

  Er is geen enkele dictatoriale neiging te constateren, integendeel. Trouwens als President behoort men boven partijen te staan. Het eigenlijke werk dient juist verricht te worden door de Minister-president.

  De Oppositie dwingt de President van Suriname in dit geval de heer Bouterse tot dictatoriaal gedrag, om hem later te gaan verwijten. Ik denk niet dat een Bouterse in een dergelijke valkuil op onnozele wijze zal trappen.

  Een President is het hoofd van de voltallige natie en dient zich grotendeels zo te manifesteren. Er bestaat geen President, bedoeld alleen maar voor de Coalitie of zijn achterban. Vroeger had een Gouverneur, destijds onder Minister-president de heer J. A. Pengel een dergelijke functie.

  Weliswaar, dient Bouterse zijn belofte tot de woningbouw, een speerpunt van zijn voorgenomen beleid, grotendeels na te komen, alvorens in een dergelijke fase te willen overstappen naar iets anders. Woningen moeten simpelweg worden neergezet, i.h.b. voor de zwakkeren binnen de samenleving.

  AUTHENTIEK en INTEGER!


  Maak melding
 18. Beste Koos de Jong:
  ” Anna Z, Pero, Sempa, Gronman, Neetje, Afu Sensie, Bryan, SRA, Radjkoemar, Viagra 535 en al die andere grappenmakers”

  werden betaald uit de NDP kas. Geld is op dus die zien we nooit meer terug evenals mij grote vriend Milton.


  Maak melding
 19. Beste T.R. Sleur: “Er is geen enkele dictatoriale neiging te constateren, integendeel. Trouwens als President behoort men boven partijen te staan”

  En dat durf jij met droge ogen te beweren……….?

  Je bedoelt zeker dat Bouterse probeert boven de wet te staan?

  Je politieke tegenstanders als staatsgevaarlijk te bestempelen is zeker ook de taak van een president van een voltallige natie.

  Zijn alle NDP groupies nu echt hersendood?


  Maak melding
 20. Het is ook de gewoonte van Bouterse om niet in DNA maar in Ocer zijn ‘verantwoording’ af te leggen. Op dat podium leeft hij zich uit en geeft hij de oppositie een veeg uit de pan. Dat is laf!
  Een echte politiek gaat een inhoudelijk debat over overheidsvraagstukken niet uit de weg en kiest er juist voor in de volksvertegenwoordiging zijn standpunten te verdedigen.


  Maak melding
 21. De baas heeft gelijk.

  Laat ze maar met de plannen komen en als het niet deugd dan voert hij zijn eigen plan uit. als ze hun plannen al klaarhebben mogen ze het voor goedkeuring laten checken bij de baas. Niet voor niks is hij de baas. Delegeren noem je dat. En als de rest niet met een deugdelijke plan kunnen komen, dan gaat hij ze vertellen hoe incompetent ze zijn. Een reden meer waarom hij dan zijn eigen baas actie gaat uitvoeren.

  Ja mang.. zo is het..


  Maak melding
 22. Deze houding kan vergeleken worden als dit antwoord. Wel, nu baas het voor het segge heeft, moete jullie nie gaan zeuren. Juf Jenneke houdt jullie wel zoet in de asshole blee -kleuterklas. Als jullie wat lekkers wille ies da geen probleem, met goedoePa op 5 december. Mie na baas en mie e go te mi e virie. soo mek datie knopo bun inne oenoe verstand. Ondertussen schijten vele aanhangers van de nationale dedesma partij zich een buffel om te overleven.


  Maak melding
 23. Het is lachen geblazen ja, met onze horde front BLAASKAKEN.
  wanneer Men. venitiaan voor de camera met microfoon verschijnt, dan weet je dat hij zichzelf komt verdedigen. Feitelijk verteld hij haarfijn waarom front niet er toe overging de grondwet na te leven, men was n.m. te bang voor die tarantula’s die tussen hen huishouden.

  Zoals de huidige president met de “belofte” 18000 te bouwen breed en hoog de discussie over de aanwezige infra/organisatie/alles wat er komt bij kijken, tot een nationale discussie wist maken, weet hij in het verlengde daarvan de hoofdmannen voor wat falend beleid betreft aan het praten te lokken. Men. Venitiaan zegt trouwens zelf dat, hoe meer je naar de onderkant v de samenleving daalt, qua inkomen en of milieu, des te moeilijk het word om aan je plicht te voldoen als regering. Ik ga ervan dat hij daarmee toegeeft dat hij heeft gefaald deze groep te helpen, laat hem dan ook de moed opbrengen, met zijn mede fronters in DNA, om aan te geven wat hij verder met deze groep wil. Hij Men. Venitiaan en z’n front moeten ook begrijpen dat hoewel een dak boven het hoofd met je vrouw en kinderen belangrijk is, er ook zo iets als een goede milleu/goede omgeving nodig is om het geheel compleet te maken. Bij goede milieu hoort dus ook goede afwatering, energie, bereikbaarheid en de sociale controle.

  Nog eens, de ex-voorzitter v/d NPS, heeft zich weer eens aan het praten laten krijgen vanuit zijn verdediging.

  Bouterse/Ameerali doen het helemaal niet slecht, absoluut niet, misschien dat die Boutisten daarom die front BLAASKAKEN maar laten BLAZEN.


  Maak melding
 24. Van dit soort wazige voorbeeldfiguren moet nu de jonge generatie het hebben. De toekomst is verre van rooskleurig. Maar goed vele jongeren stemden op de nadedepartij


  Maak melding
 25. Het blijft lachen met die fronthonden hier op waterkant.net, ze blijven maar blaffen en blaffen.

  Tegenwoordig zoeken ze NDP’ers om te reageren want die zijn ook maar de enige die altijd iets zinnigs te vertellen hebben, die kunnen tenminste noch denken en beargumenteren.

  Deze blaffende honden reagren als die van Castelen, zo dom, zo achterlijk enkel en alleen om hun onvermogen te maskeren.

  Als Castelen niet eens weet wat de rol is van de President in de Republiek Suriname, dan weten we genoeg.

  Nu lezen we onderstaande, dan mogen we ons afvragen als Front de Surinaamse grondwet niet 10 jaar lang heeft geschonden om zelfs nooit met zo’n wet op de proppen te komen.

  “De grondwet schrijft het voor en het plan moet ‘duurzame’ aandacht voor de woningnood garanderen.”

  Voor Front is het blijkbaar dat de President aanwezig is, dan hun bijdrage te leveren aan iets wat elke Surinamer ten goede kan komen.


  Maak melding
 26. Het blijft lachen met die fronthonden hier op waterkant.net, ze blijven maar blaffen en blaffen.

  Tegenwoordig zoeken ze NDP’ers om te reageren want die zijn ook maar de enige die altijd iets zinnigs te vertellen hebben, die kunnen tenminste denken en beargumenteren.

  Deze blaffende honden reagren als die van Castelen, zo dom, zo achterlijk enkel en alleen om hun onvermogen te maskeren.

  Als Castelen niet eens weet wat de rol is van de President in de Republiek Suriname, dan weten we genoeg.

  Nu lezen we onderstaande, dan mogen we ons afvragen als Front de Surinaamse grondwet niet 10 jaar lang heeft geschonden om zelfs nooit met zo’n wet op de proppen te komen.

  “De grondwet schrijft het voor en het plan moet ‘duurzame’ aandacht voor de woningnood garanderen.”

  Voor Front is het blijkbaar dat de President aanwezig is, dan hun bijdrage te leveren aan iets wat elke Surinamer ten goede kan komen.


  Maak melding
 27. Ach,…ook onder de regering Venetiaan was hij nooit aanwezig, dus niks nieuws. Maar zijn salaris wordt gewoon keurig op zijn rekening gespekt.
  Mensen, mensen,…..Suriname is van Bouterse, hij maakt en breekt wat hij wilt,…hij maakt zich niet druk.


  Maak melding
 28. wie kaats moet de bal verwachten zegt men .
  ik weet niet wat de reden is waarom bouterse niet is komen op dagen ..maar bedenk wel dat front heel veel van dit soort akkevietjes heeft uitgehaalt in het parlement om niet te verschijnen …dus als bouterse een keer niet verschenen is moet men het niet op blazen .ik geloof niet dat bouterse met opzet dwars zit .


  Maak melding
 29. “pero,..blijf lekker slapen man

  nog iets gehoord over de vele beloftes van Bouterse?

  1. Die 18000 huizen
  2. Die diepzee haven
  3. Die computers voor die kinderen
  4. Die super fly-over naar zanderij
  5. Die banen voor iedereen.
  6. Export van water naar Afrika

  Hmm,…hoe dang het geld is op,..coronie dijk gaat niet door, Commewije dijk staat op de helling,..

  Bouterse vraagt nog 4 jaar na 2015 dan gaat het hem zeker lukken zegt ie,..


  Maak melding
 30. Het NDP heeft weer aan de strontemmer gerinkelt en als kakkerlakken komen Neetje, Afu Sentie, Sheela en Pero uit hun hol gekropen. Wat Dada nu weer beloofd ? een broodje bakkeljauw met fernandez of toch een paar blikjes sardien extra voor propaganda? Voor je het weet is het 5 december en dan mogen jullie allemaal op schoot bij Dada. Ach, jullie lijden allemaal aan selectieve geheugen verlies. Waarom is het zo moeilijk om te zeggen dat jullie leider gefaald heeft.


  Maak melding
 31. Sinterklaas bestaat echt !

  President Desi Bouterse afgelopen zondag op Colakreek de seniorenburgers niet alleen gezellig beziggehouden. Hij heeft ook toegezegd dat er dit jaar nog een verhoging komt van de Algemene Oudedags Voorziening (AOV). Ook in februari volgend jaar zal er “een kleine verrassing komen”.


  Maak melding
 32. Jullie zeuren te veel. Suriname heeft 1 miljard US $ in kas. Baas heeft ook zoiets aan vermogen dus met 2 milard US $ kan hij jullie allemaal in zijn zak stoppen, sukkels.


  Maak melding
 33. zijn eigen vermogen heeft hij van het volk gestolen en jij bent er nog trots op ook.
  Jij bent de eerste aap die uit een ei gekomen is met de hersencapaciteit van 1 garnaal.


  Maak melding
 34. Het amateurisme bij de oppositie in het Surinaamse parlement is grenzeloos. Soms schrik ik van de heftigheid van hun emotionele uitbarstingen over de aanpak van vraagstukken in Suriname. President Bouterse hoeft niet bij de vergaderingen over het huisvestingsprobleem aanwezig te zijn. De minister die verantwoordelijkheid draagt m.b.t. dit vraagstuk in Suriname is de aangewezen persoon om in het parlement een uiteenzetting te geven.


  Maak melding
 35. Eentje om 21:19 hier boven. Die geeft aan dat zijn baas ongeveer 1 miljard US $ in kas heeft.

  Maar stel je voor dat je je als NDP mens zou afvragen hoe zo’n president aan 1 miljard US $ in kas komt.

  Niet alle NDP’ers zijn dom, maar verreweg de meeste zijn dat wel.(miljard in kas ha…haa….)


  Maak melding
 36. @RobG,

  Zowel oppositie als coalitie voelen feilloos aan dat bouterse “zijn eigen” huisvestingsplan niet kan beargumenteren of verdedigen in de Assemblee.
  De competentie hiervoor mist Suriname’s huidige president nu eenmaal.

  Door de oppositie word bouterse zijn tekortkoming in deze, politiek gezien dan ook erg uitgebuit. En terecht.

  Hoe eerder bouterse terugtreed of afgezet word, hoe beter voor de Republiek Suriname.


  Maak melding
 37. @Larry

  klopt dat het niet de snuggerste zijn die de president omringen.Terwijl er in het land om beurten de elektriciteit uitgeschakeld wordt omdat er niet genoeg energie is,vindt ene Ramnandanlal dat het een goed idee was om het Kabalebo project stop te zetten.

  Cobie.


  Maak melding
 38. Larry zegt
  “Niet alle NDP’ers zijn dom, maar verreweg de meeste zijn dat wel”

  Afu Sensie zegt “Niet alle fronters zijn dom, maar verreweg de meeste zijn dat wel”

  Een voorbeeld van een domme fronter is castelen en ook Larry.

  Laary er wordt in de DNA NIET over een huisvestingsPLAN gesproken maar over een huisvestingsWET. Discussies over wel of niet aannemen van welke wetten dan ook is een DNA aangelegenheid en geen Presidentiele aangelegenheid.

  Dat zelf een parlementarier niet eens weet de rol van de DNA is, komt omdat de fronters daar zitten alleen maar om van het volk te stelen??? Jullie fronters zijn een grote schande voor Suriname.


  Maak melding
 39. Deze regering heeft andere beleidsinzichten,naar zeggen van de coalitieleden.President Bouterse feliciteert Obama.Denkt hij dat Obama hem serieus neemt? Het gedrag van de president begint irriterend te worden,want als je het ambt van president bekleedt dien je verantwoording af te leggen aan het parlement,als hoofd van de regering.Ik hou mijn hart vast,omdat dit gedrag riekt naar dictatuur in een verkapte vorm.Ik krijg het gevoel dat veel mensen zijn die onder een zekere vrees leven in Su en doen alsof alles goed gaat.Waar zijn meneer Brunswijk, Bee en Bonjaskie ? Ik hoor niets meer van ze.Hebzucht en machtzucht viert bij deze heren hoog feest.Zolang het hun goed komt,is er geen vuiltje aan de lucht.Zelfs jongeren van de Abop lopen over naar de Ndp in Marowijne.Ik had dit zien aankomen en ik had de jongeren gewaarschuwd.Al die AC ministeries worden uitgehold,onderdirectoraten worden overgeheveld naar de Ndp ministeries.Het was eerst Alendy die maakte dat de kandidatenlijsten van AC laat waren aangeboden,het was de Bep die moeilijk deed om de roulerende voorzitterschap van de AC.Altijd weer de vinger naar anderen wijzen.Al is de leugen nog zo snel,de waarheid achterhaalt hem wel.


  Maak melding
 40. om feest te vieren is hij altijd paraat..

  dan heeft hij flink gedronken geroken en heeft hij moet en durf te verschijnen..

  zo laf is hij.

  je zag zijn ogen glinsteren op cola kreek volop geblowt..

  hij heeft een paar maanden geleden een soort stensel voor gehouden dat een lands begroting moet voorstel..

  het crioelt van fouten en vraagstukken en leest niet begrijpelijk.

  Laat ik hopen dat het voorgeschreven noem het maar een begroting van de staat su. regerings jaar 2013 NIET in handen komt van het buitenland..

  dan zou je je rot schamen..

  maar boven alles,meneer durft niet in het parlement te verschijnen om erover te praten,laatstaan te discussiëren..

  en hij zinspeelt nu al op een tweede termijn alleen om zijn gevangenschap te verlengen..
  time will tel..


  Maak melding
 41. Waarom moet president Bouterse zich begeven naar de assemblee als de oppositie elke weg loopt voor hun verantwoordelijkheid t.o.v. het volk van suriname die ze daar gezet heeft.

  Dat betekent dat de oppositie de president niet erkend.
  Mag Bouterse hun dan niet met gelijke munt terug betalen? De kromme gedachte en krabbenmentalitiet van het FRONT veroorzaakt deze averechtse houding in de assemblee. Chaos veroozaken daar is FRONT goed in en corruptie stimuleren.


  Maak melding
 42. Het eeuwen oude gedachtengoed van de parlementaire democratie past niet binnen de NDP ideologie. Dat geldt ook voor de Trias Politica. In feite heeft de NDP een hekel aan dit gedachtengoed. Ze zijn het liever kwijt dan rijk. Bouterse is geen democraat maar een despoot puur sang. Zijn aversie jegens DNA steekt hij niet onder stoelen of banken. Hef DNA op en wees een alleenheerser. Dat zal hem wel sieren.


  Maak melding
 43. @ Astrando,
  Ghandi beantwoord jou dom gelul perfect.
  En dit nog , de president is volgens onze grondwet verplicht om verantwoording af te leggen in het parlement.dus weer laat jij zien dat die paarse schapen niets weten over hun eigen grondwet die dagelijks vertrapt wordt door hun idool BOUTA.


  Maak melding
 44. @Astrando,..wat voor rol heeft de oppositie als er niet naar hun wordt geluisterd?
  De omstreden amnestie-wet is een mooi voorbeeld.
  En wie moet het voorbeeld geven?
  Tijdens de regering Venetiaan was Bouterse nooit aanwezig.


  Maak melding
 45. Wat mmakt het uit als hij er niet was,hij is degene die opdracht gegeven heeft om het document te maken,,als ik goed gelezen hebt dan is het de bedoeling, het plan voor een langere termijn beschikbaar moet zijn,ook voor de toekomstige regering die erop kunnen voortbouwen


  Maak melding
 46. =In de DNA zou men praten over de huisvestingsplan.

  =Waarom is Bouterse nooit aanwezig??? Lees een stukje informatie::

  =De vorige regering had geld gereserveerd voor bouwplannen::

  =Van de regering wilde Venetiaan “de oppositie” weten wat er is gebeurd met de SRD 72 miljoen uit het 5 procent bouwfonds die bij de Centrale Bank van Suriname was geparkeerd. Volgens zijn informatie is het geld verdwenen.


  Maak melding
 47. Bijzonder irritant te lezen dat zovelen onterecht kritiek op Bouterse hebben in deze zaak. Ik neem aan dat Ameerali weet wat hij doet. Waarom moet Bouterse overal zelf maar komen opdraven? Waarom maken de Surinamers hun leider zo belachelijk door uit hun strot te kletsen dat Bouterse geblowd zou hebben?.

  Bouterse heeft veel gerealiseerd, meer dan de vorige regering in 15 jaren.

  Degenen die niet content zijn met Bouterse wil ik vriendelijk verzoeken om maar op te rotten van Suriname. Ga naar NL om de uitgedroogde blanke pedo’s in Nederland te likken en te zuigen.

  Voor velen is de Hollandse witman boeba lekker, sterker nog, den meeste Surinamers likken graag de opgedroogde reet van de blanken.

  Suriname is ons land, zint het u niet, hang uzelf dan maar op aan een tomaten plant of neem wat kola, je weet wel welke?

  Anders heb ik je wel een een handje.


  Maak melding
 48. Beste Boy,

  1) heb je het nog niet door dat jouw leider incompetent is. De man is niet geschikt voor de functie President. Hij schreeuwd van de daken af hoe belangrijk hij huisvesting vindt. Op z’n minst vreemd dat hij z’n standpunten niet komt verdedigen in het parlement. Ameraali is een lakei van didibrie. Hem neemt niemand serieus.

  2) wat heeft Bouterse tot nu toe gerealiseerd dan ?
  Op grote dossiers laat hij het afweten te noemen:
  die 18.000 woningen, diepzee haven, 6 baansweg naar Pengel, de wegen naar Brazilie, bouw van dijken en bruggen, suriname zou als een hub moeten fungeren tussen cariben en brazilie, export water naar Equatoriaal Genui en investeerders zouden de weg naar Suriname makkelijk vinden.

  3) waarom afgegeven op Holland. Het is dezelfde Holland die miljoenen gesubsidieerd heeft in dijkprojecten in Coronie om Commewijne. Dankzij Bouterse kunnen deze projecten niet afgemaakt worden. Vertel ons eens waar het geld gebleven is ?

  4) het zijn jullie paarse ezels die suriname gegijzeld houden. Wordt tijd dat jullie oprotten of volwaardig mee doen. Jullie inbreng om van Suriname een fatsoenlijke democratie te maken is nihil. Luister goed, iemand die 15 moorden op zijn geweten heeft en verdacht wordt van drugsdelicten is gewoon een crimineel. En zulke mensen ga jij stemmen ? Je bent niet goed wijs. Wordt tijd dat Suriname gezuiverd wordt.


  Maak melding
 49. @ koos
  @ Who cares

  Er zullen altijd blanke tollie likkers bestaan.

  Het ontbreekt jullie aan wilskracht om iets positiefs van jullie leven in Suriname te maken. Men is te lui en zitten liever als visjes in een blikje op een flat te wachten op een uitkering of andere ongehoorde praktijken.

  En ja who cares,

  ik heb met enige regelmaat natte dromen, dan gebeurt er ten minste iets! Als het droog zou blijven zou dat een slecht teken zijn.

  Holland, Holland Holland, een land die haar moraliteit al lang verloren heeft. Geen wonder dat niemand respect heeft voor de witte hollands gleufjes, pedo’s en misselijk makende praktijken. Wat dacht u van machtsmisbruik, corruptie, schending van de mensen rechten etc etc.

  Bouterse heeft Niemand omgebracht omdat, ze vroegen er zelf om en nu is het allemaal zielig?. Wat zouden jullie doen als jullie wisten dat Jan voornemens en menens was jullie af te maken? Ga je erop zitten wachten? Dus goed gedaan hoor Bouterse!

  Ik noem jullie achterlijk omdat jullie allen weten dat Nederland verantwoordelijk was voor de staatsgreep. En door fouten van Nederland zijn er doden gevallen en niet anders om!

  Ik houd van Suriname en van Bouterse!
  Eindelijk actie.

  Bemoei je er niet mee als je niet eens bent, ga liever wat anders doen. We willen geen beesten en zeker geen blanke beesten in Suriname hebben. In nederland mnisbruiken ze hun eigen kinderen en klein kinderen. Wanneer zullen ze dan es afblijven van onze arme kinderen in Suriname?

  Zo lopen ze de barmhartige Samaritaan uit te hangen omdat ze blank zijn, uit Holland komen etc etc…maar ondertussen, willen ze slechts de arme kindjes misbruiken. All over the world, de white animal is over ter wereld bezig met misbruik van arme kinderen.

  Wees blij of blijf boos, maar de waarheid mag gezegd worden!

  Bouta, WE LOVE YOU!


  Maak melding
 50. Boy = Anna_Z

  “Zo lopen ze de barmhartige Samaritaan uit te hangen omdat ze blank zijn, uit Holland komen etc etc…maar ondertussen, willen ze slechts de arme kindjes misbruiken. All over the world, de white animal is over ter wereld bezig met misbruik van arme kinderen”


  Maak melding
 51. Boy: “We willen geen beesten en zeker geen blanke beesten in Suriname hebben. Wanneer zullen ze dan es afblijven van onze arme kinderen in Suriname? ”

  Deze Boy spoort niet echt…….


  Maak melding
 52. Het is niet verwonderlijk dat tijdens de verkiezingen van 2010 vooral garnalen op de NDP hebben gestemd. Daar zal niemand wat aan kunnen veranderen. Never nooit niet!


  Maak melding
 53. @Boy, kindermisbruik is erger in Suriname dan in Nederland dus pas op je woorden, onderzoek het maar.

  =Als jij en velen een aanhang van Bouterse zijn, vind ik het jammer om het voor de zoveelste keer te zeggen dat jullie NIET professioneel zijn.


  Maak melding
 54. @Boy of Anna Z, je vertoont trekjes van een iemand die het verstandelijk vermogen heeft van een bevroren ijslollie. Waarschijnlijk doe ik de ijslollie nog tekort ermee. Een discussie met jouw is eigenlijk kansloos.

  15 ongewapende broeders zijn op beestachtige wijze afgeslacht en dan durf jij het nog op te nemen voor die pimp van je.

  Je bent niet wijs. Je kan alleen amnestie krijgen als je schuldig bent bevonden. In dit geval had die krabita van je een amnestieregeling in elkaar geflanst voordat de rechter een uitspraak had gedaan.

  Hoe schuldig wil je zijn ? Het staat op z’n voorhoofd gedrukt “ik ben een moordenaar”..

  En altijd maar het vingertje wijzen naar Nederland als er iets fout gaat. Deze dooddoeners kennen we intussen wel. Kom eens met nieuwe argumenten. Zo achterhaald allemaal.


  Maak melding
 55. Ik had niet anders verwacht, als bevel aka dictator hij al voor niets en niemand respect, zelfs enkele van zijn “medestrijders” moesten eraan geloven.Als parlementariër streek hij zijn geld op en had lak aan de regels. Wie had gedacht dat hij zich als president anders zou gedragen. Die man is zo dronken van macht dat hij alleen jaknikkers en volgers om zich heen verzameld.
  Mensen met een eigen mening cq die weten waar ze het over hebben worden de laan uitgestuurd.
  Helaas die Suri’s hebben gesproken en gekozen, we kunnen slechts medelijden met ze hebben.


  Maak melding
 56. GMAPP,

  En dit nog , de president is volgens onze grondwet verplicht om verantwoording af te leggen in het parlement.dus weer laat jij zien dat die paarse schapen niets weten over hun eigen grondwet die dagelijks vertrapt wordt door hun idool.

  Jou Front oppositie bestaat goeddeels uit dieven!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES