Wetsvoorstel Surinamers in diaspora ‘rommelig’

51

PARAMARIBO, 6 nov – Het wetsvoorstel over Surinamers in diaspora is een “rommelig stuk.” Dit stelt parlementariër Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP). Het stuk ademt haast uit. Het wetsvoorstel ligt al bij het parlement en er is al een commissie ingesteld om het voorbereidend werk te doen. Dat is standaardwerk bij het gereed maken van wetten, maar een belangrijk aspect is over het hoofd gezien.

En dat heeft duidelijk te maken met het overhaast te werk gaan. Relevante groepen, zoals de mensen in de diaspora zelf, zijn niet gehoord. “Het is een te belangrijk onderwerp om niet alle betrokkenen erbij te betrekken”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. De VHP kent Surinamers in de diaspora een voorname rol toe als het de ontwikkeling betreft van Suriname. In met name Nederland zijn al contacten gelegd en is gesproken met groepen Surinamers daar. Een goede wet die de positie regelt van Surinamers in het buitenland, wordt dan ook als strategisch gezien. Volgens het wetsvoorstel komt er een nieuwe status, namelijk Personen van Surinaamse Afkomst, PSA.

Santokhi mist voorzieningen voor personen op wie de Toescheidingsovereenkomst van toepassing is. Deze groep is voor de onafhankelijkheid in Suriname geboren, woont in het buitenland en zou aanspraak moeten maken op een speciale behandeling. Santokhi vreest dat de positie van deze onder druk kan komen te staan. Een goede voorbereiding kan dit soort situaties voorkomen. PSA zullen in Suriname mogen werken zonder werkvergunning. Eenmaal verkregen ingezetenschap biedt ook recht op permanent verblijf. Meedoen aan verkiezingen voor het parlement blijft het alleenrecht van personen met de Surinaamse nationaliteit. Hetzelfde geldt het bekleden van publieke functies.

51 REACTIES

 1. Ra ra ra wie uiteindelijk hun handtekening gaan zetten onder deze rommelige stuk?
  Yep..de 28 amnestie liefhebbers.
  Is Somo al overgevlogen uit Djakarta. Hij is immers de man die zijn stempel moet zetten.
  Bouta zegt ‘ geef mij je STEM en in ruil geef ik je de titel..PSA.
  Dus nu hebben wij,
  de hindostanen ,de chinezen,de javanen,de marrons,de creolen,en de PSA.


  Maak melding

 2. WAT REGELT DE TOESCHEIDINGSOVEREENKOMST O.A.

  voorbeeld;

  oom kwam in 1975 naar Ned.,..was 35 jaar,..vandaag is Oom dus 72 en genietend van AOW!!!!

  Nederland zegt; vanaf pensioenopbouw 23 jaar tot 35 jaar = 12 jaar heb jij niet gewoond in NED en dus telt deze jaren als geen Pensioenopbouw ondanks geboren onder de Ned. vlag!

  een slepende ruzie!!!

  Toescheiding is ook……me go ma me kon baka naar het bekend lied,…ook een overeenkomst van 1975,…IEDEREEN MAG/KAN TERUG & is dus SURI,…en dus geen VISA!!!!!!!!

  vandaag wil DADA dit alles teniet doen door PSA in zijn Doe – Jaar!

  P S A = Persoonlijke Shit Aanschouwen 🙂


  Maak melding

 3. ‘Buitenlandse’ Surinamers krijgen eigen status
  05/11/2012 16:06 – Eric Mahabier

  DEN HAAG – Surinamers in de diaspora krijgen de wettelijke status ‘Personen van Surinaamse Afkomst’, PSA. Enkele assembleeleden hebben daartoe op 30 oktober een wetsontwerp ter goedkeuring aan De Nationale Assemblee (DNA) aangeboden.

  Een PSA is een ieder die niet de Surinaamse nationaliteit bezit maar wel van Surinaamse afkomst is of van wie ten minste één ouder of twee grootouders van Surinaamse afkomst zijn. Na aanname van de wet kunnen deze personen bij de Surinaamse autoriteiten een PSA-kaart aanvragen.

  De PSA krijgen enkele bijzondere rechten die buitenlanders in Suriname niet hebben. Zij hebben door hun status en de inschrijving als ingezetene het recht tot permanent verblijf in Suriname tot ze zich weer uitschrijven. Zij mogen ook in Suriname werken zonder de werkvergunning die voor vreemdelingen vereist is.

  Bij wet kunnen meer rechten worden toegekend aan ingezetenen met de PSA-status. Deze rechten kunnen afhankelijk worden gesteld van de duur van de periode waarin zij onafgebroken ingezetenen zijn geweest. Voor het passief kiesrecht blijft de Surinaamse nationaliteit vereist, evenals voor overheidsfuncties waarbij de Surinaamse nationaliteit bij wet- en/of regelgeving uitdrukkelijk is vereist.

  Het wetsontwerp is ingediend door de assembleeleden Andre Misiekaba, Marinus Bee, Paul Somohardjo, Rabin Parmessar en Jennifer Simons. Volgens hen is het noodzakelijk gebleken om, ruim 35 jaar na de staatkundige onafhankelijkheid van Suriname, de relatie tussen de staat Suriname en personen van Surinaamse afkomst een wettelijke basis te geven.

  Bron DWT

  Zo rommelig vind ik dit niet, dit is gewoon pure opositie gepraat.


  Maak melding

 4. eindelijk een regering die komt met een wetsvoorstel voor Surinamers in diaspora. Het heeft heel lang geduurd.Nu vindt het Nieuw Front dat er overhaast wort gewerkt.Ik ben al 66 jaar, hoe lang moet ik nog wachten Nieuw Front?


  Maak melding

 5. Kijk door wie deze lachertje van een wetsvoorstel is ingediend…juist door degenen die AMNESTIE hebben goedgekeurd zodat de moordenaar vrij gaat en zij nog lang van snoepreisjes zullen genieten en hoge posities mogen bekleden alhoewel ze niet gekwalificeerd zijn.
  Wat deze 28 greedy beesten allemaal kunnen verzinnen om aan de macht te kunnen blijven.
  Ze geven je een titel in ruil voor je stem!


  Maak melding

 6. Whahaaaaaaa…hahaaaaa
  Kijk ,zoveel rode mannetjes die zijn al verkocht. Bouta hun baasje heeft ze zonder moeite omgekocht en nu zitten ze netjes opgeslagen in zijn broekzakje!
  WhahahaaaaA…..


  Maak melding

 7. Mijnheer Santhokhi u moet niet nu niet zeuren. Ik ben geen fan van de MC regeerploeg maar ik moet wel toegeven dat ik nu een visum op JAP kan krijgen veel makkelijker is dan toen Nieuw Stront aan de macht was voor al die jaren.


  Maak melding

 8. lees hieronder de woorden van deze zelfde Santokhi, nu het beleid daadwerkelijk word uitgebreid is hij er niet blij mee, wat ook niet gemeld word is dat er 4 opositie leden in de beoordelings commisie zitten om met dit wetsvoorstel aan de slag te gaan. (waarschijnlijk dus ook fronters (op zich vind ik die samenwerking wel goed))

  Lees hier waterkant 15-1-2012

  Suriname moet alles zien te halen uit de eigen diaspora en dat is een heleboel. Dit stelt VHP-leider Chandrikapersad Santokhi. De voordelen die te halen vallen, raken zowat elk facet van het maatschappelijke leven. Dat mag niet zomaar blijven liggen.

  Er moet heus beleid op worden losgelaten. Dat is er weliswaar in zekere mate al. De onlangs ingevoerde toeristenkaart bijvoorbeeld moet het vooral de Surinamers buiten naar de zin maken. “Maar het beleid moet veel verder ontwikkeld worden”, zegt Santokhi. Zeker tachtig procent van de toeristen die Suriname bezoeken, betreft de diaspora. Dat geeft een zekere band aan en moet worden uitgebuit.

  Kennis, vaardigheden en kapitaal liggen als het ware voor het oprapen. “We kunnen bijvoorbeeld obligaties uitgeven en zo kapitaal aantrekken van deze groep. Andere mogelijkheden kosten veel meer en meerdere generaties moeten de rente opbrengen”, aldus Santokhi. Vanwege de band ook zullen de bijna een half miljoen Surinamers in het buitenland eerder geneigd zijn te helpen. Sport is ook een gebied waar Suriname zulke hulp kan gebruiken.

  wie praat er hier nou voor z’n beurt


  Maak melding

 9. Wil ook graag weten wat de consequenties zijn als je in bezit bent van een ‘PSA’,voor afdragen van belasting op vermogens die je in Suriname hebt en/of daarbuiten vice versa.


  Maak melding

 10. Meneer Santhoki heeft in Nederland, de surinamers in diaspora gesproken. Dus waarom is dit plots verkeerd volgens hem????? was zijn aanwezigheid in NL gewoon een SHOW????? Hij heeft een speech gehouden waar de surinamers in diaspora aanwezig waren. Dus deze mensen krijgen nu een schop onder hun k..nt van Saantoki? daarop komt het neer. Voor zo gauw mogelijk dat kaartje in!!!!!!


  Maak melding

 11. In al de jaren dat de VHP in de regering zat hebben ze niets, maar dan ook helemaal NIETS voor ons Surinamers in diaspora gedaan.
  De racistische moordenaar Santhoki geeft dus geen ruk om ons, maar houdt zich nu enkel bezig met populistisch geklets. Zodra ze de macht weer hebben gaan ze weer vrolijk verder met corruptie (zie Girjasing) en zakkenvullerij en kan iedereen in diaspora de pot op!


  Maak melding

 12. Ik vind het ook tijd dat er wetgeving komt betreffende SU – Diaspora. Dat de huidige regering daar serieus werk van wilt maken verdiend uiteraard mijn goedkeuring. Diaspora is een internationaal fenomeen. India kent bijvoorbeeld PIO (People of Indian Origin). Ook Surinamers kunnen een beroep doen op betreffende erkenning. India heeft er meerdere decennia over gedaan om wetgeving m.b.t. PIO te bekrachtigen.
  Let op! We moeten niet te lichtvaardig denken over de Diaspora, en zeker niet alleen denken aan de lusten! Denk bijvoorbeeld aan zwart geld, grondspeculanten, enz.!
  Neem de tijd, betrek alle stakeholders, zorg voor maximale draagvlak, alleen dan maak je wetgeving voor langere termijn en in het belang van volk en vaderland.. Denk verder dan alleen de komende verkiezingen. Gebruik Diaspora(beleid) niet als wisselgeld om zieltjes te winnen voor komende verkiezingen. (Vergelijk de onrealistisch belofte om de AOV te verdubbelen).


  Maak melding

 13. Als je goed kijkt dan Su e drai door wang (1) indiaan
  Hoeveel indianen wonen er in Su en hoe intelegent zin ze?
  Su wordt voor een deel bestuurt door Marrons,maar die zijn nu in opmars.Ding e kong mooi mooi.
  A tra see Su e worde kerekeert door ook wang jampanesie a derde groep(bevolking foe sranang)Hoe groot is deze groep?Want je ziet dat de 2 grootste groepen nml de hindoestanen waar er allemaal kader inzit buiten de regering is. En de creolen waar er ook kader zit.Fa oeng wanie a kondre drai dan.Deze regering heeft absoluut niets in huis.Je valt steil achterover als je die deskundigen zoals: Winston Wirt hoort,Richard Kalloe en ga zo maar door.Su wordt geleid door 3 dingen die geen van allen iets goeds in het hoofd heeft.Jongens dit is niet racistisch bedoeld.Ik wil alleen maar aangeven dat Su zonder kader niet goed bestuurt kan worden.En dat het Su volk ook ziet en er over gaat nadenken over wat ze gedaan hebben op 25 mei 2010.Volk van Su nogmaals je laat je leiden door mensen die je niet blij kunnen maken,maar alleen maar bang,want ding ede leegie.Odi odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 14. Waarom dit intransparante gedoe! De vorige regeringen hadden toch de Toescheingsregeling getekend na de onafhankelijkheid, maar nooit naar deze letter willen handeling? Neen, natuurlijk niet, het was en is enkel en alleen om ons/wij – Sur/Ned, te laten bloeden, want “zij” hebben “EURO’s”, of zie/zeg ik dit verkeerd?, en nu weer dit zoethoudertje. Er is geen land ter wereld waar “‘slandskinder” op een zo ongehoorde manier miskend worden, als uitschot worden sommige bejegend. En dit in velerlei opzichten, rationeel denkenden, zullen dit, mij dunk wel kunnen beamen – dit is een empirische beschouwing – ergo. Dit is allemaal te veel rompslomp, bureaucratisch, zo ga je niet met jouw kinderen om, wij moeten af van deze “neokolonialische” tunnelvisie.

  Mebariyu


  Maak melding

 15. Glenn Pengel’
  eigenlijk reageer ik niet op die nonsense van je maar dit wil ik wel even kwijt.
  Alleen je achternaam zegt al veel tot welke mensen je behoort.De grootste uitbuiters.


  Maak melding

 16. Inderdaad,want je hebt ook niet veel te vertellen,maar dit is voor mij geen nieuws en niet jij alleen.De hele aanhang van deze zaka-zaka DiDiBrie heeft niks te vertellen.Zie jullie reactie zo gauw je bepaalde reacties ziet met/van een bepaalde naam dan hoef je bijna niet verder te kijken want na soso kakatoe oeng e skrifie.Wat heeft mijn achternaam te maken met uitbuiten.Ik denk dat je je vergist je verward mij met iemand anders.Ter verduidelijking ik heet Pengel en niet Bouterse, Brayen,Abrahams,Amafo,Parmissar Somohardjo,Brunsvijk,Paal,Wirt en ga zo maar door.Ik zou dus heel graag willen weten hoe je aan dat uitbuitings ding komt.Brayen a beste na werkelijk no reageer tapoe sang mie e skrifie.Dan ie mag njang wat mij betreft alla sang fowroe e legge behalve iksie(ei) so odi odi odiiii. Glenny
  P/s ik feliciteer de Obama fans


  Maak melding

 17. Het is met front/vhp afgelopen,het is hun hier in su opgevallen dat zij in de minderheid zijn ,dus proberen zij het via olland.
  Santoki de konte likker van zijn bakra basie,jou hebben wij niet nodig,onze huidige president is goed bezig,.


  Maak melding

 18. Medusa
  Achterlijk dat jij ben,ik ben op familie bezoek in jou koude land,en morgen vertrek ik naar mijn lekker warme land Su,of wil jij mijn Su paspoort zien om zeker van te zijn dat ik in Su woon.zie hoe dom jij ben ,.blijven loeren ,jij bent in jou negatieve trip blijven haken,.


  Maak melding

 19. @faja
  Als je op familie bezoek in Nederland bent,hoe verklaar jij dan de onderstaande zin aan mij gericht?

  Jij schrijft:”Het is met front/vhp afgelopen,het is hun hier in su opgevallen dat zij in de minderheid zijn ,dus proberen zij het via olland”.

  Vind je het niet raar dat je over HIER IN SU praat,terwijl je in NEDERLAND OP VAKANTIE BENT?
  Hé faja,DAROE PIEJE?


  Maak melding

 20. Santokhi, de vijand van de diaspora weet niet meer hoe negatief hij moet denken over de regeringscoalitie.
  Deze man als minister heeft nog surinamers met een nederlands paspoort het land uit gezet. Hoe kan een zich zelf respecterende minister zijn eigen kondremang het land uit zetten. In een voorstel mag alles net een pilot project. Het officieel document moet nog opgemaakt worden en zal juridisch sterk zijn.


  Maak melding

 21. Medusa
  Voor mij maakt het niet uit,ik ben morgen weer in su,voor jou die zo graag wil bemoeien is het een raadsel om te begrijpen dat een surinamer die in su woont en een su paspoort heeft niet over het hier en nu van olland praat maar over mijn su waar ik verblijf


  Maak melding

 22. Dit is de tweede keer dat mijn nick name gebruikt word .
  Faja,ik heb persoonlijk niks tegen jou,maar zou jij mijn nick name niet willen gebruiken.
  Als ik medusa wat te zeggen hab dan zal ik dat zelf doen.
  Mischien wil jij me poweren,dan zeg ik,no spang,ik kan mijn mannetje wel aan,het zijn tenslotte negatieve klagers die erop uit zijn hun eigen zoor afkraken,en met die personen voer ik geen gesprek.


  Maak melding

 23. En nu al 5 years more voor de surinaamse Obama O-Bouterse. Bruggen worden gebouwd, straten en wegen worden geasfalteerd in record tempo. Suriname voorwaarts. BRUGGEN OVER RIVIEREN EN TUSSEN MENSEN BOUWEN. (AMBASSADES)


  Maak melding

 24. THE BEST IS YET TO COME

  Respect for the american people:

  5 tot 6 uur in de rij staan om te stemmen voor een president die niet alles heeft gerealiseerd wat belooft is om USA uit de crisis te halen.

  De amerikanen begrijpen het pas goed.

  Dit is wat men noemt bewust en begripvol stemmen.
  Persoonlijke belangen niet boven het algemeen belang stellen.

  Eenheid en nationbuilding is de bakermat voor succes en vooruitgang.

  Congrats American people. Suriname mag het voorbeeld volgen.


  Maak melding

 25. @ sra en faja
  Weet je wat je moet doen?Gebruik maar één schuilnaam.
  Want je maakt fout op fout en dan probeer je mensen op het verkeerde been te zetten.
  Zogenaamd heeft iemand anders jouw nick gestolen hahaha!
  DAMES EN HEREN … SRA = FAJA!!(letterlijk en figuurlijk)


  Maak melding

 26. Medusa
  Ik heb ook persoonlijk niks tegen jou,maar wil jij mij niet met iemand vergelijken,.
  Ik ken faja niet en jou ook niet,dus vraag ik jou om mij geen faja te noemen,ik vergelijk jou ook niet met één van die forum bezoek.


  Maak melding

 27. Mijn moeder is hollands en mijn vader surinaams. Hij is geboren vóór de onafhankelijkheid en heeft de nederlandse nationaliteit aangenomen.
  Ik zie mezelf niet als persoon van hollandse afkomst -doordat hollanders dat niet zo zien!- maar ook niet echt surinaams. Ik zou wel graag permanent naar Suriname vertrekken, maar deze regeling geldt dus sowieso niet voor mij hè?


  Maak melding

 28. PSA geldt dus ook voor mij, zie ik nu.

  @Glenn Pengel, ik ben kwart indiaan en ben in elk geval intelligent genoeg om een grammaticaal correcte reactie te plaatsen. Ik denk dat je onderstaande zin alleen zelf snapt:
  “3 dingen die geen van allen iets goeds in het hoofd heeft.”

  Als het onderwerp (dingen) meervoud is, dan is het gezegde (heeft) ook meervoud. Dingen hebben trouwens geen hoofd!

  Suriname behoort bovendien oorspronkelijk aan de indianen, de échte surinamers. Het past niet je daar zo laatdunkend over uit te laten! Dus ga lekker weg en laat mij jou plaats innemen, daar heeft Suriname veel meer aan.


  Maak melding

 29. @ sra
  Je kan/mag mij niet beletten jou met een ander te vergelijken!(vrije meningsuiting;weet je het nog?)
  Je mag mij ook vergelijken met wie je wil.
  Geen man overboord!
  De lezers zullen het verschil toch merken;
  nogmaals: sra = faja!


  Maak melding

 30. @MEDUSA
  je gebruikt een schuilnaam. blijkbaar geloof je zelf helemaal niet in vrijheid van meningsuiting, anders zou je de verantwoordelijkheid voor je positie ook durven nemen door op persoonlijke titel te reageren.


  Maak melding

 31. Ik ben blij dat ik straks de status krijg van PSA. Maar ik wil toch niet te vroeg juichen. Want ik weet nog niet hoe de Nederlandse overheid (de fiscus) hierop zal reageren.


  Maak melding

 32. @Erik Blijd
  Jij schrijft op donderdag 8 november 2012 om 13:17 uur,
  :”correctie: jouw plaats
  – ik ben dus toch niet “intelegent” genoeg.. XD”

  Dat jij niet INTELLIGENT bent hadden we al lang voor deze 2 schaamteloze blunders door!
  Het komt ervan wanneer gezwollen ego’s,als jij de pretentie hebben,anderen op hun zogenaamde gebreken te willen wijzen,terwijl zij in je eigen stront omkomen!


  Maak melding

 33. @Erik Blijd
  Wat heeft het gebruik van een schuilnaam in godsnaam met vrijheid van meningsuiting te maken!

  Jouw advies heb ik niet nodig!
  Ik behoud mijn schuilnaam;jij mag je eigen naam opgeven!
  Let op jezelf en jouw taalgebruik;problemen genoeg!


  Maak melding

 34. @ MEDUSA
  Alles. Ik mag openlijk voor mijn mening uitkomen en doe dat ook. Ik zal hierom niet worden vervolgd, en aangezien ik niet aanzet tot haat of tweedracht, maar mijn woorden zorgvuldig kies en streef naar een zinvolle bijdrage hoef ik mezelf niet te verschuilen achter een nickname.
  Als je deze vrijheid omarmt, dan zul je zonder problemen op persoonlijke titel een reactie kunnen plaatsen, want het zal zonder consequenties blijven tenzij je jezelf ontmaskerd als een charlatan door een onjuiste mening te ventileren – hoon zal je ten deel vallen!
  In dat laatste geval past het je beter te zwijgen in plaats van je mening te uiten. Nu weet niemand dat je een mening hebt en wordt het vrijheidsideaal tamelijk zinledig.


  Maak melding

 35. @ MEDUSA
  ‘intelegent’ was een verwijzing naar en een diss op de bijdrage van Glenn Pengel.

  Je valt trouwens zelf door de mand:
  “Het komt ervan wanneer gezwollen ego’s,als jij de pretentie hebben,anderen op hun zogenaamde gebreken te willen wijzen,terwijl zij in je eigen stront omkomen!”

  De correcte zin is:
  “Het komt ervan wanneer gezwollen ego’s als jij de pretentie hebben anderen op hun zogenaamde gebreken te willen wijzen (..)”
  De bijzin “terwijl zij in je eigen stront omkomen” is echt belachelijk. “Zij” verwijst hier naar het lijdend voorwerp ‘anderen.’
  Bovendien ik geef gewoon mijn eigen fout toe, dat siert me juist. Dat had ik ook achterwege kunnen laten en dan zou jij dat met je dyslexie waarschijnlijk niet hebben opgemerkt.


  Maak melding

 36. @Erik Blijd
  Je komt mij bekend voor!Dat voel ik aan mijn (thee)water!
  Eerstdaags krijg je de uitslag!Dus wees op je hoede!

  *Alleen de keuze van je naam (je blijft in dat cirkeltje van schuilnamen die iets met elkaar hebben,rond zwabberen;tot nu toe heb jij je zelf daardoor al vaker verraden),

  *de keuze van onderwerpen die jouw belangstelling vragen en de manier “van hoe” je daarop reageert,
  Tot nu toe ben jij de enige die op het artikel van R.Snijders heeft gereageerd.(Dat neem ik ook mee)!
  En kan heel belangrijk zijn in mijn onderzoek!

  *jouw zinsconstructies etc ……
  hebben vanaf nu mijn onverdeelde aandacht!

  *De relatie tussen de OPZETTELIJKE TAALFOUTEN!!!! en de resterende taalfoutloze spelling.Hoe is dat met elkaar te rijmen?Worden we niet bij de neus genomen?

  (ik heb je eerst laten uitrazen om wat materiaal te verzamelen;nu kan je de reacties niet meer uitvegen;
  er is geen weg terug).
  GO ERIK,GO!!!!!!

  Bedenk dat men een schuilnaam om vele redenen kan gebruiken en niet alleen die jij voor ogen hebt!


  Maak melding

 37. @Erik Blijd
  Goed zo!Dit foutje zou trouwens elk lagere schoolkind moeten ontdekken!
  Ondanks de vergissing is uit de context toch duidelijk geworden wat eigenlijk bedoeld wordt!


  Maak melding

 38. @Erik Blijd
  En nu wil jij mij op de koop toe DE VRIJHEID OM EEN EIGEN SCHUILNAAM te kiezen ook ontnemen!
  Hoe vrij zijn de mensen om je heen?
  Dicteer jij hen hun keuze vrijheden?
  Of ….zijn ze ECHT vrij?


  Maak melding

 39. Goed plan, mensen uit het buitenland(NED) kunnen in SUR investeren, goed voor werkgelegenheid etc.
  Maar denk ook aan de toekomst mbt de toerisme.
  De tickets (SLM/KLM) zijn in de vakantiemaanden erg hoog. Hierdoor kunnen de potentiele toerisme (nu kinderen) SUR/NED niet bezoeken. Geen binding met neefjes en nichtjes. Als de huidige generatie niet meer is, hebben hebben deze kinderen dan een binding met SUR/NED. Ik dacht het niet.Dus verlaag de tickets voor schoolgaande kinderen met 50%,anders heeft SLM over tien jaar geen bestaandsrecht meer.


  Maak melding

 40. @Medusa wat heb jij een lamge adem zeg tegen dingen die jou niet kunnen begrijpen.Gebruik je energie anders.Wat moet je met een kwart dit een kwart dat?Deze dingen bestaan toch niet.Als je niet wilt begrijpen wat er wordt bedoelt met de drie dingen die het land besturen en dat het leeghoohden zijn dan oeng no mang jepie a kwart ding diesie,anders zijn we tot de kerst nog bezig met het in ’t hoofd van kwart te stampen.Medusa het is veel leuker als je met pasew,Fer.E en anderen op dit forum bezig zou zijn. Het is zo ontspannen en kan er tenminste ffe gelachen worden.Dus brada/sisa Medusa bigi odi.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.