woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinisterie voor huisvesting onder sloophamer

Ministerie voor huisvesting onder sloophamer

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 nov – Het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo, wordt flink gesloopt. Volgens de Ware Tijd worden onderdelen van het ministerie van Alice Amafo (Abop) overgeheveld naar andere ministeries. Zo wordt Binnenlandse Zaken voortaan belast met ‘welvaartsbevordering.’ Politici uit de coalitie kijken de andere kant op.

Bep-parlementariër Marinus Bee heeft aan de vooravond van de begrotingsbehandeling nog even druk met de begrotingen van andere ministeries. Bee wil nog niet reageren “in deze fase.” Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken wekt ook de indruk niet door te hebben wat er aan de hand is. Dit dus ondanks de taakverzwaring. “Hij wacht “overige instructies” vanuit het werkkabinet van president Desiré Bouterse af. De begrotingsbehandeling moet meer inzicht bieden.

Moestadja wil net zo lang wachten met het geven van meer informatie. Bee geeft wel een schot voor de boeg, zij het een vertraagde. “Als we na bestudering van de begrotingen tot de conclusie komen dat er sprake is van uitholling van Sozavo, dan zullen we met een gepaste reactie komen.” Onder welvaartsbevordering wordt onder meer een hulpprogramma verstaan voor –sociaal achtergestelde groepen. Amafo zelf had het programma enthousiast aangekondigd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Wat voor waarde hebben de ministeries er.De inbreng ter dienst van haar bevolking is nul.
  Laat mij maar niet verder schrijven want het moet eerst de heren van deze forum zijn goed keuring krijgen.
  Schelden mag hier maar niet aangeven waar de schoen wringt.


  Maak melding
 2. Het is algemeen bekend dat Alice Amafo evenals Ramon Abrahams slecht presterende ministers zijn. Bij het disfunctioneren van Abrahams kijkt de president de andere kant op en bij Amafo haalt hij taken en bevoegdheden weg.
  Op deze manier hoopt hij de rust binnen zijn coalitie te bewaren.

  Brunswijk is nu nog stil, Somohardjo was dat ook, maar roert zich nu aardig. Het barsten van de coalitie bom is simpelweg een kwestie van tijd.

  De president heeft op de koop toe niet de potentie om een ministers-ploeg (die veelal hoger als hem geschoold zijn) te leiden. Dat manco kon je van mijlen ver al zien.

  Tel de slecht functionerende ministers op bij een zwak leidende president en een coalitie die onder druk komt te staan en je weet dat het kabinet bouterse het niet zal redden. Hoe eerder de sterker eruit gaat hoe beter.


  Maak melding
 3. =Deze regering heeft tot vandaag nog steeds geen goed beleid
  =Deze regering doet alleen maar aan resuffeling
  =De helft van de regering is niet capabel genoeg voor het werk.
  =Deze regering verschuift maar met gelden die de vorige regering al gereserveerd had voor projecten die bij deze regering niet doorgaan.

  =Het is allemaal maar jammer en dan resten er nog maar twee jaren te gaan.


  Maak melding
 4. Ik vertrek (Ned1, 20:30).

  Het is toch niet te geloven wat deze regering uitvreet!

  De begroting van 2013 is tot nader orde uitgesteld, omdat men de voorkeur gaf aan de behandeling van het huisvestigingsplan.
  Nu blijft dit ook te zijn uitgesteld en tot overmaat van ramp, wordt dit onderdeel ondergebracht bij……wieowie?
  Ministers sovazo blijkt wederom Ongeschikt te zijn, maar ze mag als een modepop blijven zitten, omdat dit politiek gezien goed uit komt.

  Next no fout, we gaan met zem allen naar Nickerie voor de vlaggenparade, jippie….

  Ik weet niet van de rest, maar ik ga Nu zeker remigreren mang!
  Ik begin een hennep-plantage.
  Misschien heeft de ega van onze Consul nog ergens een leuke Turkse neef, kunnen we samen, en een Casino en een hennep-plantage starten!
  We mogen toch vrij de Haven in en uit, je weet wel de turkistan zone, of wist je het niet????

  Sranan ei draai, nu nog effe ’turks’ leren.


  Maak melding
 5. =Het moet voor eens en altijd opgelost worden in de politiek van Suriname.
  =Men moet stevige wetten maken zodat criminelen en ongeschoolde en mensen zonder ervaringen geen deel meer mogen uitmaken in de politiek.

  =Zie een stukje tekst als voorbeeld::::

  ‘Italië moet criminelen weren uit parlement’
  ROME – Italië moet zijn parlement zuiveren van criminelen. Minister van Binnenlandse Zaken Anna Maria Cancellieri heeft daartoe een wetsontwerp voorbereid.


  Maak melding
 6. De ministers van dit kabinet hebben vanaf het begin niets te doen gehad, men stelde zomaar ministeries in zonder dat er enig denkwerk aan vooraf gegaan is. Als je een beetje niets van het ene ministerie overhevelt naar een ander ministerie, verandert er bij beide ministeries niets. Daarom maken zowel Moestadja als Amafo zich niet druk:
  Niets – niets = Niets.
  Niets + niets = Niets.


  Maak melding
 7. henkes

  De ministers van dit kabinet hebben vanaf het begin niets te doen gehad, men stelde zomaar ministeries in zonder dat er enig denkwerk aan vooraf gegaan is. Als je een beetje niets van het ene ministerie overhevelt naar een ander ministerie, verandert er bij beide ministeries niets. Daarom maken zowel Moestadja als Amafo zich niet druk:
  Niets – niets = Niets.
  Niets + niets = Niets.
  ma die iets van jou heb ik nog nooit een stuk zien tekenen. suma moro don ju of den minister?????


  Maak melding
 8. “Marinus Bee zal met een gepaste reactiekomen,” me neus. Zij zijn allemaal muisstilen bang voor DDB en vice-president Abrahams. Er is reeds genoeg uitgehold op MINOV en andere niet NDP-Ministies. Ik ben geen Somo man, maar hij is de enige die druk heeft kunnen uitoefenen op de regering m.b.t. de dam in Commewijne.


  Maak melding
 9. @ henkes
  Ik zal je vertellen wat ik bedoel. onder geen enkel stuk heb ik jou paraaf nog gezien laatstaan dat je in vinger in pap te brokkelen hebt. daar zie je hoe ver suri kunne gaan met hun gedachten.


  Maak melding
 10. Bouta en zijn paarse bende heeft een nieuw spreekwoord uit Nederland laten overkomen, te weten;
  Niet lullen, maar zakken vullen!
  En we verdelen het onder de armen, een paar miljoen onder de linker arm en een paar miljoen onder de rechter arm!
  Het is één grote bende in de politiek hier in SU, dat is absoluut een feit, andere feiten zullen nog volgen zolang deze dieven en roversbende nog aan de macht zijn blijft het een enorme bende.
  Weg met Bouta en zijn paarse bende, kom in opstand, sla de huidige regering en parlement in de boeien en voer ze af naar de donkerste kerkers die er te vinden zijn!


  Maak melding
 11. Er is wel een dictatoriale trend binnen de coalitie waarneembaar. Taken worden zonder overleg en verantwoording overgeheveld, terwijl de bouw van dijken wordt stopgezet. Waar leidt dit naar toe? Binnen deze regering huist er aan geheime regering die de dienst uitmaakt. Dat alles vindt plaats op het kabinet van de President. Daar is het epicentrum van alle kwaad!


  Maak melding
 12. Het zou voor het land en voor de ministers die hun functie (post)uitgehold zien zouden opstappen.
  “De regering” bestaat immers onder deze president niet.
  Wat we hebben is een “Bestuurscentrum (kabinet van de Pres) en een paar uitvoerders die zich Minister noemen.
  Daarom komt het beleid niet van de grond. De Ministers hebben een zware en gefrustreerde top (beleidsmakers) die eigenlijk geen werk hebben en het land meer kosten dat ze in principe waard zijn.Het ambtenaren apparaat is toch te groot, ik zou zeggen als dit de wijze is waarop het land bestuurd wordt kunnen er ministeries verdwijnen. Vorm een Kernkabinet die samen met het Kabinet van de Pres alles regelt. Of het voor het land ook goed? Zeker niet.
  Maar de wijze waarop het nu gaat is dat evenmin.


  Maak melding
 13. je kunt beter alle ministeries opdoeken een paar overhouden,waarop alleen maties zitten..

  de rest naar huis sturen,ze hebben toch geen rol van betekenis..het scheelt het land honderden miljoenen..


  Maak melding
 14. Beste Alleen, ik neem aan dat je in werkelijkheid geen ‘alleen’ heet, net zo goed heet ik ook geen ‘henkes’. Ben je nu zo dom dat je dat zelf niet hebt kunnen inzien? Hoe kun je verwacht hebben mijn paraaf ergens onder een overeenkomst te zien staan? Bovendien zou mijn paraaf niet voldoende zijn het had mijn handtekening moeten zijn. Fred Sandford zou zeggen: ‘YOU BIG DUMMY’!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES