Tyrone Spong wint met knock out op MMA debuut

14

De Surinaams-Nederlandse kickboxer Tyrone Spong heeft gisteren zijn debuut gemaakt in de Mixed Martial Arts(MMA) ring. En niet zomaar een debuut, want de in Paramaribo geboren Spong sloeg zijn tegenstander Travis Bartlett in de eerste ronde knock out.

Tyrone Clinton Spong, geboren op 3 september 1985 in Paramaribo, kwam als kickboxer uit voor Suriname. Hij kent een indrukwekkende carrière als muay thai kickboxer, maar flirte al een tijdje met Mixed Martial Arts. In 2011 werd hij door Rashad Evans naar de VS gehaald om daar met het jonge team Blackzilians te trainen. Eenmaal gesetteld bij het team van Evans, maakte Spong heel voorzichtig bekend dat hij wel open staat voor MMA. En nu heeft de 27-jarige sporter dat waar gemaakt.

MMA is een sport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtsporten, zoals worstelen (grappling), judo, kickboksen, muay thai, boksen en jiujitsu. Deze combinatie heeft als doel het vormen van de meest effectieve vechtsport voor een in theorie vrij gevecht.

14 REACTIES

 1. Geweldig van onze landgenoot, hij boekt een geweldige overwinning op een Amerikaan in Las Vegas (niet in Amsterdam of Den Haag) en zet Suriname op de wereldkaart. Waarom Waterkant dit bericht in de rubriek Nederlands nieuws plaatst, is mij een raadsel, Tyrone is een trotse Surinamer die Suriname steeds positief uitdraagt, dat hij toevallig in Nederland woont (?) en in de V.S.traint maakt hem in dit geval niet tot Nederlands nieuws, het is SURINAAMS NIEUWS, Suriname gefeliciteerd.


  Maak melding

 2. Tyrone: Gefeliciteerd man.

  En de volgende keer staat onze lieve @henkes in de RING en dat wordt WERELD NIEUWS.
  Alleen zal hij het niet na kunnen vertellen.


  Maak melding

 3. Tyrone.
  Mijn enige wens is ook op de zelfde manier met de racisten op dit forum en in Suriname af te rekenen!
  Dat zou me deugt doen!
  Want nu vieren ze feest(samen met jou).
  Maar je moest ’s weten wat ze achter je rug om op dit forum over anderen zeggen en denken!


  Maak melding

 4. Appelmoes, Over het algemeen kan het me inderdaad niet schelen welke nationaliteit een persoon met Surinaamse roots heeft. wie heeft het hier over luie Nederlanders of luie Surinamers? Dat doe jij met je verknipte, met vooroordelen doordrenkte kijk op de wereld. Tyrone zijn nationaliteit is in dit geval wel van belang, hij zelf zwaaide na zijn overwinning met de Surinaamse vlag, hij wil dus duidelijk als een Surinamer gezien worden. Over het algemeen is het zo dat een Nederlander van Surinaamse afkomst in de Nederlandse media een Surinamer is wanneer hij iets crimineels gedaan heeft, hij is echter Nederlander wanneer hij een geweldige prestatie neergezet heeft, ik vond het daarom vreemd dat, op een forum met Surinaamse Nederlanders en Surinamers als doelgroep, Tyrone zijn verhaal geplaatst is bij de rubriek “Nederlands Nieuws”.


  Maak melding

 5. Tyson,nog vele prijzen na deze, jij bent een van de weinige sporters die het surinaamse vlag en suriname hoog houd,,als jij verliest of wint,jij laat merken dat jij van Su bodem ben.
  Sterkte


  Maak melding

 6. @Henkes
  Callimero zegt,, Want zij zijn groot en ik ben klein en dat is niet eerlijk, oh nee”.

  En wie heeft nu een verknipte, met vooroordelen doordrenkte kijk op de wereld? Ga heen man,wordt wijs en doe iets aan je minderwaardigheidscomplex.


  Maak melding

 7. bedoel jij A. Balrak? die op heterdaad gepakt werd in Rotterdam terwijl ie cocaine aan het versnijden was met zn matties? Hij noemde zichzelf ook strafpleiter. ik vraag me af of ie niet gewoon zn diploma gekocht heeft.


  Maak melding

 8. @henkes
  je hebt helemaal gelijk, ik ben benieuwd wat voor sukkels je een thumbs down geven. of nee, ik weet het al. zal appelmoes wel zijn geweest. drie keer drukken zeker? ik heb je thumbs up gegeven!
  bonjasky en hoost zijn ook goede voorbeelden voor onze jeugd. krachtig maar wel zelfbeheersing en sportief. kan die onsportieve mokro nog wat van leren!


  Maak melding

 9. Het was geen tegenstander, die vent stond daar als stootvlees.

  Tyron proficiaat.

  Maar gebruik jou intelligentie voor iets anders hoor mi boi…waka e nak naki brengt jou ver maar vergeet niet, trawan e nak tu……. met soms nare gevolgen…mijn hobby en mijn sport niet…Helaas.!!


  Maak melding

 10. jullie oom toms zullen altijd die pik van die kaaskoppen zuigen.
  Een hollandse Pik in een zwarte Reet dat is die shiT niggaaa.

  Jullie zijn de zwarte moderne slaven die nog steeds nederlanders zakken vullen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.