zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse minister naar bijeenkomst Interpol

Surinaamse minister naar bijeenkomst Interpol

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 nov – Minister Edward Belfort van Justitie & Politie is naar Italië vertrokken, waar hij de de één en tachtigste algemene vergadering zal bijwonen van de internationale politieorganisatie, Interpol. Samen met ruim honderd collega’s zal Belfort een aantal dringende justitiële onderwerpen onder de loep nemen tijdens deze jaarvergadering.

De vergadering is geconcentreerd rond het thema ‘Uitdagingen voor de politie in het licht van hedendaags crimineel geweld’. Vooral vraagstukken rond mensenhandel en terrorisme krijgen aandacht. Ook politiechefs en andere topfunctionarissen van justitie van de verschillende lidlanden doen mee.

Interpol verwacht dat de meeting zal leiden tot meer internationale samenwerking tegen criminaliteit. Belfort blijft ongeveer een week weg.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Interessant, terwijl de man die zicht president noemt van jou land op een opsporingslijst staat van Interpol.
  Opvallend is wel dat het op dat vlak heel erg stil is.


  Maak melding
 2. Deze minister E Belfort is geen sterk figuur, het zijn van die gasten voor even, dit is een snoepreisje voor hem, daar steekt ie toch geen flikker van op, hij zal niet alleen reizen uiteraard met nog een stel van die idioten om hem heen, weggegooid geld, ze zitten daar erbij en snappen niet waarover het gaat, gewoon zielig.


  Maak melding
 3. Eey GMAP,…dit kwam bij mij ook op 🙂

  ,,gestel iemand daar maakt een grapje over DADA,…da hoop ik dat Belfort door de detectiepoort is gegaan, anders kan hij in een vlaag overgaan tot de Clint Eastwood methode 🙂


  Maak melding
 4. Ik kan het even niet vatten. Een Surinaamse minister die naar een vergadering gaat van Interpol.

  Waarom gaat de President niet naar deze vergadering???


  Maak melding
 5. Hoe zal belfort zijn openings toespraak luiden dan?
  Zo misschien….
  Ladies and gentleman of the interpol,
  Mijn president is iemand met Amnestie,gewoon verkregen door hemzelf en door zijn vrienden en natuurlijk door mij ook!
  En oh,ja recentelijk heb ik ook meerdere moorden gepleegd op 4 ongewapende mannen maar zolang mijn baas amnestie geniet ,ga ik ook schotvrij,
  Daarom zeg ik ook.. lang leve de bouta amnestie!
  Aldus belfort de moordenaar.
  Ps
  Geniet maar van je gratis vakantie op Staatskosten,moordenaar belfort!


  Maak melding
 6. Belfort..hoe was jou Interpol missie???

  DADA….slecht slecht slecht!!!!

  hoe bedoel je???

  Iedereen had een button op zijn revers gespeld!!

  ,,,,,,,,,WANTED DADA,,,,,,,,,,, 🙂


  Maak melding
 7. Die NDP’ers hebben zoveel Airmiles al verzameld dat ze minimaal 3 keer kosteloos een wereldreis kunnen maken.

  Didibrie blijft rustig op z’n stoel chillen en de bevolking maar blauw betalen aan belastingen en straks weer gezellig aan de bedelstaf bij Olland.

  Ik heb het al eerder gezegd, in deze tempo gaat Jos Steeman Shipping weer goede zaken doen in Suriname.

  Dus mensen ga maar weer op de uit kijk staan, de koerier komt er zo aan.


  Maak melding
 8. Die man heeft lef. Zijn baasje is een veroordeelde, coupleger, drugsexporteur, mensenrechtenschender en moordenaar. Zijn politiemannen verlenen constant hand en spandiensten aan drugs smokkelaars.


  Maak melding
 9. Gmap,

  Wanneer is Bouterse eigenlijk door Nederland veroordeeld door Nederland voor drugshandel?
  Zo uit mijn hoofd is dat in 2000 geweest?
  Welk ander land (behalve Nederland) hecht vanaf die tijd eigenlijk enig belang aan die veroordeling?
  Jij geeft zelf al aan dat het op dat vlak wel opvallend stil is. En als ik het goed heb is dat ook nooit anders geweest vanaf 2000.
  Zou jij mij een land kunnen noemen (behalve Nederland) dat ooit heeft aangegeven Bouterse te zullen arresteren op basis van die veroordeling?
  Ik kan mij in elk geval geen enkel land voor de geest halen.
  Ik vraag me werkelijk af of andere landen die veroordeling wel serieus nemen.
  Zelfs Amerika hoor je daar met geen woord over.
  Niet om Bouterse te verdedigen hoor. Maar het is wel zeer opvallend inderdaad.


  Maak melding
 10. Ingezonden: De oppositie is per definitie tegen
  Sunday 4 November
  Als rechtgeaarde Surinamer volg ik de vele politieke discussies in het land en ook daarbuiten. Het lijkt er heel vaak op alsof de oppositie in Suriname per definitie tegen alle plannen of maatregelen van de coalitie is. Mijn vraag is of dat nu echt de kern is van het oppositievoeren.

  Maar mijn bescheiden mening moet altijd het belang van de meerderheid van het volk en ook dat van de staat zelf prevaleren. Met andere woorden: als een maatregel getroffen wordt door de zittende regering die ontegenzeggelijk positief is, mag het nooit zo zijn dat de oppositie dit afkraakt om bovengenoemde reden.

  De politici in Suriname moeten nu eens gaan leren om anders politiek te bedrijven. Niet denken in termen van kampvorming, maar meer kijken naar de inhoud van een plan of de uitvoering ervan. Ik mis figuren in de politiek, met uitzondering van Carl Breeveld van DOE, die inhoudelijk en objectief kritiek leveren.

  Maar hoe kan het ook anders. In dit land sluit jij je aan bij een partij. Indien je witte voetjes maakt bij de leider word je hoog op de lijst geplaatst bij de verkiezingen of krijg je een leidinggevende functie op een departement terwijl je de juiste kwalificaties voor het vak ontbeert. Ook al hem je niet eens een Mulo diploma en heb je een geringe algemene ontwikkeling. En dan mag jij jezelf een politicus noemen.

  Zie daar het niveau van de Surinaamse politiek.

  M. Brauwmuller

  Bron GFC nieuws

  Ik moet bekennen dat ook het gros van de forumleden dergelijk gedrag vertonen. jullie zijn hier of pro of anti en torpederen alles wat van de tegenpartij komt als het nu goed of slecht is.
  naar mijn mening hebben zowel de regeringen bouterse als Venetiaan plussen en minnen, maar ja zoals ik eerder al eens zei politieke blindheid heerst!!!!!!!!!!


  Maak melding
 11. Belfort blijft ongeveer een week weg. Dat kunnen 6 tot 9 dagen ziin. Voor een vergadering!? Uiterard gaat hij met een delegatie. Zullen die ook ongeveer een week blijven. Wie bekostigt deze vakantie van ongeveer een week. Niet Belfort neem ik aan.
  Zonder ook maar enige verklaring te geven aan het volk. Het wordt gewoon geaccepteerd. Zonder enige vorm van protest. Gewoon, alsof er niets aan de hand is. Geen hoofdpijn, geen gewetensvragen. We doen het gewoon, er zal wel iets in de krant komen en daarna is iedereen het vergeten. Tot de volgende reis…..hoe mat kan een volk niet zijn.


  Maak melding
 12. @Rico: Ze gaan met z’n allen op bezoek bij de PAUS in Rome.
  En ze strijken natuurlijk geen US-dollars maar EURO’s aan Daggelden op!

  Bij terugkeer in SU. was het een GEZEGENDE REIS.


  Maak melding
 13. weet deze meneer wat interpol betekent..

  heeft hij genoeg kennis opgedaan om te begrijpen wat er besproeken wordt aldaar.

  kan hij een verslaag maken notulen en weergeven..


  Maak melding
 14. voor degenen die over Belfort zeuren. laten jullie hem aub met rust.want wat hij tot nu toe heeft bereikt kunnen jullie niet bereiken.hij is geen ongeschoolde minister.
  bovendien heeft hij geen bloed aan zijn handen kleven .hij is een eerlijke en oprechte persoon.dus please altijd hebben jullie wat te zeuren. hij heeft jullie niks misdaan. Go belfort wat god jou gunt kan niemand jou ontnemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES