Politieagent drugsteam luchthaven vast

25

PARAMARIBO, 3 nov – De politie heeft een lid aangehouden van het BID-team voor drugsbestrijding op de luchthaven. Het betreft een politieagent die al geruime tijd lid is van het team. Volgens politiechef Humphrey Tjin Liep Shie bestaat een vermoeden dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan drugssmokkel.

Het betreft de smokkel van ruim vijftig kilogram cocaïne. Het spul zat verborgen in een partij aardvruchten, de zogenaamde zoete patat. Collega’s ontdekten de lading op de luchthaven en grepen in. Volgens de Times of Suriname werden aanvankelijk drie personen aangehouden. Onder het trio bevond zich een groente-exporteur. De twee anderen zijn intussen weer op vrij voeten. De rechter-commissaris besloot onlangs dat de agent dertig dagen extra vast blijft.

Volgens minister Edward Belfort van Justitie & Politie is de politieman buiten functie gesteld. Dit betekent dat hij zich niet aan het werk hoeft te melden, zo hij dat al zou kunnen. Justitie & Politie wil functionarissen zo kort mogelijk handhaven als lid van het BID-team. Dit moet vatbaarheid voor omkooppraktijken voorkomen. Het BID-team verving een speciale eenheid die de vorige regering met redelijk succes had ingezet op de luchthaven.

25 REACTIES

 1. Het BID-team verving een speciale eenheid die de vorige regering met redelijk succes had ingezet op de luchthaven.
  steeds wordt het duidelijk dat de vorige regering toch goed bezig was…..


  Maak melding

 2. Op Schiphol ook een paar aangehouden en in Suriname ook. Kun je al nagaan wie er allemaal erachter zitten en zo de drugs naar het buitenland smokkelen. Opruimen die handel!!!! De onschuldigen worden ‘uitgekleed’ en sommigen worden aangehouden op sgiphol. Hadden de agenten die op zanderij staan jou te observeren, per ongeluk, degene die op sgiphol is aanghouden, laten gaan???? hoe controleren de agenten op zanderij???


  Maak melding

 3. de vorige regering deed het goed maar deze regering doet het nog beter ,en zo moet het .als er een andere regering komt moet die deze twee regeringen over treffen .voorlopig is het 1-0 in het voordeel van de huidige regering …ik hoop dat deze agent voor lange tijd de bak in gaat .het is een teken dat men werkt om deze gasten te elimineren .ze zijn een schande voor angenten die hun werk naar eer en geweten doen .zo zie je maar dat niet alles over een kam geschoren moet worden .


  Maak melding

 4. Ja, als het in eigen keuken een rommeltje is, dan zijn de rapen goed gaar, maar geen nieuws dit, we zaten er toch allemaal op te wachten, en er komt nog meer let maar op, dit is het begin van een hoop gesodemieter, ze zoeken het maar uit, zal toch nooit goed komen.


  Maak melding

 5. @pero

  heb je het niet begrepen?Deze man zat bij de concurrentie dus moest vandaar weg.Zo ook de mensen die op de vlucht gedood worden.Laatst nog bij de Nassau gebergte.
  Op zulke gevoelige plaatsen kan je iemand niet lang handhaven.Want ze gaan vriendschap sluiten met de mensen die ze eigenlijk moeten controleren.En je vriend mag dan zonder controle door.

  Cbie.


  Maak melding

 6. O jee, dat is nou jammer, ben ik ineens mijn contactpersoon kwijt 🙁

  Dit is toch weer zo een truukje van Bouta mensen, laat er maar 1 vallen kan ik ook weer rustig verder denk hij, want dan valt het weer een poosje niet op wat ik verstuur zegt Bouta!
  Zelfs zwangere vrouwen ontkomen niet aan deze ellende, afgelopen donderdag was het raak op schiphol toch.
  Maar dan vraag ik me af, welke zwangere moeder zou zoiets stoms doen als er niet een heleboel geld mee te verdienen is?
  Hoe komen we hier in SU toch ooit van deze ellende af?


  Maak melding

 7. Nu hebben de bakra’s een reden temeer om onschuldige Surinamers diepgaand 100% te controleren op Schiphol, we zouden met z’n allen moeten bidden dat dit BID mannetje een schop in zijn hol krijgt van zijn integere collega’s.


  Maak melding

 8. Goed zo! BID team. Vorige regering liet overtreders van de gewapende macht in drugs in een doofpot zitten. Deze regering vervangt op termijn BID leden permanent en volgen het vb van nederland. Niet schamen maar publiekelijk bekend maken en overtreders uit hun functie zetten en in de cel gooien. Geen klasse justitie.


  Maak melding

 9. Zondag 4 november 2012 om 01:17 uur, door surinam patriot
  @pero,..het wordt tijd dat ze die cassave’s van jou gaan controleren. Ik vertrouw het niet.

  ,,,,hahaaaaa je kir mi 🙂


  Maak melding

 10. Deze arme politie agent is maar een pion van het geheel. De echte grote jongens, zullen altijd buiten schot blijven en laten het vuile werk opknappen door zulke mensen. Met geld kan je alles kopen en ook zwijggeld betalen.

  Zie grootste voorbeeld: De President die gezocht wordt door Interpol voor drugshandel.

  Cocaine smokkel is erg lucratief en net zo verslavend als cocainegebruik, het zal nooit te stoppen zijn, tenzij gelegaliseerd.


  Maak melding

 11. Zondag 4 november 2012 om 03:53 uur, door henkes

  we zouden met z’n allen moeten bidden dat dit BID mannetje een schop in zijn hol krijgt.

  @henkes je hebt groot gelijk hoor.
  Wij zullen altijd blijven BIDDEN.
  Een GEBED zonder eind.
  BID en zij zullen vergeven worden door STEVE MEYE WONDER.


  Maak melding

 12. sommige mensen denken dat ze nog steeds 40 jaar terug in de tijd leven; wat toen en hoe het kon; kan nu niet meer. Surinamers die aan drugs doen zijn naief, wordt wakker mensen, gebruik handen en je hersenen om een leven op te bouwen, je vrijheid kun je NIET kopen met drugs en drugshandel. voorlichting op school moet scholieren vroegtijdig uit het hoofd uitgebannen worden dat drugs niet lonend is.


  Maak melding

 13. suri patriot …joe kar mie ning boi !!!
  neeeeeeeee dat zal nooit en dan ook nooit in mijn gedachten opkomen om die richting te kiezen .
  dus suri patriot moge de almachtige mij behoeden om die richting te kiezen ..mie lobie monie ik hou van geld ik wil veel kopen maar ik heb twee handen ..en last but not lease pero gaat eerlijk door het leven.. en ik hoop dat vele surinamers met mij eerlijk door het leven gaan .

  ik wil jullie en ding zeggen …en ik herhaal ,je hebt heel veel eerlijke politie agenten in su die niet omkoopbaar zijn .deze redimusus kraken suriname af en daaruit zie je dat ze heel veel tekort komen .
  die ollandse pedofiel die zes jaar het gevang in moet wordt door deze zelfde redimusus in bescherming genomen ..deze redimusus nemen die dader in bescherming en veroordelen die rechter…de omgekeerder wereld dus .pedopartij hebben ze ook nog in olland moet je nagaan .in ieder gaval rutte gaat tot jullie praten …au mik oeng ka nanga ding bezuinigingen ..mie loekoe gie oeng mie no tik monie .


  Maak melding

 14. Dit is overal in Suriname aan de orde. Ik ga zeker 1x pj naar Suriname en mijn conclusie is dat ik echt niet weet wie ik daar moet vertrouwen. Temeer ik weet dat er agenten, rechercheurs de rest van de zooi vaak betrokken zijn bij grote misdrijven. Als ze maar goed betaald krijgen! En laten we geen vingers lopen wijzen dat het allemaal door deze regering zou komen, onder de NF regime was het dezelfde rotzooi en misschien nog wel erger. De huidige regering, Bouterse persoonlijk beloofde corruptie met wortel en tak uit te roeien, ja toch?. Wie kan me vertellen wat de woorden van Bouterse nog waard zijn aangaande de corruptie bestrijding?. De huidige regering is slechts bezig om de vorige regering zo zwart mogelijk neer te zetten. Maar lieve Bouta, waar zijn uw ballen?? Heb u die nog? pak dan de echte criminelen aan die de voedingsbodem voor corruptie vormen te denken aan uw rechters, griffiers, notarissen, advocaten. Doe er wat aan.

  Houd ermee op mensen te betuttelen door hun kinderen tot 5 uur gedwongen op school te houden zodat u ze eten kunt geven om een barmhartig Samaritaan uit te hangen.

  Wordt eens wakker, we leven in 2012!


  Maak melding

 15. @surinam patriot
  A now joe ê kong nôh?
  MIE BING WARSKOW JOE SO MENIE LANGA nanga a WAARDELOZE ONBETROUWBARE MISLUKTE BITTERE CASSAVEPLANTER.
  Maar een ding is zeker!Hij kan geen bittere cassave uit Suriname smokkelen.
  Hij plant ze hier in de Bijlmer 12 hoog op een kamertje!


  Maak melding

 16. Wie weet of die 2 Hindoestaanse politieagenten(een uit Paramaribo en de andere afkomstig uit Nickerie),die de Hatiaanse landbouwer in Commewijne in de nacht ophaalden en later doodgeschoten al zijn veroordeeld?


  Maak melding

 17. je ziet dat er redimusus hier zijn die zien olland als het paradijs op aarde en denken dat anderen ook in hun voet sporen zullen treden …ze zijn afhankelijk van die ollanders en denken nog steeds bekrompen dat anderen ook in de bijlmer zijn en leven .dit soort wieswasie negre moet je met een korreltje zout nemen en ze uitlachen ..suriname heeft ze niets meer te bieden niets en dan ook niets en het zijn er heel wat .
  ze lopen te vertellen dat ze in su zijn geweest maar pero weet dat ze zelfs een ticket niet kunnen betalen laatstaan dat ze een stuk grond in su hebben .

  dit soort gasten hebben geen afleiding ,hun enige afleiding is achter die pc steeds in herhaling te vervallen en zijn blij als ze wat kunnen schrijven .
  ze hebben een groot probleem in olland .ik herhaal rutte reknt met velen van jullie af …rutte zei dat hij met su zou afrekenen .maar ik denk dat rutte met die redimusus afrekent met al die bezuinigingen ,ding poepe in ding broekoe .

  pero zit in de bijlmer !!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 18. in de regel zegd men,,zo de vader zo de zoon,,

  hier gelt ,zo de hoofd verdachte moorden 8-12-1982 zo zijn volgelingen,

  ,liegen, bedriegen,stelen, roven,verkrachten,oplichten,moorden,in alle gelederen van de samenleving zijn ze goed super-goed vertegenwoordigt..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.