zaterdag, mei 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameBasketbal maken tot Suriname’s populairste sport

Basketbal maken tot Suriname’s populairste sport

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 nov – Basketbal maken tot Suriname’s populairste sport. Dit is de missie van zakenman Dilip Sardjoe als voorzitter van de Surinaamse Basketbal Associatie, SBA. “Populairder dus dan voetbal”, zegt ‘Dilip’. Hij voerde in de afgelopen maanden al een reeks vernieuwingen door. Basketballers mogen trainingen volgen in de Verenigde Staten van Amerika. Sardjoe zorgde ook voor een financieel unicum in het Surinaamse basketbal.

De aangesloten clubs krijgen elk een bedrag uitgekeerd voor het nieuwe seizoen. Daar moeten nieuwe tenues van gekocht worden. De associatie (Dilip vindt deze naam meer cachet hebben dan het oude ‘bond’) wil geen versleten pakjes meer zien of coaches die rondlopen op sandalen. Ook de scheidsrechters krijgen geld om te investeren in trainingen. De laatste zet is het verkopen van uitzendrechten voor radio en televisie.

Lokale media mogen binnenkort meedingen. Het is opmerkelijk voor een sport die de laatste jaren niet meer deed dan op zijn achterste liggen. Met een publiek dat liever voor de buis zit te kijken naar Amerikaans basketbal. “Het ligt in de bedoeling dat de rechten voor vier jaar worden verleend. De inschrijfperiode zal worden bekendgemaakt en het bedrijf met de hoogste aanbieding komt in aanmerking”, zegt Sardjoe, eigenaar van onder meer een radio- en televisiestation.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. oh jee,…deze week 2 NDP spreekbeurten!!

  Wirht met zijn hennep-teelt!!

  Diliph voor baskita pret!!!

  Wijnerman Min. v. Fin. mi gudu…eerdaags moet jij ook houden een spreekbeurt hoor..b.v…. S R D

  Surinaamse Revolutionaire Devaluatie 🙂 🙂


  Maak melding
 2. @pasew

  eerdaags moet Wijnerman voor het gerecht verschijnen om uit te leggen waarom ze zomaar haar vriendje Godlieb van Surpost in drie keren SRD 1,5 miljoen heeft toegeschoven voor een woning bouw.En dan nog op een perceel die niet van Godlieb is.Frommel op frommel.

  Cobie.


  Maak melding
 3. Goede zaak voor de Basketbalsport in Suriname waar vernieuwing en radicaal denken nodig is tot op de kleine puntjes maar the beautifull game oftewel voetbal zal altijd de nummer 1 sport blijven!


  Maak melding
 4. Sardjoe heeft maar één lievelingssport en dat is een zo groot mogelijke winst maken. Het maakt hem niets uit of hij daar godsdienst, politiek of sport voor moet misbruiken.


  Maak melding
 5. Deze gast Dilip duikt op, en basketbal is het onderwerp
  maar bij deze kerel, gaat het om macht geld, nu dit, hij vergeet dat dit niet van de 1 op de andere dag een realiteit wordt. Hij wil zoveel, dus kijken en afwachten hoe dit verder zal lopen. Deze tak van sport was in zestiger jaren boeng popie en begin van de jaren 70, in 1960 was Surinmae zelf op de OL spelen in Rome met een team, we hadden goede spelers,
  Sibilo, Nelson, Tjon a Man Krieger Brewster,
  Nijhorst, Zaal, Pang a tjok, en ploegen als Ravens, Inde
  CLD en de Arend waren tof, maar ja deze Dilip wil eea opzetten, succes mi boi, maar het zal lang duren vooral nu in 2012 waar alles draait om boeng foeroe doekoe, en macht, ik moet het nog zien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES