dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieAuto-onderdelen het vehikel kleine drugssmokkel

Auto-onderdelen het vehikel kleine drugssmokkel

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 nov – Auto-onderdelen zijn nu het vehikel in de kleinschalige drugssmokkel. Volgens de douane worden de laatste tijd vaker drugs aangetroffen in auto-onderdelen. Deze meest recente draai in het kiezen van sluismiddelen is minstens opmerkelijk. Want wie komt op het idee auto-onderdelen te sturen naar bijvoorbeeld Nederland?

Toch worden er nogal wat aangeboden bij de postbedrijven. Alsof er in Nederland gewacht wordt op onderdelen uit Suriname. De douane gaat er extra op af, juist vanwege de merkwaardigheid. “Men creëert steeds nieuwe methoden en probeert van alles uit om te kunnen smokkelen. Als men uitgekeken is, gaat men terug naar de oude methode”, zegt hoofd Douanerecherche Glenn Cruickshank tegenover de Times of Suriname.

Om de zoveel tijd wordt als in concert overgestapt op een bepaald middel. Het is dan weer fruit, dan weer groenten of kruiden. Het menselijk vernuft is zeker bij de drugssmokkel duidelijk oneindig. Ehet maakt het speurwerk er niet makkelijker op. “De taak van de douane is exact te kijken waarin de drugs zitten en dat geeft vaak genoeg nogal wat zoekwerk. Het is niet iets dat je makkelijk kan zien en soms wordt het bij het scannen ook niet opgemerkt”, aldus Cruickshank.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Henk Molenaar

  Waarschijnlijk auto onderdelen voor een Bentley Continentel……..
  gelukkig niet onderdelen voor een van de vele illegale hennep kweekkerijen in limburg.


  Maak melding
 2. ,,,Doewane doewane,,, mijn tante is van de trap gevallen en heeft nu een beenbreuk..kan deze op de post,,

  het is een kunstbeen gemaakt van plas-tiek-baboeng-hout met liaanverbinding 🙂

  ,,,Doewane het is daar erg man met die Rutte…mijn oma is pina daar…deze 5 kilo back and neck is voor haar 🙂

  ,,,Doewane snik snik..mi gudu doewane…mijn Oom is komen te overlijden,…deze Kist van bruinhart was zijn wens,…Doewane mi schat,…kunt U erop toezien dat het niet wordt opengemaakt, anders gaat hij niet krijgen Z I E L E R U S T!!!

  ok mevrouw!!!

  Doewane Doewane…ga tog harken Palmentuin 🙂 🙂


  Maak melding
 3. Het is niet iets dat je makkelijk kan zien en soms wordt het bij het scannen ook niet opgemerkt”, aldus Cruickshank.

  Ze hebben toch drugshonden neem ik aan?

  Ook werden vloer/wandtegels zogenaamd vanuit SU. naar Nederland geexporteerd.
  Ze denken heel (slim) te zijn.


  Maak melding
 4. Omdat drugssmokkel essentieel voor de Surinaamse economie is, heeft de huidige regering de ‘Bouterse leerstoel’ aan de Anton de Kom Universiteit ingesteld. Met deze leerstoel wordt beoogt de vele smokkeltechnieken te onderzoeken en daar waar mogelijk uit te breiden, opdat Suriname nog vele jaren haar etiket als Narcostaat kan koesteren. 😉


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES