zaterdag, mei 25, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieFranse patrouilleboten voor Surinaamse kustwacht

Franse patrouilleboten voor Surinaamse kustwacht

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 nov – Suriname koopt drie patrouilleboten bij het Franse Ocea. Volgens Melvin Linscheer, directeur Nationale Veiligheid, is vooral de criminaliteit te water doelwit. Er moet een eind komen aan de aanhoudende reeks overvallen op vissers. Maar ook de illegale visserij krijgt zijn beurt. De boten met een prijskaartje van ruim vijftien miljoen euro, moeten anderhalf jaar beschikbaar zijn.

Dat staat zo in het contract dat minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken tekende met de scheepsbouwer. Volgens Linscheer is de opzet van een kustwacht slechts een kwestie van tijd. Het is inderdaad jaren geleden dat de oprichting werd aangekondigd. Suriname derft jaarlijks tientallen miljoenen dollars door illegale visserij. Daar zal volgens Linscheer nu een eind aan komen. Bovendien heeft Suriname ook internationale verplichtingen.

Via allerlei akkoorden heeft het land zich verplicht mee te helpen bij de bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit. De kustwacht wordt als vitaal instrument gezien bij het nakomen van de verplichtingen. De moderne patrouilleboten zullen worden ingezet bij de bestrijding van piraterij. Deze heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. De piraten die het gemunt hebben op vissersboten, zijn tot nog toe de autoriteiten vaak te snel af.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

40 REACTIES
 1. Goede zaak, eea dan goed beschermen en die gasten die lopen te kutten voor de kust overhoop schieten niet oppakken ter plekke af maken en dumpen in zee, zo moet je omgaan met zulke beesten, zij maken anders de dienst uit.


  Maak melding
 2. De boten met een prijskaartje van ruim vijftien miljoen euro, moeten anderhalf jaar beschikbaar zijn.

  over 1 1/2 jaar…dus voorlopig nog waterplezier voor de pirates of guyana!


  Maak melding
 3. Prima zaak dat er boten worden gekocht.
  Vraag me wel af hoe grote de schade is die Sur jaarlijks heeft door piraterij.
  ook vraag ik me af wat de Franse tegenover stellen.
  “Frankrijk de poort tot de wereld” volgens deze regering kost ons alleen maar geld en heeft tot nog toe niets opgeleverd. Wanneer gaan we de wisselwerking zien.
  En waarom geen samenwerking met Frans Guyana op dit gebied ipv het kopen van schepen. Kan die 15 miljoen euro niet voor andere zaken met een hoge prioriteit gebruikt worden. Bijvoorbeeld iets doen aan de armoede bestrijding of andere ellende die nu in de Su gemeenschap spelen?


  Maak melding
 4. @Glenn, als het gaat om de ontwikkeling van het land zal niemand zomaar negatief zijn, omdat een ieder zowel voor als tegenstanders van hun land houden, maar

  =als het gaat om leugens en bedrog zul je een ieder horen praten.

  =Van welk project die niet is opgepakt dat geld dan afkomstig????


  Maak melding
 5. Glenn, waarom zou een Surinamer negatief reageren op dit bericht? Het is toch goed dat de piraten die ons SCHADE berokkenen eindelijk aangepakt zullen worden? Nu moeten we alleen nog de SCHADELOOSSTELLING terugvorderen, die sommige assembleeleden ontvangen voor het niet bijwonen van vergaderingen en het niet verlenen van quorum. Voor het bestrijden van deze vorm van piraterij en parasitisme, waar we als samenleving meer SCHADE van ondervinden, hoeven we gelukkig geen dure schepen aan te schaffen, we stemmen bij de komende verkiezingen gewoon niet meer op de mensen/partijen die dit gedrag vertoond hebben tijdens de huidige en de vorige regering wel te verstaan.


  Maak melding
 6. Donderdag 1 november 2012 om 10:56 uur, door Barnie

  Frankrijk???
  Echt niet. Nederland is de poort tot Europa. Die hebben mazzel dat ze geografisch zo gunstig liggen.


  Maak melding
 7. Een prijzenswaardig initiatief van de regering. Ik hoop alleen dat deze regering heel lang aan de macht mag blijven omdat de geschiedenis in het verleden heeft geleerd dat een Nieuw Front regering de patrouilleboten laat wegroesten. Allemaal kapitaalvernietiging wat in het verleden heeft plaatsgevonden met de kustwachtschepen en vliegtuigen. Ik zie ze al kijken met hun jaloerse boze ogen.

  http://www.google.nl/imgres?imgurl=http://beegeagle.files.wordpress.com/2012/04/ocea-nn-24m-cpc.jpg%3Fw%3D640&imgrefurl=http://beegeagle.wordpress.com/2012/04/02/the-triad-of-nigerian-navy-ocea-built-24m-coastal-patrol-craft-arrayed/&usg=__52plPhRFPyL0h-Vgfl25BawG-RA=&h=333&w=500&sz=147&hl=nl&start=1&zoom=1&tbnid=jB0mI5P7ECgo7M:&tbnh=87&tbnw=130&ei=11aSUJ_IOOSg0QWHxoCwBw&prev=/search%3Fq%3Dfrance%2BOcea%2Bpatrol%2Bboat%26um%3D1%26hl%3Dnl%26sa%3DN%26rls%3Dcom.microsoft:*:IE-SearchBox%26rlz%3D1I7AURU_nlNL501%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1


  Maak melding
 8. als men nou een negatieve reactie geeft of niet het heeft geen invloed toch!!! het is te hopen dat het de goede kant op gaat in suriname ..als men opbouwende kritiek heeft prima ..als er misstanden zijn b.v.over domeingrond van ene parlementarier ,mocht blijken dat hij het gehad heeft om voor die amnestie wet te stemmen .moet het dan ook grondig worden onderzocht …maar ja wij weten allemaal hoe het in suriname aantoe gaat ..ik weet niet als het waar is of niet ,de tijd zal het leren .soms wil je regeringen het voordeel van de tweifel geven maar het is moeilijk ..niemand kan je vertrouwen .
  suriname heet op dit moment de wint mee wat de economie betreft het is de vraag hoe lang als men blijft strooien met geld .zie maar die lands dienaren die niets doen en toch 13e maand krijgen .water naar zee dragen las monie en het is moestadja die zegt dat er teveel lands dienaren zijn .je ziet dat die politiek die men bedrijft in suriname ,niet gestoelt is op het dienen van het land maar voor eigen en groeps balang .dit is niet iets van enkel een partij het is een probleem van alle politieke partijen en dit gezwel roei je niet in een generatie uit .toch moet er een begin zijn en die is er nog niet …de ndp kan ook geen zekerheid bieden ,de partij doe kan hoop bieden .


  Maak melding
 9. U vraagt wij draaien!

  De patrouilleboten zijn over 1,5jr beschikbaar?
  De kosten 50 miljoen?
  Eerdere contracten (Nedam)zijn ook verbroken, dus waarom deze niet!
  Eerdere gereserveerde gelden (Commewijne dijk) zijn ook verduisterd, dus waarom deze niet!
  De beul van surimaribo doet zijn best maar.
  Eerst zien dan geloven.

  Anyhow………het is te hopen dat de visjes tegen die tijd nog eetbaar zijn…..


  Maak melding
 10. De schade die Suriname lijdt onder de piraterij wordt volgens Linscheer geschat op tussen de 30 en 35 miljoen US. In dat kader is 15 miljoen voor drie schepen een koopje. Nu zien of in de praktijk er een einde aan die piraterij kan worden gemaakt.


  Maak melding
 11. Regering Venetiaan heeft niets kunnen uitrichten tegen illegalen die surinaamse wateren voor miljoen aan vissen en miljarden aan euro’s bestalen. Ook heeft de regering Venetiaan het grensconflict met Brits Guyana niet kunnen beslechten op een voor suriname proportioneel geografisch en vaderlandslievende wijze.
  Met het beschermen van onze maritieme rechten zal de visserij voor suriname nu meer fluctueren.’De Waarheid”


  Maak melding
 12. Zeker een goede zaak, paar goede wapens erbij en schiet die ka piraten af!

  Laat die pirhania’s ook eens ff genieten weet niet of ze Guyanees vlees lekker vinden maar beter iets dan niet toch??


  Maak melding
 13. het is wederom de vraag als men weet wat onderhouden is in suriname .je kan die boten wel kopen maar surinamers zijn moeilijk in het onderhouden van materieel .als er een keerpunt komt in het denken van surinamers weet ik niet maar niets wat van de overheid is wordt onderhouden ,de lands gebouwen en wagen parken liegen er niet om .zie ook die straten .men loopt nog steeds met de gedachte wienti waai lanti pai .verantwoordelijkheid kennen ze niet ,het begint aan de top maar daar mislukt het hoe wil je het volk dan die voorbeeld geven .


  Maak melding
 14. @sheela
  Hij heeft 30 jaar geleden 15 burgers ,die onder de bevolking gerekend werden,morsdood neergeknald zonder pardon.
  Om maar niet berecht te worden voor deze moordpartij heeft hijzichzelve amnestie aangeboden!
  Wat voor goeds verwacht jij dan van deze bruut?


  Maak melding
 15. @ De waarheid.
  Vraag aan Bouta wat hij met die honderden miljoenen heeft gedaan die hij aan wapens heeft besteed in de tijd van zijn militaire regime.
  1) zijn eigen volk onderdrukken en vermoorden.
  2) waarom klaagt Bouterse niet bij zijn vrienden uit Guyana en Venezuela, waar die rovers vandaan komen .


  Maak melding
 16. 01 nov, 2012

  Deze patrouilleboten zijn een noodzaak voor de bescherming van het economisch belang van Suriname.

  Vooral het illegaal vissen, door reusachtige vissersfabrieken, binnen de wateren van Suriname is mij al jaren een doorn in het oog. Hierbij zal binnenkort ook aan de luchtmacht, twee patrouillevliegtuigen of helikopters met een groot bereik, gedacht worden.

  En Esmerald, zie hier dat het internationaal politieke spel om belangen draait. De Franse regering heeft de Surinaamse ambassadeur in Parijs niet uitgewezen en biedt de regering in Suriname zelf mogelijkheden om militairmateriaal bij haar te kopen.

  Is dit weder geen klap in het gezicht van jullie die op dit forum zich zeer ongefundeerd en negatief uitlaten over Suriname en haar ontwikkelingen.

  Wedden dat de nieuwe regering van Nederland in deze niet wil achterblijven en zal proberen via economische contacten en activiteiten de breuk met de Surinaamse regering te lijmen.
  De minpunten komen er aan!!!
  Srika


  Maak melding
 17. ##RAY
  dat moet je aan die gene vragen die op een moordenaar gestemd hebben.ik prijs hem niet voor zijn moordlustige daden,maar als dit soort figuren iets goeds doen voor het VOLK dan prijs ik hem in dat geval wel.DAT HIJ MENSEN IN KOELE BLOEDE HEEFT AFGESLACHT DAT KEUR IK NOOIT EN TE NIMMER GOED.
  wat ik toe nu toe ook niet heb kunnen begrijpen is;HOE KAN EEN MOORDENAAR ZICH ALS VERKIEZINGSKANDIDAAD STELLEN.
  heb jij antwoordt hierop????


  Maak melding
 18. ray je praat alleen maar poep hier jij niet alleen hoor .dit is een zaak die het surinaamse volk aan gaat waar nog olland nog vene voor su kon doen en ik prijs bouterse dat hij goed bezig is als het om het belang van suriname gaat ray en redimusus …ik prijs bouterse als hij suriname vooruit kan helpen om zijn belangen te verdedigen wat vene front niet kon waar maken …wij hebben het hier over boten die gekocht zijn waar het land wat aan heeft ..wij hebben het niet over moorden,wat jij daar zegt moet je op een andere forum doen het hindert mensen je valt steeds in herhaling japie .

  bouta go go


  Maak melding
 19. Het aanschaffen van de marineschepen is zonder meer een goede zaak maar het is slechts het halve werk. Degenen die beweren dat Suriname elk jaar miljoenen dollars kwijtraakt aan vis door de activiteiten van illegale vissers vergeet dat Suriname die vissen eerst zelf moet vangen. Als die vissen in zee rondzwemmen zijn ze potentieel miljoenen dollars waard, vang je ze niet dan blijven ze rondzwemmen totdat je op een gegeven moment doodgaan, de dollars verschijnen als bij toverslag op je bankrekening. Suriname moet dus niet alleen marineschepen kopen, maar ook vissersboten en de eigen mensen opleiden om die vissen eens eindelijk zelf te vangen. Waarom kunnen Koreanen, Venezolanen en Guyanezen wel vissen in onze territoriale wateren en wij zelf niet (Surinamers blijven maar klooien in de ondiepe wateren dichtbij de kust)? Niemand moet me komen vertellen dat Surinamers te lui zijn, ze moeten het vak eerst leren en de tools in handen krijgen voordat ze het kunnen (de bemanning van de marineschepen moet ook eerst leren hoe die schepen te gebruiken), men (overheid en particuliere ondernemers samen) moet ervoor zorgen dat Surinamers het vak gaan leren in b.v. Venezuela.


  Maak melding
 20. de lijders zijn erg blij met die boten..

  dan kunnen ze zelf de schepen op zee bevoor-raden zonder tussen komst douane en potten kijkers..

  nu gaat de handel bloeien en kunnen de projecten ge-realiceert worden..


  Maak melding
 21. Pawiro? Wat wil je ons hiermee uitleggen, wordt de lading dan vanuit de lucht in zee gedropt? De boten komen dus goed van pas en inderdaad ik had het niet zo bekeken maar het zal de economie wel ten goede komen. Ze hebben nu eenmaal toch al een slechte naam dus wat kan azijn zuurder maken..,


  Maak melding
 22. @pero
  Kijk je hebt de hennep nog niet eens geproefd en je klinkt al als een hennep verslaafde. Och ,och wat zal er met de jongeren in Suriname gebeuren wanneer HENNEP zal arriveren in Suriname?
  Ps
  Ik zou niet weten hoe op grootschalige teelt van Hennep Suriname vooruit zal helpen. Het komt die baasjes van je wel goed uit,maar voor de rest van ons is het verderfelijk spul. Misschien ga ze in Ocer strakjes HENEP paketten uitreiken aan de trouwe ,slaafse volgelingen van je baasje.
  Gaat je baasje de hennep verwerken in de LABARATORIUM bij hem thuis?Dat hij thuis een Lab en instrumenten heeft voor het verwerken van Drugs hoeft geen wonder noch nieuws voor ons te zijn. Help je baasje uit zij hallucinatie te komen okay PERO HENNEP,en laat die drugsbaasje van je liever medische apparaten aanschaffen voor de hospitalen waar er een tekort is aan bijna alles.
  Je denkt zeker dat we in de toekomst het volgende gaan eten bv..
  Hennep tomaten,hennep pepers,hennep kouseband….
  Whahahaaaaaaaa….
  Ga van je hennep verslaving afkicken stomme knul….


  Maak melding
 23. @Sheela
  In een democratie mag ieder meedoen aan de verkiezing zolang het bij wet toegestaan is. Helaas is het heel jammer te noemen dat onze grondwet niet aangepast wordt en de eeuwen oude wetten nog steeds stand houden.
  Wat recentelijk wel aangepast werd is het bouta amnestie gedoe en door niemand anders dan de moordenaar zelf en een handje vol handlangers die hem een dienst bewezen hebben in ruil voor een grote beloning.
  Dat de bevolking overweldigend op hem gestemd hebben hoort in het rijk der fabelen thuis. Hij werd gekozen middels verraad door zijn vriend en vijand somo en brunsie achter gesloten deuren.
  Dat het volk van Suriname beledigingen regelrecht aan hun adres gemaakt blijven accepteren zal altijd een raadsel blijven.
  Alle gezonde mensen die zich tegen deze moordenaar durven uit te spreken ,ook hier op WK,voor hun heb ik alle respekt.
  Weet je waarom?
  Als ze vandaag zeggen dat bouta een moordenaar is en in de gevangenis thuishoort,behouden zij deze dicipline en trots kan ik je zeggen dat het deze burgers zijn met moed en durf. Ze houden stand.
  En dan hebben wij jou
  Je vindt een misdadiger goed en slecht tegelijk.
  Leg me de goede zijde van de moordenaar bouta uit dan die de moord op 15 burgers in zijn geweten heeft,
  De slechte zijde van hem ken ik wel,dat moet je me niet komen uitleggen.
  Ik kan mij niet voorstellen dat jij een crimineel met Amnestie iets geweldigs vindt.
  Mensen zoals jij die zeggen dat ze patriotisch zijn, zijn nooit te vertrouwen. Ze worden backstabbers genoemd netals een bouta ,brunsie en SZomo. Jou plaats ik in dit rijtje thuis.
  Morgen als je gaat staan schreeuwen dat bouta slecht is ..geloof me ik zal je dan niet met rust laten.
  Hoe vindt je bouta vandaag dan ?
  SLECHT of GOED?
  Heb je nog geen mening geplaatst bij de hennep artikel,
  Vindt je hem goed of slecht want het lijkt alsof je hem beoordeeld aan de hand van de dagelijkse nieuwsberichten.
  Morgen wanneer hij weer zal overgaan tot executies hoe ga je hem dan vinden ,
  Goed Of Slecht?
  Baja antwoordt graag,please reply.


  Maak melding
 24. @surinam patriot
  Hahahaaaaaaa..de boten zullen bestuurd worden door de kapiteinen Pero,faja ,Milton and surprise ,surprise het zal ook bestuurd worden door lady Captain Sheela.
  Whahahaaaaaaa….


  Maak melding
 25. Beste Brada Ray,
  Bedankt voor jou duidelijke en eerlijke reactie.
  Ray ik wil toch een vraag aan jou voorstellen misschien dat jij en ik eruit kunnen komen.
  Ik heb hier voor mij een kopie van grondwet van Suriname van 2005 en op in Artikel 92 staat,
  Om tot president of vice te kunnen worden gekozen moet een kandidaat de Surinaamse nationaliteit bezitten.
  de leeftijd van dertig jaren hebben bereikt.
  niet uitgesloten zijn het passief en het actief kiesrecht
  geen handelingen hebben verricht strijdig met de Grondwet.
  Voorafgaand aan zijn kandidatuur moet hij tenminste zes jaren woonplaats en hoofd-of werkelijk verblijft in Suriname hebben gehad. Ray als wij kijken naar geen handeling hebben verricht strijdig met de Grondwet dan betekend het dat Bouterse niet mocht meedoen met de verkiezing omdat hij op 25 feb 1980 een democratische gekozen regering naar huis heeft geschoten, en alles wat zich daarna heeft afgespeeld. Ray kan jij mij uitleggen waarom niemand in Suriname het hier over heeft??
  @ die Idioot die mijn naam misbruikt wil ik dit kwijt ze hebben alles geprobeerd om mij een kopje kleiner te maken maar dat lukt niet.Ik ben een man met PRINCIPE.


  Maak melding
 26. Over anderhalf jaar???, hoeveel tijd rest er dan nog over voor deze regering om daar nog gebruik van te maken??? Of is het een voorzorgsmaatregel om weer vanaf de Suriname rivier een aanval in de rug te plegen? 25 februari 2016 ofzo??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES