zaterdag, juni 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameParlementariër NDP slachtoffer interne wrevel

Parlementariër NDP slachtoffer interne wrevel

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 okt – Parlementariër Amzad Aboel (Mega Combinatie/NDP) is het slachtoffer geworden van wrijvingen in de Nationale Democratische Partij, NDP, en in de coalitie. Volgens de Times of Suriname kreeg de oppositie documenten in handen gespeeld. Klokkenluider Shailendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) onthulde in het parlement dat “een parlementariër” onlangs een lap grond kreeg van ruim een hectare. Het zou de beloning zijn voor “ondersteuning van de amnestiewet.” Abdoel ontkent uiteraard in alle toonaarden. Hij vermoedt zelfs waar de zet vandaan komt.

Binnen de NDP en de coalitie wordt al langer gemord om het relatieve gemak waarmee de parlementariër de grond in handen kreeg. Hij heeft hooguit een jaar moeten wachten na de aanvraag. En dat in een tijd waar de doorsnee Surinamer nauwelijks aan de bak komt als het om domeinland gaat. Girjasing beschikte over kopieën van de overdrachtsdocumenten. Die overhandigde hij aan parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Hij noemde weliswaar geen naam.

Opmerkelijk genoeg waren het NDP-parlementariërs die er wel om vroegen. André Misiekaba deed er een schepje bovenop door op te merken dat hij de wet had ondersteund zonder ook maar de minste tegenprestatie te verwachten. Abdoel blijft de onschuld zelve: “Er is niets mee. Ik heb de grond gekregen, omdat ik me er elke dag voor heb ingezet.” Minister Ginmardo Kromosoeto (NDP) die het document tekende, moet nog onderzoeken hoe “het proces is verlopen in dit specifieke geval.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

29 REACTIES
 1. In de NDP voert soms men een politiek van verdeel en heerst en in sommige gevallen is het een van Names en Faces.
  De ja-knikkers zijn principeloze wezens die hun zak op een onbehoorlijke manier vullen, als parlementariers.


  Maak melding
 2. Heel Suriname wordt op dit moment leeggestolen van domeingrond. En de grootste boeven zitten uiteraard in de Surinaamse regering. Als de ene steelt wil de andere natuurlijk niet achterblijven.

  En als straks een grote investeerder komt die miljoenen wil investeren maar geen grond heeft zegt men in een land als Suriname die 5 keer groter is als Nederland en minder inwoners heeft als een stad utrecht dat er geen grond is.

  Wat moet een minister met zoveel gestolen grond??? Ik denk speculeren en veel geld verdien, landbouwen zal het zeker niet zijn.


  Maak melding
 3. “Neks no fout” Ha..ha..dat geldt ook in casu grondjager Abdoel.

  Dat NDP electoraat moet nu niet klagen, maar rustig dragen.

  Ik heb nog niets op WKN gelezen over de recente grondverkoop van Ramon (pimp my car + office)op Saramacca. Want dat is toch ook wat hor?


  Maak melding
 4. “Minister Ginmardo Kromosoeto (NDP) die het document tekende, moet nog onderzoeken hoe “het proces is verlopen in dit specifieke geval.””

  Hij koopt tijd om een list te verzinnen.


  Maak melding
 5. “Er is niets mee. Ik heb de grond gekregen, omdat ik me er ELKE DAG voor heb ingezet”. Aldus parlementarier Aboel.
  Dus met de SRD 15000 die de belasting betalers elke maand ophoesten voor jouw salaris werk jij elke dag om aan de 14000 m2 grond te komen voor jouw zelf?. Zo wanneer doe jij je werk eigenlijk als VOLKS vertegenwoordiger? Wordt het niet dan niet de hoogste tijd dat jij dan opkrast?


  Maak melding
 6. Het is een feit dat in Suriname de kleine man zonder politieke connecties in het beste geval jarenlang moet wachten op de toewijzing van een stukje domeingrond, maar in dit geval krijgt Abdoel het binnen 1 jaar. Daar hangt overduidelijk een stinkend luchtje aan, en het lijkt er heel sterk op dat hij het versneld heeft gekregen als dank voor zijn ja-stem t.a.v. amnestieverlening voor moordenaars zoals Desi Bouterse.

  Dit bevestigd weer eens het beeld van Suriname als een kleptocratische bananenrepubliek waar politici voornamelijk op eigen belang uit zijn i.p.v. lands- en volksbelang. Het wordt hoog tijd dat die augiasstal (de corrupte Surinaamse politiek) gereingigd word, en als dat niet goedschiks kan via verkiezingen dan maar kwaadschiks via eigenrichting.


  Maak melding
 7. @virago 535

  “onze President moet de ruimte krijgen Suriname te ontwikkelen!”

  Onze president moet de ruimte krijgen om berouw te tonen voor de vele moorden waar hij verantwoordelijkheid voor draagt, opdat Suriname weer in de schoot van de BESCHAAFDE WERELD wordt opgenomen.


  Maak melding
 8. Onzin,

  Er zit wel een kern van waarheid in jou verhaal.

  Aan de ene kant maken we ons ernstige zorgen als kanslozen en armen een stuk grond occuperen.

  En aan de andere kant staan we het toe als parlementariers zo langzamerhand het hele land occuperen door al het grond van Suriname op hun naam te schrijven.


  Maak melding
 9. het is en blijft 1 groot rovershol, Ali(DDB)baba en de 40 rovers. Iedereen klaagt en vraagt, maar niemand krijgt wat, behalve NDP parlementariers. Vooral zo doorgaan in dat land, binnen de kortste keren een provincie van China.


  Maak melding
 10. Aboel je moet je Schamen ,dat jij als gelovige je eigen volk voor de gek houdt,want jij ben de eerste die voor alles wil opkomen en degene fouten wijzen,maar nu ben je in je eigen kuil gevallen.


  Maak melding
 11. Om de Amnestiewet door de strot van het volk de duwen heeft Bouterse vele consessies moeten doen waaronder het verstrekken van lappen grond aan vertrouwelingen. Dit wreekt zich nu! De beerput gaat open! Voor de Amnestiewet is een dure prijs betaald zie daar de wurgrreep van Brunswijk en Somohardjo.


  Maak melding
 12. Virago 535, wil je even uitleggen hoe je delfstoffen (winning) duurzaam kunt ontwikkelen? Ik zou graag willen weten hoe je, wanneer je goud-, bauxiet- en aardolie voorraden uitgeput zijn, je weer op dezelfde plek aan mijnbouw kunt doen. Zomaar iets roepen is namelijk makkelijk, iets uitleggen gaat niet zomaar, dat is andere koek.


  Maak melding
 13. Kan iemand mij uitleggen waar Paranam momenteel vertoeft? Hij is te vergelijken met FOX NEWS in Amerika die steeds de zijde kiest van de Republican Party. Maar als de Republikeinen scheefs gaan, zwijgt FOX NEWS als het graf.


  Maak melding
 14. Paraman en andere pajongwaaiers van het blok aan suriname’s been zijn onder hun steen gekropen.Hhet zijn net kruktutere’s die alleen maar in het donker van onder hun stenen komen om onzin te komen verkopen


  Maak melding
 15. 70% van al die arme hopeloze drommels die geloofden in een ndpregering weten het nu wel veel beter. Baas en cp tjies oeng potie dongsma. En warempel een kijkje te Abrabroki zegt genoeg. Maar ook een kijkje in de drukke straten van de binnenstad. Opmerkelijk zijn de vele zorgelijke gezichten van vele moeders, de koekeloerende ogen jonge neefjes van een onberechte bankrover. De beloofde hulp aan al deze arme ndpdrommels is voor 99% uitgebleven, op dat van de rijk geworden parasieten en poepvliegen na. Ete,drinke en dwerghuisje zijn ijle ndpdromen gebleken. Suriname waarheen. Voorwaarst richting Suribabwe.


  Maak melding
 16. Als dit volk nou nog niet wakker is geschud, door deze duistere praktijken, zal het nooit meer wakker worden, want de Abdoel weet het volk met mooie praatjes zand in de ogen te strooien, terwijl hij zo doorzichtig is, dat hij het zelf niet door heeft, en loopt constant het volk te misleiden door zijn mooie praatjes, over gronduitgifte een heel mooi betoog in de assemblee, waarom het allemaal zo lang moet duren bij het aanvragen van een stukje domein grond,terwijl hij zelf binnen een maand een stuk grond krijgr toegewezen van 14.000 vierkante meter grond, vanwege het instemmen van die omstreden amnestiewet, hoe corrupt is deze paarse bende, en het gewone volk pikt dit allemaal, wanneer gaan ze eindelijkl afrekenen met deze corrupte griezels?


  Maak melding
 17. en maar zeggen dat de vorige regering corrupt was..

  het wordt tijd dat deze figuren allemaal inclusief de hoofd verdachte moordenaar en zijn trawanten abrahams somo brunsie ddb direct het machts centrum verlaten,,

  de eer aan zich zelf houden met zijn vrouw dominee vergeet zijn zoon niet ,er valt niks meer te halen voor deze figuren..

  hoe kun je iemand met al deze vernederingen aankijken..

  denk toch eens na..


  Maak melding
 18. Naar het schijnt is familie Abdoel toch wat moeilijk.Zijn vader is in handboeien afgevoerd van een protest te Sophia. Misschien willen ze ook nog een andere dynastie vestigen in Sur.De leiders beginnen zich af te tekenen wie naast de chinezen het land gaan leiden.

  Cobie


  Maak melding
 19. Betekent dit dat de minister wordt gereshuffeld? Andere ministers hebben voor minder belangrijke feiten dan bovengenoemde zaken ruimte moeten maken. Vergeet niet om Abrahams samen met zijn vriend de president gelijk mee te nemen in het reshuffling proces.


  Maak melding
 20. Jennifer mi gudu,..en jij maar klagen over lege stoelen in jou “theater”

  mss moet jij ook uitdelen ka-dootjes 🙂

  Opo kondreman un opo!
  Domeingron e kari un.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES