maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMarrondeskundige André Pakosie vast voor zedendelict

Marrondeskundige André Pakosie vast voor zedendelict

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 okt – André Pakosie, specialist in de Aucaanse cultuur, is in Nederland aangehouden voor een zedendelict. Dit meldt de Ware Tijd. Bij een inval van de politie in zijn woning in Utrecht, zijn ook computers in beslag genomen. Bij de marrongemeenschap in Nederland komt de aanhouding hard aan. Pakosie gaat door voor een autoriteit op meer dan alleen cultureel gebied.

De Raad van traditionele Marronbestuurders in Nederland hielden al een spoedbijeenkomst. “Deze situatie heeft een enorme impact op ons als Raad van Kabiten en Basiya van de Okanisi in Nederland. We hebben daarom ook onmiddellijk besloten om alle relevante traditionele bestuurders hieromtrent te informeren, zodat zij weten dat hij voorlopig niet bereikbaar is”, zegt waarnemend voorzitter André Mosis. De politie in Utrecht heeft nog geen details verstrekt.

André Pakosie is een felle pleiter voor erkenning van de Marroncultuur. Het vastleggen van deze cultuur vormt de rode draad in zijn activistenwerk. Van zijn hand verschenen verscheidene boeken en artikelen. Voor zijn vertrek naar Nederland in de jaren tachtig, assisteerde hij in Suriname bij wetenschappelijk onderzoek. In 1999 werd Pakosie hoofdkapitein der Aukaners in Nederland. Volgens het toenmalig opperhoofd der Aucaners, Gazon Matodja, was dit een verdiende erkenning.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. André Pakosie, specialist in de Aucaanse cultuur…hhmmmmmmmmmmm!!!

  Deze situatie heeft een enorme impact op ons als Raad van Kabiten en Basiya van de Okanisi in NEDERLAND.. hihihi….hhmmmm!! 🙂 🙂

  zedendelict….bah bah bah!!!
  kinderarbeid in Su….bah bah bah!!
  dief/moord bescherming in dorpen…bah bah bah!!!
  Cowboy Lonnie,..vertegenwoordiger der natie Su,…bah bah bah!!!

  Eey Santohki….uwer bezoek N E D E R L A N D is decent tog!!!!


  Maak melding
 2. ““Deze situatie heeft een enorme impact op ons als Raad van Kabiten en Basiya van de Okanisi in Nederland. We hebben daarom ook onmiddellijk besloten om alle relevante traditionele bestuurders hieromtrent te informeren, zodat zij weten dat hij voorlopig niet bereikbaar is”

  Na soso lee tori! A raad waarskow den tra dot kapten, dan den mang DELETE alla dot sani tap den computers. 😉


  Maak melding
 3. Ik ben geen kenner van he binnenland van Suriname, maar iets is mij niet duidelijk. Hoe kan Andre Pakosi de functie van kapitein dragen in Nederland zonder dat hij aan een dorp in Nederland is gelinieerd? Toen Granman Belfon Aboikoni van de Saramaccaners de Heer Mungra wilde voordragen als ere basja vanwege zijn verdiensten voor deze stam, waarom is dit voorstel dan verworpen? Graag een antwoord van mijn marronvrienden in Suriname.


  Maak melding
 4. @Eduard Lupson, je schrijft::;

  =Hoe kan Andre Pakosi de functie van kapitein dragen in Nederland zonder dat hij aan een dorp in Nederland is gelinieerd?

  =Het is een hele goede vraag omdat ik er zelfs niet uitkomt.
  =Doet men alles in overleg met de kapitein?????


  Maak melding
 5. De functie van kapitein voor de Aukaanse gemeenschap in Ned is volgens mij ingesteld om bepaalde traditionele gelegenheden mogelijk te maken voor Aukaners in Ned . Voorheen moesten ze voor veel zaken helemaal naar Sur, omdat er geen bevoegde autoriteiten waren in Ned om die traditionele dingen te doen.


  Maak melding
 6. Ik zou het heel fijn vinden, als we het gedrag en strafbare feit van de verdachte niet aan een bepaalde groep linken. Zo ver ik weet, komt zedengedrag in alle gemeenschap en of cultuur voor. Google maar even op zeden delict.. Elk mens is verantwoordelijk voor zijn gedrag en daden en niet zijn omgeving.


  Maak melding
 7. ray laat mij niet lachen hoor..dus ray gaat mij komen vertellen dat nederland pedofielen hard aan pakt .
  wat een hoge dunk heeft deze man van nederland zeg .ik woon in nederland ik lees ik zie wat pedofielen in nederland kunnen .ray joe moes sjing ,je moet je schamen om te zeggen dat pedofielen rechten hebben .soms vraag ik mij af als ray niet stilletjes ook een pedofiel is .ray >>>heeft suriname een pedopartij waar zelfs de regering weet van heeft gehad al mag het nu niet meer na lange jaren .hoeveel pedofielen lopen in nederland vrij rond .was jij ray niet de gene die kritiek had op suriname toen die nederlandse pedofiel zes jaar de bak in moet en zijn surinaamse vrouw twee weken in de bak zat .je spreekt je eigen tegen .nederland en europa zijn kampioen in het misbruik van kinderen .pedofillie komt over al voor voor europa is de mekka .soms heb ik het vermoeden dat jij ray ook een pedo bent anders ga je niet zo tekeer terwijl je weet dat nederland zich niet druk maakt als het om verkrachters en pedofielen gaat .normen en waarden zijn zoek in nederland .jij hebt een hoge dunk van nederland maar ik zie het anders .suriname is een ontwikkelings land maar een pedopartij daar beginnen moet jij proberen ray .ga het proberen met je mensen rechten waar jij het altijd over hebt ,ze gaan je leren wat mensen rechten is en wat ze doen met een pedopartij beginnen in suriname .schaam je mie mang schaam je .
  jij doet alsof nederland een voorbeeld moet zijn hoe het moet ,geef de goede dingen die ze in nederland hebben maar su heeft ook zijn normen en waarden kam mijn land niet af op een manier die zelfs mensen zich af gaan vragen is dit een surinamer ,zelfs die nederlanders verachten die pedopartij en jij hemelt die nederlander op .joem sjing ray


  Maak melding
 8. @Eduard Lupson

  ” Hoe kan Andre Pakosi de functie van kapitein dragen in Nederland zonder dat hij aan een dorp in Nederland is gelinieerd?”

  Je moet het zo zien: Andre Pakosi is niets anders dan de ‘ir. Manusama’ van de Aucaners. Het zijn ballingen.


  Maak melding
 9. Het is moeilijk redeneren met mensen die niet eens het verschil kennen tussen pedofilie(pedofielen) en pedo-sexualiteit(pedo-sexuelen)!
  Men blundert en zwabbert maar tussen die 2 termen.
  Ik zou die mensen willen verzoeken om zichzelf maar goed rekenschap hiervan te geven.
  ALGEMENE ONTWIKKELING IS VER TE ZOEKEN!OEF!!


  Maak melding
 10. @ blaka bakra
  Een Surinaamse zedendelinquent in Nederland? Meestal is het andersom, toch?

  Meestal????
  Hoeveel Hollandse zedendelinquenten ken je in Suriname?
  En hoeveel Surinaamse zedendelinquenten ken je in Nederland?


  Maak melding
 11. beste mensen,

  Laat me jullie wat duidelijk maken want surinamers zijn de domste mensen ooit.
  De heer P. is verdacht niet veroordeeld als men jou verdenkt van diefstal is het per definitie nog altijd niet zo dat je een dief bent mits het is bewezen op basis van keiharde/echte bewijs.
  Vergeet niet wat de heer P. allemaal heeft gedaan voor suriname en de mensheid en nu er 1 of andere clown hem beschuldigd van ontucht laat iedereen hem gewoon keihard vallen.
  Al die mensen die waren opgegeven in het ziekenhuis,ziekenhuis kon niks meer betekenen voor die mensen kwamen allemaal naar de heer P. en allemaal genezen.
  Ik zeg het jullie door deze daad van die clown gaat de mensheid een heeeel belangrijke adviseur,kruidengeneeskunder missen beseffen jullie men dat wel.

  er kan niet meer worden geklopt voor advies of hulp besef dat!


  Maak melding
 12. En al die clowns op deze site die jaloers waren en zijn op de heer P. en nu door dat dit is gebeurd gebruik maken van de situatie om de heer P. belachelijk te maken dan doel ik op de heer A.Klarie.

  dan kan ik alleen maar zeggen waarom opende je je bek niet over de heer P. voor dit geval was gebeurd omdat je bang bent!
  een echte heer zeg het in degene gezicht op tv,radio of krant met gezicht erbij.
  Nu denk je dat de heer P. op zijn rug ligt en alles nu gezegd kan worden.

  Ik geef je een tip : vergis je niet!!!!

  Vergis je niet!!!


  Maak melding
 13. @kodi
  Vergeet niet wat de heer P. allemaal heeft gedaan voor suriname en de mensheid.

  Ik merk dat jij een fan bent van de hr.André Pakosie.
  Die vrijheid heb je!
  Maar dat wil niet zeggen dat hij maar zijn gang kan gaan!
  Hij zou juist het goede voorbeeld moeten geven!

  Ik zou je willen aanraden,geen lans voor hem te breken eer je de waarheid weet!Je zou wel ’s lelijk op je neus kunnen kijken!


  Maak melding
 14. Ik ben het voor 100% met Henk Molenaar eens. ( en dat gebeurt eens in de 5000 jaar)

  Wat is er met waterkant aan de hand?

  Het is hier nooit een knuffelclub geweest, maar mensen hadden tenminste nog een hoopje feitenkennis en alhoewel antwoorden vaak in venijn zijn verpakt, was het racisme nog enigszins overzichtelijk. Dit slaat gewoon nergens op.

  Ik ben hier weer weg. Niks voor mij


  Maak melding
 15. Sorry maar hij zit echt vast en als de 14 dagen verstreken zijn dan is er echt wel belastend materiaal. Je doet nu precies waar je anderen van beschuldigt nl je zegt dat een clown een aanklacht heeft ingediend. Waarom noem je diegene een clown? Pakosie kan door krachten welke door God gegeven worden misschien anderen geholpen hebben maar hij kan zich nimmer de troon Gods toeeigenen. Laat dat maar duidelijk zijn. Ik wacht af wat het OM zegt en of de verlopige hechtenis verlengd wordt. Indien verlengd dan kun je aannemen dat er een beerput is en dat deze behoorlijk zal stinken. Ik hoop niet dat hij de zoveelste is die zich God is gaan wanen want daar zijn er teveel van.
  Ontucht/Zeden delicten vallen simpelweg niet goed te praten en het maakt ook niet uit wie het gedaan heeft. Niemand is meer als een ander laten wij dat ook eens goed beseffen want wij wanen ons vaak meer als een ander omdat wij misschien ergens meer kennis van hebben of een spiegel kunnen lezen of wat dan ook. Bottom line, niets en of niemand is meer als een ander. Gelijke monnikken gelijke kappen en ook zo voor het recht.


  Maak melding
 16. je hebt gelijk niemand is meer dan een ander maar zo gedraagde de heer P.zich ook niet ondanks zijn godelijke talenten.
  En terecht voor niemand je hand in het vuur steken,maar als je een persoon alleen kent van verhalen hoe kun jij dan hier op deze site gaan lopen bleren over diegene?
  dat is gewoon niks anders doen dan meegaan met de massa als een stel schapen en deze site is jullie herder!

  want ze plaatsen een bericht op basis van wat er in de lucht is gegooid en door een wind vangen ze die op.
  Nou geloof mij als jij iets in de lucht gooit en het wind waait dan blijft er niet hetzelfde iets over voor dat het ergens anders aankomt.
  Dan is er zoveel iets anders van gemaakt en daarmee worden er dingen mee geconstateerd en onzin uitgekraaid!


  Maak melding
 17. @ patrong

  Je zegt zelf je moet het nog zien hoe kan je dan nu al oordelen over de heer P. ?
  Ik ben een journalist die de heer P. in zijn jongere jaren met een groep anderen een vuurdans zien doen.
  Dus echt met voeten heel lichaam in het vuur en geen 1 brandwond dit heb ik ook vastgelegd!Dus ik kan terecht zeggen godelijke talenten.

  En ook u veroordeeld hem al voor oplichter? terwijl u zelf niks persoonlijks hebt meegemaakt!

  Maar onwetendheid laat u zo praten dus dan kan ik het wel begrijpen.


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES