Managementstijl regering Bouterse onder vuur

62

PARAMARIBO, 31 okt – De stijl van projectmanagement die de regering Bouterse aan de dag legt, is soep met balletjes. Dit stellen verschillende parlementariërs van de oppositie. Alsof het niet erg genoeg is, gaat ook de Centrale Bank van Suriname ernstig in de fout. De wijze waarop te werk wordt gegaan bij de uitvoering van grote infrastructurele projecten, riekt zelfs naar willekeur. Het gaat ook nog om projecten waar de vorige regering al geld voor gereserveerd had.

Daar valt niet alleen het veelbesproken dijkproject van Commewijne onder. Hoewel, het mismanagement daar is al erg genoeg. “De Centrale Bank had daar als bewaker moeten optreden van de middelen die gereserveerd waren voor de dijkenbouw”, zegt Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS). Topfunctionarissen van het ministerie van Openbare Werken beweren nu publiekelijk dat de middelen op zijn. Venetiaan vindt dat de bank zijn werk niet heeft gedaan.

Het geld had nooit afgestaan mogen worden voor andere doeleinden. Erg is ook dat er gesneden wordt zonder toestemming van het parlement. Het is immers dit lichaam dat begrotingen van de staat goedkeurt. Dit is precies het bezwaar van Mahinder Jogi en Mahinder Rathipal (Nieuw Front/VHP). Er wordt flink geknoeid met het kanalenproject te Pomona, Saramacca. Daar zou zodanig worden gemanoeuvreerd dat vooral ‘grootgrondbezitters uit de coalitie’ er beter van worden.

62 REACTIES

 1. Generaal prof dr ir Drs ING Mr Abrahams probeert op slinkse manieren zichzelf, zijn baasje en familie te regelen. Deze gangster hoort thuis in club santa boma achter slot en grendel.


  Maak melding

 2. Autoritaire, autocratische manier van regeren hebben laten zien dat ze niet werken, dus dit had iedereen met een klein beetje verstand moeten zien aankomen, die man had alle macht in handen in de jaren 80 toch heeft hij een zooitje van gemaakt.
  Bouterse laat jaar in, en jaar uit zien dat hij incompetent is.


  Maak melding

 3. Doe twee Mahinders lopen te zeiken, ze zouden het niet beter doen met die achterlijke partij van ze, maar geeft niet in 2015 mogen ze het overnemen en hun vriendjes rijk maken en nog veel meer, zijn ze ook goed in, dit zijn nou van die lapzwanzen, die in een partij zitten, en niet weten hoe ze het moeten doen,
  oe ne spang nanga deng dja, mek deng lul gwanga langa.


  Maak melding

 4. Deze regering vertoont dezelfde fratsen als het Bosje bewind in de jaren 90. Toen werd de Comptabiliteitswet vaak aan de vuile laars gelapt en werd de Centrale Bank onder aanvoering van Goedschalk een soort speelbal en graaibak. Dat de regereerstijl van deze gasten stijlloos is is duidelijk. Nu maken ze alle geresveerde gelden op om straks tijdens hun verkiezingstoernee te verkondigen dat de vorige regering Venetiaan alle gelden heeft verbruikt. Dat vind ik een politieke misdaad.


  Maak melding

 5. Er word dit en dat door front gezegd,maar ,als het management van front beter was,dan zou front nu aan de macht zijn ,,,dus het is ,pot verwijt de ketel.
  Disie na a swakie fu unu crioro sma,,unu tekie witmang lerie,nanga manirie,,now unu é fetie makandra nanga disie takru fu da witmang.
  Venetiaan,jij hebt het niet beter gedaan tijdens jou regeerperiode,er werd gefraudeerd,belofte’s die nooit waar gemaakt is,grondstoffen die op illegale manier uit het land geëxporteerd werden waarvan jij ,vene ,maat vijf procent van de opbrengst in eigen zak gestoken hebt,.en dan praat jij over anderen


  Maak melding

 6. Nog even het volgende ook die Ronald V loopt te zeiken, op zijn oude dag wat een zieke man zeg, laat ie maar terugkomen, die eikel meer is het niet, wo saka bana djing dja, wo potie verstang djing, sa ai prakseri
  a lul sai someni jari kaba, kaka a doe, neks moro, a kil dies jere koko.


  Maak melding

 7. =Deze regering kan goed met geld smijten. Ach de werkende betalen gewoon mee aan belastingen.

  =Hoe vaak moet nog opgemerkt worden dat deze regering geen geld had tijden het aantreden???

  =Vind het jammer dat deze regering niet duidelijk en open is wat er allemaal gebeurt en hoe zij aan geld komen. Je hoort vaak mensen roepen::DDB heeft het gedaan wat de vorige regering niet heeft kunnen doen.

  =Dit kunnen zij wel goed doen::: GRATIS WEGGEVEN::

  Parlementariër Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP) zou door de regering zijn beloond met een stuk terrein groot 14.000 vierkante meter. Dit terrein zou hij hebben gekregen als beloning voor zijn bijdrage en ondersteuning voor de in april aangenomen amnestiewet in De Nationale Assemblee.


  Maak melding

 8. Het uur van de waarheid.Een regering die totaal geen visie heeft,maar alleen voevoeroe in hun hoofd.
  Jammer maar dit wilde het volk zelf,ze waren gewaarschuwd.Abraham word gewoon gebruikt door zijn baasje.


  Maak melding

 9. Abdoel heef 14000 en niet 12000vierkante meter grond gekregen die voor hem zelf om landbouw of boerderij ,WIE GELOOFD DIT ,dat hij in staat is om dit te doen ,dan moet hij politiek laten om dit te doen ,Abdoel je houd je eigen gelovigen voor de gek want jullie mogen niks nemen alles moetje hard voor werken ,kijk naar de RENTE die jullie niet moeten nemen en aan armen moeten geven maar dit gebeurd ook niet .


  Maak melding

 10. Een sportinstructeur zonder scholing, een coupepleger, moordenaar en drugscrimineel.

  Zie hier de kwalificaties van de president van Suriname…

  I rest my case


  Maak melding

 11. @faja,
  Front kan niet helpen als ezels als jou op een moordenaard en drugscriminele partij hebben gestemt, nu zit de samenleving met de gebakken mango’s peren.


  Maak melding

 12. Denk venetiaan hiermee het huidige regering in het kwaad daglicht te stellen ?zwak,zeer zwak .
  Zij hebben een regeer periode van +-12 jaren gekend,wat voor vooruitgang hebben wij toen gekend,helemaal niks,Su werd door venetiaan verkocht,er werd zwaar gefraudeerd,het volk moest maar afwachting,grote inkomsten werden naar nedland getransporteerd,terwijl het volk armoe moest doorstaan.
  Hij moet zijn management eerst van die gefraudeerde gelden zuiveren en niet praten over een ander die duidelijke stappen heeft ondernomen,wat front niet in 12 jaren niet verwezenlijkt heeft,,heeft deze regering in 2 jaren gedaan.


  Maak melding

 13. als Balkenende zo goed was, was de CDA niet zo af gegaan bij de verkiezing in 2010. ma zo zie dat de goede mensen weggestemd wordemd. balkende bijna pur ala winti in un long toch we lul over sranan. ik snap jullie niet let op wat mark rutte en samson nu met jullie zal uit halen! 16.000.000.000,- bezuinigen das pas goed regeren he???1 tek dja dat un ab fanodu lulmieters


  Maak melding

 14. Jij woont niet eens in Su en praat jij als een Su-politiek wetenschapper,hier in Su gaat het goed al die media is een leugen ,kom zelf kijken als jij durf of blijf jij liever achter jou pc leugens te verkondigen.

  Gmap,wij hebben jou door


  Maak melding

 15. Je geeft een mooie voorstelling van zaken.
  Maar wat er achter de gesloten deuren gebeurd dat moet je achter de gesloten deur houden.
  Daar is Bouta goed in.


  Maak melding

 16. DADA,..gestoken in een 3-delig-engels-pak doet aan witteboord-crimi!!

  sra mi gudu let wel!!!

  geld gedoneerd door de witteman gebruikt hij voor pleinfestijn teneinde te behagen obiamang figuren met zwarte praktijken, terwijl het lichtbruin water dreigt te verzwelgen onze multiculti gekleurde samenleving te somowijne!!

  Die man is geworden kleurenblind sinds aanschouwing de vele gekleurde euro’s 🙂


  Maak melding

 17. @sra, weet je wie de zwakkeren zijn van Suriname::

  =Zij die de waarheid niet onder ogen willen zien.
  =zij die steeds Nederland erbij halen terwijl Nederland soms helemaal niets met het onderwerp te maken heeft.
  =zij die niet tegen kritiek kunnen.
  =zij die de geschiedenis van het land niet kennen en vooral
  =zij die “niets” over politiek weten en maar mee praten met anderen zonder zich af te vragen of het klopt.


  Maak melding

 18. Vene
  Daar word ik niet wijzer van,,of zijn dat de enige woorden die jij nog over hebt.
  Jij gaat het nooit leren ,om ,een ander zijn mening te respecteren,en als jij dat niet wil ,,lees dan mijn postings niet.


  Maak melding

 19. Ira

  Jij zegt het zelf,,

  En jou mening heb ik ook niks aan,omdat realiteit voor mensen als jij niet meer van toepassing is , hun manier van aanschouwen op een droom is gebaseerd dat nooit uit zal komen .


  Maak melding

 20. @sra
  Voortaan als jij een reaktie plaats vermeld erbij dat jouw reakties alleen maar bedoeld zijn om het te lezen en dat tegenreakties ongewild zijn ,en schrijf erbij waarom je geen tegenreakties wil incasseren.
  Enkele vb
  Je wil geen tegenreakties omdat;
  1…je niet tegen kritiek kan.
  2…Je vindt het onplezierig om een tegenreaktie te lezen
  3..je weet dat je elke keer weer voor de volle 100 procent altijd ongelijk heb.
  4…je altijd gelijk wil hebben..


  Maak melding

 21. Ongeloofwaardig!!!……als je dit zegt vanuit de politiek met de bedoeling alvast zieltjes te winnen
  en vooral als het komt van dit soort mensen.
  Dit gelooft alleen iemand als Gmap of Pengel…..Diehard tegenstanders van Bouta en loyale volgelingen van Vene.


  Maak melding

 22. Ray
  Dit wat jij wil vind ik kinder achtig ,het is zonder inhoud,,jij en Gmap zouden goede vrienden kunnen worden,,maar klagen over iemand die een ander mening heeft ,omdat het niet overeenstemt met jou manier van denken .
  Ik sta boven jou zinloze argumenten naar mij toe,,daarom laat jou in jou eigen gaar koken .


  Maak melding

 23. @sra
  Ja ,en daarom laten wij jouw voortaan in je eigen gaar koken!!
  ps
  die argumenten van jouw zijn alles behalve Intelligent te noemen!

  Whahahaaaaaa……


  Maak melding

 24. Sra

  Aij ,jij heb die twee door.
  Ik laat hun maar blaffen ,zij weten niet anders.
  Ahahahahaha,ik lach mij kapot met die ray ,wat een dommie opmerkingen ,Hahahaha,á dong


  Maak melding

 25. @faja
  Oh ,kijk ,
  Faja en sra de twee schoothondjes van baasje…en check hun slogan

  ….LANG LEVE DE LIJDER VAN ONS BEIDEN….HUP …HUP …LANG LEVE BOUTA MET AMNESTIE….HUP …HUP….
  WHAHAHAAAAAAAA..buwahahahaaaaaaaa


  Maak melding

 26. In Suriname zullen politici harder moeten werken.
  Zomaar iets schreeuwen zonder duidelijke en concrete bewijzen en met voorstellen komen hoe het wel kan,wordt tegenwoordig gezien als het op een ouderwetse manier vergaren van stemmen en niemand wil zijn stem zo goedkoop weggeven aan iemand die men misschien al niet vertrouwd

  Suriname!!!…. neem afstand van dit soort politici.
  Deze mensen zijn al zo lang in de politiek en kunnen dit land nog steeds niet besturen.
  Kies voor nieuwe mensen.Hooggeschoolde mensen die met beide benen in Suriname zitten.
  Verander het politiek landschap en neem wraak op al deze mensen die ten koste van jouw zich hebben verrijkt


  Maak melding

 27. Het moge duidelijk zijn dat het NDP geen gekwalificeerde bestuurders in huis heeft om Suriname goed te leiden. Ik blijf mij verbazen dat NDP stemmers nog steeds achter deze partij staan. Welke motieven / drijfveren hebben jullie om deze partij nog te steunen ?

  Onder Wijdenbosch was het land praktisch failliet. 2,5 jaar Bouterse en het land is geen millimeter vooruit gegaan. Wat is dat met al die ndp-ers ??

  We kunnen zaken blijven bedekken met de mantel der liefde, maar het houdt een keer op. Je kunt alles zeggen over Venetiaan, maar hij heeft 10 schone vingers en toen hij het stokje over droeg zat de schatkist vol.

  WAAR IS HET GELD GEBLEVEN ?

  Ik blijf zeggen nieuwe verkiezingen lijkt mij de beste alternatief.


  Maak melding

 28. Van deze President is bekend dat hij ooit de staatskas heeft leeggeplunderd en Suriname naar de afgrond had geleid. De inflatie was toen ongekend hoog.

  Het verbaast me ook niet als hij geld die gereserveerd was voor diverse projekten, heeft verduisterd voor eigen gewin.

  Maar je kunt zeggen wat je wil, hij is democratisch gekozen, en het volk krijg een regering die hij verdient, vooral de mensen van commewijne die op hem gestemd hadden.


  Maak melding

 29. Beste Bryan,
  Wat voor bewijzen moet jij nog hebben me boi??
  Kijk naar de jaren 80 tot vandaag de dag dan zie je dat het allemaal ongeschoolde jaknikkers die Bouterse om hem heen verzameld. Je bent toch niet achterlijk Bryan???
  Jullie zijn bezig een monster te kweken die jullie straks niet meer in bedwang kunnen houden.


  Maak melding

 30. Hoeveel van die figuren op deze foto zitten nog in de regering van DADA???
  @ faja ik hoef niet in Zuidafrika te wonen om te weten dat apartheid misdadig was,Ik hoef niet in Zimbabwe te wonen om te weten wat er daar allemaal gebeurd, ik hoef niet in Syrie te wonen om te weten hoe gewelddadig Assad Is, ik was er ook niet bij tijdens de slavernij en de tweede wereldoorlog om te weten dat er toen grove mensenrechten schending hebben plaatsgevonden. Hij kan inderdaad Suriname in goede banen LIJDEN, yu buriki.


  Maak melding

 31. Ik zou graag van de paarse aanhang, goed onderbouwd, zonder dat ze een vergelijking maken met de stijl van de vorige regering, willen horen of ze de managementstijl van deze regering, onder leiding van hun halfgod, goed vinden. Niet omdat de regering Venetiaan het in hun ogen slecht gedaan heeft, geeft dat aan de regering Bouterse het recht, om het even slecht of nog slechter te mogen doen. Venetiaan heeft net als Bouterse het recht om kritiek te hebben op de huidige aan het bewind zijnde regering, hij mag wijzen op wat deze regering fout doet in zijn ogen, hij hoeft zijn mond dus niet te houden, dat heet vrijheid van meningsuiting en dat is een van de pijlers van de democratie.


  Maak melding

 32. @Henkes, je slaat de spijker op z’n kop. Ik wil ook wel van de NDP aanhang horen waarom zij deze regering met haar leiders steunen. (zonder de vorige regering af te zeiken). Op basis van een fact check zul je snel achterkomen dat deze regering (tot nu toe) incompetent is.

  Wat maakt nu deze regering en Bouterse zo bijzonder ?


  Maak melding

 33. Sinds jaren tachtig hebben de zgn militairen bewezen wie ze zijn en waartoe in staat. Onrecht en leugen vierden hoogtij. Anno 2012 ziet men duidelijk de contouren wat er komen gaat. Maatschappelijk verval op en top. Groot en klein verdraaien normen en waarden, de goudkoorst en geldzucht kennen geen grenzen. Ondanks de vele beloften blijkt steeds weer dat 99% loze beloften zijn. Misdaad blijft stijgen. De moordvloek begint langzaam maar zeker uit te breken.( Onberechte moordenaars zijn gekozen als leiders. Rust,vrede en voorspoed zoals de betalende ndp profeten beloofden blijven uit. Swiet Srang waarheen. Naar Swa Suribabwe


  Maak melding

 34. Woensdag 31 oktober 2012 om 14:30 uur, door Ray

  Quote
  @faja
  Oh ,kijk ,
  Faja en sra de twee schoothondjes van baasje…en check hun slogan

  ….LANG LEVE DE LIJDER VAN ONS BEIDEN….HUP …HUP …LANG LEVE BOUTA MET AMNESTIE….HUP …HUP….
  WHAHAHAAAAAAAA..buwahahahaaaaaaaa

  unquote
  typisch de aanhang van l i j d e r
  en deze mensen hebben het voor het zeggen in ons geliefd suriname.

  Hoe lang nog?


  Maak melding

 35. Opmerkelijk dat de vele arme ndp-drommels hun stem niet laten horen. Baas baas baas wa blijf me huisje met tuintje, me ete en drinke.enne me werk toch ook…baas baas baas help. Ze zullen lang wachten die arme ndp-drommels die geloven in hun afgod.


  Maak melding

 36. GMAP, vertel de NDP aanhang niets over “gebakken peren” want dan denken ze dat er een feest is ergens. Als je iets aan die NDP aanhag wil meegeven dat zal blijven steken moet je het in kleingeld voor ze breken.


  Maak melding

 37. Surinaamse oppositie, ziet Bouterse graag in winterjas!

  De oppositie in Suriname moet haar werkwijze nieuw leven inblazen en niet met kreten en dergelijke verschijnen. Laten ze aangeven wat ze willen veranderen met name.

  Om te beginnen bij het veranderen van de mentaliteit van politici in het algemeen in Suriname, waar zij ook deel van uitmaken. Ze moeten simpelweg komen met goed en onderbouwd beleid naar het volk toe. Dan heeft de bevolking de mogelijkheid om een afweging te maken. Vooral naar de jongeren toe, die niet op hun achterhoofd gevallen zijn in vergelijking met de oudere generatie, die doorgaans gemiddeld minder opleiding genoten heeft.

  Die verdorven mentaliteit moet worden omgebogen. Laat men o.a. aangeven hoe men de corruptie wil bestrijden in Suriname, voorheen alibi van politici uit de oppositie.

  De oppositie dient het gevecht aan te gaan in eigen gelederen, alvorens te kijken naar anderen, waaronder leden zittende in de coalitie. Ze zullen hun handen daar vol aan hebben. Daar is een ieder die tot twee kan tellen van bewust.

  Trouwens kent de oppositie de slogan van wijlen President John F. Kennedy, waar de USA oftewel de Verenigde Staten van Amerika – door “groot” geworden is: DON’T ASK WHAT YOUR COUNTRY CAN DO FOR YOU, ASK WHAT YOU CAN DO FOR YOUR COUNTRY!

  Eerst binnenshuis de GROTE schoonmaak, dan gaan kijken naar de buurman zijn toestand.

  Het heeft niets te maken met managementstijl en dergelijke.

  Moet Bouterse misschien in een winterjas rondlopen in Suriname.

  Ik vind dat Bouterse het prima doet door zichzelf te zijn. Elkeen heeft zijn eigen imago. Daar kunnen heel veel mensen van leren. Er bestaat geen vaststaand patroon. Tenzij men zonodig de westerse wereld moet imiteren oftewel na-apen.

  Beleid, gericht voor welzijn van de Surinaamse bevolking, daar moet de oppositie meekomen en zich druk om maken, zonder enige komedie uit te spoken als deze. Dan zijn ze – de oppositie dus – een eind op weg.

  Spijkers op laagwater zoeken, legt geen zoden aan de dijk. Een dergelijke manoeuvre is alleen maar bedoeld om het volk zand in de ogen te strooien – zoals men altijd gewend is van oppositie partijen doorgaans in Suriname, zonder haast een uitzondering te moeten maken. Om hun GROTE interne ROTZOOI – TEKORTKOMINGEN – te verdoezelen.

  Oppositie we leven anno 2012, kom op met jou stringent en dwingend beleid.

  Voor een dergelijke oppositie zoals oppostie in Suriname oppositie wordt gevoerd, een HELS karwei.

  Dat Bouterse en zijn regering een eigen managementstijl ontwikkelt is geen issue en mag geen reden zijn tot ene issue.

  AUTHENTIEK en INTEGER!


  Maak melding

 38. laat ik hopen,dat er ooit een leider opstaat die alle corrupte zaken vanaf oltimo 25-11-1975 onderzoekt en alles dan ook alles opeist en de figuren levenslang opsluit..

  het zal wel een u-topie zijn,maar dat is mijn innige wens..

  alle boeven opsluiten..


  Maak melding

 39. Geld had niet voor andere doeleinden mogen worden gebruikt………….. dit was toch te verwachten!!!!! nu word er straks weer een nieuwe regering met nieuwe schulden opgezadeld net zoals toe der tijd met de bouw van de brug, toen ging bosje en bouta met de eer strijken voor het bouwen van die brug. het was de daarop volgende regering die dezelfde brug moest gaan betalen, in termijnen op dat het geld op was.
  Dat gaat nu ook weer gebeuren, ald de D.D.B en c.s klaar zijn, is het geld op aan dingen waarvoor het niet bedoeld was en zijn hun zaakje geregeld en spik en span voor elkaar en mag de bevolking van Su er weer voor opdraaien!!! maar goed de bevolking heeft gestemd op deze mannen, de bevolking heef het zo gewild dus zal het zo zijn.
  Ben benieuwd wie er straks weer de schuld gaat krijgen van deze nieuwe puinhoop in wording!!!!


  Maak melding

 40. @Delano
  Woensdag 31 oktober 2012 om 14:30 uur
  “typisch de aanhang van l i j d e r
  en deze mensen hebben het voor het zeggen in ons geliefd suriname.
  Hoe lang nog?

  Ja Delano.
  Maar dit vinden ze niet erg.
  Weet je wat ze zullen zeggen?
  “Ik zit niet hier om op mijn taalfouten te letten!
  Je snapt toch wel wat ik bedoel?”


  Maak melding

 41. @Theofiel.Sleur,

  Whahahahahahaha,hartstikke bedankt, voor de mop van de dag.
  Mijn dag begint weer eens goed.

  Lijkt mij, dat de Surinamers in een onoverkomelijke, diepe ,winterslaap verkeren.
  Er gaat helemaal niets van ze uit.
  Geen klachten,
  Geen poging tot klachten,
  Geen zuchtje van ongenoegen,
  Apathisch en wazig,
  leeg………..
  niets nada, notie…..
  De mond dicht gesnoerd door alias bouta.

  Managementstijl…….., never heard of this.
  Nee, correctie, de stijl is brandjes blussen, letterlijk& figuurlijk!

  De afbraak is reeds ingezet, going down, going down!


  Maak melding

 42. “Een wijze machthebber kan en moet zijn woord niet meer houden als dat in zijn nadeel is, en als de redenen waarom hij het gaf vervallen zijn.”

  Aldus Machiavelli in zijn boek ‘II Principe’. Kijken we naar de regeerstijl van de regering Bouterse dan ziet men dat de theorieen van Machiavelli nog springlevend zijn. Het oordeel is verder aan het volk.


  Maak melding

 43. @T.R. Sleur, dank je wel voor warrige uiteenzetting. Eerlijk gezegd begrijp ik er weinig van. Je blijft maar met je vingertje wijzen naar de oppositie. Laat ik vooropstellen dat de oppositie zich dubbel en dwars heeft bewezen als het aan komt op het managen van het land.

  De rapporten van het IMF en kredietratingbureaus liegen er niet om. Bij het aantreden van de regering Venetiaan kregen ze erfenis van een failliet land mee (dankzij het NDP).

  Vertel mij nu eens hoe je een failliet land in 12 jaar VOLLEDIG kunt op bouwen ? Dat lukt niemand, desondanks heeft Venetiaan een fantastisch resultaat neergezet.

  Met het aanblijven van Bouterse en consorten koersen we in deze tempo af naar de jaren 80 en zullen de surinamers straks afhankelijk zijn van voedselpakketten uit Nederland.

  Wat is er nu zo bijzonder aan Bouterse ? Waarom geniet deze man steun onder een bepaald deel van de bevolking ?

  Wie kan het mij uitleggen ?


  Maak melding

 44. Koos de Jong, het is niet uit te leggen, of het moet zijn dat een groot deel van de Surinaamse bevolking masochistische neigingen heeft. Men zegt ook wel eens: ‘de wereld wil bedrogen worden’ en als we naar Suriname kijken dan schuilt daar een kern van waarheid in.


  Maak melding

 45. @Koos de Jong, je vraagt je terecht af hoe dat mogelijk is dat het volk van Bouterse houdt. Kijken we naar de wereldgeschiedenis dan zien we dat dictators en andere mensenrechtenschenders creatief zijn geweest in het aanwijzen van een kunstmatige vijand. Hitler deed dat door de Joden de schuld van de slechte Duitse economie te geven en hedentendage geven de geestelijke moslimleiders de Westerse cultuur de schuld van hun eigen achterlijkheid. Het volk heeft kennelijk behoefte aan een zondebok.Bouterse speelt daar handig op in door te verwijzen naar het kolonialisme en de houding van Nederland jegens Suriname. Nationalistische sentimenten worden hierdoor aangewakkerd. Het volk kun je op deze manier makkelijk achter je krijgen. Het lage onderwijsniveau van het volk helpt hier ook aan aardig handje mee.


  Maak melding

 46. Het Front heeft heel wat conceptwetten die zij hadden gemaakt niet doorgezet zoals de corruptiewet, geweld tegen vrouwenwet, en de investeringswet etc.
  Vene en geen van zijn voormalige partijgenoten maken meer indruk op de surinaamse bevolking wat ze zeggen.
  De oppositie is nu een lichaam die blaft als een hond zonder tanden. Van 2001 t/m 2010 hebben ze de regeringsbeleid van vene niet eens met 40% kunnen waarmaken. Corruptie vierde hoogtij en het was een zooitje in de assemblee en de regering. Deze regering van Bouterse heeft al 80 procent gerealiseerd en de economie doet het steeds beter de SRD is een stabiele en harde munt geworden. Ga terug naar de regeringsverklaring van vene als president en je zult merken dat Front tussen 2001 t/m 2010 deze doelen niet heeft of onvoldoende heeft kunnen uitvoeren. Er kan zoveel gediscussieerd worden hierover maar de realiteit is anders. ‘De Waarheid’


  Maak melding

 47. @de waarheid
  De NAAKTGE waarheid is dat heden je held met AMNESTIE rondloopt!!
  Nu mag je mij komen uitleggen waaraan hij die AMNESTIE verdiend had!!
  Heb je in de periode van venetiaan hem ,venetiaan ,zien rondlopen met Amnestie?!
  Ik praat ook de waarheid,de Naakte waarheid !


  Maak melding

 48. Mop voor de rest van het jaar!

  “Deze regering van Bouterse heeft al 80 procent gerealiseerd en de economie doet het steeds beter de SRD is een stabiele en harde munt geworden.”

  Are you for real………………
  I rest my case!


  Maak melding

 49. President Bouterse is tenminste een president die het land niet te koop aanbiedt voor een appel en ei, hij zegt tenminste niet op alles JA en neem de wetten ook niet 1 op 1 over en met zijn aanpak gaat het wel beter in het land, een ieder weet dat je niet alles kan bereiken in 1 dag maar niemand kan ontkennen dat het wel de goede kant op gaat.

  En wat die Hollanders betreft, ze hoeven niks te snappen en een uitleg aan hun is ook niet nodig zij moeten beginnen te kijken wat er in NL gaande is en voorbereiden dat NL de toekomstige 3e wereld land gaat worden als het zo door blijft gaan.


  Maak melding

 50. Beste koos
  Waarom denk je dat hij het slechter zal doen dan venetiaan. Ik heb de laatste rapporten gelezen van een top ecomoom en groot investeerder surinMebis nog nooit zo intrek geweest ik begrijp niet waar u info van daan komt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.