Suriname wil deelname Unasur aan Carifesta

7

PARAMARIBO, 30 okt – De tien lidlanden van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur, moeten betrokken worden bij Carifesta. Dit heeft president Desiré Bouterse de organisatiecommissie opgedragen. Wanneer de elfde editie van het Caribisch festival voor kunst en cultuur in Paramaribo plaatsvindt volgend jaar, moeten ook de buren erbij. Het zal dan de eerste keer zijn.

Niet eerder is op zulke schaal aandacht getoond van buiten de Caribische regio. Als Suriname er ook echt in slaagt Unasur mee te krijgen, is dit een doorbraak. “Alle Caricom- en Unasur-landen worden uitgenodigd. Voor ons is belangrijk te weten in welke mate ze willen deelnemen en hoe dit zal geschieden”, zegt Stanley Sidoel, topfunctionaris op het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling, tegenover de Times of Suriname. De agenda kan dan worden ingevuld.

Het festival is al volgend jaar. Bouterse wil de integratie bevorderen tussen Caribische landen en de buren op het vasteland. Carifesta is tot nog toe beperkt gebleven tot de eigen regio. De bedoeling is vooral onderlinge samenwerking bevorderen door meer kennis van en over elkaar. “Veel zal niet veranderen aan het concept, alleen zijn er nu meer landen, meer mensen en dus moeten we meer werk verzetten. Het zal niet makkelijk zijn, maar het moet het beste festival worden”, aldus Sidoel.

7 REACTIES

 1. Dergelijke festivals organiseren kost veel tijd en geld.
  De vraag is zal dit voor de Surinamer op korte termijn winst opleveren ? Een betere vraag is wat heeft dit allemaal wel niet gekost ? Volgens mij kun je hiermee heel wat kindermaagjes mee vullen.


  Maak melding

 2. Koos,

  Alle evenementen of festivals die je in welk land dan ook organiseert kost geld. Recentelijk nog het WK in Zuid Afrika. Zuid Afrika is ook geen land waar alleen maar rijken wonen. Sterker nog de townships barsten van de arme sloebers. Idem dito voor Brazilië waar binnenkort de WK wordt georganiseerd.

  Koos, ik begrijp je reactie wel maar wanneer je geld
  alleen maar zou aanewenden om de lasten van armlastigen te verlichten dan zou nergens ter wereld meer een evenement georganiseerd kunnen worden.
  Immers de wereld is zeer en zeer dun bezaaid met landen waar geen armen wonen.
  Sterker nog, ik ken er geen.
  Zouden we dan geen EK, Wk, Olympische spelen, carnaval etc..etc. meer moeten organiseren?


  Maak melding

 3. @Koos de Jong

  Gelijk heb je!
  Ons land slechts plus minus 500.000 zielen tellende, heeft financiele problemen zat.En om zijn besmet imago op te vijzelen gaat die dromedaris bouta geld als water vermorsen aan festivals.
  Misschien gaat hij zijn wit gewassen drugs money hieraan besteden.


  Maak melding

 4. @Kennet Ellis

  Landen zoals Brazilie,Afrika zijn landen die in de sportwereld geen onbekenden zijn.Daar leven ze als het ware voor het SPORT zelf. Daar is sport hun middel van bestaan. Je gaat Brazilie toch niet met Suriname vergelijken als het om voetbal gaat?In Suriname wordt er gevoetbald om hobby,daar in Brazilie en elders gaat het om een professionele job!.
  Daar zijn hun voetbal velden of andere sport centra’s aangepast aan internationale standarden.Daar wordt er niet alleen aan sport gedaan voor het land en zijn bevolking alleen maar voor de gehele wereld.
  En nu,wanneer de WK of ander sport evenement in Suriname op wereld niveau georganiseerd moet worden denk jij dat het morgen al zou kunnen gebeuren?Denk jij dat Suriname in staat zal zijn om al de toeristen die dan gaan binnen stromen te kunnen herbergen?Ze gaan echt komen voor het sport en niet om bouta te zien.
  En oh ja,om alles tot in de puntjes te kunnen realiseren voor een wereld gebeuren als sport in een klein ,onbekend land ook onbekend op sport gebied heb je geld nodig…heeeeel veeeeel geld!!


  Maak melding

 5. Ach ,.voor een feestje is de baas van de NDP altijd te vinden. Wat moeten de gasten vinden van een stad die voor de helft uit gebrand is?
  Ik vind dat het herstel van de stad voorrang heeft dan een festival.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.