‘Suriname staat terecht op lijst kinderarbeid’

11

PARAMARIBO, 30 okt – De Amerikaanse regering blijft erbij dat Suriname ‘gevaarlijke’ kinderarbeid toelaat. Kritiek en boze reacties veranderen daar niets aan. Suriname zou ‘terecht’ prijken op de lijst van landen die kinderarbeid toestaan. Het Amerikaanse ministerie van Arbeid staat wel open “om een oplossing te vinden voor de zorgen die we uiten”, zegt woordvoerder Gloria Della. Minister Michael Miskin van Handel & Industrie is verontwaardigd.

Hij heeft eerder kritiek geuit tegenover Amerikaanse functionarissen. “Ik heb de mensen erop gewezen dat de kinderen die er zijn, kinderen zijn van mensen die op de goudvelden werken”, zegt Miskin tegenover de Ware Tijd. Suriname ontkent dus niet dat er werkelijk kinderen in de goudmijnbouw zitten. Volgens de Amerikanen horen de kinderen er helemaal niet. Dat vindt Miskin ‘vergaand.’ De Amerikanen beloofden ‘terug te koppelen.’

Het kwam er nog niet van. Washington baseert zijn conclusies vooral op onderzoek van wetenschapper Marieke Heemskerk. Die concludeert onder meer dat de omstandigheden van de kinderen in de goudvelden ‘meevallen.’ De Amerikanen hanteren nog drie andere rapporten uit eigen kring. “Gezien het bewijs, is het vermoeden gerechtvaardigd dat kinderarbeid in de Surinaamse goudsector wordt ingezet, waarmee internationale standaarden worden overtreden”, aldus Della.

11 REACTIES

 1. Er is inderdaad sprake van kinderarbeid, recentelijk nog in de sex branche, die de overheid wellicht bestrijdt maar waarschijnlijk nog steeds afgaat op names and faces. want hoe vaak is een bekend DNA lid niet betrapt met jonge dames en wat is de laatste straf die hij kreeg????????????????????


  Maak melding

 2. Welles, nietes. Welles, nietes. Ik heb gelijk, nee ik! Welles, nietes. Welles, nietes. Wie heeft nou gelijk ? ik!
  Wie heeft er meer baat bij om leugens te vertellen?
  Vul maar zelf in!


  Maak melding

 3. Als het zo is dan moet Su echt iets eraan gaan doen want de kinderen van nu zijn de toekomst van het land.

  Kinderen horen niet te werken en al helemaal met middelen die sclecht kunnen zijn voor hun gezondheid. Ze moeten spelen, leren enz. Een kind moet een kind zijn en zich gedragen als een kind ze komen vanzelf wel op de leeftijd van werken.

  Wat die sex dingen gebeuren moet wel stoppen hoor, Su mag geen Thailand of Filipijnen worden waar die suikeroompjes met geld een leven van een kind of jongere verziekt en zn biezen weer inpakt en naar NL vliegt. Stelletje pedofielen.


  Maak melding

 4. Miskin slaap lekker verder, kom een keer uit die luie fateuille, waar je niet meer uit gekomen bent sinds je omhoog gevallen bent, en tot je eigen verbazing tot minister benoemd bent, ga eens een kijkje nemen in Albina waar je kleine jongetjes tijdens schooltijd met kruiwagens ziet lopen, om goederen te vervoeren, of bij diverse drukke kruispunten zoals bij nieuwe haven, kleine meisjes tijdens schooltijd knipa,s ziet verkopen, en zelfs kinderen op waterkant die zich protitueren, en bovendien is dit niet de enige lijst, er zijn ook nog lijsten van mensenrechtenschendingen, en grondwetrechtenschendingen, want dat hebben ze hier uit gevonden in Suriname.


  Maak melding

 5. kinderarbeid is er,maar het is makkelijk lullen van de zijkant als jij niet weet waarom er kinderarbeid is.op dit moment gaat het om overleven en dan doe jij als individu er allles aan om te overleven.door dat iedereen het moeilijk heeft wordt ervan elk gezinslid een bijdrage verwacht.de ene gaat in drugs,de andere doet goud,de ander verkoopt de krant enz enz.
  it’s survival time


  Maak melding

 6. En what about al die kinderen die knippa langs de weg verkopen. Daar doet Mishkin ook niets aan. Huichelaar, o sortu terugkoppelen? Jullie moeten je schamen!


  Maak melding

 7. “Michael Miskin heeft eerder kritiek geuit tegenover Amerikaanse functionarissen. “Ik heb de mensen erop gewezen dat de kinderen die er zijn, kinderen zijn van mensen die op de goudvelden werken”,”

  Dan wat is het probleem Michael Miskin, er is dus sprake van kinderarbeid, en dus is het terecht dat Amerika Suriname er op aan spreekt.
  Hoe moeilijk is dat om te accepteren??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.