zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister Abrahams met boog om parlement heen

Minister Abrahams met boog om parlement heen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 okt – Het stoutste jongetje van de klas doet weer van zich spreken. Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken was zowat de grote afwezige in het parlement, bij de eerste bespreking van het huisvestingsplan van de regering. Het is weliswaar een misser waar ook andere ministers zich meer dan eens aan bezondigen. Op zich dus niets nieuws of nieuwswaardig. Dat werd het plotsklaps wel, toen alleen Abrahams en Abrahams alleen geen gehoor gaf aan een oproep van het parlement.

Een oproep om alsnog de openbare behandeling van het plan bij te wonen. Andere ministers die ook waren opgeroepen, haastten zich alsnog richting parlementaire vergaderzaal. Het volharden in het afwezig zijn is opmerkelijk. Het is immers Abrahams die doorgaat voor de grootste verkoper van de bouwplannen van zijn partijvoorzitter. En dat hij er moest zijn, lijdt geen twijfel. Partijgenote en parlementsvoorzitter Jennifer Simons zelf herinnerde daaraan.

Zeker de relevante ministers hoorden er te zijn. De coalitie was opmerkelijk kritisch over het gebrek aan interesse. “Ik kijk naar de regeringstafel en zie enkele ministers, maar we willen dat bij deze behandeling de ministers van Financiën, van Ruimtelijke ordening Grond & Bosbeheer en van Openbare Werken aanwezig zijn”, zei André Misiekaba (MC/NDP). Uiteindelijk werd de vergadering geschorst. Wie nog ontbrak werd opgetrommeld en verscheen. Behalve dus Abrahams.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

37 REACTIES
 1. HIj moet gewoon onslagen worden en in de bak gaan samen met Bouta.Ze zijn niet te geloven ,ze beloven zoveel ,maar voeren niks. Ze denken steeds dat het jaren Thactig is .toen hun beide nog millitairen waren.BEIDEN moeten onslagen worden en ze horen in de BAK te gaan in S- BOMA .


  Maak melding
 2. Heeft Abrahams nu de satus verworven van onschendbaarheid. Wie kan deze exentriekeling een halt toe roepen. Wie durft de kat de bel aan te binden….Wie…..


  Maak melding
 3. Ndpers zoals Abrahams houden er niet van verantwoording af te leggen, en zeker als je weet dat je fout bezig bent, en aangezien hij de rechterhand van die moordenaar is, kan hij doen wat hij wil, en kan niemand hem iets maken, en met dat soort randdebielen zit je hier opgescheept en ga je daarmee de afgrond in.


  Maak melding
 4. Wat zegt Paranam nu? Ik hoor en zie hem haast niet meer. Is dit misschien ook de schuld van het koloniale Nederland of van Venetiaan? Ik dacht altijd dat er een grote eenheid binnen de NDP was!


  Maak melding
 5. Ach ja,

  niets veranderd, de ouwe sokken boyscout mentaliteit.
  of is het hoe ouder hoe gekker?????????

  @Eduard
  paraman zit 7×24 uur op het forum, zie boven.


  Maak melding
 6. Amerika heeft een week lang last van orkaan Sandy, Suriname heeft last van de NDP met Bouta als centrum en Brampie in zijn kielzog en die twee gaan eindeloos lang te keer, maar wees gerust, ook aan de grootste ramp komt eens een eind.


  Maak melding
 7. Vervroegde verkiezingen is de beste optie voor suriname. Het is kiezen tussen stilstand of vooruitgang. 2.5 jaar Bouterse en de boel staat stil. Het waren alleen mooiweer praatjes. Kiezersbedrog kun je het ook wel noemen. Het wordt tijd dat iemand anders aan de knoppen mag zitten.


  Maak melding
 8. in een beschaafde land zouden deze figuren lang en breed opgesloten worden..

  dit is grof schaandalig..

  hoe zullen de vertegenwoordigers van de A.C.P landen reageren als zij straks sme bezoeken..


  Maak melding
 9. Sai psa sai psa, a mang Ramon trong ingie, pijl en boog torie, moeilijk a mang na wang moeilijk mang, dat oeng sabie toch, a pa diesie e doe eng sani taki baka
  2015 eng go tranga dang a kang tek eng rustig dat na op. Oe no weer oeng ede baja, oenoe na mang doe neks ini Sranang toe nanaga deng hebi diesie.


  Maak melding
 10. De intigriteit van Bouterse komt in gevaar als hij deze Abraham de hand boven het hoofd blijft houden. Abraham komt meer dan zijn voorgangers in aanmerking voor ‘reshuffeling’.


  Maak melding
 11. wanneer staat de bevolking van dit land nou eens op tegen deze jarenlange corrupte bende!!!
  Ik voorspel dat niemand iets durft te ondernemen.Er heerst angst onder een laffe bevo;king.
  L’histoire se repete!!!!!!


  Maak melding
 12. Hadden jullie iets anders verwacht.
  Een paar ongeschoolde “oud-militairen” die denken dat ze de wijsheid in pacht hebben brengt het land naar de verdoemenis door corruptie en incompetent lei(ij)dersschap. Maar ja een groot deel volk heeft de NDP, dus voor de President, gekozen dus ze moeten de gifbeker maar leegdrinken. Somo, Brunsi en Dhoekie hebben hun eigen domein t.w. Marowijne, Commewijne en Nickerie en kijken de andere kant uit als er in groot Paramaribo weer eens een “wensverhaal”wordt verteld.
  En de predikant Misikeba, denkt dat God slaapt!
  Ook hij zal de prijs betalen voor zijn misleidingen en het voor de gek houden van armen.


  Maak melding
 13. #Barnie
  Diezelfde ongeschoolde militairen zijn beloond met ministerschap en last but not lease een straffeloosheid voor zeer ernstige strafbare feiten.
  Wie is er nou gek zij of degene die het mogelijk maken dat ze hun zakken vullen en buiten de gevangenis blijven.


  Maak melding
 14. @Barnie
  Ja, de predikant slaapt inderdaad ook. Kun je je voorstellen dat zijn baas bij de begravenis van Roy Esajas wijlen de majoor een Christen noemt die geduld en naastenliefde had voor zijn medemens? De man die Radika en de Moederbond in de fik heeft gestoken zullen wij volgens DDB weerzien in het paradijs. En de predikant Misi Kaba zwijgt.


  Maak melding
 15. Misiekaba bewondert zijn gouden tand die hij kreeg voor het indienen van de amnestie wet.Verder houdt hij zich bezig met de occupenten van Leiding 21 A,die dreigen hem politiek nog meer te besmeuren.

  Cobie.


  Maak melding
 16. Voorwaar ik zeg u, dit land verkeerd binnen niet al te lange tijd weer in een burger oorlog.
  Daar stuurd baas bouta op aan, kan hij weer een flink aantal van zijn tegenstanders de dood in jagen!

  Abrahams heeft al zoveel de boel bedonderd dat hij zich straks nergens meer kan vertonen.
  Als we nu allemaal dit kabinet eens even de wacht aan zeggen, gewoon aansturen op vervroegde verkiezingen.
  Het parlement bestormen, de macht overnemen, en bouta als voorbeeld aan een hoge boom hangen, abrahams naast hem en allemaal een flink stuk hout meenemen en erop ranselen, dan worden de rollen omgekeerd, weg met deze roversbende!
  Het is tijd voor actie!


  Maak melding
 17. Dinsdag 30 oktober 2012 om 21:58 uur, door Eduard Lupson
  @Barnie
  Ja, de predikant slaapt inderdaad ook. Kun je je voorstellen dat zijn baas bij de begravenis van Roy Esajas wijlen de majoor een Christen noemt die geduld en naastenliefde had voor zijn medemens? De man die Radika en de Moederbond in de fik heeft gestoken zullen wij volgens DDB weerzien in het paradijs. En de predikant Misi Kaba zwijgt.

  Jij bent blijven steken sukkel! Jou kijk op zaken is achterhaald!


  Maak melding
 18. Venetiaan werd slapheid en besluiteloosheid verweten, maar wat zien wij nu gebeuren? Bouterse die werd gezien als de man die durft besluiten te nemen is gedegradeert tot een ‘bestuurlijk watje’. Het valt niet te rijmen dat BEP ministers door een enkele fout de laan worden uitgestuurd terwijl Abrahams die veel meer financiele en politieke schade aanricht, gewoon kan aanbljven. Dat is meten met 2 maten.


  Maak melding
 19. @ E.L.
  Van de Pres. had ik dit uiteraard verwacht. Onder het motto van “blood brothers” hebben ze elkaar altijd gesteund en de hand boven het hoofd gehouden.
  De dominiees Bouterse en Misiekeba doen aan Godslastering.
  Maar nog erger vind ik het ingezonden stuk over Esajas van “Professor” E. van de San.
  Het is een schaamteloos stuk dat zeer kwetsend is voor de nabestaande van 8 december en de eigenaren van de kapot en in brand gestoken gebouwen.
  Maar straks zullen de Suri’s weer de straat opgaan en vragen om hun “owroe soesoe want a disi e kwiens deng”


  Maak melding
 20. droppen ze maar in de dichtbegroeide donkere jungle van de amazone en laat ze zelf de weg zien te vinden naar paramaribo,….saka saka!!sapakara!!


  Maak melding
 21. Mensen met principes zouden zich schamen. Ma goed. 99% van allen die deze regering vormen hebben of kennen geen principes. Wat kan men verwachten van dit vb aan de aanhangers. Tja, groter wordend maatschappelijk verval.


  Maak melding
 22. Beste Surinamers,

  De Surinaamse bevolking heeft zichzelf in de vinger gesneden door criminelen aan de macht te brengen. Tijdens de verkiezingen als een kudde achter partij leiders aanrennen voor een zielige trui of paraplu en njang dringi. Wanneer zullen surinamers eindelijk bewust gaan kiezen met als eerlijkheid en toekomst als prioriteit.Men zegt wat je zaait zul je oogsten. Ik roep de surinaamse bevolking op bij de eerst volgende verkiezingen goed na te denken alvorens ze een stem uitbrengen. Wie is de partij leider? zitten er boeven of z.g. geleerden en of gasten die reeds in aanraking zijn gekomen met justitie? Hebben ze een duidelijke en aantoonbare beeld van de toekomst? Mensen Suriname is een mooi land maar door jullie toedoen worden de rijken steeds rijker de corruptie steeds erger. Kies bewust en heb geduld. Dit is geen verwijt maar het is zo en jullie mogen boos worden maar mijn hart ligt nog steeds in Suriname


  Maak melding
 23. Abrahams wordt ontslagen door de president en dan horen we straks dat hij directeur wordt van Staatsolie . het zijn gewoon geld wolven . laat de president de anti corruptive wet invoeren , maar dat gaat hij niet doen , want hij gaat ook de bak in . het volk heft ze daar geplaatst , maar deze geld wolven denken nieteens aan het volk . zichzelf verrijken . Venetiaan was tog beter al heft hij geen moer gedaan voor suriname . zoveel geld komt het land binnen en niks te merken en niemand komt op . en dan nog 2 jaren dan gaan ze wijzen dat ze van het volk houden .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES