Douaniers opgepakt vanwege drugssmokkel op Schiphol

25

De Nederlandse politie heeft vijf mensen opgepakt die ervan worden verdacht drugs te hebben ingevoerd via Schiphol. Twee van hen zijn douanier, een derde is een ex-collega van hen. Volgens De Ware Tijd zijn drie verdachten van Surinaamse komaf.

Het onderzoek naar de drugssmokkel is begonnen op aangeven van de marechaussee en de douane op de luchthaven. De rijksrecherche voert het onderzoek uit, omdat er overheidspersoneel onder de verdachten is.

Er zijn niet alleen personen gearresteerd, ook zijn er drugs in beslag genomen. De drie douaniers komen uit Almere, Amsterdam en Barendrecht, de twee anderen komen uit Rotterdam en Schiedam meldt RTL Nieuws.

25 REACTIES

 1. Niet alleen in ¨Suriname smokkelt de duane drugs ma ook in Europa smokkelt de (van Surinaamse afkomst) duane onze coke (melodie van een bekend liedje)
  Boi deng mang no lerie nooit en nu zal er worden gebezigd “wij hebben geld zorgen”. Boi traf deng mars behoorlijk.
  Ma vergeet niet ook toe wit mang en smokkel a poerie


  Maak melding

 2. Alle drie de verdachten van Surinaamse komaf……..

  Lekker bezig. Hebben ze goede baan en dan verzieken ze het voor zich zelf en voor alle andere Nederlanders van Surinaamse komaf….

  Ik wacht op het commentaar van Mr. Zuidoost.


  Maak melding

 3. Dit hoort erbij en zal nog lang doorgaan, geen nieuws in feite, het is een gebed zonder end, het zal en dat gebeurt al, gewoon toenemen, dit haal je nooit meer weg, Kijk maar maar hier rond in Ned, het stikt van de drugs, en gerommel.


  Maak melding

 4. wanneer ze met drugs gepakt zijn zijn ze direct surinamers, halen ze olympisch goud dan zijn ze wel nederlanders. die mannen hebben de nederlandse natio. punt uit, en nota bene hebben ze hun praktijken in nederland uitghaald. neem nou die gekke nederlander die zes(^) kilo witte lai in zijn rugttas stopt. met welke bedoeling om ons land een slechte imago te geven?? als het aan mij ligt mag hij voor 10 jaar gaan nadenken over die tas op zijn rug met verboden spul erin.


  Maak melding

 5. Zolang de vraag naar dat vergif blijft zal er altijd pogingen worden gemaakt om die rotzooi te im-exporteren want blijkbaar verdienen ze er zo veel aan dan met een normale baan, de vraag moet afnemen zodat de waarde van dat vergif niet meer aantrekkelijk zal zijn voor die mensen die zich bezighouden met het verkopen, vervoeren, gebruiken van dat ellendige shit.


  Maak melding

 6. Wie is dan nog betrouwbaar onder de Surinamers? Je kan het niet van het gezicht aflezen.En dan nog maar blijven klagen over de 100% controle. Shame,shame,shame en nogmaals shame. Ik voel mij gekrenkt in mijn surinaaamse trots. Wat nu met deze Surinaams/nederlandse douane beesten?


  Maak melding

 7. Iedere onschuldige Surinamer die straks op Schiphol voorover moet bukken om de 100% controle te ondergaan moet deze drie Surinaamse ‘abangi’s’ uit het diepst van hun ‘inbere’ “bedanken”.


  Maak melding

 8. Dinsdag 30 oktober 2012 om 22:03 uur, door henkes

  Jij bent dus nog nooit door de 100% controle gegaan.
  Je hoeft nooit te bukken.
  Ja wellicht om je schoenen uit te trekken al je tenminste van Bommels draagt.


  Maak melding

 9. het zijn niet alleen maar suri’s… niet meteen alles geloven. en mensen beschermen hun afkomst, omdat er ook goede mensen zijn. maar t zijn de douaniers die nu over straat met de nek worden aangekeken… terwijl er ook goede douaniers zijn…


  Maak melding

 10. we hoeven ons niet te schamen hoor, dat surinamers de stempel hebben als het om coke gaat.
  bouta is zelf de grootste voorbeeld voor vele surinamers. en niet te vergeten dat deze man ( bouta) graag zaken doet met surineds.

  wh


  Maak melding

 11. A sani diesie na wang bigi problema ini Sranang. ini ptatta ala presi a grongtapoe, houdt nooit op, a de ini Sranang, a Holland a lai toe, oe kang weer oeng ede, soso las teng, en ini a dopa torie wang lo mati pree de, dies e jepi dati, soso gi monie, if deng tjies joe, ie ka.


  Maak melding

 12. Dames en heren, sorry, maar het volgende wat ik ga schrijven, neem mij niet kwalijk. Ik had al een vermoeden dat suri’s in dit groepje zaten.Heel erg jammer. We zitten al in een moeilijke periode qua baan. Je hebt al een goeie baan op schiphol en dan zulke praktijken??? deze mensen voor eens en voor altijd schorsen…een of ander wetsvoorstel indienen dat douaniers die zulke fout begaan hebben, nooit meer douaniers kunnen ‘worden’. Straf deng m…rs. Kom je op Schiphol aan, als je niet oppas, kleden ze je uit met ogen, vooral die surinamers. Heb het zelf meegemaakt!!!!!!!! Je wordt vernederd tot en met!!!! Weg met die rotte appels (wil graag andere worden gebruiken, maar zal het beschaaft houden). In Suriname hebben ze cocaine gevonden in het plafond van een tax-free shop. Dat bericht mis ik op deze website! Waarom?


  Maak melding

 13. een goede baan? veel beveiligers en douaniers hebben de baan via positieve discriminatie verkregen. Het is gewoon een modaal inkomen… geen goede baan dus. ok ok eerlijk is eerlijk, voor een mongool is het een goede baan.


  Maak melding

 14. Forummers, Odi odi.
  Wij zullen doorgaan!!!

  12/10/12, 22:28 − bron: ANP

  Een 45-jarige Nederlander van Somalische afkomst is donderdagavond opgepakt in Duitsland. Hij voerde ongeveer 1000 kilo qat in het laadruim van een bestelbusje. De verboden drugs zaten in 111 jutezakken. Dat heeft de politie van de plaats Oldenburg vrijdag bekendgemaakt. .

  De man was gecontroleerd op de snelweg A28 in Duitsland, tussen Oldenburg en Bremen. Hij was met het busje en de drugs op weg van Nederland naar Hamburg.

  Qat bestaat uit blaadjes en takjes van een plant die in Nederland nog is toegestaan, maar verboden is in de ons omringende landen. Daar worden geregeld Nederlandse smokkelaars opgepakt. Qat wordt vooral gekauwd door Somaliërs en Jemenieten. Het onderdrukt vermoeidheid en honger. In Nederland is een verbod op qat in de maak.

  Hoe lang zal het duren voordat er een VERBOD komt in Nederland???
  En wie wordt er RIJK van in Nederland???
  Ook deze VERDACHTE is ingeburgerd in de Nederlandse samenleving.


  Maak melding

 15. DRUGSSMOKKEL WORDT MAN FATAAL 01/11/12, bron: ANP

  Zij zullen doorgaan!!!

  Een 20-jarige man met zowel de Nederlandse als de Dominicaanse nationaliteit is deze week overleden door het inslikken van drugs die voor smokkel naar Amsterdam waren bestemd. Dit heeft de antinarcoticabrigade van de Dominicaanse Republiek woensdagavond bekendgemaakt. .

  De jongeman werd dinsdag in zorgelijke toestand naar een ziekenhuis gebracht in San Pedro de Macorís, bijna 50 kilometer ten oosten van de hoofdstad Santo Domingo, nadat hij capsules had ingeslikt die hij naar Amsterdam had willen vervoeren. Hij overleed echter. De politie heeft vervolgens een man aangehouden die medeplichtig zou geweest zijn aan deze poging drugs naar Nederland te smokkelen.


  Maak melding

 16. Fer odi mang,

  Qat is een takroe sani, die gasten zitten de hele dag te kauwen als een niet heilige koe, zijn de rest van de dag in hogere sferen (hallucinatie), en dus niet in staat om te werken, en de vrouwen maar aankloppen bij de voedselbank!!!


  Maak melding

 17. @pasew, Odi odi. Fawaka mang.

  Ook Qat maakt ze hypernerveus aan de (Notweg-Osdorp) in Amsterdam.

  Hebben de WOONWAGENBEWONERS in Brabant ook hun Roots in Zuid-Amerika?

  Ook een recent verhaal over Regiopolitie Gelderland.

  Hij was een van de onbetwiste kopstukken van de Nederlandse recherche en leek een toonbeeld van onkreukbaarheid. Maar toprechercheur Jan Petter eindigde als de man achter de moorden in Kekerdom. Een avontuur in de criminele hennepteelt eindigde in een bloedbad waarbij Petter twee zakenpartners en zichzelf doodschoot.

  Het drama in Kekerdom roept vragen op over de integriteit binnen de politie. Hoe kan een hoge politiefunctionaris zo ernstig onstporen? In EenVandaag reageert korpschef Henk van Zwam van de politie Gelderland-Zuid, waar Petter werkte als recherchebaas. Het bloedbad in Kekerdom en de ontknoping van het drama is er ingeslagen als een bom.

  Ook reageert hoogleraar integriteit Leo Huberts. Hij doet met een team wetenschappers aan de Vrije Universiteit Amsterdam als jaren onderzoek naar integriteitsschendingen bij de politie. Hij pleit voor een diepgravend onderzoek naar de oorzaken achter misstappen van agenten.

  Jan Petter was een zeer ervaren rechercheur en werkte al decennia bij de politie. Hij was een van de eerste politie-infiltranten in de jaren ’80 en maakte als pseudo-koper jacht op drugscriminelen door deals met de onderwereld te sluiten.

  En tot slot:
  Tegen de ex-collega (douanier) liep reeds geruime tijd een onderzoek.
  Recent hadden ze ook een zeer (jonge) Belgische douanier in Antwerpen aangehouden.
  Hij leefde in weelde.


  Maak melding

 18. ZWANGERE VROUW (19) MET COCAÏNEBOLLETJES OPGEPAKT
  01/11/12, 11:17 − bron: ANP

  Een 19-jarige zwangere Nederlandse vrouw is woensdag 31/10/2012 op Schiphol aangehouden omdat ze bolletjes vloeibare cocaïne in haar lichaam had. De vrouw is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze inmiddels diverse cocaïnebolletjes heeft uitgepoept. De vrouw zou halverwege haar zwangerschap zijn. .

  De vrouw was op de luchthaven aangekomen na een vlucht vanuit het Caribisch gebied. De douane voerde een zogeheten 100-procentscontrole uit van de passagiers in het vliegtuig, waarna er vermoedens ontstonden dat de vrouw drugs smokkelde. De douane droeg haar vervolgens over aan de marechaussee.

  Tijdens verhoren ontkende ze aanvankelijk dat ze drugs bij zich had. Later verklaarde ze echter pijn in haar buik te hebben, waarop er medisch personeel bij werd geroepen. Tegen de artsen gaf ze toe dat de buikpijn mogelijk het gevolg was van bolletjes vloeibare cocaïne in haar lichaam. De toestand van de jonge vrouw is stabiel.

  Als een bolletje in het lichaam opent, kan dat fataal zijn. Eerder deze week overleed een 20-jarige Nederlander in de Dominicaanse Republiek nadat vermoedelijk een bolletje met cocaïne in zijn lichaam was geknapt. .

  Dus (henkes): Ook de Douaniers blijven hun werkzaamheden goed verrichten.

  (@Aan Henk Molenaar): Bent u ook een mongool?
  Pas op dat u straks niet diep moet bukken voor hun blauwe latex handschoenen.


  Maak melding

 19. Aan Henk Molenaar:

  Ik heb respect voor iedereen die met een eerlijke baan zijn geld verdiend. Geen respect voor die stumpers met een uitkering die al jaren om 1 uur in de middag hun bed uitrollen en dat in groepjes de hele dagen mensen lastig lopen te vallen.

  Dat zijn de echte mongolen ( met verontschuldigingen aan mensen met down syndroom)


  Maak melding

 20. Woensdag 31 oktober 2012 om 23:47 uur, door Aan Henk Molenaar

  Een goede baan is een baan waarbij je arbeid verricht en daarvoor loon ontvangt. Dat is dus ook het geval bij een baan als douanier. Wat is het toch dat men altijd neerbuigend moet doen. Kunnen wij niet beter?
  Jammer dat men niet aan de gevolgen denkt zeker nu met de crisis. Ach hier op de site is het al vaak verheerlijkt als men een gokje waagt om zgn beter te worden met als doel de buren de loef af te steken. Deze kruimeldieven kan ik niet uitstaan. Ze gaan het voelen want ze zullen geen WW krijgen, hard times ahead!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.