Surinam Airways: geen ‘grote gevolgen’ besluit Europees Hof

25

PARAMARIBO/DEN HAAG, 24 okt – De SLM verwacht niet dat een recente uitspraak van het Europees Hof ‘grote gevolgen’ zal hebben. Volgens directeur SLM Nederland, Denny van Ommeren, handelt het bedrijf claims al ‘netjes’ af. Dat het Hof een financiële compensatie voorschrijft bij langdurige vertragingen, zal dus weinig tot geen effect hebben.

Claims bij zowel vertraagde als geannuleerde vluchten vanuit Nederland worden ingediend op het SLM-hoofdkantoor. De claims worden dan doorgestuurd naar een speciale afdeling in Paramaribo. “Die afdeling voert dan ook de verdere correspondentie met gedupeerden”, zegt Van Ommeren tegenover de Ware Tijd. Pas na de afhandeling komt SLM-Nederland weer in beeld. Over het aantal claims en bedragen zijn niet direct data beschikbaar.

Van Ommeren weet in elk geval dat passagiers de ruimte krijgen claims in te dienen. Volgens het Europees Hof hebben gedupeerde reizigers recht op compensatie. Voor oponthoud op vluchten vanuit Europa tussen tweehonderd en vijftig en zeshonderd euro worden geclaimd. De Vereniging van Reizigers in Nederland wil dat ook voor vluchten naar Europa geclaimd mag worden. Dat zou ook vliegreizen vanuit Paramaribo kunnen dekken.

25 REACTIES

 1. Ik weet niet wat er aan de hand is met de SLM. Of je hoort dat er vertraging is of de vliegtuig moet weer terugvliegen vanwegen technische storingen. Het gebeurt helaas te vaak

  Al die claims die ze hiervoor moeten gaan betalen kunnen ze toch beter uitbesteden aan een betere onderhoud van het vliegtuig…..


  Maak melding

 2. Alle politieke leiders en lijders willen van Sur een Singapore maken.Neem dan het voorbeeld van Air Singapore.Zij kopen steeds nieuwe vliegtuigen en verkopen dat door na drie jaar gebruik.Vertragingen en ongelukken komen bij hun niet voor.Zij weten ook niet wat een claim van een passagier is.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Ik ken mensen die nu nog aan het wachten zijn op een antwoord van de SLM.

  Dus blaas niet te hoog van de toren door te zeggen dat het bedrijf claims netjes afgehandeld.
  Het staat ook erg dom door te stellen dat claims netjes afgehandeld worden, maar in het zelfde gesprek te stellen dat data over het aantal claims niet direct beschikbaar is.
  Klinkt als we hebben het nog niet voor elkaar,.


  Maak melding

 4. Kamper, helemaal eens met je. De kist in beslag nemen en verkopen…..en daarmee de claims uitkeren. Lijkt mij beter. Eeuwig vertraging!!!! Die van ommmeren is me ook wat, ook zijn haar geverfd?? hij moet zijn haar nooit meer verven!!! hoe dom kun je zijn!!!! de data zijn niet bekend, maar wordt netjes afgehandeld. heeft hij de basisschool wel gehaald?


  Maak melding

 5. SLM: FLYING ON TRUSTED WINGS.

  di 23 okt 2012:
  Flinke vergoeding bij vertraagd vliegtuig CONSUMENT Reizigers die te maken hebben met vertraagde vluchten, hebben recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Die vergoeding kan oplopen van 250 tot 600 euro.

  Het Europees Hof van Justitie deed vandaag een uitspraak die deze regel bevestigt. De uitspraak werd gestart omdat er onduidelijkheid was over de rechten van passagiers bij vertraagde vluchten van een Duitse en Britse luchtvaartmaatschappij

  Na 3 uur vertraging

  De uitspraak verduidelijkt de rechten van vliegtuigpassagiers in Europa. Volgens het Hof hebben reizigers bij een vertraging van meer dan 3 uur recht op een vergoeding die op kan lopen van 250 tot 600 euro.

  Alleen in buitengewone omstandigheden heeft een passagier geen recht op een vergoeding.
  Hier gaat het bijvoorbeeld om weersomstandigheden of stakingen. Hier kan een luchtvaartmaatschappij weinig aan doen.

  Technische defecten behoren niet tot die buitengewone omstandigheden. Als een vlucht hierdoor meer dan 3 uur vertraagd is, moet er ook een vergoeding komen.

  Ongeacht kosten ticket:
  Het geldbedrag is vastgesteld op het verlies aan tijd, de ticketprijs heeft dus geen invloed op de vergoeding. Ook als een ticket slechts 100 euro kostte, kan de vergoeding een veelvoud van dit bedrag zijn.

  Reactie verzekeraar:
  Rechtsbijstandverzekeraar ARAG is blij dat er eindelijk duidelijkheid is. „Hiermee is een belangrijke stap gezet op het gebied van rechten van vertraagde luchtvaartreizigers.” ARAG verwacht een toename van het aantal claims van reizigers. Die bleken zich in het verleden niet bewust van hun recht op compensatie, zegt de verzekeraar.

  Alleen IPB’ers (SLM) komen helemaal niet in aanmerking voor een vergoeding. Ze vliegen immers (GRATIS)


  Maak melding

 6. Volgens my weet de PY vereniging bliksems goed dat ze straks in de historische boeken kunnen genieten van de tyden waarvan ze droomden> Achterbakse arrogante HH die de PY runt zal op zeer korte termijn huilen , tang loekoe.


  Maak melding

 7. Neem een voorbeeld aan KLM. Op tijd weg uit Su en op tijd in Amsterdam. Ik denk dat SLM denkt te maken te hebben met een kantonrechter van het 2e kanton, maar dit is het Europese Hof. Als er claims mochten komen, en SLM weigert te vergoeden ondanks gerede gronden, dan kan zelfs de Europese Unie t.z.t. overgaan tot een vliegverbod. Dus ik zou de broekriem maar wat strakker aanhalen bij SLM. SLM: Soso Langa Mang!


  Maak melding

 8. De SLM steld dat ze alle claims netjes afhandelen!
  Dit is werkelijk de grootste onzin die de SLM verteld, ze handelen helemaal niets netjes af.
  Ik wacht al sinds november 2011 op de afhandeling van mijn claim, heb het uit handen gegeven omdat de SLM niets wilde weten van de wettelijke verplichtingen.
  Ze dachten er vanaf te kunnen komen met slechts 50 euro per ticket, in mijn geval 100 euro. Ben daarmee uiteraard niet accoord gegaan en heb alles netjes vast gelegd via e-mail. Alle correspondentie heeft mijn advocaat al sinds december 2011 in handen.
  Ik ben benieuwd wanneer ik mijn claim uitbetaald zal krijgen nu er meer duidelijkheid is door de uitspraak van het Europees Hof.
  Ik wacht het af!


  Maak melding

 9. Joosje ik reageer nooit op de mening van personen omdat ik vind dat je respect moet hebben voor een ieders mening.als je het nou eens bent of niet,maar dit moet ik wel ff kwijt van Ommeren heeft zijn militaire opleiding hier in Nederland gevolgd.als hij de basis school heeft afgemaakt weet ik niet en ook weet ik niet welke opleidingen hij verder heeft gedaan.
  ik denk ook dat wij meer respect moeten hebben voor Suriname/Surinamers want een groot deel van het volk doet zijn best om Su een positieve uitstraling te geven.

  grt,Mundo


  Maak melding

 10. de slm heeft jaren de pasagiers in de maling genoemen en ik hoop dat het nu afgelopen moet zijn anders zullen moeten gaan betalen en dat is iets wat ze niet graag doen.ze vliegen op europa dus hebben zij een probleem en dat weten ze .als het surinaamse regels waren zouden ze zich nog kunnen verschuilen maar gelukkig zijn dit regels waaraan ze zich aan zullen moeten houden .de mensen bedonderen kunnen ze goed maar niet de eu regels .tijd dat ze professioneel gaan operenen ,ze operenen te amaturistisch ,als derde wereld land moet je toch proberen om een eerste wereld land te zijn om je aan de regels te houden en niet steeds proberen de mensen te bedonderen met leugens .
  ze zijn een schande voor suriname .


  Maak melding

 11. @Edmundo
  Je mag de mening van een andere RESPECTEREN (de tijd voor een luisterend oor bieden),maar dat wil niet zeggen dat je die ook moet ACCEPTEREN (mee eens moet zijn)!
  Ik respecteer ALTIJD de mening van mijn kinderen en echtgenote,mijn naasten,maar accepteer die SOMS NIET!
  Omgekeerd gebeurt dat ook!Geen man overboord zou ik zeggen!
  Deze houding maakt elke samenleving er alleen maar gezonder op,toch?


  Maak melding

 12. Hahahahahaha!
  Eindelijk … 😉 😉 😉
  Dus niet alles wat uit Suriname komt is ALTIJD goed!
  Wanneer wij het in onze portemonnee voelen:
  PIEPEN WE ANDERS!
  Dan zijn we geneigd van onze idealen en principes af te stappen en zelfs over boord te smijten!!! 😉 😉 😉


  Maak melding

 13. Paagal no tak onzin jere,in een jaar tijd had de SLM 2 grote vertragingen,KLM ook 2 waarvan eentje met meer dan 50 uur vertraging.

  KLM on time performance,kijk rechts in het midden daar heb je een tabel,
  http://www.flightstats.com/go/FlightRating/flightRatingByFlight.do?airline=KL&flightNumber=713&departureAirportCode=AMS&arrivalAirportCode=PBM

  SLM on time performance,

  http://www.flightstats.com/go/FlightRating/flightRatingByCarrier.do?airlineCode=PY

  Zie je een verschil???

  Nu ik dit schrijf heeft zie ik dat de SLM met 18 minuten vertraging is vertrokken,komt waarschijnlijk door een koebi die te laat was.


  Maak melding

 14. Woensdag 24 oktober 2012 om 18:11 uur, door henk

  DDB is degene die dat ene toestel regelmatig confisqueert om snoepreisjes te maken met z’n mededaders
  je bedoeld te zeggen mensen die vliegen met de slm in de carribe?????? want het toestel uit a’dam wordt niet gebruikt door ddb


  Maak melding

 15. Beoordeel -1

  Donderdag 25 oktober 2012 om 12:31 uur, door MEDUSA

  @Edmundo
  Je mag de mening van een andere RESPECTEREN (de tijd voor een luisterend oor bieden),maar dat wil niet zeggen dat je die ook moet ACCEPTEREN (mee eens moet zijn)!
  Ik respecteer ALTIJD de mening van mijn kinderen en echtgenote,mijn naasten,maar accepteer die SOMS NIET!
  Omgekeerd gebeurt dat ook!Geen man overboord zou ik zeggen!
  Deze houding maakt elke samenleving er alleen maar gezonder op

  maar zijn jou bijdrage altijd correct dan????


  Maak melding

 16. @ alleen
  De discussie over de correctheid van mijn mening is een ANDERE,HELAAS!

  Het gaat nu over het verschil tussen
  “RESPECT HEBBEN VOOR EEN MENING van iemand” en
  “EEN MENING van iemand RESPECTEREN”!

  De vraag “over wie er gelijk heeft” staat voorlopig niet ter discussie!(Het is gewoon Nederlands hoor!)
  S.V.P. BIJ DE LES BLIJVEN hr/mevr. alleen!


  Maak melding

 17. medusa,jacobus,en anderen gelijkgestemde redie musoes
  ik heb geen respect voor jullie mening.
  Jullie zijn net als bloedzuigers die altijd gaan blijven klagen over su en de pres.
  Blijven jullie maar 8000 km van su vandaan en maar klagen uit olland want in su gaan jullie niet komen en ook niet welkom jullie kaka manieren en denken past niet in su kom in su en kijk hoe de dingen ekte zijn.
  Jullie zijn geen surinamers maar witmang mentaliteit blijven jullie mmar weg van su.


  Maak melding

 18. @iedereen op dit forum.

  Blijf bij de topic, s.v.p. geen persoonlijke uitingen, daar is dit forum nieet voor bedoeld!

  De SLM moet zich gewoon houden aan de regels en wetten die wereldwijd gelden, dus ook voor de SLM.
  Wil de SLM hieraan niet meewerken, dan stap uit de vliegwereld hoor, met de 3 vliegtuigen beteken je zo ie zo niets in deze wereld.
  Gewoon de claims die er zijn uitbetalen, niet verder blijven ouwehoeren.


  Maak melding

 19. slm doet er alles aan,om onder uit te komen..

  ze willen niks betalen alleen maar halen en verder niet lullen..

  kijk de grootste stommeriken zijn de suris zelf die zich in die pinarie storten..

  vliegt gewoon met de klm en verder geen gedoe..

  laat die slm maar barsten,dan komen ze zelf erachter..

  ik vlieg tenminste niet met de vertraagde vleugel slm…


  Maak melding

 20. Beste pawiro,

  Nog even en de SLM heeft compleet lamme vleugels, er zijn mij al zoveel klachten bekend dat de SLM geen geld meer zal hebben om hoe dan ook te vliegen.
  Ze hebben nu toch lang genoeg de tijd gehad om voor een juiste afhandeling zorg te dragen, maar nee hoor!
  Typisch SLM, Slechte Lakse Mafketels!
  3 toestellen en 850 man personeel, dat geeft toch te denken, of niet soms?


  Maak melding

 21. Ik heb op 30 juli 2014 een claim in gediend ik zou uiterlijk binnen 8 weken wat horen. Ik heb meerdere mail’s grstuurd, 7 november 2014 krijg ik een excuus mail en als ik akkoord wil gaan met 100 euro per persoon. Ik heb de mail gelijk door gestuurd naar mijn advocaat .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.