Kromowidjojo Europees zwemster van het jaar

12

Ranomi Kromowidjojo is uitgeroepen tot Europees zwemster van het jaar 2012. De Europese zwembond LEN maakte dat woensdag bekend. De tweevoudig olympisch kampioene kreeg ruim zestig procent van de stemmen.

De bond noemt haar ‘de koningin van de vrije slag’ vanwege haar gouden medailles op de 50 meter en 100 meter vrije slag. Kromowidjojo krijgt haar prijs eind november uitgereikt bij de Europese kampioenschappen kortebaan in het Franse Chartres. De Groningse met Surinaamse roots zal daar niet meedoen aan de wedstrijden.

De Fransman Yannick Agnel ontvangt de titel Europees zwemmer van jaar. Hij won in Londen eveneens twee keer goud (200 vrij en 4x100m vrij).

12 REACTIES

 1. ZIJ is een zuid Amerikaanse zwemster haar vader is SURI een voorbeeld d!!at onze medaille weg gegeven word VENE met geen dubbele paspoort voor SURI POLITIEK gaat ver WE SRIBI en voetballers die voor hun land SU willen spelen
  KAN niet

  DANKI VENE


  Maak melding

 2. Gefeliciteerd Ranomi Kromowidjojo!!
  En denk erom Ranomi:”Jij bent geen Surinaamse,maar een Nederlandse met een Surinaams/Javaanse familienaam c.q. roots”!
  (Obama heeft ook een Afrikaanse achternaam,maar voelt zich en is bovendien ook geen Afrikaan)!
  Dus geen feest voor Suriname maar voor Nederland en de Nederlanders.
  Wie zich Nederlander voelt mag mee feesten!


  Maak melding

 3. Pasew en medusa jullie lullen gewoon op deze forum,waar je ook woont doet er nioet toe en zij is javaanse van afkomst en ook nederlandse van afkomst,ze mag zich voelen hoe ze wilt,maar ze is wel de trots van de surinaamse gemeenschap,ook zoals de voetballers van nederland,want hun hebben ook de natinaliteit,watis het probleem van jullie en ik denk die pasew jij bent een koelie en die medusa is een moksi hij weet niet waar hij thuishoort altijd met die negatieve gelul van deze twee personen,ik volg jullie allang op deze forum en jullie zijn de weg kwijt want in julliwe hart is suriname nog het land wat jullie koesteren maar omdat jullie nit daar kunnen wonen of daar wonen maar geen vriendjes meer hebben in de politiek,daarom dat jullie zo dom lullen op deze forum,ga iets anders doen of heb je niks meer te doen in het leven,jullie zijn verdoemd om in nederland te blijven als jullie hier wonen of in suriname wobnmen en heel ongelukkig zijn,dusvul het maaar in wat ik zegt hier op deze forum,Ranomi is nederlandse van javaans/nederlandse bloed en zij mag zich voelen hoe ze wilt,en zijn mensen als jullie die4 surinamers de neiging gevebnn zicjh niet Surinaams te voelen omdat jullie nooit tot elkander kunnen komen daarom dat suriname ook zo verder gaat met de koenoes die jullie soorten hebben achtergelaten in Suriname,ik kan veel over surinamers lullen maar ik doe dat niet want ik weet veel over surinaamse mentaliteit,velen van jullie zijn kraboes in een ton,jammer maar we komen in suriname wel uit met zulke kraboes,en jullie zullen maar als jullie in nederland wonen die brakas billen moeten blijven likken om te denken dat jullie meer zijn dan de andere surinamer,na mie takie neetjeman


  Maak melding

 4. En maar hopen dat jullie kinderen in de toekomst een kans krijgen om het goed te doen hier in nederland,want Nederland is geen paradijs,dat heeft velen surinamers hier in nederaland ondervonden,denk je dat Papa Wilders van jullie uit de toneelbeeld is verdwenen,het wordt alleen maar rechser hier in Europa,en voor zulke mensen als jullie is er geen plaats meer in suriname,want jullie kunnen niet meer intergreren in Su,en jullie willen voor de zelfde loon zeker in Suriname gaan werken,rotop domboos,na mie takie


  Maak melding

 5. @ neetjeman

  Ondanks het feit dat ik mij niet aangesproken voel
  (omdat ik niet op DE FORUM ,maar op HET FORUM zit)
  wil ik jou het volgende aan je garnalen verstand brengen.
  Op Donderdag 6 september 2012 verscheen in de krant:-

  Geen eerbetoon van ‘eigen’ gemeenschap voor Kromowidjojo.

  De initiatiefnemers van de huldiging hebben de voorbereidingen voor de bijeenkomst gestaakt, omdat Kromowidjojo heeft laten weten er niet beschikbaar voor te zijn.
  Volgens de site wilde het comité de zwemster bedanken omdat ze de Surinaamse, Indische en Indonesische gemeenschap “rijkelijk heeft laten delen in haar blijdschap, trots en wereldwijde publiciteit”

  Dus neetjeman 2 dingen
  1.Joe n’ê lesie of
  2.joe no sab lesie.

  Jij mag haar gaan huldigen!
  GO MEK A SKOP JOE MARS G’WA DORO!
  JOE LAGIE DONG KAW!


  Maak melding

 6. Athony Conrad Nesty
  Geboren Trinidag en Tabago, 25 nov 1967
  Was negen maanden oud toen hij emigreerde naar Suriname, toen was Suriname een democratisch land met normen en waarde, let wel zonder tralies.
  Wat heeft de toenmalige militaire regime van Bouterse voor deze jongen gedaan? helemaal niets , nada.
  Veel belooft en en geen moer voor Anthony gedaan Het was de regering Venetiaan die al de gemaakte belofte van Bouterse heeft ingelost bij Athony.
  Kromo is een geboren Nederlandse die hier op handen wordt gedragen zie hier het verschil, PAULTJE


  Maak melding

 7. Sang a mang neetjeman é klets wang lo tapu na foru.
  Ben je soms in de aap gelogeerd?
  Yu geboren ini Sranang undru Blanda Kolonie met Nederlandse nat.
  Yu e klets wang lo. Gebruik yu kabisa.
  Ranomi is Nederlandse. En niet kletsen met je geouwe hoer over domboos.
  Jij bent zelf niet eens geïntergreed in de Nederlandse samenleving.
  Alleen maar lullen kan je.
  Maar zelfs iets positief bijdragen in Nederland of in Suriname, nada.
  En over koenoes gesproken neetjeman.
  Blijf maar met je eigen koenoes die je gelukkig meegenomen hebt naar Amsterdam/Nederland.

  Maar Ranomi, nogmaals gefeliciteerd met je prijs als Europees zwemster van het jaar 2012.


  Maak melding

 8. Athony Conrad Nesty, Geboren Trinidad en Tabago, 25 nov 1967.
  Was negen maanden oud toen hij emigreerde naar suriname, Toen was Suriname een echte democratisch land met zeer hoge normen en waarde.
  Let wel zonder tralies.
  Wat hebben de machthebbers voor antony gowtu boi voor deze jongen gedaan na zijn wereld prestatie ? helemaal niets Nada.
  Heel veel beloofd door leugenaar Bouterse, en geen moer gedaan voor Athony, Het is de regering venetiaan die de gemaakt beloftes heeft ingelost bij Antony Nesty.
  Kromo is een geboren nederlandse die hier op handen word gedragen,zie hier het verschil met Anthony, Paultje


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.