vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieStaatsolie op zoek naar olie buiten Suriname

Staatsolie op zoek naar olie buiten Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 okt – Staatsolie gaat ook buiten Suriname op zoek naar aardolie. Volgens directeur Marc Waaldijk heeft het bedrijf Trinidad & Tobago op het oog. Al in 2013 moet het zo ver zijn. Dan wil Staatsolie zich ook buiten de nationale grenzen profileren. Het wordt naar alle waarschijnlijkheid een partnerschap met een groter bedrijf.

Ecopetrol uit Colombia is niet onwillig en de eerste gesprekken zijn hoopgevend. “Het ligt in onze planning voor het komend jaar. We gaan het aan land proberen”, zegt Waaldijk tegenover de Times of Suriname. Trinidad staat bekend als olierijk land en heeft zelf al een bloeiende olie-industrie. Delen van het eiland zijn nog niet onderzocht op voorkomens. De samenwerking met Ecopetrol biedt dan ook minstens uitzicht op een lucratieve onderneming.

Voor Staatsolie kan het uitslaan van de vleugels niet snel genoeg komen. “We doen een voorzichtige stap. We zijn nog klein in de regio, maar we moeten die stap nu wel maken”, aldus Waaldijk. Enkele jaren terug is al geïnvesteerd in een Trinidadiaanse tankeronderneming. Sindsdien staat het neerstrijken in de regio op het verlanglijstje. Waaldijk ziet in Ecopetrol een geschikte partner. Het Colombiaanse bedrijf wil ook voor de Surinaamse kust naar olie vorsen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Goede zet om in de regio met andere partners samen naar aardolie te zoeken. Ook met Frans-Guyana/Frankrijk, Guyana,Brazilië en Venezuela moet dit worden gedaan.

  Staatsolie (SO) goes international.


  Maak melding
 2. Beste Takkie: Suriname kan beter op zoek naar kundige, betrouwbare politici met schone handen en zonder strafblad.

  Hoe zit het met de plannen van Bouterse om water (!!!) te exporteren naar Afrika?


  Maak melding
 3. Hhahahaha ik moet echt lachen om bepaalde kortzichtige landgenoten hahahahaaa, takkie het heeft een haar gescheeld of staatsolie was nu in handen van Daewoo me boi
  Bosje en Bouterse hadden geen geld om hun misdadige plannen te financieren.
  Dankzij Eddi Djarap de werknemers en de bevolking is deze uitverkoop niet door gegaan. geschiedenis les broekie, takkie.


  Maak melding
 4. Zo als eerder aan gegeven dat dhr. Waaldijk daar niet op zijn plaats is.Misschien houdt u dit weer tegen.
  Hij mist de ervaring om zo een bedrijf te leiden.Maar aangezien in een land der blinden is een oog koning.
  Door weinig kennis van de markt wil hij zo graag investeren omdat hij de andere kant van het medaille niet kent. Zijn intenties zijn goed bedoeld.
  Jammer dat de politiek of een ander instantie dit niet stop kan zetten.


  Maak melding
 5. @Savioen, misschien dat Waaldijk een andere insteek heeft en denkt aan het vergaren van expertise en know how door deze samenwerkingsverbanden aan te gaan.

  Suriname bevindt zich aan het begin van een gigantische (olie)industrie en daar heb je veel kennis en goed geschoolde en getrainde mensen voor nodig.

  Ik denk dat Waaldijk op deze manier de olie kennis wil binnenhalen, en dus niet geheel afhankelijk zou willen zijn van buitenlandse arbeiders die de kennis wel hebben.

  Vooralsnog hebben we (Staatsolie) veel onshore olie kennis, maar wat als er voor de kust (Offshore) ook nog meer olie wordt gevonden ??

  In Frans Guyana hebben ze dit luxe probleem nu al, echter zal Frankrijk hierop inspelen en dit probleem tackelen.


  Maak melding
 6. 21 okt.2012

  (Ik moet opmerken, dat een aantal van mijn reacties niet zijn verschenen!Misschien een fout?)

  @Savion,

  Maak je niet zo druk.Binnenkort neemt een zekere S.. ATjon (ex-Billiton en Paluman) het roer bij Staatsolie over. Van de Apache groep heb ik begrepen, dat de overeenkomst met Staatsolie bijna niet door is gegaan omdat deze Palumang liever met een niffo van Ruspoetinsinov wilde samenwerken en blok 53 in handen wilde schuiven van deze niffo.Het gevecht om het beheer en de controle van de olievelden in Suriname gaat straks beginnen.Let op mijn woorden!!!

  Heel goed van staatsolie om haar kennis ook elders dan in Suriname te beproeven.Het kan Suriname straks misschien veel geld opleveren.

  Ik heb Ecopetrol uit Colombia m.b.v. het internet gescreend en ik vraag me af of deze Ecopetrol zowel naar ambitie als bedrijfscultuur wel past in de strategie van de uitvoering op Trinidad.

  Of misschien verschijnt, na pensionering van dhr.Mark Waaldijk, niffo Ruspoetinsinov ten tonele als nieuwe partner met veel geldelijke beloften.
  Srika


  Maak melding
 7. @Milton:

  Waar het om gaat is niet de technologische kennis want dat komt Suriname gedeeltelijk tekort.Maar vergeet niet dat er goed op geleide Surinamers hier in Nederland rond lopen.De gas en olie industrie is mij niet vreemd.

  De reden dat ik aangaf dat Staatsolie geremd moet worden is dat in deze wereld het om veel geld gaat dat verdiend kan worden maar even groot het verlies.
  De perspectieven die gezien worden door de directie /staf en raad van commissarissen is terecht maar het is niet in het belang van Staats olie die kant nu op te gaan.Een risico analyse zou dit tegen moeten houden.Dat de Rekenkamer in Suriname niet functioneert is heel triest voor het land.Ik zou u de visie kunnen geven waarop de risico analyse gefundeerd op zou moeten zijn maar dit is niet aan mij.De inkomsten die zouden op andere economische deel gebieden moeten worden geinvesteerd die Suriname rijk is.Dit zou de bevolking werk verschaffen en economische welvaart brengen.Het geld is straks op en de bevolking zit met mooie verhalen.


  Maak melding
 8. meo jij bent verdwaald jongen hou je verhaal voor je zelf mie mang,aan mij hoef je niks over suriname komen vertellen ik ben vaak in suriname ik weet hoe suriname er uit ziet nu jij niet, jij zit alleen maar achter je pc mensen burikie roepen ,, ik zou je vragen of jij jou gezicht niet wil gaan repareren want stees lijk je op een pieri,awrie hahhaha echt hoor ga dat doen,,


  Maak melding
 9. volgen mij hebben ze in suriname geen dekundigen nodig die alleen hier op waterkant hun kunde willen vertonnen , staatsolie heeft genoeg deskundigen,ze hebben jullie van waterkant niet nodig ,,


  Maak melding
 10. ik ga er van uit dat suriname capabele mensen heeft die verstand van zaken hebben .staats olie is een bedrijf die ten tijde van bouterse is opgezet .
  als surinamer heb ik vertrouwen in wat staats olie doet .op dijkveld richting domburg zijn ze bezig met voortvarendheid om een nog grotere produktie op gang te brengen in de toekomst …wij die het menen met suriname kunnen alleen maar hopen dat het goed gaat en het gaat ook goed gaan onder de huidige regering.

  de mensen die steeds negatief over suriname praten moet je met een korreltje zout nemen .het zijn mensen die gefrustreerd zijn in olland ,ze kunnen niet meer terug naar suriname ,hun rol is uitgespeeld ,zoals vene zijn rol is uit gespeeld te samen met olland .
  bedenk dat er geen medicijn is tegen jaloezie .en vooral als je geen vooruitgang hebt in je leven dan willen ze ook die ander dwars zitten .

  strde strde wie no sa frede bouta na wie fesie mang .
  herie libie te na dede pero e vetie gie sranang

  bouta kraktie en voorspoed voor ons geliefd suriname .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES