Voorzitter Santokhi: VHP praat met iedereen

70

PARAMARIBO, 19 okt – “We praten voorlopig met iedereen, omdat we willen weten wat de visie en de denkwijze zijn van de verschillende partijen.” Dit zegt voorzitter Chandrikapersad Santokhi van oppositiepartij VHP. Opties worden opengehouden met het oog op verkiezingen, ongeacht wanneer die komen. In elk geval wordt geen enkele politieke partij uitgesloten. Ook de NDP van Desi Bouterse niet.

De open houding betekent ook weer niet dat ten koste van alles samenwerkingsverbanden worden aangegaan. “Wij willen geen samenwerking op basis van regeermacht”, zegt Santokhi tegenover De West. In dit opzicht is het huidige regeerteam een uitstekend voorbeeld van hoe het niet moet. Het samenwerken en samen optrekken lukt maar niet. Dit kan nooit goed zijn voor de nationale ontwikkeling. Samenwerking heeft een steviger basis nodig.

De VHP heeft al een visie ontwikkeld met ingrediënten als bevolkingspolitiek, een deugdelijk gezondheidsniveau en goed ontwikkeld economisch en milieubeleid. Daar is nu geen sprake van. “Deze regering heeft laten zien dat zij niet garant kan staan voor een duurzame ontwikkeling en het garanderen van welvaart, dus moet zij plaatsmaken. Wij gaan dan met andere partners in gesprek en ons klaarmaken om de regeerverantwoordelijkheid over te nemen”, aldus Santokhi.

70 REACTIES

 1. VHP jullie hebben nooit getoond voor het volk op te komen.
  Net als je guru partij de NPS hebben jullie het volk verdeeld.
  Jullie hebben de landbouw kapot gemaakt.
  Het bloed van de boeren hebben jullie gedronken.
  Geen ruggegraat getoond om zelf een beleid te voeren altijd mee gegaan met de NPS.
  Zie dat kruip gedoe tijdens de onafhankelijkheid.
  Je hoeft toch niet zo bang te zijn,waar jullie weten dat het lands belang niet dient.Elke burger lijdt er onder Hindoestaan/Afro Surinamers wie dan ook.
  En jammer genoeg kan het volk niet inzien waar jullie mee bezig zijn.
  Geen beleid gaat werken als jullie die corrupte ambtenaren door jullie neer gezet niet ontslaan.Kijk of er een alternatief is om met de NDP te werken.Hierdoor zou je al die corrupte ambtenaren kunnen ontslaan.Vergeet niet op te komen om de SURINED. hun geboorte recht terug te geven.Dit is in het belang van het land.


  Maak melding

 2. Ai boi, Chandrika S jo vloek jo, VHP Viestie Hagoe Peng, je praat met iedereen, je zal wel moeten ezel, en vooral met baas, noso jo ka, jo saka saka dagoe, jij denkt dat je het land zal kunnen leiden, lijdennn
  ja dat vooral, me maars, je was in Holland hoorde ik,
  om die ptatta hun gogo te komen likken, wat zal je stinken zeg, ik check je.


  Maak melding

 3. @sABIE SO
  Ah, je baasje woonde ook in Nederland, toen likte hij van Valk’s gogo zoveel dat hij samen met mentor Valk,zijn eigen vaderland beroofde van zijn democratie en de grondwet verkrachte met enkele van zijn bendeleden. Die Valk gogo smaakte toen goed in de bek van je baasje bouta!


  Maak melding

 4. Ik prijs de nieuwe aanpak van Santhoki, maar ik maak een aantekening. Er zijn partijen wiens leiders onbetrouwbaar zijn en die een strafbaar verleden hebben. Deze partijen zullen ook wisselgeld vragen. In hoeverre zal de VHP erin slagen een brede maatschappelijke partij te worden waarbij elke surinamer zichzelf zal herkennen?


  Maak melding

 5. Ray, hallo, jij ook al jo dagoe, mijn baas hoe dan, jou baas bedoel je ok, enne heb je Valk zijn bille ook geroken, want ie sab torie vertel sukkel, jo loeber jo
  vuile fllllll, je verkoopt een hoop maars op deze site, ga door sukkel.


  Maak melding

 6. @Fronters

  Dat er inbecielen bestaan die deze kwestie met de decemberkwestie willen vergelijken was voor mij onmogelijk. Maar toch blijkt weer hoe fronters afdwalen en zaken verdraaien. Ik stelde eerder dat fronters knopendraaiers zijn en dat ze de uitvinders zijn van verkeerde link leggen met de realiteit.
  De kuddementaliteit van deze fronters zullen we nog meerdere malen meemaken in de toekomst.


  Maak melding

 7. @Sabie neks de krabdagoe,
  Natuurlijk zal ik doorgaan ,wat had jij gedacht dat ik zal ophouden mensen te beschermen tegen mensen zoals jIJ die vergif proberen spuiten in de hersenen van anderen die niks met je baasje te doen willen hebben?
  IK BLIJF HIER KRABDAGOE,OF JIJ HET LEUK VINT OF NIET, IK BLIJF!!!!
  Alles wat je over valk zijn gogo wil weten kan je maar vragen aan je baasje de Ruiker, hij zal het je in geuren en kleuren vertellen!!Hij heeft het GEROKEN!DIE GOGO VAN VALK!


  Maak melding

 8. Chandrikapersad Santokhi wat zullen velen op dit forum raar opkijken indien je besluit met de NDP van DDB samen te werken!
  Als ze je niet blindelings volgen,zal je kiezers verliezen,tenzij ze geen principe hebben!


  Maak melding

 9. San is the Man…die man bedrijft op een moderne wijze politiek en i like it…eindelijk weer iemand die alle Surinamers mee neemt en inspireert…je moet niet geblinddoekt zijn met de NDP haat jegens alle andere Surinamers die paars niet zien zitten….I am inspired..
  tik tak tik tak 2015


  Maak melding

 10. Het is jammer dat men elkaar voor alles en nog wat uitmaakt indien wij niet eens zijn met een keus van een ander, het lijkt wel als er dan strijd wordt gevoerd ipv een gezonde discussie.

  Ik ben in elk geval wel een voorstander van Santhoki als toekomstige press, hy heeft tenminste goede scholing genoten in tegenstelling tot de wolf…


  Maak melding

 11. In Ecuador werden de eerste gesprekken gevoerd, het is slechts een kwestie van tijd voordat Somohardjo weer terug komt naar het Nieuw Front.

  Santokhi zegt dat hij de NDP niet uitsluit, om de NDP gewoon wat hoop te geven. Maar iedereen in VHP bestuur weet dat een samenwerking met NDP niet komt.

  ik voorspel nieuwe regering: Front, BEP, PL, DOE, eventueel NS,KTPI


  Maak melding

 12. hihihihihihihivhp!!! de vhp kiest eieren voor zijn geld ze weten heel goed dat de komende verkiezingen in het voordeel van de huidige regering zal vallen .
  vandaar dat ze stiekem toenadering tot de ndp zullen zoeken …de nps is rijp voor de vuilnis belt .. ik zeg het een beetje oneerbiedig maar je weet de soep wordt niet zo heet opgegeten als het gediend wordt.

  politiek is onberekenbaar ..vooral als het om macht gaat …dan kent men geen normen en waarden meer .
  je zal zien dat de nps de vhp gaat verwijten dat ze verraad hebben gepleegd maar maar dat zal de vhp wors wezen ..ze willen regeermacht en regeer macht wil elke partij koste wat kost …venetiaan heet een groot probleem achter gelaten en om er weer boven op te komen zal niet mee vallen …somo heeft de nps onder vene kapot gemaakt ..het klinkt vreemd maar toch is het zo .

  de ndp is de grootste partij van suriname en dat komt door dat veel npsers waaronder pero over gelopen zijn naar de ndp …vene heeft verraad gepleegd en hij heeft een hoge prijs betaalt die in geen decennia meer goed te maken is …de redimusus in nederland zijn vurige fronters maar jammer genoeg hebben ze geen draag vlak .

  ik ben geen politicus maar sommige dingen kan je zien aan komen als je de politiek van suriname kent .
  wat santhoki hier naar voren brengt zegt genoeg .ze weten dat de komende verkiezingen een samen werking met de ndp de enige kans van slagen heeft om een regering te gaan vormen …front en olland gaan op de achter grond ,je gaat een grote verschuiving krijgen .

  pero wacht de ontwikkelingen in spanning af en de ndp zit achterover in zijn stoel rustig te wachten .
  wiesatie vene heeft gezegd dat hij nooit met de ndp in zee zal gaan …zelfde gold ook voor de vhp maar ik zeg ,zeg nooit nooit ….ook zal er een tijd komen dat nederland toenadering tot suriname zal zoeken .

  no mik grap ..suriname is machtig hoor voor een klein land …geld is machtig maar als je grond stoffen bezit ben je ook machtig let op mijn woorden .het is niet alleen casave planten wij op para hoorrrrr!!!!
  sommige redimusus dromen nog steeds en denken dat we nog in de jaren 70 80 en 90 leven .geen enkele partij kan zonder de ndp …ding kang doe sang ding wannie .
  ndp voor vooruit gang ,front voor achter uitgang .

  bouta kraktie


  Maak melding

 13. Takkie en Pero: beiden waarschijnlijk dezelfde NDP Groepies laten weer eens door hun gelbaat op dit forum het niveau van de gemiddelde Bouterse aanhanger zien.


  Maak melding

 14. NPS is dood.
  NDP – VHP wordt nieuw alternatief conform de principes van de NDP (multicultureel)en geen rassen politiek.

  En geen partijpolitiek
  Suriname voor Surinamers
  Suriname voorwaaaaaaaaaarts


  Maak melding

 15. in suriname hebben wij belagerijke zaken te doen dat wat ik hier lees nu op dit moment is santoki een figuur gewoon verder niks hoor,,wij zijn nu bezig met ontwikkeling en geen santoki onbelangerijk,hier op waterkant is hij dat wel maar niet in suriname,huizenbouwen,wegen,naschoolse opvang,nieuwe leerboeken,nieuwe school,kinderbijslag,aow,schoon drinkwater,dat zijn belangerijke dingen voor ons niet santoki dat is lasting,,


  Maak melding

 16. Goed zo!!! Dat noem ik pas wijsheid .In het belang van land én volk. Wij hebben géén tijd om te verliezen!

  En je moet opschieten, wanneer je nog voldoende tijd hebt.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 17. En ja hoor;daar heb je ze weer!
  We zaten erop te wachten!
  Even voor een moment uit hun winterslaap!
  En dan willen jullie ons doen geloven dat jullie het met het land menen?
  Een echte Surinamer levert ook kritiek op de dingen die niet goed gaan!
  Waar waren jullie met je commentaar op deze berichten?

  1.Visgronden Suriname gevaarlijk voor vissers.
  2.Suriname betaalt onnodig veel voor lesmethoden.
  3.Suriname basis mensensmokkel naar Nederland.
  4.Stopzetten bouw dijk soloactie van minister.
  5.Surinaamse brandweer trekt boetekleed aan.
  6.Islamitische OIC nauwere banden met Suriname.
  7.Grote brand Suriname krijgt staartje.

  Het zal weer niet lang duren of jullie zijn weer onder je vermolmd hout verdwenen.


  Maak melding

 18. Wat denkt santoki te bereiken,,hij is in nedland geweest om met zijn Basja te onderhandelen hoe zij Su en bevolking kan manipuleren om de macht weer aan nedland te geven,,dat noem ik een verader van volk en land,a mang Wang serie sranang,en dat is wat vhp altijd gedaan heeft.
  Santoki joe ò ka ,want het Su volk moet jou niet hebben,.
  Ik stem op de NDP,het partij van bouterse,,


  Maak melding

 19. Het is niet de eerste keer dat Dhr. Santhoki aangeeft, best wel bereid te zijn, om met de ndp samen te werken.

  Let wel!
  Een ndp zonder bouterse.
  Niets meer en niets minder.

  Heel veel ndp’ers hadden niet verwacht dat die viezerik bouta zich verkiesbaar zou stellen als pres.
  Dat was een belofte.
  Die belofte heeft hij net voor de verkiezingsdag verbroken.
  Deze mensen zijn er dus ingetrapt.

  In 2015 kan bouta het vergeten dat hij pres wordt.
  Hij is een grove schande voor het land Suriname.

  Het is nu zaak dat de leden van de pl en abop, zich ontdoen van hun criminele leiders eventueel bestuur.

  Zo niet is het land gedoemd…tot de ondergang.

  Met pek en veren verjagen…..


  Maak melding

 20. @medusa
  Is je hoop voor realiteit ..bouta de moordenaar???!!!!
  Echtwaar Medusa?
  De realiteit is dat door verraad bouta daar zit,de realiteit is dat deze crimineel bescherming geniet van zijn partij genoten en volgelingen en zo de gevangenis blijft vermijden.
  De realiteit is dat hij Amnestie aan zijn zijde heeft,iets waarop niemand trots zou mogen zijn .
  Dit zijn de realiteiten waarmee wij dagelijks geconfronteerd worden.
  De realiteit is ook deze ,dat er namenlijk bekwame en kundige personen aanwezig zijn in Suriname die het land leiden kan zonder dat wij ons hoeven te schamen voor het hebben van zo een leider.
  Een leider die statig en stoer,kalm en zeker,zowel nationaal als internationaal met geheven hoofd zij aan zij met andere wereldleiders kan staan en ook op foto’s gezien wordt met hun, een leider zonder AMNESTIE!


  Maak melding

 21. Je lult waar was jij en waar woon jij,,8000km van Su verwijderd en dan lul jij over echte sus,go lik joe wit mang go olo met je zogenaamde,ik meen het met Su,rotop


  Maak melding

 22. @Ray.
  Jij kletst:”Is je hoop voor realiteit ..bouta de moordenaar”???!!!!

  Die conclusie mag jij,zo beperkt als je bent, trekken!
  Ga maar!
  jij de jouwe,ik het mijne!


  Maak melding

 23. Ai boi Er is zoveel haat op dit forum tussen partijen, Dat men niet eens openstaat voor een handreiking naar de andere kant toe.
  Men gaat voorbij aan het feit dat als Su een voortvarende natie wil worden, wij Suri’s samen moeten bundelen ongeacht partij of ethniciteit.Goedzo mr Santhoki Dit is de eerste stap om uw partij een daadwerkelijke nationale partij te maken.Ik hoop dat ook de NPS deze strategie gaat volgen.


  Maak melding

 24. @SRA
  jij mag met alle plezier stemmen op de ndp bende.
  Wij gaan niet eens proberen jou op andere gedachten te brengen.
  Gaat je basja bouta niet naar nederland om zijn volgelingen daar te roepen op hem te stemmen?!
  Is je basja bang dat zijn ticket ONE-WAY zal zijn van Suriname-Nederland en toevallig geen RETOUR-TICKET van Nederland- Suriname??!!!!
  Whahahaaaaaaaaaa…
  Waar wonen de rest van de ndpers dan.
  In China,afrika,venezuela,haiti,brazilie,cuba!!??/
  Whahahaaaaaaaaaaaaaaaa…….


  Maak melding

 25. Daar heb je ze weer.Die mamjo ratten!Kijk maar op Vrijdag 19 oktober 2012 om 14:29 uur, !
  EN DIT NOEMT ZICH SURINAMER!Hahahaghghegheghehahahawhau
  Als Suriname uit dit tuig moet bestaan dan zijn we pas echt in een wc beland!FORUMLEDEN,LEES EN HUIVER!


  Maak melding

 26. @Medusa
  Waarschijnlijk leeft bij jouw de gedachte dat Realiteit iets iets dat zich vanzelfve gaat openbaren ..het is net wachten op een wonder!
  Medusa de koers van het bland bepaald de bevolking zelf.Als zaken niet goed gaan of als wij opgescheept zitten met een nietsnut an moordenaar als leider moeten wij verandering in brengen en niet zitten wachten op een wonder die gebeuren zal vanzelf.Ik kies bewust voor de realiteit en daarom kies ik voor de heer Santokhi!


  Maak melding

 27. Ray
  Nu weet ik waarom santoki,stiekem in nedland was,,hij heeft zijn theoretische plannen klaar staan en denk nu het volk te kunnen manipuleren,,met zijn uitspraken,,daar trap ik niet in.bujaka


  Maak melding

 28. Sra ,bedankt
  Ray,het is duidelijk dat joe na Wang koelie,jij woont 8000km van Su verwijderd sang joe wanie opo joe smond,in olland zeg jij als geboren Su dat jij in india geboren ben,vieze land verader net als je baasje santoki satan.


  Maak melding

 29. Savioen, raar figuur ben jij hoor, ook 1 van de blinde NDPer die helemaal gebrianwahs is door hun leider/alias murder.wie is bezig het landbouw aan het kapot maken,man doe je ogen toch even open en kijk,wat ben je toch een OEN,rararararararararar wie,KOMTIJD KOMRAAD
  ZAL JE GAAN ONDERVINDEN DAT JULLIE EEN MISKOOP HEBBEN GEDAAN DOOR OP DEZE REGERING TE STEMMEN,DOMMIE


  Maak melding

 30. Ray, joe kaw joe, ik had een reactie van je verwacht, jo fllll jo, natuurlijk ga je door, doe maar,jou torie
  jij hebt je schijtkop in die go van Valk gestopt en je stinkt nog steeds, ben je een krabdagoe, een viestie
  dagoe dat is het, en ik hoop dat je eea aan die pres kan zeggen wat je tegen mij zegt, dang joe o sie sang oe miet joe, op vlucht, je ballen weg.


  Maak melding

 31. @sabie so
  Oh,de taktiek van je baasje en jou als zijn volgeling is al plus minus 32 jaartjes oud!
  die van op de vlucht doodgeschoten , ne pak moro.
  Is het niet hiervoor dat je baasje op zijn slappe borst met het etiket AMNESTIE rondloopt?!
  Go srebie jere.Ga lekker verder dromen over valk en zijn gat ,waarover je baasje je alles vertellen zal!


  Maak melding

 32. Hallo Ray, bille boy, ik ben er weer slapen doe ik later wel, je loebt ja zeker, je ruikt, yeh tingie, je lult uit je bil, anderen op de site hebben je door en vegen je plat, heerlijk, ga door mensen met deze sukkel afmaken, ik geniet ervan.
  oeng sakking djing oeng massing djing oeng bering djing
  ala dee, ai ka wang bokoeng.


  Maak melding

 33. @sra en faja

  Heb jullie tweetjes de foto’s van de heer Santokhi dan niet gezien in de nieuwskranten?Hij stond er trots op en de wereld is er getuige van geweest. Misschien was deze foto met opzet niet verschenen op dino zijn website,maarin alle andere nieuwsbladen was deze foto te bewonderen geweest.
  @faja
  Wat een landverrader allemaal is en wat hij allemaal in staat is te doen met het land waarin hij geboren is geweest en met zijn volk moet jij aan je baasje gaan vragen. Hij gaat je een heleboel leren want hij heeft ervaring ermee.Hij loopt ook rond met amnestie hoor,vraag hem of HELDEN amnestie nodig hebben!


  Maak melding

 34. @sabie so
  Arm ding.
  Blijf ruiken hoor en je mag met alle plezier je legertje aan plastic gangsters op me afsturen ,okay!
  Ga je de ‘grote boy’ ook op me afsturen ,ik bedoel de ‘held’ met amnestie bouta?
  Whahahaaaaaaaa…hahaaaaa..weh ,weh,weh…..
  Ik wacht!!


  Maak melding

 35. Ray
  Wat voor een stommiteit blaas je weer uit?
  Jij schrijft:”
  Waarschijnlijk leeft bij jouw de gedachte dat Realiteit iets iets dat zich vanzelfve gaat openbaren ..het is net wachten op een wonder”!

  Weet je dan niet dat de realiteit zichzelf altijd openbaart!Omdat het echt is!En wat de realiteit inhoud in de toekomst?Dat weet niemand!
  Op hoop zal je moeten zitten wachten!


  Maak melding

 36. Ray
  Ja heb ik gezien,en hij lijkt op jou,zo trots als een aap,en wanneer hij van een boom valt,,valt hij harder dan een aap ,vanwege zijn verborge water hoofd,die met stront gevuld is.


  Maak melding

 37. Alle sluwe plannen van NF/Oppositie om deze Coalitie Regering de hele regeer periode negatief te beoordelen en daarna aan de macht te komen gaat niet meer lukken.
  Dat hadden ze al eerder gedaan met de achteruitkijk spiegel.
  Ik denk dat de NDP/MC+AC+VA Regering geen Politici van de NF nodig heeft, maar de achterban, dus het volk nodig heeft om de verkiezing in 2015 te winnen.
  Door zo te doen zullen alle krijgsgevangen van de NF uit de handen van de kolonisator verlost worden.


  Maak melding

 38. Praten met anders partijen is 1 (een) maar het weghalen van kiezers bij de andere partijen en vooral zwevende kiezers is een loodzware klus. De NDP kiezer is even hardnekkkig als de marron en de javaan die respectievelijk hun stem uitbrengen op de mensen die op hen lijken. Inhoudelijke programma’s zijn hen vreemd. In Suriname stemt met op de persoon ondanks er sprake is van een omstreden verleden. Santhoki zal met een gedegen politieke strategie moeten komen om deze obstakels te overbruggen. Geen sinecure!


  Maak melding

 39. @SRA
  En jij, lijk jij ook op je baasje/Heb je ook amnestie op je slappe borst?
  En heb jij geen spiegel aan de wand bij jou thuis?
  Moet ik jou een spiegel lenen dan kan je die leba face van jezelve erin bewonderen.Je zal merken hoeveel je op je baasje lijkt!


  Maak melding

 40. @Santhokie sherief waar zijn die varkens tanden van je nu
  …ndp was tog uitgesloten..nu al pis je in je broek..
  ..en 2015 dan …wat zal het zijn poepe zeker…
  ..2015 gaan wij tjauw min van je maken.防晒 油.Fang Shai u
  ..tjing tjing metie of bigie metie…
  ..I LOVE SU WOON EN WERK…


  Maak melding

 41. @Medusa
  De realiteit die moet je gaan zoeken ,uitvinden ,het komt niet vanzelf.Het komt niet als een wonder aandansen.
  Het ligt aan jou om de realiteit te ontdekken of te herkennen en het te aanvaarden als echt.
  Dat is de realiteit.


  Maak melding

 42. Deze Chandrika zou eens voor goed een toontje lager moeten gaan zingen, want deze man denkt nu al dat hij de president van de Republiek Suriname is.

  Hij wordt verheerlijkt door een stel kapitalisten die op hem lijken, en ingefluisterd door politiek & justitieel Holland.
  Deze man mist het contact met de werkelijkheid in Suriname en leeft daarom in z’n eigen droomwereld.

  De verkiezingen van 2015 zullen daarom zeer spannend worden want Chandrika zal in elke setting zonder de NDP het onderspit moeten delven !
  Maw de VHP heeft de NDP absoluut nodig om ooit nog een rol van betekenis te kunnen hebben in de Surinaamse politiek !

  Ik denk zelf dat de VHP binnen 10 a 15 jaar zal ophouden te bestaan want het etnische gedachtengoed van deze partij is anno 2020 ‘not done’ .


  Maak melding

 43. Is de VHP veranderd onder Santhoki leidersschap?

  De toekomst zal het zeggen, vooralsnog is het niet zichtbaar nocht tastbaar en bestaat de partij nog steeds voor 99% uit éénendezelfde bevolkingsgroep, niet vooruitstrevend in een land waar het hard nodig is.

  NDP is tenslotte aan de macht gekomen door falend leidersschap en vernieuwing van de aloude NPS-VHP tandem!


  Maak melding

 44. Ray mi boy, luiter, ik stuur niemand op je af zo laf ben ik niet, trouwens zo belangrijk ben je niet, en arm ding zei je, je bedoelt jezelf, goed van je, eindelijk ben je erachter, en stop je neus bij Valk in zijn reet, hij heeft het al gepierd voor je, en slik zijn poep maar in, en je wordt net zo wit als Valkie boy, ga naar de baas en vertel wat je op je kerfstok hebt, doe je niet laffe honddddddddddddd


  Maak melding

 45. @Milton,

  Jij leeft absoluut in een droomwereld.
  Maar das nou bekend van de foetoeboi’s van bouta.

  Wie zijn nou die kapitalisten die in 2010 heel veel geld hebben gepompt in de verkiezingsstrijd van bouta?
  Ja, wie….., de mofinawangs, de foetoeboi’s, dacht het niet….

  Wie wordt nu omringd door kapitalisten?
  Hij heeft alleen niet door dat hij gebruikt wordt, om hun vuil handeltje geruisloos door te kunnen zetten.
  Hij leeft bij de gratie van …..

  Ik denk eerder dat jij een toontje lacher moet zingen!

  Het wordt inderdaad spannend in 2015, eigenlijk niet!
  De ndp’ers hebben nu al door, dat ze zijn misbruikt om bouta uit de gevangenis te houden.
  Ndp loopt vanzelf leeg…..

  Wanica zijn jullie al kwijt,
  Nickerie zeker weten.
  De rest volgt, dan zullen we nou eens zien, wie, wie, nodig heeft.

  De wereld bestaat niet alleen uit jou en je familie en/of biertie sma.

  Kijk verder dan je neus lang is.


  Maak melding

 46. De stijgende populariteit van de VHP, hindert de NDP. Ze zien het als een gevaar. Tenminste 1 keer in de week wordt een kleine VHP wijkvergadering en workshop gehouden.

  Dat Santokhi in Ecuador spreekt met Somohardjo, was al reden genoeg voor ophef in de NDP (Kalloe bij Infoact). Somohardjo reageerde heel fel: “Limbo vergeet niet dat je mede-dankzij mij perschef bent geworden”. En Bouterse weet heel goed dat hij mede-dankzij Somohardjo president is geworden. Hij wilt Somohardjo niet verliezen en gaat er alles aan doen dat die niet naar Santokhi gaat.

  Want de VHP en NDP coalitie komt er NOOIT.

  Volgende coalitie wordt: NDP, AC, PL of NF, BEP, PL


  Maak melding

 47. Oeps!

  Ik denk eerder dat jij een toontje LAGER etc etc.. foutje.

  @Sanjay,
  Helemaal mee eens.
  Ze zijn hartstikke bang, die ndp’ers.
  Een deel van hun achterban moet niets hebben van Dhr. Santhoki.
  Eigenlijk moeten ze helemaal niets van Hindoestanen hebben.
  Ik zeg dat ding zoals het is!

  Maar………….
  Ze vergeten dat de grootste geldschieters van hun baas Hindoestanen zijn.
  Deze mensen trekken aan de touwtjes, bouta is een wajangpop.

  Wie bewijst anders………..


  Maak melding

 48. sorry daarmee verschil wel van mening met u. De VHP-NDP rivaliteit heeft niet met de hindoestaandse bevolking groep te maken. Het is een morele kwestie, geen etnische kwestie.


  Maak melding

 49. santhoki wij weten reeds lang dat je plannen hebt om met bouta te gaan regeren..alleen durf je het even niet hard op te zeggen maar de tijd zal het leren dat pero gelijk had en heeft …santhoki voelt nattigheid omdat een meerderheid van zijn leden liever met bouterse gaan regeren dan met die antieke partij van vene die beter opgedoekt kan worden …ik wil die mannen niet beledigen maar het is de waarheid .

  als je vooruitgang voor je land wil hebben moet je ndp stemmen .die zijn bereid grote projecten uit te voeren en die durven orde op zaken in te stellen en die bewijzen dat wij olland niet nodig hebben .

  bouta go go


  Maak melding

 50. het is volgens mij nog niet bij de surinamer door gedrongen, de ene boef vervangt een ander.
  en ook hebben ze elkaar nodig, we kunnen met z,n allen gillen en roepen santokhi dit santokhi dat, maar moeten we blij zijn met bouta en bruns en hun aanhang

  Wh


  Maak melding

 51. sanjay

  sorry daarmee verschil wel van mening met u. De VHP-NDP rivaliteit heeft niet met de hindoestaandse bevolking groep te maken. Het is een morele kwestie, geen etnische kwestie.
  beste persoonlijkheid in suriname wonen er geen mensen van die afkomst, maar vSURINAMERS. het zijn julie gedachte goed ie sommige zaken nog instand houden. stap af van bepaalde gedachte om in termen van hokjes te denken. waarom denk jij dat chan oh zo vaak op bezoek is bij vhp-nederland. zoek het maar uit je zult vragen of anno 2012 dit nog kan!


  Maak melding

 52. Santhoki heeft een ander probleem. Sinds de dood van Lachmon hebben veel hindoestaanse broeders behoefte gehad aan een leider. De jongere generatie neigt meer naar de NDP en is ontevreden omtrent 40 jaar VHP. Santhoki moet deze ontevreden groep kiezers terugwinnen. Santhoki moet niet alleen praten met de toppers van de andere partijen, maar ook met het gewone volk, de man van de straat!


  Maak melding

 53. @Pero,..yu moes tap ie bigi mofo,…jij zei dat Vene niet kon optreden tegen Somo,….en yu baas no mang tree op tegen bobo Abrahams. Abrahams maakt de ene blunder naar de andere,..Ballast Nedam miljoenen blunder, Dijk Commewijne etc etc.Yu Bouta no mang tree op tegen Somo ooktoe. Dus tap ie bigie smoel!!


  Maak melding

 54. Pero, jongoe ie sabie toch, stree joe moe stree, begi a bigi mang na loktoe, taki bassi kang tang wang langa tem nanga oenoe, bika a saka saka CHandrika ka
  neks moro, a no mang tjaar a kondre, aw moe go taki nanga bassi fosie, dang wang sani kang pasa, ifoe a no doe dati, do shjat eng voetoe, tek kong, Pero njam eng
  njam eng mo soigi wang papa now a song faja.


  Maak melding

 55. Ik kan mij nog herinneren dat bij de afgelopen verkiezing in Nederland dat geen enkele partij elkaar hebben uitgesloten toen het over samenwerking ging, strategisch is het slim om het niet te doen, dus santokhi is naar mijn mening slim. Bouterse heeft bij sky radio gezworen dat hij nooit met Brunswijk zou kunnen samenwerken omdat het te gevoelig licht, en wat zien wij nu ????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.