zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenEconomieApache Corporation op zoek naar Surinaamse olie

Apache Corporation op zoek naar Surinaamse olie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 okt – Het Amerikaanse Apache Corporation investeert tweehonderd en dertig miljoen dollar in onderzoek naar aardolie. Een overeenkomst over productiedeling met Staatsolie voorziet in onderzoek in Blok 53, op ruim honderd kilometer ten noordwesten van de kust. Staatsolie-directeur Marc Waaldijk en minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen zijn blij met de vijfde exploratiepartner.

Beiden zijn ervan overtuigd dat Suriname in de belangstelling staat. De vermoedens dat er belangrijke olievoorkomens in de Surinaamse bodem zitten, voeden die interesse. Met Apache Corporation hebben ruim twintig bedrijven meegedaan aan de publieke aanbesteding voor Blok 53. Waaldijk tekende voor Staatsolie en Tim Chisholm voor de multinational. De overeenkomst voorziet in een soort voorfinanciering. Apache Corporation draagt alle kosten.

Alleen als inderdaad olie gevonden wordt, betaalt Staatsolie zijn verschuldigde aandeel. De looptijd is dertig jaar, inclusief de productie. Soortgelijke overeenkomsten zijn al gesloten met vier andere partners. Het betreft voornamelijk onderzoek in zee. De overeenkomst voorziet ook in garanties voor milieubescherming en werkgelegenheid voor Surinamers. Apache Corporation is actief in onder Argentinië, Afrika en de Verenigde Staten van Amerika.

opening
Fernandes Express
BODO Party

17 REACTIES
 1. Nee beste Ramon, het gaat om de ontwikkeling van ons land en een veel betere quality of life & lifestyle voor alle Surinamers !

  Op dit moment is de positie van de Surinaamse economie in een veel betere staat dan (het Europese en moderne) Griekenland.
  De Nederlandse politiek zwijgt als het graf en doet alsof Suriname haar niet deert, echter weten ze donders goed dat ze de (Surinaamse) boot hebben gemist.

  En van mij mag het zo blijven want de tijd van; hulp, donaties, giften, etc. etc. aan Suriname en gelijk de lakens uitdelen is voor goed voorbij !


  Maak melding
 2. @malli,

  Wat heeft dat met bovenstaande te maken?
  Tevens is het zo dat een isolatie voortkomt uit politieke onwil, dus de buitenlandse politici bepalen zelf wanneer ze Suriname vanwege Bouta en consorten isoleren.
  En zo als ik begreep kan dat niet lkang meer duren gezien een onderzoek ingesteld door de USA.
  Dus afwachten mi boy.


  Maak melding
 3. @Malli, ik denk dat juist diegene die deze onzin uitkraamden nu zelf geisoleerd leven, want er is niemand die nog naar hen luistert behalve zijzelf.
  Ook op dit forum roepen die redi musu’s allerhande zaken die ze zelf willen horen.

  De tijd heeft ze ingehaald en daar zullen ze (ik denk) pas in 2015 achterkomen wanneer onze president voor een 2e termijn is herkozen !

  Eindelijk voel ik mij een trotse Surinamer !!!


  Maak melding
 4. Dit is de zesde onderzoek dat Staatsolie doet in de Atlantische Oceaan. Spelt in een hooiberg zoeken. Er is geen olie ! Infrastructurele projecten lopen achter op schema, corruptie viert hoogtij en het land wordt bestuurt door incompetente leiders. Men heeft alle kaarten op olie gezet terwijl er meerdere wegen naar Rome leiden. Als SU straks omgespit is door de Amerikanen kan de volledige visserijsector op zoek naar een nieuwe baan. Duurzaam en verantwoord ondernemerschap kent men in SU niet. Heel jammer.


  Maak melding
 5. staats olie doet goede zaken,wel zou ik willen weten wat staats olie moet betalen als er inderdaat olie gevonden word,want ten slotte betaald apache corporatoin alle kosten,mijn vraag is wat willen zij daarvoor terug als er olie gevonden word.


  Maak melding
 6. het leuke van deze side is dat men duidelijk in waar raken door die goede nieuws uit suriname ze kunnen het niet hebben,kijk naar sommige reactie,ze zoeken steeds iets om hun hart te luchten he,hun wensen kunnen maar niet uitkomen hahahahah ding bruja ,,


  Maak melding
 7. let op en kijken jullie die forum van santoki hoe lang die gaat blijven ,, die van staatsolie gaan ze niet zoveel reageren want het is goed nieuws uit suriname,deze side is duidelijk wie de beheerder is men wil toki belangerijk maken hier hahahaha niet voor ons in lekker sranang,, ik weet wat ik zeg,,,


  Maak melding
 8. en ondanks deze goede nieuws wil men nog slecht
  over praten,moet ik geloven dat deze gasten echte surinamers zijn ,, neee jullie zijn haters niets anders,,


  Maak melding
 9. En ja hoor;daar heb je ze weer!
  We zaten erop te wachten!
  Even voor een moment uit hun winterslaap!
  En dan willen jullie ons doen geloven dat jullie het met het land menen?
  Een echte Surinamer levert ook kritiek op de dingen die niet goed gaan!
  Waar waren jullie met je commentaar op deze berichten?

  1.Visgronden Suriname gevaarlijk voor vissers.
  2.Suriname betaalt onnodig veel voor lesmethoden.
  3.Suriname basis mensensmokkel naar Nederland.
  4.Stopzetten bouw dijk soloactie van minister.
  5.Surinaamse brandweer trekt boetekleed aan.
  6.Islamitische OIC nauwere banden met Suriname.
  7.Grote brand Suriname krijgt staartje.

  Het zal weer niet lang duren of jullie zijn weer onder je vermolmd hout verdwenen.


  Maak melding
 10. Straks gaan ze beginnen te graven als dwazen van kust tot kust en zal Suriname ergens gaan drijven tenmidden van de Atlantische oceaan als het eiland genoemd Suriname. Straks zal de bodem waarop het land Suriname gesitueerd is niet meer vast zijn want zijn geologische geaardheid zal aangetast worden en zal de aarde onder Suriname het begeven en gaan wij drijven als een eiland die opgeslokt is geworden door de Atlantische oceaan.
  De goudkoorts in het verleden had niks opgeleverd voor niemand,nu heeft de olie koorts zijn intrede gedaan en gaan wij rampzalige tijden tegemoet.


  Maak melding
 11. Het is het proberen waard, maar als het iets oplevert is maar de vraag.
  Staatsolie heeft dit slim aangepakt door het ‘no cure no pay principe’ in de deal te verwerken.

  Ik zou maar gauw werk maken van de dijken.
  Kom je aan de zee, dan kom je aan de nu al ‘wankelende’ kust van Suriname.


  Maak melding
 12. laat die dijken maar doorbreken, dan komen ze vanzelf weer janken aan de noordzee(ned) om hulp, want dat zijn uiteindelijk de besten ter wereld op gebied van watermanagement.


  Maak melding
 13. ze hebben de moed opgegeven in suriname; omdat ze hebben ontdekt dat drugs/cocaine meer oplevert en je hoeft niet hard te werken; lui zijn surinamers, ze willen heel makkelijk geld verdienen; grond genoeg aanwezig om katoen/koffie/cacao/suiker/visserij/cashew noten plantages op te zetten. henk jij nazi hond; jij moet verhuizen naar angela in duitsland..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES