maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie‘Suriname basis mensensmokkel naar Nederland’

‘Suriname basis mensensmokkel naar Nederland’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 okt – Brazilianen worden bij bosjes gesmokkeld vanuit Suriname naar Nederland. Ook Zwitserland en Spanje gelden als favoriete bestemming. Volgens het Amerikaanse Fox News dat justitiële bronnen in eigen land citeert, zijn sinds 2005 ruim honderd en dertig vrouwen gesmokkeld. Wat de smokkel naar Nederland betreft, wordt Suriname gezien als zowat de meest strategische basis.

Maar liefst vijfhonderd Brazilianen zouden geregistreerd zijn als slachtoffer op deze smokkellijn. Lokale autoriteiten weten van niets. “We hebben geen officiële data over dit probleem, omdat er nooit aangifte wordt gedaan door slachtoffers of de Braziliaanse regering of ambassade. Er zijn wel sterke vermoedens dat dit plaatsvindt op ons grondgebied”, zegt politiewoordvoerder John Jones tegenover de Ware Tijd. Controle op het menselijk verkeer is lastig.

De open grenzen met de buurlanden Brazilië, Guyana en Frans Guyana vormen een barrière. Vooral in het zuiden (Brazilië, red.) gebeuren zaken buiten ons gezichtsveld. De Brazilianen komen vaak illegaal over land om op de goudvelden te werken. We hebben geen harde bewijzen dat er aan mensensmokkel wordt gedaan. Maar als we kijken naar de populatie in het achterland, is het niet ondenkbaar dat het zich voordoet”, aldus Jones.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Loekoe, dit is weer zo iets wat denkt die ptatta, de lul, in Ned komen elke dag zoveel duistere figuren het land in, de law dape, de ka foe kong tek kong, en nu de vinger naar Suriname wijzen, what a ffff. Lieb deng
  ze flippen, die witte man.


  Maak melding
 2. Jamaicaanse Douane chef:
  Drugs koeriersdiensten via Jamaica ….
  Suriname:NIET WAAR!

  Mensenrechten:
  Kinderarbeid in Suriname ….
  Suriname:NIET WAAR!

  Het Amerikaanse Fox News dat justitiële bronnen in eigen land citeert:Mensensmokkel via Suriname ….
  Suriname:NIET WAAR!

  KIND,WAT IS WEL WAAR?


  Maak melding
 3. Suriname is door en door corrupt en crimineel. Blijkt maar weer dat Suriname doorvoerhaven is voor allerhande criminele activiteiten. En die paarse aanhangers zitten nog steeds in de ontkenningsfase. Het is allemaal de schuld van nederland.


  Maak melding
 4. een smokkel infrastructuur bouwen is de specialiteit van Bouterse en consorten SO WHATS NEW.
  Wat niet nieuw is het blijven ontkennen, hoe dom ben je dan.


  Maak melding
 5. FOX BV is een racistische organisatie. Nieuws van deze zender moet je met een korreltje zout nemen.Het is een organisatie dat voort komt uit de nazaten van volkeren moordenaars. Wat verwacht je van hun.Zie hoe ze Obama aanvallen.


  Maak melding
 6. Bijna alle doorvoer wat geld oplevert wordt gecoordineerd vanuit SU zoals Cocaine, goud , hout, en nu hoeren baya…

  Oeng bigie….

  Met dank aan de wolf…


  Maak melding
 7. Drugs- en mensensmokkel worden veelal door dezelfde personen uitgevoerd. Misschien moet men Dino aan de tand gaan voelen. Het is maar een idee.


  Maak melding
 8. Ben het met “Joosje” eens, er is geen hard bewijs dat Suriname de basis is voor mensensmokkel naar Nederland, dat valt ook niet uit het artikel te halen.
  Dat het voorval gebeurt zal ik overigens niet ontkennen.

  Denk zelf dat de voormalige Nederlandse Antillen de basis zijn voor mensensmokkel naar Nederland, een makkelijke route plus je bevind jezelf al op Nederlands grondgebied.


  Maak melding
 9. Roy,
  mooie punt.
  Ze weten het allemaal, maar wanneer het wat oplevert kijkt iedereen de andere kant op.
  Zelfde geld voor het bericht dat Bouta zijn naam werd genoemd in een drugs dossier, heel Suriname weet dat pa en zoon diep in die rotzooi zitten toch ontkennen ze het. Ik kan mij een mooie reactie neus nog herinneren, hij zei al worden die NDPers verplettert door een olifant toch blijven ze het ontkennen.


  Maak melding
 10. wie werken er op de Ambassade van Nederland ??? Om Suriname uit te komen heb je een visum nodig en wie geeft dit visum af? Niet de Surinaamse Ambassade. Mijn vraag is dan hoe krijgen ze die? zonder visum kom je Suriname via de lucht niet uit naar Europa en als dat wel de route is moet Nederland maar gaan kijken wie op de ambassade in een groot huis woont en met dure auto naar het werk komt. overzee heb ik nog niets vernomen in het nieuws dus weer een vraag hoe komen ze aan deze info? wat wel zou kunnen is vanuit Suriname naar de Nederlandse eilanden en dan vandaar verder. maar dan moet je op de eilanden gaan kijken wie daar de handlangers zijn.


  Maak melding
 11. Brazilianen hebben geen visum nodig om naar Nederland te reizen.Waarom zouden ze Suriname dan als springplank gebruiken om naar Nederland te gaan? Vreemde zaak.


  Maak melding
 12. ze smokkelen niet alleen naar het buitenland,ze zijn ook top in het verstrekken van documenten voor doorvoer naar de u.s.a.

  ex. lijder bosje was zelf kampioen in het bemiddelen tegen betaling op een privé rekening in sme.ook de opbrengsten van het goud werd op een privé rekeing van bosje gestort..


  Maak melding
 13. In nederland komen veel vakantie liefdes mee met de vliegtuig samen met hun geliefdes; vaak met hun nieuwe braziliaanse vlammen. deze brazilianen hebben vrij personen verkeer met nederland tot 3 maanden, een surinaamse geliefde moet eerst een visum indienen voor je op vakantie kunt..de geliefdes kunnen met verschillende voorwenselen naar nederland komen. ze spreken de nederlandse taal niet, maar met hun charmes kunnen zij meteen via vrienden wat geld spekken in de 3 maanden en kunnen dan ook weer terug gaan naar suriname..kijk maar rond als je tijdens vakantie weer terug komt uit suriname en zie hoe betoverende soms de schoonheden zijn, …


  Maak melding
 14. Henk lees dit goed en prent het in je bille, jij bent de vorige gorilla een lelijke aap jij dus die uit een verrot ei is gekomen, boeng tingie, met de hersens verstopt in een poentje, jij hebt nu de bal.


  Maak melding
 15. @Who cares
  Reeds bezet?Wie is de ongelukkige?
  Is het misschien de vrouw van wie de politie afgelopen woensdag een 62-jarige man heeft aangehouden wegens poging tot aanranding van zijn 24-jarige schoondochter??? Het incident deed zich voor aan de Awadhoesseinweg in de Corantijnpolder in het district Nickerie.
  Of niet?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES