Bouw rivierdijk Commewijne gaat toch door

37

PARAMARIBO, 18 okt – De bouw van de rivierdijk in Commewijne gaat toch door. Minister Ramon Abraham van Openbare Werken, OW, kiest eieren voor zijn geld. Met gladgestreken gezicht beweert Abrahams nooit gezegd te hebben dat het bouwplan niet doorging. Toch zijn er al concrete stappen gezet. Elektriciteitsmasten langs de hoofdweg zijn al gemarkeerd.

Volgens functionarissen van OW gebeurt dit om de voorgenomen hoogte aan te geven van de weg. Die zou volgens deze functionarissen verhoogd worden als compensatie voor het stopzetten van het dijkplan. Abrahams deed er een schepje bovenop door te zeggen dat andere plaatsen het geld harder nodig hadden. Zoals de Waterkant in Paramaribo. De reacties waren niet van de lucht. In het parlement is fel geageerd en coalitiepartner Pertjajah Luhur wil uitleg van de regering.

Tot overmaat van ramp of voor Abrahams’ pech heeft rivierwater de provisorische dam langs de rivier kapotgeslagen. Koren op de molen dus van de critici. Abrahams trok eerder al zes miljoen euro uit het project om te besteden aan herstel van de Waterkant. Daar was al kritiek op geleverd in het parlement. Met zijn recente soloactie speelde hij de oppositie alleen maar in de kaart. Hij was ooit al dankbaar doelwit toen hij nogal makkelijk Ballast Nedam wilde vergoeden voor een opgeschort project.

37 REACTIES

 1. Bouterse noemde het vorige parlement bij tij en ontij een grote poppenkast. Als hij dit optreden van Brampie niet afkeurt en afstraft, bestempelt hij zichzelf tot de grootste Jan Klazen die Suriname ooit heeft voortgebracht. Ik heb zelden zo’n amateuristisch optreden van een Surinaamse minister gezien en dat zegt, de gemiddelde minister van Suriname kennend, heel veel. Nu Brampie van het gereserveerde geld voor de dijk 6 miljoen euro een andere bestemming gegeven heeft, is de kans groot dat Bouterse zijn droom zorghotel, geraamde kosten minstens 10 miljoen USD, kan vergeten.


  Maak melding

 2. Somo heeft zijn tanden laten zien hahaahaaaa, Dada Bokassa is bang geworden hahahahaaa.
  Volk van Suriname ga de straat op en verjaagd deze liegen beesten.


  Maak melding

 3. De bouw gaat met frisse tegenzin door. Nadeel is wel dat de burgers opgezadeld gaan worden met belasting-verhogingen of de schuld word doorgeschoven naar de volgende regering. Mensen, op deze manier kun je toch land besturen. Wij noemen dit op de pof leven. De PVDA en de SP hebben daar ook een handje van. Ik vraag mij ook af hoe men de bouw van de huizen wil gaan bekostigen en niet te vergeten de snelweg naar de luchthaven. En ook niet te vergeten de nieuwe ziekenhuis incl personeel + medisch apparatuur. Of wordt de ziekenhuis toch casco geschonken aan de bevolking ??? Met andere woorden zoek het maar uit.

  Ze liegen en bedriegen waar ze bij staan enkel alleen voor een stem. De Mega Combinatie is gebakken lucht. Tijd voor nieuwe verkiezingen !


  Maak melding

 4. Van meet af aan is duidelijk dat Abrahams alleen maar minister is omdat zijn vriend de president is.

  Totaal niet competent. Evenals zijn vriend de president overigens. Deze mensen kunnen liegen en draaien als geen ander. Snel weg met ze.


  Maak melding

 5. Weet je Minister Ramon Abraham en de rest van de regering, ik schaam me kapot om jullie zielige gedrag!
  Maar er is nog hoop voor jullie.
  Ik zeg treed terug en volg een opleiding aan een toneelschool wellicht kun je dan voor volle zalen wereldwijd optreden zonder dat mensen kunnen zien hoe dom jullie eigenlijk zijn.

  Stelletje prutsers.


  Maak melding

 6. Dit land is helemaal verziekt ieder denkt alleen maar aan zich zelve.Elke ambtenaar maakt zijn eigen beleid en tracht een slaatje uit te slaan.Dit is van boven tot onderen zo.De hoge ambtenaren die een beleid moet uitstippelen en uitvoeren is meer met zich zelve bezig.
  De politiek kan hier niets tegen doen omdat ze het zelf hebben gecreeerd.We moeten durven ongeacht ras een sterke/eerlijke leider te kiezen die een eind aan deze toestanden kan brengen.Een schoon voorbeeld is dit.Directeuren maken plannen voor investeringen met een doelstelling het verdiende kapitaal zo snel mogelijk op te maken en te kijken wat aan het strijk stokje blijft hangen.De politiek die probeert van haar kant de kaas van haar boterham niet te laten op eten door een derde.Hieruit is een strategie ontstaan die zijn weerga niet kent qua geraffineerdheid dat geen bewijslast achterlaat een schuldige te berechten.
  NEEN HIERIN ZIJN SURINAMERS KNAP.
  Dat het volk zo met zich zelve bezig is willen ze niet inzien wat er in het land gebeurt.Ze wachten op huizen die lantie gaat bouwen voor ze.
  Venetiaan is geen eerlijk mens,zijn beleid gevoerd is even lelijk als hij.Waarom denken jullie dat geen een van deze heren de Surinamers in Nederland terug willen hebben.Suriname is ondergeschikt aan hun eigen belangen.Van die verdachte moordenaar hoef je niet veel te verwachten.Hij moet overleven en Surined in het land is geen optie.


  Maak melding

 7. Dit is het probleem in Suriname. Van het gewone volk verwacht men dan men zich goed gedraagt, eerlijk is, niet steelt, anders worden ze bestraft.

  Terwijl men aan de top dagelijks bezig is met dit soort diefstal en corruptie praktijken en bovendien ongestraft blijven.

  Hoe kan je je volk verbieden om cocaine te verhandelen terwijl je president en enkele ministers de grootste coke dealers zijn…


  Maak melding

 8. Vene had zijn ‘leleku’ en die heette Somo, Bouta heeft zijn eigen, nog grotere, ‘leleku’ en die heet Brampie. Van Somo heeft Bouta voorlopig niets te vrezen want die is gedegradeerd van ‘leleku’ tot reizende ‘bobo’. Misschien lukt het Bouta in tegenstelling tot Vene wel van zijn ‘leleku’ verlost te worden, Bouta heeft tenminste zijn hof ‘bonuman’ in de persoon van Stevie Wonderboy M., die is wel ziende blind, maar je weet nooit hoe hij als exorcist een paars duiveltje uitdrijft.


  Maak melding

 9. Er is veel onvrede in dit land. Een burger oorlog is niet ondenkbaar. Ik weinig verschillen tussen nu en de jaren 80. De kloof tussen arm/rijk en etnische groepen worden met de dag groter. De huidige regering slaagt er niet in om het gat te dichten en wonden uit de jaren 80 zijn nog steeds niet genezen. Er hangt nog steeds een donkere wolk boven Sranang. Dit allemaal hebben we te danken aan 1 persoon. Als Desi Delano zich afzijdig had gehouden uit de politiek stond het land er beter voor. Somo en Ronnie zijn ook geen haar beter. Het zijn allemaal gierige varkens.


  Maak melding

 10. Bouterse en trawanten kozen geld voor hun eieren. Toch zal hij een volgende blunder van de kop van Abrahams wel moeten rollen. Driemaal is scheepsrecht!


  Maak melding

 11. @Mevr.Molenaar -de Jong

  Yep ,met zijn Amnestie is hij alle presidenten in de wereld , voorbij gestreefd.
  Bij jouw en bij hem ,bouta de maniak, leeft het idee alsof AMNESTIE iets is om TROTS op te zijn.


  Maak melding

 12. Alle NDP aanhang hadden ktitiek op Vene dat hij niet kon optreden tegen Somo,….en Bouterse dan? Kan hij optreden tegen Somo? Kan hij optreden tegen Abrahams?
  Kan hij optreden tegen de Brazilianen? Het is een tikkende tijdbom,..


  Maak melding

 13. Forummers bedankt! Dankzij jullie commentaar heeft deze regering besloten door te gaan met de bouw van deze dijk.En ook dankzij Venetiaan komt deze dijk.
  Bedankt mensen,jullie zien het zelf hoe nuttig jullie kritiek hier op het forum is.I lOVE SU !


  Maak melding

 14. Ik zeg dat als de dijk in Brokopondo niet door zou gaan dat er niets aan de hand zou zijn maar in Commewijne is het andere koek. Je kan zeggen wat je wil van Somo…zijn gedrag kan stuitend zijn maar als de mensen die op hem lijken hem nodig hebben is hij er….dus Somo zijn agenda loopt rustig door en als je 1 item eruit wil schrappen dan….keft hij even dan gaat de NDP weer rustig in de mand.


  Maak melding

 15. het enige wat je moet concluderen is,dat deze boeven, scheurken, mislieders, verkrachters ,moordenaars,oplichters, onmiddellijk het veld moeten ruimen,geen minuut verder het land ter schamde zetten in binnen als wel in het buitenland..

  weg met deze gasten..

  ze moeten direct gearresteerd worden al die ministers de v.p. alswel de pres..


  Maak melding

 16. Een of ander Surined die op z’n droge zit in Holland, roept echte Suri’s op om de straat op te gaan.
  Wat een onderschatting van de intelligentie van de Surinamers, zij die niet in Su wonen, werken en belasting betalen moeten zich niet met Surinaamse zaken bemoeien.
  Je moet afwachten tot dat Rutte en Samson hun regering hebben gevormd en kijken wat voor bezuinigingen ze voor jullie in petto hebben, dan kijken of jullie de straat opgaan.


  Maak melding

 17. @ Paraman,
  Hoelang hou jij dit nog vol me boi???
  Gronman , wat intelligentie betreft moeten die paarse volgelingen hun grote mondt echt dicht houden.


  Maak melding

 18. Met de maatschappelijk druk die is uitgeoefend op de regering om minister Abrahams terug te fluiten, kan als een triomf voor de democratie worden beschouwd. De pers, de oppositie en andere politieke partijen hebben met afschuw gereageerd op deze solo-aktie.

  Leve de democratie!


  Maak melding

 19. Generall Prof dr ir drs ing mr Abrahams is een waardeloze idioot, heeft geen bal verstand van zaken en kan alleen minister worden onder zijn baasje bobo.


  Maak melding

 20. De betuwelijn is in nederland toch ook heel wat keren uitgesteld geweest.Het polderplan van nederland daar zijn toch totnutoe discussies en meningsverschillen over en het volk vecht toch ook voor bescherming tegen de steeds hoger wordende waterpeil. Het zijn zaken die eerst heel goed moeten worden ingecalculeerd.
  Alle vorige reacties van Fronters zijn overdreven. Bouterse zei ook het aanleggen van een snelweg van en naar JAP niet een schop nemen is en delven.
  NO SPANG: NDP IS OK. ALLES KOMT OP ZIJN PLEK. REKETEKTEK.


  Maak melding

 21. DiDiBie be barie altijd:
  Te mie trong presanietje no wang sma no o plei-plei nanga mie.Soema no mang wroko e gwe en wat zien we vandaag de dag gebeuren;juist zij die geen moer kunnen krijgen de meeste rugdekking om door te blijven zitten en verder aan te modderen.Wanneer wordt er opgetreden tegen Lebas die niet deugen?Wij zien steeds weer hoe die nep jood van een abraakbams zich maar zit de verrijken met vrienden; de meest stomme uitspraken hoort doen.Deze nep idioot van een jood kan misschien een auto rally organiseren,maar niets meer.Waarom wordt deze nep jood( die vanaf podia roept dat hij jood is wat moeten wij hiermee)nog gehandhaafd met alles wat hij tot nu toe heeft geflikt.Wij zien ’t zelfde gebeuren toen men/waarvan men PRESIDENT VENETIAAN verweet nml niet te kunnen optereden tegen Jong Tjin Fa de grond minister in ’t Front van Kromo. Nogmaals wanneer treedt DiDiBrie op tegen Die Rommel van OW.Toen deze idioot van OW met Holt.v. dat probleem had heeft DiDiBrie,ondanks alles toch Gilly laten vallen en koos voor deze Rommelige jood.Met wie van Somo zal hij deze keer gaan schuiven.Mie dja e loekoe ding Leba. odi odiiiiiii.


  Maak melding

 22. als abrahams een jé-jé heeft,een geest dan zal hij nu zelf dé conclutie moeten trekken,dat het zo niet door kan gaan..

  ik vraag mij af of hij geen vrouw kinderen en/of een moeder vader zus broer heeft,die iets in zijn oren kunnen fluisteren,dat het zo niet kan..,dus donder-op man..

  verneder je zelf niet verder..


  Maak melding

 23. Dit is dan al het 2de waterbouwkundig project dat niet afgemaakt wordt volgens opgave.
  En dus geen zoden aan de dijk zet (zeer spreekwoordelijke toepassing).
  Ben benieuwd hoeveel belasting geld er nog verkwanseld gaat worden voor dat men wakker wordt en beseft dat er geen bekwaam personeel in de regering zit.
  Het eerste project n.l. De dijk aan de Suriname rivier vanaf fort nieuw Amsterdam dat zou volgens bestek lopen tot aan de garnalen visserij Guyana seafood is ook dusdanig ingekort dat er nog steeds grote stukken land onderwater lopen.
  Waardoor het beoogde resultaat niet is bereikt.
  Ben benieuwd of hij dit alsnog zal gaan corrigeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.