Schrijver van ‘Alleen Maar Nette Mensen’ met de dood bedreigd

69

Robert Vuijsje, auteur van het boek ‘Alleen Maar Nette Mensen’ waar nu een speelfilm van is, is met de dood bedreigd omdat hij te gast zou zijn bij Radio Mart. Dat meldt de zender AT5 op haar website. Volgens de boze luisteraars zouden het boek en de film een verkeerd en schadelijk beeld schetsen van de Bijlmer en zijn bewoners. Radio Mart wordt onder de Surinaamse gemeenschap in de Amsterdamse Bijlmer door veel mensen beluisterd.

Vuisje, op de foto te zien met zijn vriendin, zou gisteravond om 22.00 geïnterviewd worden op Radio Mart. Zondagavond kreeg de in Zuidoost populaire lokale omroep al veel boze telefoontjes, nadat ze het interview hadden aangekondigd. ‘Een aantal reacties was zeer heftig’, zegt programmamaker Guilly Koster van Radio Mart tegen AT5.

Maar na de uitzending liep het helemaal uit de hand. Het radiostation werd opgebeld door boze luisteraars die aankondigden de gelegenheid aan te grijpen om de schrijver ‘een kopje kleiner’ te maken. Omdat Radio Mart de veiligheid van Vuijsje niet kan garanderen is besloten om het interview maandagavond in ieder geval niet in de studio in de Tweede Sweelinckstraat op te nemen. Lees de reactie van de schrijver op de site van AT5.

69 REACTIES

 1. Huh? Maar ik heb die uitzending van vanmorgen gehoord en ik heb geb bedreiging gehoord en de volgende uitzending was om 17.00 in de middag. Dit lijkt op stemming makerij van radio Mart en Gilly Koster….dit lijkt op een scenario….die uitzending van deze ochtend is nantenliisteren op salto.nl en ik heb geen bedreiging gehoord


  Maak melding

 2. Waardeloos boek, waardeloze schrijver… en al deze hype bezorgt hem alleen nog maar meer verochte exemplaren. Als er een wens is die alle schrijvers zouden moeten koesteren , dan is het wel dat hun boek voor veel ophef zal zorgen. Controversy sells.
  Deze protesteerders bereiken met hun geschreeuw juist het tegenovergestelde. Negeren van boek en schrijver was beste geweest.


  Maak melding

 3. Surinamers zijn vooral gewelddadig met de mond en zullen Vuijsje niet gauw iets aan doen. Toch zijn deze protesten belachelijk, het boek is een roman en dus fictie, deze schrijver moet gewoon kunnen schrijven wat hij wil, we leven hier niet onder Bouterse.


  Maak melding

 4. Laten we niet overdrijven. Er zijn altijd mensen die gekke dingen roepen uit kwaadheid. Maar het is wel duidelijk dat steeds meer mensen die de film hebben gezien en dat niet meer grappig vonden.

  Ik ben het niet eens met die overspannen reacties, maar ik vind wel dat het niet zo kan zijn dat iedereen vrij spel heeft als het gaat om zwarten mensen.

  Want laten we eerlijk zijn, Vuisje had het niet in zijn hoofd gehaald om zo een boek over Marokkanen schrijven, want dan had hij nu ergens ondergedoken gezeten met een fatwa aan zijn broek. Maar ja, de gedachte is toch dat creoolse Surinamers lekker multicultureel zijn en veilig en grappig zijn. En als we ook nog gezellig meedoen, dan vervullen we onze rol in deze samenleving. Kabula for Holland!


  Maak melding

 5. Ik heb het boek “Alleen maar nette mensen” gelezen. Ik heb me rot gelachen. Het boek zit vol humor. De film heb ik niet (nog niet) gezien. Voorzover ik weet, is de film heel anders dan het lezen van het boek. Bij het lezen van het boek moet de lezer een beeld voor zichzelf kunnen schetsen. Bij de film vatten de meeste kijkers alles letterlijk op. En daar zit het probleem.

  Ik stel voor dat het volgende boek van Robert Vuijsje de volgende titel meekrijgt:”ALLEEN MAAR DOMME MENSEN”. Het past meer bij de mensen die zich laten leiden door misplaatse emoties.


  Maak melding

 6. In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw had je ook de nederlandse film Flodders. Dus als men over nette mensen wil spreken dan moet men ook naar deze film kijken. Van dezelfde laken een pak. Alleen worden nu surined van de Blijmermeer van een bepaalde etniciteit te kijk gezet als flodders tegenover de witte nederlander van Zuid als nette mensen.


  Maak melding

 7. Robert Vuisje lijkt wel Salman Rushdie met zijn Duivelse versen. Arme Robert heeft nu een soort Surinaamse Jihaad aan zijn kop. Zo zie je maar weer dat ook onder niet moslims fanatici bestaan die het recht om vrije meningsuiting niet respecteren.
  Robert moet meteen aangifte doen tegen dit soort van gespuis.


  Maak melding

 8. Ach weet je er zijn altijd mensen die iets te melden hebben over ons ras, en dan gaan ze er over schrijven.
  Het enige wat wij kunnen doen is het tegenovergestelde aantonen, dan snoer je dat soort types gelijk de mond.


  Maak melding

 9. Heeft niemand door dat het verhaal van deze gast van begin tot eind gelogen is?
  De hele manier al waarop hij contact heeft opgenomen met die zogenaamde “vriend” van school waar hij in die tijd geen bemoeienis mee had. Hoe kom je aan een nummer van iemand met wie je niet sprak? Dat is toch al raar. Een ander ding, hoe ‘banga’ die meisjes ook zijn, ik ben er nog geen één tegengekomen met zo een lange naam in goud op haar tanden. Denken jullie door a.u.b. het verhaal is van begin tot eind gelogen. Hiet is een lachertje en zeer discriminerend om anderen neer te halen om geld mee te kunnen verdienen. En die donkere vrouw waarmee hij rondloopt heeft geen eigenwaarde, sorry dat ik dat moet zeggen.


  Maak melding

 10. Ik ben zelf geboren en getogen in de Bijlmer.
  Ik heb in de Bijlmer op school gezeten en ben nu 2e jaars student aan de universiteit, mijn ouders wonen nog steeds in de Bijlmer. Ik neem dan ook op geen enkele wijze aanstoot aan deze film. Ik weet wat er speelt in de Bijlmer.
  Ik heb dat boek gelezen en die film gezien.
  De items die aan de orde komen in de film en in het boek zijn dingen die inderdaad plaatsvinden in de Bijlmer. Dat is niet te ontkennen.
  Maar dat is gelukkig niet het algemeen beeld van de Bijlmer. De film schetst een beeld van stereotiepen
  met een schepje overdrijving en een ‘knipoog’.
  Joden, marokanen, Afrikanen, antilianen, javanen, hindoestanen en vooral de negers worden allemaal op een kluchtige manier op de hak genomen.
  Met de wetenschap dat de stereotiepen zoals die geschetst worden werkelijk bestaan en dat het boek en de film fictie zijn kan ik mij absoluut niet druk om maken.


  Maak melding

 11. Hahahahahaha aij baja,,wat een boek en zijn schrijver allemaal kan veroorzaken,,,,neen mensen ,ik heb die boek nooit gelezen en zal het ook nooit doen:::Reden,,:Niet geintresseerd


  Maak melding

 12. @Passant, het is geen gelijke monniken gelijke kappen. Als jij een zwart iemand bent en je haalt een onvoldoende voor wiskunde dan zullen mogelijk veel mensen denken dat het misschien kan liggen aan je intelligentie. Want we weten toch allemaal dat zwarte mensen nu eenmaal een lagere intelligentie hebben dan blanke mensen. Je zou daar een komedie over kunnen maken en kunnen claimen dat het niet discriminerend is omdat het toch zo is, dat hoe lager je afzakt in de regionen van het onderwijs, hoe zwarter het wordt.

  Het stereotype beeld van de domme, ordinaire oversekste negerin is nu eenmaal het beeld wat wij dagelijks te zien krijgen. Tuurlijk lopen er goedkope zwarte vrouwen rond in de Bijlmer, maar er lopen ook andere soort vrouwen rond. Maar als alleen dat stereotype beeld verder wordt uitvergroot en wordt gebruikt in een boek en in een film, die ook nog gemaakt is door blanke mensen, dan is dat niet grappig meer. Als we allemaal zo gelijk waren dan zou het geen probleem zijn geweest, maar dat is helaas niet zo.

  Het verschil met flodder is dat jij ik weten dat niet alle Nederlandse mensen lijken op die types op flodder, maar dat geldt niet voor het beeld van zwarte mensen.


  Maak melding

 13. Prima boek en film dat een waarheidsgetrouw beeld geeft van een specifieke groep Surinamers in Amsterdam. Dat juist deze groep nu boos wordt is omdat ze schrikken van hun eigen gedrag en hun een spiegel wordt voorgehouden.


  Maak melding

 14. Vind bepaalde reacties een beetje licht ontvlambaar, is niet nodig neem deze film met een pakje zout en geniet ervan. Maar bedreigingen is niet van deze tijd we leven nu in een beschaafde tijdperk.
  Vergelijk deze film met turks fruit of flodder.

  Lach een beetje of gniffel een beetje om de erotiek c.q. romantiek en de volgende een normale werkdag zoals gewoonlijk. Het is voorbij op naar de volgende event.


  Maak melding

 15. Wat een quasi verontwaardiging weer.

  Als ik kan lachen om ene Judeska uit de Jandino show, dan kan ik ook lachen om deze vrouwelijke hoofdrolspeelster.

  What’s the difference!

  Verkeerd soort van bewustwording.
  Deze fase moest je allang zijn gepasseerd.
  Houd je tegen in je ontwikkeling.

  Een kenner ziet gelijk het verschil.


  Maak melding

 16. Schrijver van ‘Alleen Maar Nette Mensen’ met de dood bedreigd.

  Dat moet afkomstig zijn van (enkele) domme figuren uit de Surinaamse samenleving in Amsterdam.
  En vooral de geëmotioneerde (luisteraars) van RadioMart Amsterdam.

  Het boek alsmede de film is slechts FICTIE.
  Robert Vuijsje moet gewoon zijn boeken blijven schrijven.

  @Winston Hermelijn, Kofi en Shanice hebben het ook al gezegd.

  Enkele jaren geleden had een dame (Roethof) ook een korte documentaire gemaakt over een kleine groep jongeren in de Bijlmermeer.
  Het ging toen om hun gedrag in de Boxen.
  Ze vonden het toen ook niet leuk dat ze zo’n documentaire had gemaakt.
  Ze werd ook aangevallen via RadioMart.

  Maar @Kofi: Ik ga ook een boek schrijven over “Motjo Poku” en deze laten verfilmen.
  Steeds wordt reclame over “Motjo Poku” gemaakt via RadioMart in Amsterdam.
  Voor verkoop….. en aan de poort …..!!!
  Dan zullen ze straks hierover gaan mekkeren en mij bedreigen.


  Maak melding

 17. Oh gut, bepaalde snel beledigde bijlmer-negers met uiterst lange tenen zijn weer eens boos en hebben de behoefte om anderen te gaan bedreigen. Hoe mentaal gehandicapt moet je wel niet zijn om zoiets te doen. Het lijken wel net op rel-moslims. It’s just a movie, get over it.


  Maak melding

 18. Beste Mariska:

  Waarom word je nu zo ontzettend boos. Ben je ooit wel eens in de Bijlmeer geweest/ Zuid Oost geweest.
  Kun je nergens de humor van in zien?

  En geloof me; de film en het boek geven een waarheidsgetrouw beeld van de Bijlmer. Ik praat uit ervaring.


  Maak melding

 19. Ik begrijp eerlijk gezged niet waar sommigen zich druk over maken. Ik neem geen aanstoot aan de film, omdat ik mezelf er niet in herken. Verhalen dat hij dit niet over Marokkanen zou schrijven zijn net zo laag en discriminerend. Daarmee wordt gesuggereerd dat het loslopende projectielen zijn en ook dat is net zo verkeerd als de stereotypen van Vuisje. Een idioot heeft Vuisje bedreigt en de media melkt dat lekker uit. We geven de media de schuld, terwijl hen die kans wordt geboden. Maar goed… we weten allemaal dat er in ZuidOost krioelt van de ordinaire slettebakken. Nee, gelukkig is het niet de meerderheid, maar helaas zijn het er te veel. Alleen voor Surinamers zal een site als mamjo opgericht worden die hoogtij viert. Je kunt er lezen wie AIDS heeft en wie niet. Je kinderen kunnen daar te weten komen wie hun biologische vader is en wie niet LOL. Als men een film zou maken over de verhalen op deze siet dan zijn “we” beledigd, ach!


  Maak melding

 20. Ik heb die film gezien, vond het wel grappig,..mensen, mensen, niet zo heftig reageren het is maar een film,..de realiteit is vele maal anders.Dus take it cool,.


  Maak melding

 21. @Ray
  Hé Sekrepatoe.
  NU WEL,zo snel(3de posting)ALS DE KIPPEN BIJ.Je was een paar dagen geleden in geen velden of wegen te bekennen bij het vorige onderwerp over de lesbiënne, ANITA CHEDI SHIWALLY, bij de uitreiking van de (HOMO) John Blankensteinprijs.
  Helemaal op het eind pas (LAATSTE POSTING) verscheen een niets zeggende maar “bek vol tandende” opmerking over Bouterse.

  Maar nogmaals,ik hoef hierover geen opmerking te maken.
  Dit gedrag kennen we al bij de afro Surinamers.
  ZIJ VEGEN NIETS ONDER DE VLOERMAT!!
  NU jullie nog!

  KOOP WEER EEN BLIKJE COLA EN EEN PAKJE POPCORN EN GA JE DAARNA OP JOUW BANKSTEL IN DE WOONKAMER WEER OP VERLEKKEREN NA HET ZIEN VAN DEZE FILM!Hihihihihihi!


  Maak melding

 22. @Henk Molenaar
  Je schrijft:”Zouden de makers van Flodder ook doodsbedreigingen hebben ontvangen door alle Tokkies van Nederland”?

  Ook deze vergelijking slaat als een tang op een varken.Het is een vergelijking van”lik mijn vessie”

  1.De film over ma Flodder is gemaakt door een Nederlander over Nederlanders.
  Deze film “Alleen maar nette mensen” is gemaakt door een Nederlander over Surinamers.
  En dat steekt altijd!
  De waarheid is eenmaal hard om aan te horen!
  2.En of er doodsbedreigingen aan het adres van de makers zijn geweest,weten we niet!Jij wel?


  Maak melding

 23. De bedreigingen kunnen alleen maar komen van de salon nationalisten,die er in geloven dat Suriname het beste land ter wereld is en Surinamers de heiligste mensen zijn.
  Deze mensen zijn vaak te herkennen aan hun vreemde en domme reacties hier op dit forum!


  Maak melding

 24. Beste Medusa:

  Wordt het dan niet eens tijd dat Surinamers een eigen film gaan maken in plaats van alles wat een Nederlander maakt af te zeiken?


  Maak melding

 25. @Medusa
  Waar de ene dame Anita een prijs in de wacht heeft gesleepd voor de homo’s ,heeft de film ALLEEN MAAR NETTE MENSEN de FATWA tegen zich horen uitspreken!
  Hahahaahaaaaaaa……


  Maak melding

 26. Ik lees liever een boek dat door een surinamer die in suriname geboren is ,en over suriname schrijft,dan een boek dat een onwerkelijk realiteit weerspiegeld.
  Ik ben een surinamer en weet uit ervaring dat een ieder zijn presentatie over bepaalde hoedanigheid in het leven hebben,en dat sommige fictie voor waarheid zien.


  Maak melding

 27. @MasraE
  Een zin uit jouw een van jouw bovenstaande bijdragen luidt:
  “Want we weten toch allemaal dat zwarte mensen nu eenmaal een lagere intelligentie hebben dan blanke mensen”.

  OEIOEIOEIOEIOEI,MasraE !!!!!
  1.HOE KOM JE AAN DIE WIJSHEID?
  2.Hebben blanke en zwarte leerlingen gelijke kansen?
  3.Sta je voor de klas?
  4.Heb je blanke en zwarte leerlingen in die klas?
  Zo ja,wat zijn jouw ervaringen?
  Is intelligentie rasgebonden of heeft dat meer met kansen (rijkdom) te maken?
  Waar denk je dat er meer intelligentere kinderen zullen voorkomen?
  In achterstands- of in rijke wijken?
  Waarom?


  Maak melding

 28. DE WAARHEID IS ALTIJD HARD OM AAN TE HOREN………
  In die film gaat het ook over een klein percentage wat de cirkel niet wil doorbreken….generatie na generatie.
  IS GEEN FICTIE, IS WAT DE SCHRIJVER ZELF HEEFT MEEGEMAAKT IN DE BIJLMER………
  IEDEREEN HEEFT GELIJKE KANSEN, MAAR WORDEN DIE BENUT?


  Maak melding

 29. @Ray
  Jouw bizarre brein is zó verdorven dat jij niet eens meer het verschil tussen een “fictie” en de “realiteit” ziet.
  De lesbiënne, ANITA CHEDI SHIWALLY, is de realiteit!
  En de film “Alleen maar nette mensen” is maar een hersenspinsel!Heb je nu alweer een taalprobleem?


  Maak melding

 30. @Verveer
  WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT???????
  Heeft iedereen gelijke kansen?
  Mensen,mensen,mensen wat hebben jullie vandaag?
  Wat scheelt jullie vandaag op dit forum?


  Maak melding

 31. @Ray
  Jij schrijft:”de film ALLEEN MAAR NETTE MENSEN heeft de FATWA tegen zich horen uitspreken!

  Nu persisteer je nog verder in DOMHEID!
  Niet de film, maar de maker van de film heeft dat(fatwa zo als jij die noemt)over zich heen geroepen!
  Ray,e hoeft niet intelligent te zijn om dit in te zien;maar wel dom om het anders te zien!


  Maak melding

 32. @verveer,..gelijke kansen? wat een domme opmerking,..heb jij bij je geboorte dezelfde kansen gekregen als Willem Alexander?? Denk eerst voor je een opmerking maakt mi boy


  Maak melding

 33. @Medusa

  Leef jij verder in de waan dat degenen die in de film gespeeld hebben zich op dit moment heel trots en veilig zullen voelen,nu de schrijver van de film de fatwa tegen zich heeft moeten aanhoren. Degenen die geacteerd hebben in deze vulgaire film zijn ALLES BEHALVE NETJES te noemen.

  En nu,
  Met de lesbiennes en de homo’s heb ik geen problemen mee zolang zij zich niet anders achten dan elk ander normaal mens en geen speciale aandacht of behandeling eisen dan elk ander burger.Ik zie ze als een mens zoals mijzelf ,en verwacht daarom ook dat zij moeten werken als elk ander en dat ze geen energie moeten verspillen te bewijzen dat zij anders zijn.
  En dan heb je ook weer andere landen die het homo wezen accepteren en waar hij en hij ,zij en zij , met elkaar mogen trouwen en allemaal bij wet ook.
  Zij hebben gekozen om anders te zijn ,nu dan moeten zij ook accepteren dat zij anders gezien zullen worden!
  Je moet dingen in algemeen verband zien alvorens uit te schreeuwen dat anderen dom zijn !
  Je denkt toch heus niet dat alleen de schrijver van deze vulgaire film de vergaande consequenties onder ogen moet zien?.


  Maak melding

 34. @Medusa

  Oh, je denk dus dat de seks in de film ALLEEN MAAR NETTE MENSEN ,niet echt is??
  Geloof me zowel de acteurs als de seks erin is ECHT,ECHT,ECHT!


  Maak melding

 35. @Ray
  Jij gaat mij niets kunnen vertellen over wat wel echt is en wat niet echt is.
  Jij hoopt dat het uit de hand loopt om de volgende dag als eerste weer jouw racistisch gif te spuien.
  Hou je denkbeelden maar voor jou en jouw soortgenoten.
  Deze acteurs in de film zijn niet te vergelijken met die actrice uit de film WAN PIPEL die voor de rest van haar leven werd verstoten en daarna ongelukkig en vereenzaamd is geworden.ZO DENKEN WIJ NIET!
  WIJ ZIJN REALISTISCH en schuiven niets onder het vloerkleed!


  Maak melding

 36. @Medusa

  Ach Medusa,kom niet nu de onschuldige spelen hier.
  Toen het nieuws in de krant was verschenen over die Anita en haar prijs toen had jij gelijk aan mij gedacht en een uitdaging geplaatst. Nu mag je hetzelfde verwachten van mij.
  Ik vergelijk de acteurs uit deze film niet met de ene van Wan pipel!
  De actrice uit de film Wan Pipel had bewust gekozen om te acteren in Wan pipel ,ze moest geweten hebben dat toen relaties tussen diverse groepen niet acceptabel was.
  Dan heb je de acteurs van de film ALLEEN MAAR NETTE MENSEN…dat ze niets onder stoelen en banken schuiven merken wij maar al te graag op.De seks die ze metelkaar bedrijven en maar al te graag uit de kleren gaan beschrijft jullie alledaagse mentaliteit heel aardig op.Schaamte en schande ,daar geeft jouw soort niks om. Ik vraag mij af of je die film samen zou willen zien met je vader,je moeder en je kinderen in de woonkamer of de theater!


  Maak melding

 37. @Ray
  Ook jullie ware sex leven komt ooit aan het ligt.
  Tot nu toe is het jullie deels gelukt zoals vele andere zaken onder de vloermat te vegen!
  Nu al zit je je te verlekkeren met een blikje cola,een pakje popcorn op jouw bankstel.
  Eerstdaags staat er weer één met een heldere geest onder jullie op (zoals laatst nog de archeoloog
  (opgravingen),de politicus(PVV stemmers) en de sociologe (deskundige op suicidaal gebied),om jullie,
  als de dood verborgen geaardheid te lichten.
  Ik kom vaak in Den Haag,hoor en weet anders!
  Dat is het evenbeeld van de BIJLMER!TIME WILL TELL!
  De waarheid is naderder dan je denkt!Hihihihi!


  Maak melding

 38. @Medusa
  Ik kijk liever een cartoon zoals Tom and Jerry dan naar de meest walgelijkse film,de zogenaamde nette mensen te zitten aangapen.
  Wij weten het hoor, jouw soort houdt ervan om hun vuile was buiten te hangen zodat de wereld het kan zien,zelfs de theater komt erbij kijken. Hihi hi…


  Maak melding

 39. mss is het dezefde groep die de Witte Tenten wilde verbouwen,..anyhow Radio Mart zegt: wij gaan niet zwichten voor terreur, desnoods op een geheime locatie of anders politie-bescherming zo meldt Radio 1 !!


  Maak melding

 40. Dat de maatschappij in Nederland al een tijd diep gezonken is, en wat ik hierboven lees getuigt weer van alles en nog wat, waar gaat dit naar toe, iemand met de dood bedreigen anno 2012, alles kan tegenwoordig, maar goed, triest,en dit zijn zaken als ik het zo mag omschrijven die niet zullen ophouden, waar het zal eindigen, wisten we het maar.


  Maak melding

 41. @Ray
  Je liegt als een paardendief.
  Lees maar wat jij op woensdag 12 september 2012 om 19:09 uur, door Ray @Felix schreef.

  – En wat de creolen in Nederland doen krijgen we te zien in de vorm van een film,en het is voor de wereld om te zien.
  Whahahaaaaaaaa
  Wees gerust zowel jij als medusa ,wees gerust,
  Onder het genot van een heleboel popcorn en een flesje cocacola krijgen wij jullie ziekelijke geflikfooi manieren in de theater te zien en straks ook in onze huiskamers.

  Jij bent dus een onbetrouwbare leugenaar en notoire gluurder!!


  Maak melding

 42. @Henk Molenaar
  Jij schrijft:”Beste Medusa:
  “Wordt het dan niet eens tijd dat Surinamers een eigen film gaan maken in plaats van alles wat een Nederlander maakt af te zeiken”?

  Beste Henk,ben je door je eigen molenwiek geraakt òf woon je op mars?
  Weet je niet dat er een aantal speelfilms door Surinamers over Surinamers zijn gemaakt?
  Ik zal er een paar noemen.
  Kong hesie bakka,Faja lobie,Wan Pipel etc.
  Een beetje Surinamer òf iemand met Surinaamse roots hoort dit te weten.
  Indien je de laatste vraag met ja beantwoordt,vind ik jouw opmerking schammteloos!


  Maak melding

 43. Medusa, mijn zin over de lagere intelligentie van zwarte mensen heeft betrekking op de vooroordelen. Mijn punt was dat de film gebaseerd is op die vooroordelen. Vooroordelen die je in advertenties tegenkomt in de krant, in reclamespotje, in films, in boeken, in teksten, kortom overal. Helaas zijn er mensen die denken dat dat deze film helemaal op zichzelf staat en dat mensen wel begrijpen dat niet iedere zwarte vrouw zoals Rowanda is. Kortom, we leven een sprookjesland.


  Maak melding

 44. Ik heb het boek van Robert Vuisje gelezen. Wel geestig en toch heel realistisch. Het is wel niet het type boeken die ik graag 2x zou lezen, maar om nu de auteur met de dood te bedreigen? Dat kun je alleen verwachten van ongeschoolde en heetgebakerde lieden die geen kaas hebben gegeten van literatuur en zelden een boek hebben gelezen.


  Maak melding

 45. Henk Molenaar,

  Wan pipel is uit 1976,…toen liep DADA op hoge leeftijd nog rond in pampers, en het zijn niet 3 films in 35 jaar zo getuige de vele 18+ via black-berry thans in Par’bo 🙂


  Maak melding

 46. @MasraE
  Zo kwam het niet over MasraE.
  Maar mijn innige verontschuldiging t.a.v. het gerezen misverstand!
  Zand erover,wat mij betreft en beloof beterschap!
  Laat de honden maar blaffen,de karavaan trekt verder!


  Maak melding

 47. @Henk Molenaar
  Jij schrijft:”Dat zijn 3 Surinaamse film in 35 jaar”.

  Terwijl er duidelijk 2 dingen door mij zijn aangehaald:

  1.Ik zal er “een paar” noemen.
  Er staat “een paar” en niet “allemaal”!

  2.Kong hesie bakka,Faja lobie,Wan Pipel etc.
  Zegt de afkorting “etc.” jou niets?
  D.w.z. dat er minimaal 4 (of meer) kunnen zijn.

  Wat je hebt,weet ik niet!
  Ik denk dat het “iets” met begrijpend lezen te maken heeft!


  Maak melding

 48. @Medusa
  Kalm aan ,kalmeer meiske.
  Als ik zeg dat wij die film straks in onze huiskazmers te zien zullen krijgen dan bedoel ik dat de film op tv gezien zal worden maar niemand is verplicht om het te zien.Als het bij mij op de tv verschijnt schakel ik over op een andere kanaal, dan kijk ik liever naar tekenfilmpjes dan die geouwehoer van de zogenaamde filmsterren in deze vieze film en hangende bobbie’s en goedkope seksEn dan drink ik mijn cola en eet mijn popcorn als ik naar de leuke tekenfilms zit te kijken.
  Deze film alleen maar nette mensen moet het certificaat van X-rated meekrijgen. Het is echt geen film die je met je gezin kan meekijken.En de mensen die geacteerd hebben zijn ALLES behalve NETJES
  Ps
  Je mag ernaar kijken hoor,liefst met veel cola en popcorn erbij. Onze smaken verschillen ,okay.


  Maak melding

 49. Surinamers hebben een chronisch gebrek aan zelfreflectie! De film is geen documentaire, het is allemaal fantasie. De hevige reacties geven aan dat Suri’s een zeer laag zelfbeeld hebben. Als witte Nederlanders moesten bereigen na films als flodder spetters en weet ik wat voor aso-ranzigheid allemaal niet verfimd is, zou er geen filmindustie meer zijn.


  Maak melding

 50. Ach ja wie neemt Suries nou serieus,vooral de bellers van mart radio.Romeo Hoost zou zeggen Moordenaars, Aanhang,Radio en Tv. Velen van hen op dit Forum zijn bellers van mart zo te zien.En waarom ik dit zeg al dat doms dat hier wordt verkondigt,wordt ook hier op de radio bij mart geroepen.Je hoeft hier op dit forum en bij mart niet uit te leggen wat fictie is en wat een roman is,vooral if na a subsidiebedelaar Glenn Codfried leg ding uit dat het fout is dan roepen ze in de papegaaienkoor……ai Vuisje disie,Vuisje datie dom dom dom tot en met ding kkkauw.Sranang BLAKAmang altijd de foe voer wang 2 letter oorlog sang ding e lasie ook altijd.Nooit ding sportief alla sanie foe ding sma die op mij lijken na trobie.Glenn Codfried if na wang monie joe wanie foe Vuisje aksing dang gewoon.Marcel Larose gwe soso fa ie dong.Je wilt een geweldige baan ZONDER diploma wel die grap kan je ALLEEN in Su uithalen.En zo joe e kis ding DOMMIES foe mart,maar Vuisje joe no kang stop met niets.GG&GD zoek weer iemand die kan laten zien hoe Su meisjes in de Bijlmerboxen N..ken voor een belkaart ben je weer voor zoiets in Glenn Codfried,want ook hierin ben je goed en dit had je al bij een eerder onderzoek gedaan,zullen we nog een keer?Als Glenn Codfried die subsidiehoer(zou een kennis van mij zeggen) de Su meisjes breekt is er niets aan de hand,maar als iemand anders dat doet en Glenn Codfried er geen geld voor heeft kunnen vangen dan is het niet goed.Mensen,mensen toch laat niemand je voor de gek houden.Luister aub niet naar Ilse,Hortens(ce)Creebsburg die ook niet zo heet.Haar zus heet creebsburg,maar zij niet.Ook hier speelt ze vals.Mensen luister niet naar meneer Vrij zegt veel s’morgens op de radio,maar kan zelf niet uitleggen wat hij bedoelt,Vrouw seedorf en Edtje Bakboord die alleen maar zegt goszegen nanga wang gezegendedag hahahaaaiii Broeder Orlando,Neetje Koprokano(zo noemt hij zich)Dada Abrewa(oma,oma in ’t afrikaans)Connexxion buschauffeur Ba Wé en buschauffeur Harry mie gado als je dit zootje hebt gehoord dan joe herie dee porie.O ja ik vergat de popiest one mevr Oelhers met haar Fans jongoe nogmaals trap niet in de val van deze vermoeiende mensen.Mik ding mikie ding comedie.En oeng tang foeng. Odi, odi odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 51. @Glenn Pengel (Glenny): Yu dja ding. Soso Lafu.
  Dus je bent een verwoede luisteraar van RadioMart & Co.
  Soms hoor je ook nog iemand bellen met “de Secretaresse”.

  Maar nu beginnen ze onder leiding van Glenn Codfried een beetje terug te krabbelen met hun domme actie.
  Wanneer ze voor belangrijkere zaken moeten opkomen voor de Surinaamse gemeenschap of protesteren, dan zijn ze niet thuis.

  Ik vraag mij ook af of er zo’n heisa in SU. wordt gemaakt over deze film?
  Er is ook een film in Nederland gemaakt over New Kids.
  Als je die filmbeelden ziet, echt komisch. Hollandse humour. Echt van die asociale Tilburgers & Tokkies.
  En zo moet je ook de film ‘Alleen maar nette mensen’ bekijken.
  En om Robert Vuijsje (de schrijver) van het boek te gaan bedreigen is not done.
  En volgens de laatste berichten in de (pers) is het kassa met deze film.
  Dus ze hebben ook gratis (reclame) gemaakt voor de FILM.


  Maak melding

 52. @Henk Molenaar

  “Beste Medusa:

  Noem er nog eens 3 dan”

  Ik zal Medusa helpen met de biografische film in drie delen over Bouterse:

  1. Sargent Bouterse
  2. Dictator Bouterse
  3. President Bouterse

  😆


  Maak melding

 53. iedereen doet veel te moeilijk en ik ga het allemaal niet lezen. Een film overdrijven is vrij normaal want anders zou het niet interessant zijn. Daarom wordt er ook altijd gevochten bij “jerry springen”, anders zou het oer en oer saai zijn.

  Door iemand te bedreigen maak je alleen maar jezelf belaggelijk. Je zou kunnen zeggen als dit in een nette buurt gebeurd zou er daarna nooit iemand bedreigd worden. Met andere woorden dit zegt toch een heel klein beetje wat voor soort mensen daar wonen.


  Maak melding

 54. De negatieve reacties vanuit de surinaamse gemeenschap hebben een andere grondslag.

  Racisme heeft een absoluut hoogtepunt bereikt in Nederland.

  Bijv. :Mensen met een niet blanke huidskleur kunnen massaal geen werk vinden, omdat de blanke werkgevers de voorkeur geven aan blanke mensen.

  Niet blanken worden massaal preventief gefouilleerd, terwijl men in wijken waar overwegend blanken wonen dit nalaat.

  In het openbaar vervoer controleert men alleen op lijnen waar niet blanken het meeste reizen.

  Deze discriminatie is er altijd geweest maar vaak voor de gemiddelde niet blanke onzichtbaar.

  Het beste voorbeeld van legale discriminatie in Nederland vind je terug bij financiele instellingen.
  Een niet blanke betaalt hogere rente voor financiele producten dan een blanke. Dit is een feit en men ontkent het niet eens. De medewerkers van deze instellingen hebben de tabellen allemaal in bureaulade liggen.
  Ik kan het weten want ik heb het gezien en men heeft mij zelf gevraagd om deze tabellen toe te passen. Na hun verzoek heb ik direct me ontslag ingediend.

  Parbo.


  Maak melding

 55. Geachte Landgenoten,

  Ik had gisteravond een gesprek met mijn vriendin over deze film. Zij was naar die film geweest en liet mij weten dat deze film de bewoners van (zuid-oost) en Surinamers beledigd. Vrouwen worden als een stereotype neergezet (voornamelijk donkere vrouwen) Als welbeluste geldwolven die alles voor een een zakcentje doen. De Surinaamse man wordt gestigmatiseerd als een euwige vreemdganger en her en der kinderen heeft lopen. Jammer dat zoveel donkere mensen hebben deelgenomen aan deze smakeloze film zonder inhoud. Ik woon zelf in de bijlmer. Ik neem aan dat je vooraf een script krijgt te lezen voordat je daadwerkelijk een rol accepteert. Dat zoveel donkere mensen akkoord zijn gegaan met het bijdragen aan een film in mijn ogen zonder een moraal dat vind ik betreurenswaardig. Sranangsma moes foe oppo makandra inplaats van elkaar te breken. Met vriendelijke Rodney K


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.