Islamitische OIC wil nauwere band met Suriname

25

PARAMARIBO, 16 okt – De Organisatie voor Islamitische Samenwerking, OIC, wil nauwere banden met Suriname. De secretaris-generaal, Ekmeleddin Ihsanoglu , heeft dit te kennen gegeven tijdens ontmoetingen met Surinaamse topfunctionarissen. Om de daad bij het woord te voegen, overweegt Ihsanoglu een bezoek aan Paramaribo. De regering is bereid hem te ontvangen.

Op aangeven van president Desiré Bouterse, gaf ambassadeur Henry MacDonald een uitnodiging af. Dit gebeurde tijdens een ontmoeting met de OIC-vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties, Ufuk Gokcen. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken besprak de betrekkingen onlangs nog met Ihsanoglu. Dit gebeurde in de marge van de Algemene Vergadering van de VN. Ihsanoglu gaat binnenkort naar Guyana, dat ook lid is van de OIC en wil dan ook Suriname aandoen.

Suriname en Guyana zijn de enige OIC-lidlanden op het westelijk halfrond. De banden werden in de jaren negentig formeel. Suriname kreeg door de jaren heen financiële leningen voor poliklinieken in het binnenland. Ook is een kankerbestrijdingcentrum opgezet met geld van de OIC. De laatste jaren is de contributie niet bijgehouden. Lackin heeft de achterstand dit jaar aangezuiverd. Hij ziet de OIC als een potentiële ontwikkelingspartner.

25 REACTIES

 1. @sra, mi gudu (JUDESKA), ik had je gewaarschuwd.
  Je krijgt straks ook een snellere ontwikkeling via het OIC als bijdrage.
  En dat is een voorraad ROZE Djellaba’s & Boerka’s.


  Maak melding

 2. loekoe boeng nanga ding taliban disie!!!!!
  mie bar joe bouterse .no mik na monie brin joe ai .
  deze gasten vertrouw ik niet voor geen meter .
  straks wordt suriname wereld nieuws met deze libas .
  eerst was het iran nu weer een ander extremist .
  de tijst zal het leren .ik neig de andere kant op te kijken als bouterse blijft provoceren met deze gasten ,want deze mensen helpen je met een doel .
  straks zullen wij sjiitiche en soennitiche toestanden in suriname waar moslims tegen elkaar gaan vechten zoals elders in de wereld ,bouta je speelt met vuur!!!!


  Maak melding

 3. @sra
  Wist je dat een 14 jarig meisje executie style in Pakistan werd neergeschoten alleen maar omdat ze opkwam voor haar rechten om onderwijs te mogen genieten?Heden is ze in Engeland voor verdere behandeling.
  zo vertel dan aan ons,hoe de islam wereld zaken kan doen wanneer de vrouwen in hun land hun leven doorbrengen alsof ze in huisarrest zijn.


  Maak melding

 4. Dit heb je te danken aan Ali baba naast leeghoofd Bouta.
  Laat deze mensen de armoede binnen hun eigen gelederen op lossen dan kan je zeggen ze zijn human bezig.AMOS en dergelijke verfoeilijke instellingen op te richten met behulp van door de joden god besmette volgelingen.Deze mensen willen alleen hun joden god allah verspreiden.Kijk naar de armoede en analfabetisme die bij deze mensen heerst.Die olie arabieren hebben zo veel geld maar geven het alleen uit voor hun plezier.Laat ze de zo genaamde moslims helpen dat doen ze niet.Wel worden de moskees gebouwd en koran scholen gebouwd om kinderen in een vroeg stadium bang te maken voor een joodse duivel.Suriname laat deze mensen ver weg blijven.Hou Ali goed in de gaten.Deze god is op bloed uit.Hij drinkt elke dag bloed ergens in de wereld.


  Maak melding

 5. Roy,
  Hij ziet zakelijke betrekken lost van het feit dat wie betaald die bepaald, die OEN.
  Deze berichten laten zien dat die bigi mofo over GROTE en Geweldige investeringen een broodjeaapverhaal is van die paarse demonen.


  Maak melding

 6. terecht vindt ik dat bouterse niet van alles moet binnen halen .hij moet rekening houden dat die mensen het zelf slechter hebben dan de mensen in suriname .kijk naar de meeste moslim landen in de wereld .alleen maar ellende zie je om je heen .ze moorden elkaar en denken ze mooi weer te komen spelen in suriname ,opzouten die gasten mang .om heel eerlijk te zijn moet bouterse zijn gedrag een beetje gaan veranderen als het om het buitenland gaat.ga een ander politiek voeren ,zie die chinezen,brazilianen en nu wil bouterse beginnen met moslims dat land binnen te halen ,hoe dan ook ,te joe nang taliban njanjang joe sa pai taliban paimang .bouta mie loekoe djie mie no tik monie boi.


  Maak melding

 7. Baja meki sani tang fa a de now now ini Sranang, bika dape problema no de ete, ma efoe deng ka ka sma dies o kong lul ini Sranang deng ka foeroso.


  Maak melding

 8. dilmohamad
  wat heeft dit met winti te maken .levens gevaarlijk om nog meer moslims binnen te halen .ze hebben zelf geld nodig ,suriname is tien keer beter dan die moslim landen dus mogen ze hun geld houden en geven aan de armen in de moslim landen .je gaat een prijs betalen als je blijft krijgen van deze gasten .suriname verdient beter dan omgaan met allerlei moslim genoten .
  die mensen leven in een aparte wereld en doen niets samen het gaat hen om hun geloof ,en als het niet goed schiks kan dan maar kwaad schiks .ik wil niet generaliseren ,je hebt moslims die van surinaamse afkomst zijn waar je geen enkel probleem mee hebt en waar wij altijd vreedzaam leven ,maar je weet echt niet wat je binnen haalt .bouta mie bar joe!!!
  mie brie na derde lees mie bar joe .no mik grong mandi .jagie ding taliban gwe mang i vertrouw ze voor geen meter .


  Maak melding

 9. Suriname is geen islamitisch land en had alleen al om die reden nooit moeten toe treden tot de OIC. Suriname moet verdomd goed oppassen met de OIC, op een gegeven moment zal de betaler willen gaan bepalen.
  Wie weet misschien gaat de OIC straks nog willen dat Suriname sharia-achtige wetten moet invoeren in ruil voor verdere financiele steun. Nou ik vertik het om onder de sharia te leven waar niet-moslims behandelt worden als tweederangsburgers t.o.v. van moslims en waar de vrijheid van mensen onaanvaardbaar wordt aangetast en beperkt.
  De OIC heeft bij de V.N. jarenlang geijverd voor de invoering en handhaving van wetten betreffende een verbod op blasfemie, m.a.w. iederen die iets negatiefs of kritisch zegt of schrijft over een wetenschappelijk onbewezen (en dus logischerwijs onbestaande) hemelse sprookjesfiguur/god of de zogenaamde profeten, moet vrezen voor een celstraf of erger.
  De uitwerking van de blasfemiewetten kan gezien worden in landen zoals bijv. Pakistan waar minderheden zoals christenen en hindoes bij de minste geringste flut beschuldiging van blasfemie achter de tralies verdwijnen of worden vermoord door woedende moslim menigten op het moment dat ze worden vrijgelaten.
  Dat terwijl in dat land allerlei moslim geestelijken wel de vrijheid hebben om andere religieën aan de lopende band te beledigen en om ongestraft op te roepen tot geweld tegen niet-moslims (jihad). Dat toont aan hoe hypocriet ze zijn.
  Als het aan de OIC zou liggen, dan zou iedereen die zich kritisch uitlaat over de islamitische ‘profeet’ Mohammed (iemand die zich, volgens de islamitische bronnen zelf, bezig hield met de slavenhandel, het voeren van oorlogen tegen niet-moslims, massamoord van gevangen genomen joden, het plunderen van andermans goederen, z’n volgelingen opriep om z’n critici te vermoorden, verkrachting van gevangen genomen vrouwen door z’n volgelingen toestond, sex had met een negen jarig oud meisje en nog meer van dat soort walgelijke, immorele en ronduit criminele zaken) gestraft moeten worden met een celstraf of iets ergers.
  Blijkbaar kunnen ze niet tegen de waarheid over hun ‘profeet’ die ze (omdat de koran hen dat opdraagt) zien als de perfecte man en ideaal moreel voorbeeld om na te volgen.
  Nou ik ben absoluut niet van plan om mijn vrijheid (van meningsuiting) in te leveren om een stel jihadistische rel-moslims te plezieren, die lui zullen pas tevreden zijn als alle niet-moslims zich onderwerpen aan de islam, de dhimmi-status (tweederangsburgerschap) aanvaarden of zich bekeren tot de islam. Daar bedank ik voor.
  Snel beledigde mensen die niet tegen kritiek kunnen moeten maar een dikkere huid aankweken i.p.v te eisen om censuur van onwelvallige meningen want er bestaat helemaal geen recht om gevrijwaard te zijn van gekwetste gevoelens.
  Er zijn moslims en islam apologeten die altijd zitten te eisen dat niet-moslims respect moeten hebben voor de islam en de islamitische ‘profeet’ Mohammed, nou respect is niet iets wat uitgedeelt kan worden als snoepgoed, het moet verdient worden, en na mijn bestudering v.d. islamitische ideologie (zoals beschreven in de koran, hadith etc.) en de wijze waarop het door de eeuwen heen in de praktijk is gebracht door moslims (met name de vele wrede jihadistische veroveringsoorlogen tegenover niet-moslims) ben ik tot de conclusie gekomen dat de islamitische ideologie helemaal geen respect verdient.
  Marx had groot gelijk toen hij religie beschreef als ’t opium v.h. volk.
  Over het algemeen heb ik geen hoge dunk op van religie, ik ben ook niet-religieus, maar vooral v.d. islam (naar mijn mening een gewelddadige, haatzaaiende, intolerante, discriminerende, vrijheidsbeperkende en veroveringszuchtige ideologie) moet ik niets hebben.


  Maak melding

 10. Dit vinden ze er in Myanmar van:

  Geen OIC-vestiging in Myanmar

  Novum/AP) – RANGOON – De Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC) is niet welkom in Myanmar. Dat heeft de Myanmarese regering maandag bekendgemaakt nadat duizenden mensen, onder wie veel boeddhisten, hadden geprotesteerd tegen de opening van een kantoor van de OIC in Myanmar.

  De sektarische spanningen in Myanmar zijn dit jaar hoog opgelopen. Bij gevechten tussen boeddhistische Rakhines en islamitische Rohingya’s in de westelijke deelstaat Rakhine kwamen in de zomer bijna negentig mensen om. Tienduizenden mensen raakten ontheemd.

  Myanmar ging vorige maand akkoord met de opening van een OIC-kantoor in het land om hulpverlening aan ontheemde moslims mogelijk te maken. Na de protesten is de regering daar dus op teruggekomen. Op de website van het ministerie van informatie stond maandag dat de opening niet doorgaat omdat deze indruist tegen de wil van het volk.


  Maak melding

 11. niemand die naar die lelijke meo luisteren, ga zo door een ding weet is dat jij jou doel nooit zal bereiken dat weet ik dus je mag lekker lullen ,, mie takkie,, kom met die minnetjes


  Maak melding

 12. Suriname moet deze gasten wel duidelijk maken dat er bij ons sprake is van scheiding van kerk en staat. Als men wat wil schenken is dat prima. Maar wij zijn niet gediend van Islamitische religieuze ideeen. Suriname is tot op heden gevrijwaard van godsdienstwaanzin en dat willen we ook zo houden!


  Maak melding

 13. Ray
  Het is bouterse die zich niet moet laten misleiden door die moslim.
  Ik persoonlijk zou geen afspraken of samen werking met die gasten aangaan.
  Zij vermoorden hun eigen volk door er te zeggen dat god dat wil,zij hebben geen respect naar andere landen of andere volks geloof..
  Ik had al in mijn eerdere berichten aangegeven dat ik niet aan wat voor religie dan ook mee doet,neen ik doe niet aan religie.
  Het is een handgemaakte en uitgedachte concepten van kolonialisten om te veroveren.
  Het is aan de staats hoofd en minister van buitenlandse zaken om geen banden met hun aan te gaan of hun niet gemeende giften aan te nemen,,in dit opzicht moet men voorzichtig zijn om het Su bevolking en land niet in probleemen te brengen of laten verkeren.


  Maak melding

 14. Feit is dat deze lieden onder het mom van gulle-gever,een andere bedoeling hebben.Hun maken zich niet druk om wereldse zaken,zoals onderwijs/medisch etc,.Zie Indonesie en midd.oosten.Soso trobie.. Laat je inpalmen door deze lieden,voordat je het weet ben je verloren.Wij zijn zeer tevreden met onze maatschappij:moslim,christenen en Joden…


  Maak melding

 15. @sra
  Bouta de maniak wil graag zaken doen met de islamitische wereld waar er rond de klok onrust en onheil dreigt.Hij wil zaken doen met Iran ,Palestina enz..waar er elke dag bommen ontploffen en onschuldigen vermoord worden.Vrouwen worden gezien in deze landen als huisplanten ,geen vrijheid niks bestaat voor ze,school ,onderwijs is taboe voor het vrouwelijke geslacht.Ze worden opgedragen bhurka te dragen en alleen hun ogen zijn zichtbaar.Deze zijn geen landen waar je zaken mee wilt doen ,maar het zijn juist deze landen voor wie bouta de moordenaar opkomt en bij de vn vergadering had hij zijn intenties ook kenbaar gemaakt toen, door het pleiten voor palestina om opgenomen te worden in de vn group.
  Voorts, Surinamers beleiden een multi religieuze traditie,elk bevolkingsgroep heeft zijn of haar eigen geloofsovertuiging ,iets wat de islamitische wereld buiten Suriname nooit begrijpen zal.In hun eigen land worden ze gedwongen het islam te beleiden.
  Bouta alleen betekent al Onheil voor ons,dus moet hij geen andere gasten welkom heten hier die nog meer Onheil voor ons gaan meebrengen.


  Maak melding

 16. Als ze de Sharia gaan invoeren in Suriname dan is de bijna hele bevolking bijna onthoofd en uitgeroeid. Op vreemdgaan, voodoo, roof, drugshandel en vele dingen meer staat namelijk de doodstraf. Op diefstal wordt een hand afgehakt. Hoewel ik voor de doodstraf ben gaat ook sommige dingen voor mij veel te ver.

  Dus doe maar niet die extremistische, fundametele, moslims, daar wordt Suriname zeker niet beter van. Op gematigde moslims die respect heeft voor de mensheid en van ieders traditie en geloof heb ik geen bezwaren.


  Maak melding

 17. Ray
  Bouterse is niet dom ,hij weet heus wel wie of welke land een vals spelletje speelt,,daarom vertrouw ik erop dat hij de juiste beslissing neemt en zich nog meer inzet voor volk en land en zich niet aan verleiding van buiten Su laat misleiden,,.
  Er word gezegd dat bouterse geen kennis van politiek heeft,dat is mischien waar,,,,,maar,ik heb liever een leider die niet aan het wereld politiek mee doet ,maar verstand heeft van eigen volk en land opbouw ,het gaat mischien niet hoe velen zouden willen ,maar hij werkt eraan.
  Ik wens hem en zijn regering veel sterkte,verstand toe.


  Maak melding

 18. waarom weer op bedeltoer?
  Het land kan zichzelf bedruipen heeft geen hulp nodig van buiten.
  En een ding wil ik meegeven voor wat hoort wat.
  Moslims zijn nog steeds bezig met de heilige oorlog men gebruikt daarvoor alle middelen ook humanitaire middelen om haar doel te bereiken.


  Maak melding

 19. Domste actie van meneer Bouterse. Alles heeft een prijs. Net zoals de chinezen dit een keer zullen opeisen zo zal OIC eveneens iets willen opeisen.
  Laat de OIC lekker in het midden-oosten blijven met hun praktijken.
  Surinaamse regering moet ook eens minder op bedeltoer gaan. Prachtig land met zoveel resources.
  Suriname moet ook een keer zelf benutten zonder dat andere buitenlandse bedrijven profijt van hebben.


  Maak melding

 20. ik zou elke buitenlandse bank/instelling adviseren,zijn/haar gelden ver buiten sme te houden..

  je ziet wat ze doen met de bestede middelen die al een bestemming hebben..

  ze hebben lak aan vast gestelde regels/wetten..

  veel van het geld verdwijnt in allerlei pesoonlijke feestelijk heden njang dringie presieri activiteiten..

  terwijl het land dood bloed onderwater loopt in brand staat is de lijder met zijn staf het geld aan het opmaken in het binnenland ver v/h volk..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.