Onvrede over stopzetten dijkaanleg zwelt aan

25

PARAMARIBO, 15 okt – De onvrede in politieke kringen over het plotse stopzetten van de dijkaanleg in Commewijne, neemt toe. Na coalitiepartner Pertjajah Luhur en parlementariërs van de oppositie, wordt ook binnen de NDP gemord. Jenny Warsodikromo, parlementariër voor Desi Bouterse’s politieke partij, wil het naadje van de kous weten. De onverwachte ommezwaai heeft vergaande gevolgen.

Partijgenoot en minister van Openbare Werken Ramon Abrahams zal uitleg moeten geven. “Ik wil mijn dijk hebben. We hebben al zo lang gewacht”, zegt Warsodikromo tegenover de Ware Tijd. Het lange wachten kost. Warsodikormo en ook andere burgers die wonen langs de rivierlijn waar de dijk komt, leven in onzekerheid. De regering lijkt al langer te hinken op twee gedachten.

Aannemer MNO Vervat hield bijgevolg de aanleg op een laag pitje. Warsodikromo moet haar winkel verplaatsen, maar deed het tot nog toe niet. Dat wijt ze aan de twijfelachtige houding van de regering. Intussen lopen de bouwkosten maar op. Warsodikromo overweegt protestacties. Oppositieparlementariër Shailendra Girjasing, eveneens uit Commewijne, vindt het meer dan tijd. Burgers hebben al gedreigd met wegbarricades.

Bekijk ook:


25 REACTIES

 1. De tijd is meer dan rijp als dit volk haar stem laat horen anders walst deze regering over haar heen. Abrahams regeert als een despoot omdat hij zich politiek gesterkt voelt door Baas. De PL heeft ervoor gezorgd dat Baas de verkiezingen won en middels de omstreden amnestiewet buiten de klauwen van justitie kon blijven. En nu krijgt de achterban van PL nul op het request. Dat is zuur.


  Maak melding

 2. Wel 10 miljoen us dollar voor een volkomen overbodig 4 sterren zorghotel voor eigen gemak, maar geen geld om de eigen bevolking tegen het water te beschermen…..


  Maak melding

 3. De partij van Paul Motjohardjo, Pertjajah Luhoer moet man en paard noemen. Ze zoeken wanhopig de media op om hun onvrede kenbaar te maken, maar we weten allemaal dat het lood om oud ijzer is.

  5 december is aantocht en Bouta heeft geld nodig Sinterklaas te spelen. Bouta heeft de ambitie om na 2015 voor 5 jaar nogmaals aan de knoppen te willen zitten, met daarbij de belofte dit keer wel 20.000 huizen bouwen. Hoe verzin je het. PL kan dijkaanleg in Commewijne vergeten. Bouterse krijgt nu al de begroting niet rond en na 2015 ook niet. Bouta is afhankelijk van inkomsten uit grondstoffen en aardolie. Die man heeft zichzelf in de nesten gewerkt met allerlei valse beloftes.

  Er is maar 1 optie voor de PL, trek de stekker uit deze verschrikkelijke kabinet !


  Maak melding

 4. Somo heeft zich gecommiteerd aan dit kabinet in de hoop dat zij de beloftes nakomen. Dankzij deze Somo is Bouterse nog in het zadel. Nu daar Bouterse Somo niet meer nodig heeft, wordt hij in een verdomd hoekje geplaatst. Het PL electoraat is zwaar teleurgesteld en begrijpelijk. De vraag is wat gaat Somo doen? Gaat hij zijn mond laten snoeren met stoere taal van Bouterse of dat krijgt hij wat ‘lekkers’ onder de tafel geschoven? Wij zijn benieuwd!


  Maak melding

 5. DE dijk moet komen maar ook in CRIOLA richting Uitkijk moet er een dijk komen een dijk geen popekast verhooging een stabiel hoog en breed anders is het nutteloos

  DIJK plan moet hervat worden


  Maak melding

 6. @Machiavelli, Bouterse heeft Somo nog steeds nodig. Zonder PL verliest Bouta zijn meerderheid in het kabinet toch ? Ze zijn tot elkaar veroordeeld. Bouterse heeft zichzelf in een moeilijke positie gemanoeuvreerd met beloftes die hij niet waar kan maken. Zelfs de belangen van coalitiegenoten kunnen niet meer gefinancieerd worden. Dan heb je het wel heel bont gemaakt. De Mega Combinatie is een tikkende tijdbom.


  Maak melding

 7. SURINAME heeft rijkdom zat houd het en bouw je land mee het westen zit er op te water tanden als de mens boven de Economie gewaardeerd word komen wij ver
  de dijk moet het volk daar beschermen

  hervat plan dijk moet komen en overal waar het moet


  Maak melding

 8. @Koos de Jong, je hebt helemaam gelijk. Ik schat in dat het principeloze karakter van Somo ertoe zal bijdragen dat deze zaak in de doofpot verdwijnt. Somo zal niet opstappen, hij heeft wel een grote mond maar als puntje bij paaltje komt, geeft hij zich niet thuis. Hij heeft al zo vaak onze javaanse broeders misbruikt door hun belangen te verkwanselen. Het komt dus met een sisser af. Onze javaanse suri’s verdienen een betere leider.


  Maak melding

 9. Zijn juli al in het binnenland geweest ik vindt dat als men wil redeneren en men een punt wil maken dan moet je het tenminstens uit ervaring doen.
  Sommige weten niet waarover zij het hebben!!


  Maak melding

 10. Baas heef alleen Positievers en land op bouwende mensen en het belangrijkste ZORG voor de MENSHEID nodig

  ongeacht wie het land Regeerd

  YOU GOT MI BAGE!!

  FORWARD!! RESPECT!!


  Maak melding

 11. Zorg voor de mensheid? verklaar je nader a.u.b
  Suriname zal deze lafhaards bende betaald zetten, no meki spotu nanga mama sranan me boi. kijk hoe Bouterse opzwelt hij kan ook niet meer zo goed zien zijn gezicht vermogen neemt met de dag af.


  Maak melding

 12. De dijk aanleg is niet in het belang van Somo en de Javanen maar van het Surinaamse volk.Jammer dat dit niet door dringt bij het overgrote deel van het volk.In Nickerie is er ook veel land overspoeld door brak water.
  Het land wordt niet beschermd en de bevolking evenmin.Men wacht tot dat de witten wat gaan doen.Geld dat verspild[gestolen] wordt de instanties z.a.staatsolie,telesur enz.zou genoeg zijn om vele projecten uit te voeren.Honderden miljoenen verduisteren deze bedrijven.Belasting wordt niet betaalt door de rijken alleen de werknemers zijn een makkelijke prooi.Zie de handel wat daar niet verduisterd wordt.NPS heeft het land verziekt door hun afkeer tegen de landbouw hebben ze dit aan de ruggegraat lose VHP gegeven zo genaamd voor zorg te dragen.Nu zit er ook zo een clown op die ministerie.
  Bepaalde soort bedelen liever dan zelf zorg te dragen voor zijn eigen behoeften.Er was geen prioriteit om 300 miljoen dollar uit te geven voor telecommunicatie doeleinden.De honderden miljoenen van staatsolie voor ontwikkelingen die niet hun corebusiness is laat zien waar deze leeghoofden het geld opmaken.Ze denken groot maar de hersenen om groot te denken moet je hebben


  Maak melding

 13. Tsja, leden van de PL.

  Wordt het niet eens tijd om onder ogen te zien dat jullie toe zijn aan vernieuwing in de top.
  Schoon schip maken met de be(ver)jaarde leiding van PL want ze doen toch niets voor hun achterban.

  Waar zijn de jonge frisse leiders van dit land?


  Maak melding

 14. Kom op met het protest. En er zijn nog meer redenen voor de surinaamse burgers om te protesteren. Wat zeg je van het decembermoorden strafproces. Het moet voortgezet worden. Protest protest.


  Maak melding

 15. Mijne mensen, hecht geen geloof aan de verontwaardiging van Somo. Ik ken de man nog als vooraanstaand lid van de Raad voor de Bevrijding van Suriname. U weet genoeg, krakti!


  Maak melding

 16. Mensen niet klagen.Jullie waren gewaarschuwd wat er kon gebeuren.Maar toch kozen jullie voor de NDP en Tamsiran.Mijn advies is om jullie huizen op palen te bouwen zoals in het verre oosten,Tailand,Vietnam enz.,en de auto te verruilen voor een boot.Als Par’bo nog bestaat is het met boot makkelijker te bereiken.Bink en Warso raakten niet uitgesproken toen ze een keer met de vliegboot mee mochten.Ze voelden zich 16 en 17.Ook een voordeel voor Kawna is dat de ouroekoe’s weggaan en de mangoesten zich flink kunnen te goed doen aan krabben.

  Cobie.


  Maak melding

 17. Dijken voor Javanen of huizen voor paarse mensen. Dus baasje en zijn loopjongen generaal prof dr ir Drs ING mr Abrahams kiezen voor mensen die op hun lijken, volgens de logica van somo.


  Maak melding

 18. Ik denk niet dat Somo zal breken met D.D.B. Anders raakt hij de aan hem toevertrouwde ambassadeurs post (lees verraders loon)kwijt.
  Pure schijnheilig gedoe allenmaal,waar het bedelvolk de dupe van is


  Maak melding

 19. @Jacobus,

  Whahahahahaha, je bent wreed mang!
  ik zie het al helemaal voor me huizen op palen :).

  Dit moet anders aangepakt worden.
  Pl weg met somo, hij doet niets voor jullie.
  Weg met grandfather somo.
  Benoem een nieuw bestuur en een nieuwe voorzitter, daarna aansluiten bij Hr Santhoki.

  Wil je een goede toekomst voor je kinderen en kleinkinderen, doe er wat aan.


  Maak melding

 20. @Esmerald

  Vanaf 1980 tot 2000 is er een duidelijke handtekening van bout te zien.Deze mensen wilden terug gegooid worden in de tijd en als er nu dat gebeurt dan schreeuwen ze moord en brand.Zelf El Vene wordt er beschuldigd!Sinds ik mij kan heugen wonen er mensen in de barakken op Marienburg.Deze mensen hebben eerst op de KTPI en daarna op somo gestemd.En ik ben er van overtuigd dat hun nakomelingen nog daar gaan wonen in het volgend eeuw.Want ze gaan blijven stemmen op somo.

  Cobie


  Maak melding

 21. Het is slechts ogenschijnlijk niet zo,maar Brunswijks AC en Somo’s PL zijn momenteel de machtigste politieke partijen in Suriname!
  Ze voelen zich nu als een vis in het water.
  Zij bepalen(samen)wie “naar huis gaat” of aan de macht blijft/komt!
  Noch de NDP,noch het FRONT kunnen dat alleen,tenzij ze een coalitie willen vormen!
  Maar het laatste zie ik voorlopig en zelfs na 2015 niet gebeuren!
  Als AC en PL weer kiezen voor samenwerking met het FRONT,betekent dit de automatische doodsteek voor de amnestiewetswijziging!De terugdraaiing van de ervan is dan een feit dus hangt de verdachten van de decembermoorden als “het zwaard van Damocles” boven het hoofd!
  Bouterse is m.a.w. chantabel(dat weten Brunswijk en Somo al te goed)en zal
  daarom steeds door toezeggingen alles en dan ook alles in het werk stellen een kabinetscrisis te voorkomen en hier een stokje voor te steken!


  Maak melding

 22. @Medusa ik deel uw mening. Ik voeg er wel aan toe dat de ‘wurggreep’ van AC en PL in hele goede is. Bouterse is hier levenslang verbonden en zal zich hieraan niet kunnen ontworstelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.