‘Politie A’dam houdt eerder donkere mensen aan’

73

Amsterdamse politieagenten zijn niet objectief bij het uitvoeren van controles op straat. Ze baseren ze zich vaak op stereotypen en houden daarom op straat eerder donkere mensen en Oost-Europeanen aan. Dat heeft de antropoloog Sinan Çankaya ontdekt.

Criminelen die niet aan de stereotypen voldoen worden op deze wijze over het hoofd gezien, stelt Çankaya. Dat kan ertoe leiden dat de politie steeds weer dezelfde mensen controleert. De politie-organisatie kan hierdoor in het nadeel werken van sommige groepen in de samenleving en in het voordeel van andere.

Çankaya deed op verzoek van de Amsterdamse politie wetenschappelijk onderzoek naar de dagelijkse keuzes die agenten maken als ze tijdens hun werk mensen controleren. Controles worden sterk beïnvloed door onderbuikgevoelens en door het denken in stereotypen. Eerder is uit onderzoek al gebleken dat selectieve aandacht voor bepaalde groepen niet leidt tot betere resultaten.

73 REACTIES

 1. Geen nieuws dit gebeurt overal in Ned if ie blakka ie ka vooral in de avond, te gek dicrminatie ten top, de witte man mag doorlopen die zwarte gaat voor de bijl,
  ik praat uit ervaring, ik ben geweigerd in een kroeg een disco in de bus wordt mijn kaart extra bekeken,
  maar ja als een zwarte in het land iets fout doet, of over de rooie gaat roep ik in me zelf hoera hoera hoera
  en nog wat die moslim gaat een keer flink over die rooie gaan do ka a holland, en terecht oeng blaka wang
  one people one nation one love, do poeroe ka djie ptatta. Onlangs nog skotoe hoor mier a netie fo loekoe soema na mie, bika mi beng weer wang moesoe, is toch een pang pang. A beng kowroe brada nanga sa zodoende.


  Maak melding

 2. Dat is ook een van de redenen dat allochtone aspirant agenten het niet ver schoppen in het korps. De politiek in Nederland heeft te weinig gedaan om zowel binnen als buiten het korps haar autochtonen agenten te scholen in integratie en het tegengaan van vooroordelen. Maar dit onderzoek bevestigt datgene wat men al vermoedde. Het korps is door en door racistisch.


  Maak melding

 3. Statistisch begrijpelijk, want dan is de kans om boeven te pakken groter.
  In gevangenissen zitten verhoudingsgewijs nl. veel donkere mensen, want die begaan meer misdaden.

  En zeur niet dat dit racistisch is, want ik beschrijf feiten. Helaas.
  Was het maar anders!


  Maak melding

 4. Dit gedrag van de politie in Calimerostan speelt al sedert de jaren 70. In veertig jaar tijd is er nauwelijks iets veranderd. Racistische vooroordelen in da polda!!!

  000027: U2FsdGVkX19FHv3biHU4Utczq9+hU3LqfZTw+bqpjyol/58tRRXH/eYUXsOPzGJ6


  Maak melding

 5. Het heeft weinig te maken met racisme v.d. agenten maar eerder met hun ervaring en realiteitsbesef. Het is nou eenmaal een feit dat allochtonen crimineler zijn dan autochtonen. Wie niets illegaals bij zich heeft hoeft zich geen zorgen te maken als hij/zij gefouilleerd wordt.
  Sinds het Diederik Stapel schandaal vertrouw ik de resultaten v.d. ‘wetenschappelijke’ onderzoeken van sociale wetenschappen niet meer want de affaire Stapel heeft bewezen dat dat soort onderzoeken makkelijk gemanipuleerd kunnen worden om in een bepaald ideologisch straatje te passen. Ik heb een sterk vermoeden dat ook dit ‘onderzoek’ een hoog Stapel-gehalte heeft want het volk van Sinan Çankaya staat bekend om het wentelen in de slachtofferrol. Niets is ooit hun schuld maar de schuld van die grote, boze, gemene, discriminerende blanken.
  Ik vraag mezelf af wat ze nog in NL doen als ze vinden dat ze zo zwaar gediscrimineerd worden door de bakra’s. Waarschijnlijk kunnen ze in hun eigen land van herkomst lang niet zo profiteren van de sociale voorzieningen als in NL.


  Maak melding

 6. @Ray2

  Ze willen allen naar Nederland.Illegaal of legaal.Kan hun niets schelen als ze maar in het beloofde land zijn.Want daar komt de manna uit de hemel.

  Cobie.


  Maak melding

 7. @Ray2

  Beste Ray2,

  Een antropoloog doet een onderzoek en komt tot een bepaalde conclusie. De conclusie is: “Politie A’dam houdt eerder donkere mensen aan”. Jij stelt dat het eenmaal een feit dat allochtonen crimineler zijn dan autochtonen. Maar negeer je dan zulke onderzoeken? Als men veel meer de focus legt op het aanhouden van donkere mensen en de witte mensen niet ziet staan dan krijg je toch scheve getallen. Wat vind jij eigenlijk van dat gegeven?

  000029: U2FsdGVkX199+9nA2tR/bU1oz8BXbuavTepf5bpXsu0sEM1DlRMryImvF+ZIZMH2


  Maak melding

 8. @anna_z
  Sluit je ogen niet voor de realiteit.
  Surinamers en vooral Antillianen begaan aantoonbaar meer blauweboordenmisdaden.
  Wel geloof ik, om even terug te komen op het item over de schadeclaim, dat het slavernijverleden hiervan niet geheel los gezien kan worden.


  Maak melding

 9. @Oroonoko

  Natuurlijk komen Surinamers en Antillianen op bepaalde lijsten voor en witte Nederlanders en andere Europeanen op andere lijsten. Maar daar gaat dit artikel toch niet over. Of wel?

  000030: U2FsdGVkX1+tuVw+G5Px3VykHsyMpYmNw5Ltii+9Rv+vl4gVZfq2AQW2yZYsXdd3


  Maak melding

 10. Dit soort bericht is koren op de molen van onze slons anna_ziekelijk
  Donkeren en marokkaanse mannen en oost-Europeanen worden eerder staande gehouden door de politie.dit blijkt uit een onderzoek naar de selectiemechanismeamse politie.
  Als dit verder leest komt nergens het voor van discriminatie voor,de antropoloog Sinan Cankaya spreekt van onbewuste vooroordelen.
  Ik wil de zaak even omdraien, ik hoor Brunswijk nog roepen dat de Surinaamse gevangenissen vol zitten met marron jongeren,ik lees ook berichten van surinamers hier online dat de marron jongens criminelen en rovers zijn,. als je in vijver gaat vissen waar meer walapas zijn ga je meer walapas vangen en geen kwiekie . ten tijde van de binnenlanse oorlog werden de binnenlandse broers en zusters van ons gezien en bestempeld als vijanden.denk hier maar eens over anna_racist.


  Maak melding

 11. Ik merk op dat enkelen van onze forumleden het racisgisch element van dit onderzoek trachten te bagatalisern. Niet alleen in Nedeland is politie uitermate racistisch ook in de VS, Zuid -Africa en andere westerse landen waar vreemdelingen wonen. Overigens is het een misvatting dat allochtonen meer misdaden begaan dan autochtonen. Laatstgenoemden zijn juist meer vertegenwoordigd in zedenmisdrijven,vermogensdelicten en grootschalige evonomische delicten. Het zijn juist deze delicten waarvan de pakkans relatief gering is en de samenleving niet meteen opvalt.. Deze informatie wordt wellicht niet statistisch verwerkt. Hierdoor ontstaat al gauw de indruk dat allochtonen crimineler zijn.


  Maak melding

 12. In de krant staat gekleurde-mensen plus BLANKE-Oost europeanen krijgen meer aandacht van de politie.De Politie in A’dam bestaat uit verschillende cultureen:van Su tot Marok….dus hoezo disco??Op schiphol ook 100% controle toch?Waarom?Heb tig reizen van en naar Pa”bo tot nog toe niet gecontroleerd.Mocht het zo zijn??het is hun taak om passagiers te controleren..


  Maak melding

 13. Moet zijn, dit blijkt uit een onderzoek naar selectiemechanisme bij de amstredamse politie ,als ik verder dit stuk leest komt nergens het woord discriminatie voor,de antropoloog Sinan Cankaya heeft het over onbewust vooroodelen .er staan statistieken op het net over dossier allochtonen en criminaliteit, lees die a.u.b


  Maak melding

 14. Woorden als ‘onderbuikgevoelens’ en ‘denken in stereotypen’ worden in het onderzoeksrapport gebruikt. Deze elementen zijn een voedingsbodem voor een racistische optreden. Misschien niet bewust, maar wel effectief. Allochtone agenten betrappen hun collega’s niet zelden in de koffiekamers wanneer zij hun ‘onderbuikgevoelens’ etaleren en de wijze waarop zij denken over allochtone criminelen. Ik kan mij voorstellen dat je als allochtone agent wel een onbehaagelijk gevoel krijgt over je collega’s waarmee je moet samenwerken. Een allochtone aspirant agent op de politieacademie deed in de jaren 90 een boekje open over racisme binnen het korps. Deze agent is later weggepest uit het korps. Als klokkeluider had hij waarschijnlijk een gevoelige snaar geraakt.


  Maak melding

 15. Ray2, van infantiliteit lukt het je niet een normale reactie te geven. Hoe heb je dat bewezen en in welk wetenschappelijk onderzoek staat beschreven dat allochtonen crimineler zijn dan autochtonen. Om meerdere keren per dag gefouilleerd te worden zal zelfs de meest vredelievende mens gaan irriteren.
  Welk volk bedoel je met het volk van Sinan Çankaya. Hoogstwaarschijnlijk refereer je naar het Marokkaanse volk, terwijl je zo dement bent dat je niet eens het onderscheid kent tussen Marokkaanse en Turkse namen. En zover bekend als harde werkers en ondernemers. Dus weer een foute aanname. En zover ik weet zijn het juist o.a. de holanders die verwoede pogingen doen om Turkije binnen de EU te krijgen. DE laatste misvatting van jou is het feit over het teruggaan naar land van herkomst. De meeste van de zogenaamde mensen waar jij het over hebt zijn geboren en getogen in Nederland, dus de vraag is naar welk land ze dan terug zouden moeten gaan. En als het om de turken gaat heeft het laatst gehouden onderzoek aangetoond dat er meer mensen met Turkse achtergrond naar Turkije trekken om daar een bestaan op te bouwen dan naar Nederland gaan. Je moet in het vervolg wel van de juiste feiten bedienen als je mensen wilt demoniseren / criminaliseren.


  Maak melding

 16. Er is onder de hoogopgeleide turken idd een ware uitstroom, maar binnen 3 jaar is 70% terug omdat zij als geboren/getogen het daar niet kunnen aarden!!


  Maak melding

 17. Van dit artikel klopt niks. 🙂 Zoals gewoonlijk.

  Antroproloog Sinan Çankaya deed anderhalf jaar onderzoek naar de wijze waarop agenten in de hoofdstad selecteren bij bijvoorbeeld preventieve fouilleeracties, meldt Het Parool. Uit interviews bleek dat agenten onbewust een beeld hebben van hoe een crimineel er uitziet, zo vertelt hij tegen de krant. “De straatagent bestendigt de machtsorde in de Nederlandse samenleving.”
  Zo gaf de politie toe dat ze ’twee Poolse mannen in een krakkemikkige auto in een chique buurt’ eerder zal aanhouden.
  Çankaya wil niet spreken van discriminatie. “Het komt vooral neer op onbewuste vooroordelen. Discriminatie juridisch bewijzen is heel lastig.”
  Korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg wil dat agenten beter worden getraind op gedrag.

  Zo staat het in een fatsoenlijke krant in Nederland.
  Op de radio heb ik de uiteenzetting gehoord en die is nog veel milder dan de kranten in Nederland schreven.


  Maak melding

 18. Het zou Nederlanders goed uit komen als al die Turken zouden terug gaan.Ze vormen een staat in een staat.
  Wat betreft bepaalde groepen kan je het belichten hoe je wilt feit is dat als je de gevangenis binnen loopt het voor zich spreekt.Of de staat heeft deze mensen onschuldig op gesloten.
  Dat deze mensen in het gevang zitten hebben ze meer te danken aan de op voeding die ze gehad hebben van hun moeder/vader.


  Maak melding

 19. Politie A’dam houdt eerder Donkere Mensen aan.

  Maar dat hebben zij altijd al gedaan,,,,ook in R’dam,en andere steden,.Dus wat is dan zo ineens bijzonder aan donkere mensen.
  Als ik als zwarte een positief stap onderneemt,word ik als crim.gekenmerkt,als ik niks doe,word ik als lui en gevaarlijk gekenmerkt..so what is the use of this


  Maak melding

 20. De voorzitter van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) prijst de moed die de politie toont ‘door dit gevoelige onderwerp te agenderen’. ‘Het is voor ons geen nieuws. Het enige wat nieuw is, is dat de politie dit nu eindelijk erkent’.

  En de Turken blijven.
  Onzin. Ik woon tussen duizenden Turken in Nederland.

  Spreek ze elke dag.
  Het is net als met de SuriNeds.


  Maak melding

 21. Oh ja. Het CBS heeft verklaard dat slecht 1% van de hoogopgeleide Turken uit Nederland vertrekt.
  Die gaan vooral naar de UK.

  Maar er komen op dit moment meer hoogopgeleide mensen naar Nederland dan er vertrekken.


  Maak melding

 22. De zwarte mensen zitten vol bokito streken. Dat was in het verleden, heden en zal in de toekonst ook zo blijven.

  Het zit namelijk in de genen. Dat weten de agenten ook heel goed. Er wordt onderling en nationaal en internationaal veel info gewisseld.

  En als de zwarte mensen zich willen laten gaan moeten ze naar bananenrepubliek suriname. Daar kun je de beest uithangen. Tot het gestoorde aan toe.


  Maak melding

 23. Surinamers zijn hier in Nederland gekomen als Nederlanders.Dat Surinaamse wel zijns organisatie samen op trekken met de Turken/Marokkanen enz. snap ik niet.Wij delen geen historie met deze mensen.Door hun toe doen is het nog erger geworden.
  Dat een politici met een pennestreek onze rechten heeft af genomen heeft z.a. A.O.W.laat zien hoe een witte ons ziet en hoe ze ons behandelen.Dit is terug te voeren hoe het land Suriname door witten bestuurd zijn. Vandaag de dag houden ze zich met Suriname bezig en hun zwarte kontlikkers doen lekker met hun mee om hun eigen volk te gronde te richten.Diep in je hart weetje dat je niet als gelijke gezien wordt maar toch doe je hardt je best om je lichaam en ziel aan hun te verkopen.Kijk naar onze politieke mensen.Bouterse niet uitgezonderd.Zijn aanhangers moeten weten dat Bouterse zijn woorden zijn doe zaken met witten want die lullen niet.


  Maak melding

 24. @GMAP

  Hij lijkt me dat je geen notie hebt van het begrip discriminatie. Je gaat totaal voorbij aan de feiten en je braakt een hoop onzin uit. Kom eens met wat inhoudelijke argumenten dan is een discussie mogelijk. Wat is de definitie van discriminatie?

  000024:
  U2FsdGVkX1/Id+yIP9+qgftBIBL/In1oR/3iNEjHRf1nQY3wVBxaCclAcY0f9v71
  2X/EUoRJannhmIVHun1Lfw==


  Maak melding

 25. @Kolibrie

  We weten inmiddels wel dat je zwakzinnig bent. Je hoeft dat dus niet steeds te willen bewijzen. Ik snap wel dat je thuis niet genoeg aandacht krijgt want zeurende kleutertjes worden vaak genegeerd. En als ze ook nog zwakzinnig zijn worden ze irrelevant. Je maakt jezelf onsterfelijk belachelijk met je beperkte woordenschat van bokito en banaan.

  000024:
  U2FsdGVkX1+3sKjAd8E+XwCPNXWKNxnJ9iudVXJlvbcRP+YagxqMQU3Ia1cfXNqe
  nS69ySVgPuR3VEa6w6dq+A==


  Maak melding

 26. @Ruud
  Dan moet de vader sluik (achterlijk gezegd glad)haar hebben(gehad).
  Hij kan dus volgens de stringente wetten van de erfelijkheid,geen kroeskop zijn gewsst! 😉 😉


  Maak melding

 27. @anna_z
  Waar maak jij je druk om?VOEL JIJ JE AANGESPROKEN?
  Wie is zwart,bruin met sluik haar?
  Ben je ooit iemand van het Afrikaanse zwarte ras met sluikhaar tegengekomen?IK NIET HOOR!


  Maak melding

 28. Discriminatie beteken letterlijk ” het maken van ondescheid”
  Als jij een amnestie wet toejuicht die bestemt is om een meervoudige moordenaar uit degevangenis te houden is dat ook vorm van dicriminatie, als jij hier de moord op groep anders denkenden bejubel is het ook discriminatie, in jou ogen is dicriminatie alleen als het over een zwarte en een witte gaat. wij zwarten onderling discrimineren ook,dat is nog veel erger wanneer jou eigen soort jou discrimineerd.
  Om mij te kunnen discrimineren moet je van heel goeie huizen kom.


  Maak melding

 29. @MEDUSA

  Nee hoor MEDUSA, ik voel me absoluut niet aangesproken. Maar het is soms nodig zwakzinnige kleuters met een beperkte woordenschat aan te spreken. Zie het in die context. 😉

  000041:
  U2FsdGVkX1/ouKc3aU2wAryxZjIGrwR7uAHOfyD2a//AKonOCd6eeX4ayoDZ7ieS
  s5pbtDjaBKF1kfOBPRzyFw==


  Maak melding

 30. Waar je naar kriminnle activiteiten zoek zal je die ook vinden.Jammer genoeg word er maar aan een kant van de maatschappij naar deze activiteiten gezocht. Doe dat aan de andre kant dan zul je zien hoeveel septictanks open zullen gaan. Misschien zelfs tot in het koninklijk huis.


  Maak melding

 31. switie anna,

  waarom telkens ingaan op uitlokking van “zwakzinnigen” posting’s of het nou gaat over >>> koelie ding of blakka-mang ding <<<,…waarom met zoveel woorden laten blijken jou AVERSIE veelal nog kwetsend??????

  zie hierboven mijn reactie op @kolibrie…3 LETTERS!!!

  Kom op hangmat-geneugt van mij….jij kan het ook!!!

  😉 :)…pas dan ga ik wat mutaties brengen in het woord geneugt 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 32. Ai baja o moro me lesi den njunsu disi na moro mi e go lobi bigie Desi
  Hiep, hiep hoeree tide na verjari fu bigi D.
  Na fu na sopie nanga na kuku mi e go drape.

  Te ju e go suku wroko, den witti mang e control dungru sma moro tu. Alla lesie manten te wikie mi go suku wroko, a basi e opo doro en taigie mie alla lesi MORGEN. Mi no e go moro bika alla lesie ai taigie mi tamarra. Dang sa mi e go du moro.


  Maak melding

 33. @pasew

  Weet je, je hebt gelijk. Ik zal dit soort lieden voortaan volledig negeren. Ook negatieve aandacht is namelijk aandacht.

  Thanks! 😉

  000042:
  U2FsdGVkX1+vLsmZ82ioF5je1yQqGTAvKGPT9A6XYw+PbL51c4v2tRJ6ZgBhO0JL
  zZznIElc4VACgNIENMw1OQ==


  Maak melding

 34. gestoorde, domme ome tom ruud, waar hebben ze jouw gevangen. In hutu, tutsie of zulu land. De overtocht naar zuidamerika heeft je apen dna niet slimmer gemaakt.


  Maak melding

 35. hoeveel mensen die bij de politie en het openbaar ministerie werken in het hele land nederland; zijn anders denkend of handelend; ik wil dat daar eens onderzoek aan uitgevoerd moet worden. transparatie en veiligheid en gevaar zit juist hier zelf in de hoek. als de overheid hier zelf intern onderzoek aan verricht en informatie heeft; kan de overheid zelf de veiligheid van nederland vergroten door alle rotte appels die zelf slecht functioneren en handelen het imago van nederland daarmee schaden; niet alleen het zelfbeeld van nederland in nederland; maar ook het beeld van nederland in de wereld…


  Maak melding

 36. gestoorde anna_z, lekker ding, tussen zoveel bananen en kokosnoten in de jungle zou ik ook verdwalen. Gestoorde anna-z doe de groeten aan mowgli, en onder welke tros bananen gaan wij rampetampen.

  Lekkere wilde kroeskop van me.


  Maak melding

 37. @kolibrie

  Als je niets zinnig te vertellen hebt,blijft dan weg.Voor een keer ben ik geneigd anna_z gelijk te geven dat je maar in het luchtledige zwetst.

  Cobie.


  Maak melding

 38. Zaterdag 13 oktober 2012 om 11:54 uur, door pasew

  je moet niet alles geloven.
  Het CBS houdt het precies bij.

  De Turken blijven in Nederland en de Surineds ook.
  De kinderen en inmidels kleinkinderen zijn in Nederland geboren en de families om mij heen bestaan uit minimaal 20 tot 30 personen.
  De meisjes en jongens halen hun partner uit het land van herkomst.

  Maar het onderwerp gaat over de politie.
  Hoeveel blanken agenten werken erbij de politie in Suriname??
  Bij het leger of de brandweer?

  27,4 % Hindoestanen
  17,7 % Creolen
  14,7 % Bosnegers of Marrons
  14,6 % Javanen
  12,5 % Gemengde afkomst
  6,5 % Andere groepen
  6,6 % Geen gegevens

  Andere groepen zijn blanken.

  Niks dus. Nog nooit gezien.

  Over discrimminatie gesproken.


  Maak melding

 39. OM TE KOTSEN VAN DEZE SCHANDALIGE REAKTIES.

  Zaterdag 13 oktober 2012 om 13:26 uur, door Ruud

  @Kolibrie= zo tezien heeft je moeder met bokito genaait
  vraag haar maar het kan zijn dat bokito je vader is

  Zaterdag 13 oktober 2012 om 15:42 uur, door kolibrie

  gestoorde anna_z, lekker ding, tussen zoveel bananen en kokosnoten in de jungle zou ik ook verdwalen. Gestoorde anna-z doe de groeten aan mowgli, en onder welke tros bananen gaan wij rampetampen.

  Lekkere wilde kroeskop van me.

  Zaterdag 13 oktober 2012 om 09:03 uur, door GMAP

  Het is juist een zwakte en een minderwaardigheidscomplex om te pas en te onpas het woord discriminatie te gebruiken.lees dit maar

  Zaterdag 13 oktober 2012 om 11:51 uur, door Kolibrie

  De zwarte mensen zitten vol bokito streken. Dat was in het verleden, heden en zal in de toekonst ook zo blijven.

  Het zit namelijk in de genen. Dat weten de agenten ook heel goed. Er wordt onderling en nationaal en internationaal veel info gewisseld.

  En als de zwarte mensen zich willen laten gaan moeten ze naar bananenrepubliek suriname. Daar kun je de beest uithangen. Tot het gestoorde aan toe.


  Maak melding

 40. Zo denkende Zulu man, ..gaan we eerst op de tamtam kloppen en daarna op zijn zulus de speer werpen… of gaan we lekker samen onze wilde zwarte dikbil Anna_z rampetampen.


  Maak melding

 41. @kolibrie,aka @masala meid

  Zaterdag 13 oktober 2012 om 19:02 uur, door kolibrie

  “Zo denkende Zulu man, ..gaan we eerst op de tamtam kloppen en daarna op zijn zulus de speer werpen… of gaan we lekker samen onze wilde zwarte dikbil Anna_z rampetampen.”

  Maar hoe dan?klein,klein keffertje toch ,als je zo door blijft gaan eindig je nog als hoofdmenu op haar Chinees bordtje.


  Maak melding

 42. Zolang de bordjes chinees zijn.. en het vreten gesubsidieerd blijft worden door het Massala volk…heeft de gesubsideerde Neger nergens iets in te brengen.

  Vooral door blijven bedelen bij de aziaten…doen je bedelende afrikaanse apen broertjes ook.


  Maak melding

 43. @kolibrie,aka massala meid etc..etc.

  Tut,tut…wat een taal,maar waar om toch zoveel bitterheid..?hebben die Afrikaanse apen soms geweigerd om op je bordtje te schijten,en verrek je nu van de honger…?keffertje toch..,probeer eens wat een wat vriendelijker benadering.


  Maak melding

 44. Om van te kotsen deze schandalige reakties.

  Zaterdag 13 oktober 2012 om 19:51 uur, door okraD

  @kolibrie,aka @masala meid

  Zaterdag 13 oktober 2012 om 19:02 uur, door kolibrie

  “Zo denkende Zulu man, ..gaan we eerst op de tamtam kloppen en daarna op zijn zulus de speer werpen… of gaan we lekker samen onze wilde zwarte dikbil Anna_z rampetampen.”

  Maar hoe dan?klein,klein keffertje toch ,als je zo door blijft gaan eindig je nog als hoofdmenu op haar Chinees bordtje.

  Zaterdag 13 oktober 2012 om 20:44 uur, door okraD

  @kolibrie,aka massala meid etc..etc.

  Tut,tut…wat een taal,maar waar om toch zoveel bitterheid..?hebben die Afrikaanse apen soms geweigerd om op je bordtje te schijten,en verrek je nu van de honger…?keffertje toch..,probeer eens wat een wat vriendelijker benadering.


  Maak melding

 45. @Kolibrie
  @GMap
  @Ray

  Jullie verstand zit niet in het hoofd. Ik zal het fatsoenlijk houden en niet verklappen waar. Deze zielige en verwarde fronters proberen een gezonde discussie op dit net op allerlei manieren te boycotten met hun onder maat zijnde meningen en haat en wrokgevoelens tegenover degenen die een gezonde discussie op gang willen brengen. Neem een voorbeeld aan de NDPèrs netjes en gedisciplineerd en inhoudelijk correct.Jullie fronters zijn een schande voor je eigen volk en een slecht voorbeeld voor jullie kinderen.


  Maak melding

 46. Question is…kunnen de NDP negertjes een wereld die economisch politiek en militair geleid wordt door Indiase en Chinese koelies wel aan….

  Erg frustrerend allemaal voor onze kroeskopjes..


  Maak melding

 47. Goed zo Denkpatroon.
  Ik reageer zeer weinig op berichten van Waterkant.net.
  Maar van sommige reacties is het echt om te kosten.

  Wie is die @kolibri eigenlijk om steeds zo te reageren?

  Pas op!!! Kijk in de spiegel naar je lichaam.
  Volgens mij zijn er div. bruine vlekken op je huid waar te nemen. Wees voorzichtig.
  Meer zeg ik niet.


  Maak melding

 48. is WKN verworden tot een forum waar gefrustreerde freaken hun ei kwijt kunne??? lees allemaal u eigemn bijdrage eens. nooit inhoudelijk altijd op de man, zo wordt er niet gevoebald. chan gaat niet scoren want hij weet ook niet te voetballen hij wil alleen MACHT.


  Maak melding

 49. Dat is iets wat er altijd was en er altijd zal blijven, je bent niet 1 van hun en je zal ook nooit 1 van hun worden ( ja op papier misschien ), ze moeten je niet meer als buitenlander maar ze willen ze ook niet weg hebben ivm draaiende economie maar ze loeren wel op je en zodra ze je kunnen pakken pakken ze je en da kleden ze je helemaal uit. Het is niet eerlijk maar ze kunnen het niet accepteren dat er soms allochtonen zijn die het beter hebben dan hun, zij rijden een nieuwe auto van de zaak en de allochtoon een nieuwe auto uit eigen zak, en als dat opvalt dan ben je de klos. Het gaat er om wat iemand voor iets over heeft, er zullen heus wel miljonairs zijn die geen stuiver om een auto geven en in een wrak rijden maar er zijn ook miljonairs die 50 auto’s hebben ofzo en dan wil dat nog niet zeggen dat die crimineel is en dat je die steeds moet aanhouden. Kijk in Su hoeveel blanke wit mangs komen er wel niet, ze kopen huizen, beginnen bedrijven, leven als koning, worden ze als crimineel gezien?? Nee! Het zou ook zomaar kunnen dat het wel crimineel geld is verdiend in NL en bang dat het wordt afgepakt daarom gevlucht naar Su waar ze geen andere taal hoeven te leren spreken en het leven goedkoper is maar die worden toch ook met rust gelaten worden. Ik vind als iemand zich verdacht gedraagd en je wilt hem checken, doe dat maar ongeacht kleur,afkomst enz. Er zijn heus wel dingen die je ziet en DENKT van dit klopt MISSCHIEN niet maar dat heb je onder elke ras. Een allochtoon in een dikke mercedes van een ton of meer, glimmende velgen en keihard muziek die als een gek rijdt bijvoorbeeld maar wie zegt dat het met crimineel geld is gekocht, rijke familie, erfenis, eigen bedrijf enz enz maar wat ook opvalt is als een witmang in 3 delig pak in een roestbak rijdt met een akte tasje in zn hand, dan kan je ook denken die doet wel heel erg zn best om niet op te vallen, heeft zeker iets te verbergen maar dat hoeft niet want misschien houdt die helemaal niet van auto’s dus. wel eerlijk blijven


  Maak melding

 50. SU, als je als allochtoon in een dikke mercedes van een ton of meer, glimmende velgen en keihard muziek die als een gek rijdt bijvoorbeeld: dan val je juist op en wordt je gecontroleerd! En als je dan als politieagent al gelijk te horen krijg dat je racistisch bezig bent! En over die witmang in 3-delig, die houden meestal niet zoveel van blingbling en zitten vaak niet te wachten op glimmende velgen! eerder op een plak kaas op hun boterham!


  Maak melding

 51. Luister die velgen enz worden gemaakt om verkocht te worden aan een ieder die dat leuk vind en niet speciaal aan criminelen omdat ze dan meer opvallen want als die combi niet klopt dan klopt die combi van witmang met dure klokje in een rammelbak ook niet, door dat hij niet wilt opvallen valt die juist op maar die laten ze rustig zn gang gaan. Er wordt onderscheidt gemaakt.


  Maak melding

 52. OK dat is de observatie.
  Wat gaat de politie doen tegen “racial profiling” door de politie?
  Gaat de burgemeester of korpschef beantwoorden?
  En echt nieuws wat gaan de politie van andere steden doen?


  Maak melding

 53. houding en attitude, die zijn allesbepalend! Niet of hij/zij geel, zwart, wit of paars ziet! In Nederland is de politie, met name in de grotere steden en sinds een aantal weken, druk bezig om met name in de weekenden met “argusogen” te kijken naar met name jonge gasten in te dure auto’s! m.a.w. ten tijde van recessie (ik durf het woord haast niet uit te spreken), valt het op als die jonge gasten, (Marokkaans, Antilliaans, Surinaams etc. die bij wijze van spreken net van school zijn, rondrijden in dure auto’s, zich kleden in dure merkkleding. Veelvuldig blijkt bij controle van deze jongens dat er drugs, vrouwenhandel of andere criminele zaken spelen. Ouders stellen zich vaak niet eens de vraag, hoe kan e.e.a. gefinancierd worden want ze varen er zelf wel bij of het interesseert ze geen malle moer!


  Maak melding

 54. Donkere mensen zijn crimineler? Jaren geleden opereerde een criminele bende in de Bijlmer die op bestelling versterkers en dat soort apparaten leverde, die stalen ze uit winkels van dat soort apparatuur(bestaat Pool tot Pool nog?). Ik vroeg me af hoe men zulke grote apparaten ongemerkt kon meenemen. De uitleg: blanke en zwarte bendeleden gaan samen een winkel in, de zwarten gedragen zich opvallend en worden in de gaten gehouden en intussen stelen de blanken de zaak leeg, later verdelen ze de buit. Onder alle bevolkingsgroepen komen er criminelen voor, iedereen die anders beweert houdt zichzelf voor de gek, bevolkingsgroepen die meer in de gaten gehouden worden, hebben een grotere kans gesnapt te worden. Dit doet me denken aan de tijd dat ik nog student was op de AMS, bij mij in de klas zaten een heleboel bakra’s, die spiekten ook, meer dan gemiddeld zelf, maar de docenten wilden dat bij de bakra’s, in tegenstelling tot bij de rest, niet zien, nooit in al die drie jaren is één bakra gesnapt op spieken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.