‘Nederland weigert visum voor Surinaamse Reggae band’

20

Om nog onbekende redenen heeft de Nederlandse ambassade in Suriname het visumverzoek van de ‘Selassie I Brothers’ afgewezen. De snel in populariteit stijgende Reggaeband zou naar Nederland gaan op uitnodiging van ‘Dutch Yard welcomes Surinam Yard’, een initiatief van Nederlandse Reggae-artiesten die hun Surinaamse collega’s wegwijs wilde maken op de Nederlandse podia.

De Selassie I brothers zouden een 6-tal optredens verzorgen in Nederland. De leider van de band Mando Benji is zeer verbaasd dat het verzoek is afgewezen. Niets wees erop dat ze niet in aanmerking zouden komen voor een visum. Het ambassadepersoneel was zeer welwillend en de groep had zelfs voor hen gezongen. Toen ze uiteindelijk op donderdag de visa gingen ophalen, wachtte hen de onaangename verrassing.

Vandaag, vrijdag 12 oktober, zou de groep ze vertrekken naar Nederland om vervolgens regelrecht de studio in te duiken om te oefenen. Op 14 oktober stond het eerste optreden gepland. Dutch Yard welcomes Surinam Yard vindt het onbegrijpelijk dat door deze beslissing hun investeringen, weggegooid geld bleken te zijn. Diverse zalen in Nederland dreigen gedupeerd te worden door deze maatregel.

De Selassie I Brothers gaan ervan uit dat ze alsnog naar Nederland mogen afreizen om gemaakte afspraken na te komen. Maandag a.s. krijgen de Selassie I brothers de reden van de afwijzing te horen.


20 REACTIES

 1. Grappig.

  Waarom zo moeilijk doen als het eenvoudig kan.

  Suriname grenst aan Frans-guyana/EU. dus als je daar naar toe gaat en je je vraag daar je visum en je krijgt het van die Fransen, dan neem je het vliegtuig van Frans-GuYana naar Frankrijk en dan naar Nederland.

  Eenmaal in de eu kan je staan en gaan waar je wil.


  Maak melding

 2. De meeste muzikanten willen graag hun muziek aan zoveel mogelijk mensen laten horen. Ik gun die mogelijkheid van harte aan deze band en mogelijk kunnen ze alsnog naar het buitenland vertrekken om hun band te promoten. Ik zal duimen voor deze jongens!

  000026: U2FsdGVkX18N315fEH/YdeoP/eVt+YLWksW5WNWwWgFRkPnleJ35uVtptiSF2eIN


  Maak melding

 3. Wat zou toch de reden kunnen zijn?
  Is het dat ooit een van de bandleden gepakt is met drugs?
  Of heeft een van ze vroeger illegaal vertoefd in NL?
  Zomaar een paar vragen die bij me opkomen, ik beschuldig niemand?


  Maak melding

 4. hee jongens,niet lullen,,,,Ik ken die band leider heel goed,ik heb zelf met hem opnames gemaakt,hij noemde mij s l n en ik noemde hem Mando,,en wie zegd dat hij nooit in nederland is geweest,,geeft aan dat jij hem niet ken,.ik wens hun het beste bij hun verdere optredens

  Brada Mando ;Peace


  Maak melding

 5. ‘Het ambassadepersoneel was zeer welwillend en de groep had zelfs voor hen gezongen’, lees ik.

  Ik weet niet hoor, maar ik denk dat ze vals hebben gezongen.


  Maak melding

 6. omdat Ned. bang is voor een Haren-incident bij Z-O ??

  of omdat Ned. tijdelijk weinig personeel op schiphol heeft voor 100% controle???

  of is het niet zo dat Ned. SU een dienst heeft bewezen,..nu kan deze groep opluisteren de jaardag van DADA…HOPELIJK ZIJN LAATSTE!!!!!

  Esmerald mi GUDU….durf jij niet,anders ik wel 🙂 🙂


  Maak melding

 7. Dit geeft de willekeur aan van de witten in de wereld.Zij maken de dienst zij kunnen over de hele wereld reizen en de zwarten niet.Voor Surinamers zou NEDERLAND een uitzondering moeten maken .Dat zijn ze verplicht.Een witte praat over normen en waarden als het haar uit komt.Innerlijke beschaving hebben witten niet.Alles wordt gewogen op de economische weegschaal.
  De manier waarop zij ons aan de kant hebben gezet geeft aan met wie wij te doen hebben.Ze wisten dat de Afro Sur. ontvankelijk waren voor het woord baas zijn plus een zak snoep.
  Suriname heeft alle potentie in zich om een welvarend land te worden zonder inmenging van deze land.Wij hebben hun kennis niet nodig.De witte is niet de intelligentste ras op deze aardbol stap van die gedachte af.Wij moeten afdwingen van de politiek dat ze onze geboorte recht terug geven en samen kunnen wij een mooi land bouwen.Hun smeer geld [ontwikkelingshulp] moet direct stoppen.
  Het is toch schandelijk wat ze met onze moeders deden als op Schiphol arriveerden.Ze moeste naakt bukken voor de witten.ZIJN JULLIE DIT VERGETEN de grootste schande die iemand je moeder kan aan doen.Maar wat doen onze zwarte leiders “NIETS”.Zelfs bekende Surinamers hier hielden hun bek dicht.Hoe lang gaan wij dit accepteren.


  Maak melding

 8. @Bifa

  “Ik weet niet hoor, maar ik denk dat ze vals hebben gezongen.”

  Een interessante invalshoek! Aan die mogelijkheid had ik zelf niet gedacht. Ik zal eens kijken of ik iets van ze op het internet kan vinden. 😉

  000044:
  U2FsdGVkX18vHyN00NcgaCD1noRYjpC5iZ2cswUq7x8tgIUhUHGuqkc3Ue7Owpy8
  BVpR0J6toKpHQS766/1sgg==


  Maak melding

 9. dit geldt voor die redimusus ,ik heb jullie altijd gezegt oost west thuis best ,ik heb die redimusus altijd gezegd dat nederland niet van ons houd ,jullie zijn een last voor die ollanders ,uitkerings trekkers die aan de kant van olland staan en denken dat ze de surinaamse regering kunnen dwars bomen .kijk de ware liefde hier die nederland voor surinamers over heeft ,ze mogen olland niet in .

  bouta kraktie mie mang


  Maak melding

 10. Ach en wee, kommer en kwel! de witte man heeft het weer gedaan! Het is wat met die “redimusus”. Ze zullen een visum niet zomaar weigeren, dan zal er dus wel iets aan de hand zijn!Tijdje terug ook, zal geen namen noemen, komt er een band naar Nederland gevlogen met “iets” meer dan alleen hun instrumenten. (en wat dat iets is hoef ik niet nader uit te leggen!!)Nog even dan kunnen ze het misschien proberen via Duitsland!


  Maak melding

 11. Kondremangs goed zo, goed gedaan door die witte man, geen visum, daar blijven, daar spelen, hou die drugs maar daar, dat is die fatoe, poejrie de ini a torie.
  Witte man is niet dom.


  Maak melding

 12. Afhankelijk van het reisdoel zal gevraagd worden om bepaalde bewijsstukken te overleggen, zoals:

  financiële middelen ter dekking van de reis- en verblijfskosten;
  hotelreservering, een zakelijke uitnodiging of voor privépersonen een gelegalieerd bewijs van logiesverstrekking en/of garantstelling;;
  documenten waaruit kan blijken dat u zult terugkeren naar uw land van herkomst (zoals een werkgeversverklaring, een eigendomsverklaring van uw woning);
  een medische reisverzekering ter dekking van eventuele uitgaven voor repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en/of spoedbehandeling in het ziekenhuis. De af te sluiten medische reisverzekering moet voor het gehele Schengengebied geldig zijn, een minimale dekking hebben van € 30.000 en de gehele duur van het beoogde verblijf bestrijken. Het bewijs van de originele verzekeringspolis moet u of bij de indiening van de aanvraag of pas bij afgifte van het visum laten zien. Dit is afhankelijk van de mogelijkheden in uw land van herkomst om de gemaakte kosten voor een afgesloten verzekering terug te krijgen wanneer uw visumaanvraag niet wordt goedgekeurd. Informatie over de in uw land geldende situatie kunt u krijgen bij de Nederlandse ambassade of het consulaat.
  BV 🙂

  Frankrijk volgt Nederland en zij hebben ook computers.

  Dus die zijn op de hoogte.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.