Daken van huizen gerukt door onweer in Nickerie

11

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 12 okt – In en rond Nieuw Nickerie zijn van ruim twintig huizen de daken weggerukt door hevige wind. Ooggetuigen zagen zinkplaten als vloeitjes door de ruimte vliegen en op straat belanden. Bomen werden ontworteld gedurende het ongeveer een kwartier durende onheil. De stroomvoorziening viel urenlang uit. Volgens de plaatselijke politie wordt zo goed mogelijk hulp geboden. De brandweer heeft manschappen in het veld die de hulp coördineren.

Getroffen burgers krijgen materiaal voor een voorlopige dakbedekking. Ook bedrijven liepen schade op en zeker één voertuig raakte beschadigd. De wind is intussen gaan liggen en de schade wordt opgemaakt Nickerie is dit jaar al vier keer getroffen door hevig onweer. Volgens de weerdienst valt voorlopig geen onweer meer te verwachten. Suriname heeft nog geen afdoend waarschuwingssysteem. Dit gebrek speelt bij elk beetje harder weer op.

Bekijk ook:


11 REACTIES

 1. De natuur is onvoorspelbaar,dus meet systeemen gaat ook niet helpen,,wat ik denk dat de oorzaak is,:is dat men op een onverantwoord met de natuur van Su omgaat dat het hele atmosfeer uit balans begint te raken,zodat er hier en daar natuur rampen in Su gaan ontstaan.
  En als men zo doorgaat zal er binnen korte tijd ergere rampen in Su voorkomen.
  Wanneer zal su wakker worden om in te kunnen zien dat ons natuur ons gezondheid is en ons in alles voorziet,vruchten in soorten,groente in soorten,aard voedsel in soorten,,,wij hebben alles ,,,,,maar wij maken het zelf kapot,en houden er geen rekening mee om het te onderhouden of verzorgen ervan.


  Maak melding

 2. sra,
  Lees jou eerdere reacties over ontwinkeling in suriname, jij pleit voor ontwikeling en vooruitgang boven alles, dit is de tol die we gaan moeten betalen als wij zo doorgaan met de vernietigen van onze natuur .


  Maak melding

 3. @Sra,
  Lees jou eerdere reacties over vooruitgang en ontwikeling in suriname die volgens jou ten koste van alles moet gebeuren. dit is de tol die wij gaan moeten betalen als we zo doorgaan met de vernietiging van onze natuur . op den duur hebt je helemaal niets aan jou zogenaamde ontwikkeling .


  Maak melding

 4. Gmap
  Dat jij en ik het nooit eens gaan worden is duidelijk,,,.
  Het gaat over natuur rampen en niet over opbouw van Su,,en als jij mijn vorige berichten goed gelezen had,,dan had jij kunnen opmerken dat ik over zulke rampen gewaarschuwd had,en over ontwikkeling een heel ander mening hebt,,,,dus waar klets jij over.


  Maak melding

 5. MINDER ILLEGALE HOUTKAP DOOR VOLGSYSTEEM.
  11/10/2012(DWT)

  Een betere controle op houtkp heeft geresulteerd in een verhoogd productiecijfer.

  PARAMARIBO – De productiecijfers van de houtkap zijn in twee jaar gestegen van 200.000 kubieke meter per jaar naar 366.000. “Die cijfers impliceren dat illegale houtkap nog niet aan het verminderen is”, zegt Dennis Lemen, waarnemend directeur van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB).

  Binnen de SBB is een Log Track-systeem (LogPro) ontwikkeld waarbij het mogelijk is om een houtblok te volgen vanaf de velling tot de eindbestemming; de zagerij of export. Elk geveld blok wordt geregistreerd in een kapregister en is daarom voorzien van een label met een uniek nummer. Op deze manier hoopt het SBB illegale kap tegen te gaan.

  Maar gebeurt dat ook?

  Eerder deze maand kwamen verschillende rapporten uit die waarschuwden voor een enorme teloorgang van de regenwouden op aarde. Het Amazonegebied behelst slechts zes procent van het aardoppervlak, maar herbergt wel de helft van al het tropisch regenwoud op de wereld.

  (sra): Je ziet en lees ook wat de gevolgen hiervan kunnen zijn.

  (sra) mi gudu: Het wordt tijd dat je minister van Natuur wordt.


  Maak melding

 6. Zeker zeker zeker, lanti oe moe pai poti njoeng dak jepi deng soema, someni winti someni ogrie, baja ma sang oe kang doe, a so sani de, en moro wintie o wai.


  Maak melding

 7. Waaraan zou men het einde van de tijden herkennen?

  Ook zullen er winden waaien die er niet waren,moordenaars zullen presidenten worden,assemblee leden zullen zich aan kinderen vergrijpen,dijken zullen onafgemaakt worden gelaten,Chinezen zullen de bossen kaalkappen.In plaats dat geleerd wordt om te werken,krijgt het volk eten en somo verkoopt bedorven aardappelen en uien.Dat zijn de eerste tekenen.

  Cobie.


  Maak melding

 8. het tijd perk van de schaarste dient zich ziender ogen aan..armoede zal toenemen.

  langzaam langzaam gaan we bergje af..

  vluchten kan niet meer..

  enige weg is richting gunee bissau bij opa crimineel obiangooo..

  hulp van buiten is afgesloten dank zij onze hoofd verdachte moordenaar..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.