Bewoners Commewijne vrezen einde dijkplan

32

PARAMARIBO, 12 okt – Bewoners van Commewijne vrezen dat het gedaan is met de aanleg van een kilometerslange betonnen dijk langs de rechteroever van de Suriname rivier. Aanleiding is een publieke bijeenkomst waar een team van het ministerie van Openbare Werken, OW, informatie verschafte. De weg langs de oever zal worden verhoogd als ‘goedkoper’ alternatief. De bewoners en ook parlementariër Shailendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) zijn laaiend.

De dijk waar MNO Vervat al aan begonnen was, moest rivierwater weren. De vorige regering wist dit betaald te krijgen door Nederland. Nu dreigt het weg te vallen met slechts een pennenstreek. “Wij mogen verzuipen en zij mogen doen wat zij willen, maar we gaan het niet erbij laten. We gaan protesteren en ik roep de rest van de parlementariërs van Commewijne op om eindelijk hun mond open te doen en te vechten. Dit kan niet’’, zegt Girjasing tegenover De West.

Er zijn al actiemodellen bedacht, waaronder het barricaderen van wegen. Districtscommissaris Ingrid Karta – Bink weet niet wat haar overkomt. De plannen van OW drongen pas door, nadat al kerven waren aangebracht in elektriciteitspalen langs de weg. De kerven geven de nieuwe weghoogte aan. Karta – Bink wil op audiëntie bij minister Ramon Abrahams. Eerder lichtte de regering al zes miljoen euro uit het dijkplanbudget voor het waterkantproject in Paramaribo.

32 REACTIES

 1. Eey DADA..heb jij misbruikt mijn koloniale EURO???

  pasew ik had dat ding nodig om Waterkant & het Plein te FACE-LIFTEN omdat mijn Caricom vriend Chavez kwam!!!

  en toen was Ingrid ook blij he..

  Hoezo??

  Chavez is 15 jaar jonger!!

  jo vuile beest ju 🙂


  Maak melding

 2. Een weg verhogen is toch totaal anders dan een dijk verzwaren?

  Een dijkverzwaring beschermt het hele gebied erachter, een verhoogde weg kan ook aan de onderkant erosie gaan tonen en gaan afkalven…

  Wellicht is de oplossing goedkoper, maar uiteindelijk zal ‘de dijk’ het gewoon begeven en het achterland onderlopen.

  Watermanagement…


  Maak melding

 3. een zorghotel voor een dijk
  hai baja waardeloze des de pres
  daar gaat onze zuurverdiende belastingcentjes
  naar een zorghotel en commewijne mag verzuipen.
  tja ramontje heeft geld nodig dus een district mag verzuipen zolang ramontje maar lukraak kan besteden aan allerlei dubieuze aannemers met een of ander idiote plan.


  Maak melding

 4. Wat in ons land ontbreekt is een betrouwbare overheid:het mag niet zo zijn dat de regering elke dag van mening verandert.Ik ben benieuwd wat PL zal doen.Ik ben nieuwsgierig of deze partij wel een toekomstvisie heeft of heeft men gelijk dat Somo oliedom is?


  Maak melding

 5. @Anna_zuigm*ndje

  “Regering gaat zorghotel vam 14 mil. $ kopen voor 10 milj. voor kabinet van president. Weer 4 milj. $ bespaard.”

  Wat we besparen besteden we uit aan een ultramoderne psychiatrische inrichting. Mocht je Suriname bezoeken dan heb je tenminste huisvesting. 😉

  Er zijn velen die helemaal doldraaien van anna_z en ze zijn zo gefixeerd op mij dat hun hele leven daardoor wordt beheerst. Sommigen willen zo graag anna_z zijn. Ik vind dit erg zielig en het beste is om dit soort zielepoten helemaal geen aandacht meer te geven. Maar dat we ons psychiatrisch potentieel zullen uitbreiden staat vast. Leve Suriname! 😉

  Inhoudelijk:

  De bewoners hebben gelijk. Regering Bouterse, kom in actie!

  000008: U2FsdGVkX18woI2h+YLJbMZ9VWxw/ZTY4NlIy5Db1zs=


  Maak melding

 6. [b]@FORUMLEDEN[/b]
  ________________________________________________________

  anna_z is zogenaamd een vrouw die niets van computers afweet, maar feitelijk een mannelijke linux-fan die zich bezig houdt met encrpytie, tor-netwerken en ip-traces…


  Maak melding

 7. Somo is niet alleen olidom en vindt het trouwens leuk als dat van hem gezegd wordt. Het maakt hem niets uit als zijn Zak maar uitpuilt.Hij denkt bij zichzelf ai jullie kunnen mijn rug op.Somo weet dat wat hij kan(citaat somo) doen Sardjoe van de VHP dat niet zou kunnen nml: uit de partij treden en 5 zetels behalen.Somo weet dat wat hij kan de NPS niet zal lukken nml:iemand uit de NPS treden(Meneer ookarten 5 zetels gegarandeerd halen)Hij Somo weet ook dat als hij maar 1 feestje organiseert dat hij ookart met al zijn zijnen in (Somo)z’n zak heeft,want ook al deelt hij in een enorme drukte 1 kippenpoot in tweeen velen zullen in koor roepen ai a bing boen ;a bing boeng tra leesie wé go baka kande dan a sa gie alasma wang foetoe.hahahahaaiiii dus lekker LEEGHOOFD JOOD(want zo noemt meneertje zich)stop met de bouw van de dijk in Commewijne.Ma sit diefoe Nickerie kong.jajaja ieja Nickerei na fefie stoeroe mang.en Commewijne oeng lasie k’ba toch dus no las wamng vrak monie dape.Ai no a boeng mik ding ssssongho Wagsabiesarie takie,want je hoort hem plots weer.Tide tamara DiDiBrie e sit kong moro vara.Sang mi e zie na dat DiDiBrie nanga Limbo e bradie moro vara.Die zaka-zakas groeien in de breedte man zo goed hebben zij het.dan oe wil je me zekke et ka nie koet is Su.Odoooooddoooo.
  Glenny.


  Maak melding

 8. Girjasing moet niet zo hoog van de toren blazen want wat betreft de polders en watermanagement hebben al de regeringen weinig gedaan.Nickerie is een goed voorbeeld.
  Het laagste bij jullie is dat Nederland moet helpen om de voeten van het arme volk droog te houden.Nederlandse bedrijven voeren de projecten ook uit.Eigen Surinaamse bedrijven komen niet aanbod.Kennis dat essentieel is voor het land is hier door niet aanwezig.Zo blijven deze Nederlandse bedrijven in Suriname en krijgen de opdrachten.
  Bouterse heeft toch wat gedaan dat je fysiek kan aanwijzen maar jullie hebben heel de landbouw in Nickerie de nek om gedraaid.[letterlijk de mensen]


  Maak melding

 9. Het lot van de bewoners van Commewijne ligt geheel in eigen hand.

  Mevr Karta is teveel gefocust op telo-parties onder de bosjebrug.

  Vrouw Karta, de bewoners mobiliseren en Commewijne afsluiten voor intruders.
  Laat je stem horen.

  Aan Somo hebben ze niets.
  Ik neem aan dat ze voor somo hebben gestemd.
  Somo houd ze zoet met goedkope bedorven aardappeltjes.

  Vecht voor je woonomgeving en kies een andere partijleider, want deze heeft het te druk in Indonesië.


  Maak melding

 10. Het verhogen van de wegen is een goedkope oplossing en effectieve oplossing. In Nederland zijn er ook honderden, jazelf duizenden wegen aangelegd die als dijk dienst doen. Het verhogen van bestaande wegen is een goede oplossing.

  Belangrijk is dat men de wegen verstevigd en van een goede ondergrond voorziet waardoor er geen water kan doorsijpelen.Daarnaast is het belangrijk dat er geregeld onderhoud wordt gepleegd.

  Een andere methode is het bouwen van afneembare muren van brede aluminiumplaten die op elkaar worden gestapeld. Zodra er een overstroming dreigt te ontstaan wordt de muur snel opgebouwd door de aluminium platen op elkaar te schuiven.


  Maak melding

 11. @BoutaNaK

  Ik ben een enorme linux-fan. Nog veel erger, ik ben een fan van alle BSD-achtige computers. Computers zijn mijn passie en ik draai mijn hand er niet voor om een Linux, FreeBSD, OpenBSD of wat voor unix-achtige kernel te patchen en opnieuw te compileren. Windows is voor mij speelgoed. En hoewel ik ook daar mijn vrouwtje kan staan heeft het niet zo mijn interesse. Mijn passie is Unix!!!!! Maar ik vind het niet nodig om mijn kennis op een openbaar forum los te laten. Helaas ben ik nu gedwongen mijzelf en waterkant.net in bescherming te nemen. Deze site is zo lek als een mandje en sommige figuren die helemaal niets weten proberen met een proxy de boel in het honderd te laten lopen. Het is belangrijk om dat te voorkomen.

  Forget about md5. Wat ik gebruik is niet te kraken en na elke tien reacties verander ik het algoritme en ik houd alles bij in een database. Dat is mijn wisselgeld voor lieden die grapjassen denken te zijn.

  Ik bezoek waterkant.net niet om mij als computerexpert te profileren. Ik hoef dat dus niet steeds te broadcasten. Maar nu enkele zwakzinnigen deze site willen frustreren met hun ziekelijke grapjes wordt het tijd dat men actie onderneemt.

  1] Nieuwe gebruikers zouden pas toegang moeten krijgen na verificatie van hun emailadres. Waterkant zou eerst een mail met een link moeten sturen dat eerst geactiveerd zou moeten worden. Zo voorkom je dat elke idioot of grappenmakker zich op dit forum aanmeld. Paswoorden zijn een must. Eigenlijk moet iedereen opnieuw geregistreerd worden.

  2] Bij elke nick hoort maar één iP adres.

  3] Het thumbs systeem onmiddellijk afschaffen of beter beveiligen. Het is te vulnerable en nogal makkelijk te manipuleren. En ja, ik weet hoe dat moet en er komt geen enkele inbraak aan te pas. Inbreken op computers is immers strafbaar.

  Een goed beveiligd waterkant.net is in het voordeel van ons allemaal.

  000014: U2FsdGVkX18eSpi7VC97IGYbbABJu1GKD1uozfSo927XPuhpaRGv8cRNlYBC0BX2


  Maak melding

 12. @anna_z

  Even los van het gekibbel over Suriname… ik heb respect voor je kennis en kunde.

  Maar werk jij nu wel of niet voor waterkant.net?

  Ik bedoel… als dit forum gebruikt wordt om discussies te loggen en in databases te stoppen [als ‘wisselgeld’ voor reacties die volgens jullie norm niet positief voor dhr. Bouterse zijn regime is], dan is dit geen forum, maar een propaganda-machine.

  Het rating-systeem is inderdaad lek; er zijn veel exploits te vinden voor de WP-plugin.

  En ik ben het met je eens dat forumleden pas kunnen meepraten na een dubbele opt-in [secure opt-in].

  Filteren op IP zou ik niet doen; veel bedrijfsnetwerken hebben maar 1 adres met wel 100.000 systemen erachter [of zoals bij mij thuis; 1 IP maar wel 25 computers / telefoons / magnetrons die allemaal op internet zitten…].

  Respect, en laten we de discussie netjes houden.

  Erik.


  Maak melding

 13. @BoutaNaK

  Nee, ik werk niet voor waterkant. Maar ik wil te allen tijden kunnen aantonen wat ik wel of niet zelf geschreven heb. Ik hou alleen een database van de fingerprint van mijn eigen reacties. Als het iedereen kan lukken om een account anna_z aan te maken dan vind ik dat persoonlijk wel nodig om het op die manier te doen.

  Ik vind de functie van deze site geweldig. Surinamers kunnen hier met elkaar in discussie maar misbruik van het aangebodene ondersteun ik niet. Ik haat niemand en iedereen mag er zijn eigen politieke opvattingen op na houden. Daar zit ik niet mee en een felle discussie mag. Maar forumleden moedwillig willen beschadigen vind ik buiten alle proporties.

  Mensen met een vast IP adres zijn makkelijk te traceren. Mensen met een dynamisch IP adres zitten in een bepaalde range van adressen. Providers krijgen een range toegewezen en iemand met een dynamisch IP adres krijgt ook weer een adres binnen die range van de hoofdrange. Maar er zijn meerdere manieren om te controleren. Het MAC address (overigens ook te vervalsen), de user agent van de browser (ook te vervalsen), de unieke tcp fingerprint en andere nog geavanceerdere mogelijkheden zijn een optie. Ik zal ze bewust niet allemaal hier opnoemen.

  000016: U2FsdGVkX1/uvrGhrKtVG1aTEt7ss6NBUAChr5Lytvf7R+PxmZTdAiGJdGqaKfAu


  Maak melding

 14. @ANNA_Z

  Overigens zou ik geen base64_encode gebruiken… Die ligt te veel voor de hand. Met een rainbow-table en wat brute-force attacks had ik je key van de eerste 5 berichten snel te pakken (cloud-power).

  Ik doe er verder niets mee, maar je kan beter afstappen van base64 als wrapper.


  Maak melding

 15. @BakraBasi

  Bravo!!!! De eerste negen berichten heb ik bewust zodanig gecodeerd. Die waren als test bedoeld? base64!!!!!! Ik wist dat jij het zou proberen. Ons kent ons! Probeer vanaf nummer 000010 en laat me het resultaat weten. Vanaf nummer tien gebruik ik een andere methode.

  000017: U2FsdGVkX19nzihBIDcL1R3WGU1/2H3Px8Z7SUAK1g3utZjWVPlt+WQnnxDHI7KJ


  Maak melding

 16. De ultieme ontmaskering van Anna+Zeepbel: al maanden beweerd te geen verstand van ICT te hebben en nu geeft ze een masterclass in programeren.

  Wat een fake!!


  Maak melding

 17. regering als jullie klaar zijn te commewijne mogen jullie de kade op domburg aanpakken..het kalft af .
  regeringen komen en gaan ..ik heb vertrouwen in de regering bouterse dat het goed komt .
  de laatste twee jaar is er veel gebeurt op wanica en het moet zich voort zetten .de kade op domburg is een belangrijke accommodatie als je met je gezin een dagje weg wil …het is een drukte van je welste iedere zaterdag en zondag op de domburg markt jammer dat alles in verval is geraakt door de jaren heen ,die krampjes die zijn vervallen …onze hoop is gevestigd op miranda onze district commissaris,het volk heeft dit reeds aan gekaart en het wachten is op u.a volk abie geduld en daarom stem ndp voor een beter suriname .

  bouta kraktie .


  Maak melding

 18. @anna_z

  Als je hier niet bent om mensen te beschadigen dan begrijp ik niet waarom je bepaalde mensen steeds probeert te stigmatiseren.Neem bijv.Henk molenaar.Ik neem aan dat ook door toe doen van jou het DWT forum gesloten is.

  Cobie.


  Maak melding

 19. @Jacobus

  Ik stigmatiseer niemand. Henk Molenaar vind het leuk om nicknames te verkrachten en ik imiteer zijn onhebbelijke gewoonte om hem iets duidelijk te maken. Ik heb persoonlijk niets tegen Henk Molenaar want ik ken hem helemaal niet. Misschien is hij in het echte leven wel een heel aardige man.

  BakraBasi heeft een tijd geleden haarfijn uitgelegd waarom het DWT-forum gesloten is en hij kon weleens gelijk hebben. Misschien kun je zijn reactie terugvinden. Ik zou overigens niet weten waarom een forum door mij gesloten zou moeten worden. Ik ga met iedereen in discussie en ik zeg misschien niet de dingen die men graag wilt horen. Maar ik laat mensen in hun waarde en ik heb respect voor iedere mening. Aan de andere kant ben ik ook een vechter. Als ik word aangevallen zal ik vechten maar het liefst ga ik voor de vrede. Dat is tenminste relax! 😉

  000028: U2FsdGVkX19JgFlrKiS3aL2RpSDP28jO5bVtbUkWdq+qY7UiRPvC8PEVLSahRiAe


  Maak melding

 20. @ anna_z

  de eerste aap is al uit de mouw.Van Pasew weet ik dat hij ook deelnam op DWT.En vier-a-go om de naam maar eens duidelijk te schrijven.Misschien dat meneer Molenaar ook duidelijk wil zijn met namen?

  Cobie.


  Maak melding

 21. Vader Abrahams de pimper wil over het stopzetten van de werkzaamheden geen commentaar geven omdat hij in feest stemming verkeert nav de onthulling van een naambord. Hopelijk is hij dat niet, als er inwoners verzuipen vanwege een overstroming. Somo die de meeste aanhang heeft in Commewijne is nu in Indonesie, Pertjaja de hoer de partij die nooit eh eh eh eh sjlaapt sjit weer te sjnurke.


  Maak melding

 22. @Henk Molenaar

  Beste Henk+malle,

  Nee hoor, geen ontmaskering. Sommige mensen wisten dat al maar die kennen mij al van het DWT-forum. En ook geen fake hoor lieverd. Ik heb gewoon geen zin om hier steeds te gaan verkondigen wat ik wel of niet kan. Helaas zijn er een paar grappenmakers op dit forum die misbruik hebben gemaakt van mijn nick. Dat vraagt natuurlijk om tegenmaatregelen en in dat geval is het heel handig als ik een beroep doe op wat ik weet. Comprendo? 😉

  000040:
  U2FsdGVkX18ydEvR7+WDgiVpOm4QvJvmIkbL+2Y2Hvwgl3jD9hglZhLIONHXzchj
  fsQwDe0cFVFfiewVGPtFqw==


  Maak melding

 23. Volgens mij is Anna_Z gewoon de Bally van het forum. Beide een Antilliaanse achtergrond, beide dik NDP, beide zeer onbeschoft en niet instaat, nog bereid op niveau te reageren. Gewoon dat soort figuren negeren.


  Maak melding

 24. @neus

  Beste snotneusje. Je valt met je snotneusje in de boter en je wilt natuurlijk graag een spoor van snot achterlaten maar dat zal je zoals gewoonlijk weer niet lukken. Ik weet dat je altijd een verbaal pakslaag van Bally krijgt en bij mij staat je ook altijd hetzelfde te wachten. Het gedrag dat jij steeds vertoond wordt masochisme genoemd. Inhoudelijk bak je er nooit wat van, dus ik raad je aan om weer gauw in je snottige poel te verdwijnen. Negeren zullen we je nooit. Integendeel!!!! We staan altijd klaar om je snotneusje met peper in te wrijven en je onherroepelijk te begeleiden naar je snottige herkomst.

  Tot snots! 😉

  000053:
  U2FsdGVkX1/gP1+Vyhg49zYGYlcjnjLCvV+f2mVjl0t81RS0U4ewa0eV7yl/eG0i
  aCmkVJfSUzFHxi8jO88ehg==


  Maak melding

 25. @Anna_Zeur

  Nog steeds last van gegist cocoswater in je water hoofd en vang je nog steeds cocosnoten met je edde onder die klapperboom?? En hoe staat he met de koekjes die je verkoopt. Zeker net zo smerig als je postings.


  Maak melding

 26. @neus

  Eenmaal een snotneus altijd een snotneus. Je verlangt weer naar een pakslaag en Bally en ik staan natuurlijk altijd klaar om je dat te geven (verbaal). Kijk beste knul, jouw snottige verhaaltjes zijn hier niet zoveel waard en het beste is om weer in jouw snottig moerasje te duiken. Op dit moment zit er al genoeg snot op dit forum en nog meer slijmerige substanties maken de situatie er niet frisser op. Kom maar terug als je echt wat te melden hebt en dat betekent dat je voorlopig maar uit je neus mag blijven vreten. Ik wens je heel veel snot en tot snots. 😉

  000055:
  U2FsdGVkX19f+O1KaL/XAjIW6dbfXj5dN8Xo5DrOBpNt4boUTkA/4s1UnAhGPVsl
  6t6VeqegHe80dC8Rk/DaGg==


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.