Suriname ‘bewust’ voor samenwerking met Iran

68

PARAMARIBO, 11 okt – Suriname kiest bewust voor samenwerking met Iran. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Dat andere landen er mogelijk moeite mee hebben, moet maar voor kennisgeving worden aangenomen. Er zijn zeker voordelen te halen uit de diplomatieke relaties tussen beide landen. Die zijn al ruim twintig jaar oud. Suriname zal zich niet laten tegenhouden.

De regering is zich bewust van wat kan en wat niet. “We gaan toch nooit samenwerken met Iran bij controversiële zaken. We hebben bewust gekozen. We kennen onze realiteit en we kennen onze regio”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname. De regering wil de relaties daarom aantrekken. Onlangs is een overeenkomst getekend voor de levering van twintig Iraanse tractors. Die worden geschonken. De tractoren zullen in Venezuela in elkaar worden gezet. Wanneer ze precies in Suriname aankomen, is niet bekend. De tractoren zijn bestemd voor de landbouw.

Voor Suriname is het van belang dat in vrijheid keuzes gemaakt mogen worden. Dat er landen zijn die de bewegingen van Iran in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika met argusogen volgen, is een feit. In de regio en in Suriname wordt daar op geëigende wijze mee omgegaan. “Waarschijnlijk zijn er een aantal westerse landen die koloniën hebben en nog niet goed genoeg beseffen dat er verschuivingen plaatsvinden in de wereld”, aldus Lackin.

68 REACTIES

 1. Iran levert iets gratis ? Whahahahaaaaaa… Lackin, het zijn opruimingsweken bij specsavers. Tijd voor een nieuw montuur. Suriname gaat zich moeten houden aan de boycotregels van de VN anders worden ze gekiert door de VS.


  Maak melding

 2. Lackin kan beter zeggen; Suriname kiest voor de ondergang, weer zo,n omstreden land waarmee je gaat samenwerken, net als Cuba, Venezuela, Guynea, en met je Afrikaanse vriend Obiang, allemaal landen die niets betekenen, en bekend staan om mensenrechtenschendingen en grondwetrechtenschendingen, wat ook in Suriname plaats vind, maar wat wil je met een president als bouterse, dan blijft de wereld voor Suriname heel klein, en ben je wel genoodzaakt om met dat soort landen zaken te doen, daardoor heb je nog steeds geen ontwikkeling in dit land, eerder stilstand.


  Maak melding

 3. Whahahaaaaaaaa……
  Suriname olv de ndp horde onderhoudt graag banden met de landen die maar al te graag hun eigen land in de afgrond wil doen storten en hun volk als gijzelaar houdt.
  Whahahaaaaaa..hahahaaaa


  Maak melding

 4. @BASJA

  “Suriname is het enige Land ter wereld dat door koeien wordt geregeerd”
  _________________________________________________________

  Zou je die uitspraak terug willen nemen, a.u.b.?

  Ik vind dit een regelrechte belediging voor de koeien!


  Maak melding

 5. He..he ..Jacky de Russeel….. wat denk je van Rusland mogen we wel zaken daarmee doen.
  Je hebt je mond vol van ontwikkeling maar weet je echt hoe we daar komen….Met “Nederlandse hulp”zeker of alleen zaken doen met Europese landen…De europese landen van je doen wel zaken met al deze landen maar daar weet niks van zeker……of zit je hoofd in het zand……
  Zo te zien weet je het beter hoe Suriname ontwikkelt moet worden….ga de politiek in en stel je verkiesbaar


  Maak melding

 6. Voor Suriname is het van belang dat in vrijheid keuzes gemaakt mogen worden aldus lackintje.Al anderen de zelfde vrijheid gebruiken om tegen die onmenselijke amnestie wet te protesteren worden ze al vijanden van het volk bestempeld,als politieke partijen de zelfde vrijheid bebruiken om tegen deze amnestie te stemmen worden verwijderd uit de coalitie,als haar democratische vrijheid gebruikt op te protesteren tegen een amnestiewet die massamoordenaars uit de gevangenis houd dan heeft deze zelde lackin een hele grote bek. misschien is deze domme mini_ster vergeten hoe Amerika destijds reageerde toen er Cubaanse en libische militaire
  instructeurs waren in Suriname,Bouterse wist niet hoe snel hij ze via de achterdeur moest wegsturen, wat dat betreft telt een waarshuwd mens voor twee.


  Maak melding

 7. ik vraag mij af welke samen werking suriname wil met iran .wij willen geen moslims die voor problemen kunnen zorgen suriname moet gevrijwaard blijven van moslims uit elke hoek van de wereld .je weet niet wat die gasten in dat zuid amerikaans land komt doen .wat voor handel gaat suriname drijven met iran vraag ik mij af .wat heeft suriname iran te bieden .je ziet dat iran een probleem heeft en bouterse denkt in de voet sporen van chavez te stappen als het gaat om iran .ik denk dat bouterse vergeten is toen hij alle cubanen in de haast het land uit zette nadat amerika greneda was binnen gevallen .persoonlijk ben ik geen voorstander iraniers en vooral moslims dat land binnen te laten .deze gasten hebben het vaak over israel weg te vagen en een beschaafd land hoort niet zulke uitspraken te doen .weg met die mensen .laat ze het ergens anders zoeken .


  Maak melding

 8. Als het water je naar de lippen staat dan kun je haast niet anders dan met alles en iedereen een samenwerking aan te gaan.

  De regering heeft echt heel hard geld nodig om haar plannen te verwezenlijken. dat mogen duidelijk zijn. Dat zij daarvoor in alles van staat te ondernemen weerspiegeld een regering die als een kat in het nauw gedreven is. Dit wordt duidelijk benadrukt als de minister van buitenlandse zaken aan geeft dat: Suriname zich niet zal laten tegenhouden.

  Ook wordt hiermee het beeld afgegeven aan de buiten wereld dat Suriname zich niets aantrekt van andere regeringsleiders en belangen die Suriname mogelijk kunnen schaden.

  Deze onprofessionele statement van Winston Lackin moet een duidelijke boodschap zijn voor Nederland alsof het Nederland wat boeit of Suriname met wie dan ook zaken wil doen. Zeer provocerend, onverstandig, onverantwoordelijk en zelfs kinderachtig te noemen.


  Maak melding

 9. De Iraniers hebben nieuwe locaties nodig om hun uranium centifuges draaiende te houden. Zo kunnen ze vn inspecteurs op een dwaalspoor houden. Het liefst in de achtertuin van de VS, destebeter. De bevolking kan alvast grafkisten en zerken gaan bestellen. Goudentijden voor de begrafenisondernemers. De vs maken gehakt van Su.


  Maak melding

 10. Als Spong wint, hoeveel krijgen Surinaamse nabestaanden van de Slavernijdoden dan van Nederland?

  Publicatiedatum: 9 november 2001

  ‘Slaaf’ krijgt 1,2 miljoen van meppende boer

  SOMEREN (ANP) – Een door zijn baas misbruikte en mishandelde boerenknecht uit het Brabantse Someren heeft recht op een schadevergoeding. De Hoge Raad heeft dat bepaald.

  Het gaat naar schatting om een bedrag van 1,2 miljoen gulden. De raadsman van de knecht heeft dat gisteren meegedeeld.

  De 56-jarige veeboer staat in zijn woonplaats bekend als “de schrik van Someren”. Hij zou zijn 38-jarige knecht jarenlang min of meer hebben behandeld als een slaaf. Uit verklaringen blijkt dat hij de man geregeld sloeg. Ook moest de knecht in de stal bij de dieren slapen. De advocaat heeft al eerder beslag laten leggen op de bezittingen van de boer.

  De knecht is inmiddels arbeidsongeschikt. De boer heeft de aantijgingen altijd ontkend. Het gerechtshof in Den Bosch sprak hem eerder in een tegen hem aangespannen strafzaak vrij. Daarop startte de advocaat een civiele procedure. Die pakt nu wel in het voordeel van de knecht uit.


  Maak melding

 11. =Lackin, ik zou jou vragen naar de scholen te gaan en aan de leerlingen te zeggen dat Suriname GRATIS de tractoren van Iran gaat ontvangen.

  =De vraag van de leerlingen zullen dan zijn::
  -Hoe zo gratis?
  -Waarom gratis?
  -Krijgt Suriname nog meer GRATIS spullen?
  -Waarom hoef Suriname NIET te betalen?

  =lackin wees voorzichtig, omdat het nu niet goed gaat met Iran vanwege de sancties van het westen.
  Suriname kan ook geboycot worden als zij niet luisteren.


  Maak melding

 12. Volgens Lackin; We kennen onze realiteit en we kennen onze regio”, zegt lackin.De regering is zich bewust van wat kan en wat niet.

  Deze vervloekte domoor en ezel zonder hersenen weet zeker niet de realiteit en de regio van Iran!! Als het op bedelen aankomt, dan is deze Dromedaris DE nummer 1. Let wel op!! voor niets gaat de zon op zegt men, maar tegenwoordig moet je ook voor de zon betalen!! Tijdje terug had SU ook over de Tractoren uit Iran en nu wederom. Wanneer de tractoren binnen komen, heeft deze onnozel geen weet van!!

  De regering van SU denkt en is van bewust dat Iran DOM is!!! Ik lach me zich rot!! Sorry mensen, ik moet even gaan kotsen!! HUK HUK!!


  Maak melding

 13. Wij vragen aan de ene kant verzoening en willen niet ter verantwoording staan voor onze handelingen[Wat de lafheid laat zien van je karakter],maar uw handelingen meneer Bouterse laat zien dat je geen vergeving mag krijgen.Je bent niet veranderd.
  Een land als Iran die haar onderdanen dood in naam van een demonische god dan kan je toch geen almoezen van willen hebben.Dat het je aard is om te bedelen,stelen en moorden is te begrijpen.Het zijn besmette tractoren die je in ontvangst gaat nemen geef het aan je eigen mensen[z.a.ali baba] dan blijft de zondige energie daar bij jou.Een land waar haar onderdanen over de wereld bedelen voor een verblijf plaats geeft aan wat voor soort mensen daar de macht hebben.Hun god is een demonische joodse god die alleen maar op uit is naar bloed.Wie deze allah aanbidt raakt er bezeten van.


  Maak melding

 14. Ehhh, ben vergeten te vermelden!! SU is niet ver van Amerika!!! Die achterlijke Lackin moet nog achterkomen wat de kracht van Iran is, wat zij wel kunnen en wat niet!!


  Maak melding

 15. Bryan,
  Verdiep je wat in wereld gebeurd me boi,de vergelijking met Rusland is zo zwak als het maar zijn kan.
  In dit nog Iran word geboycot door de machtigste landen in de wereld,Suriname moet zich ver van dit soort schurken staten als Iran houden.


  Maak melding

 16. Goed om te lezen dat aanhangers van het NDP ook kritisch zijn op dit onderwerp. Terecht zou ik zeggen. Iran is de kwaad van het as. Het triest dat vrouwen, homo’s en anders gelovigen stelselmatig onderdrukt, gemarteld en vermoord worden. Daarnaast streven ze naar kernwapens. Met een dergelijke regime mag je en kun je geen zaken mee doen.


  Maak melding

 17. Het zou goed gaan met SU maar het bedelen gaat gewoon door….ik kan het niet meer volgen.

  snel, kowroe Bierie wang kang tja yeppie…mie no mang denkie moro…


  Maak melding

 18. wiep ding ,je ziet het verkeert denk ik .
  ik bekijk die dingen hoe ze zijn . ik ben niet voor of tegen bouterse nog front.suriname is een stuk vooruit gegaan in bepaalde opzichten ,gedeeltelijk door de regering venetiaan en de zittende regering doet het verlopig zo slecht nog niet .sommigen hebben een hekel aan deze regering dus dan weet je het resultaat al ,ze doen het in jullie ogen niet goed .dan ben je niet eerlijk bezig ,dan probeer jij de mensen die niet beter weten te manipuleren en daarom zeggen sommigen hier dat de mensen die op de huidige regering hebben gestemd dom zijn .geef een eerlijke mening zoals ik dat probeer te weer geven .ik heb nog voor of nadeel aan .mijn lot hangt van niemand af op dit forum .om samen te werken met die iraniers lijkt mij echt geen goed idee.dit soort landen is het beter ver van je af te houden .ik zou niet willen dat er moslims in suriname aanslagen plegen ze zijn er echt niet vies voor .je ziet die amerikaanse ambassadeur fietsen naar zuiden van suriname zonder politie escorte laten wij het zo houden.
  suriname staat bekent om zijn tolerantie laat het zo blijven .dit soort gasten zie ik liever gaan dan komen en ik zie het niet zitten dat de regering met deze taliban achtige moslims gaat samen werken .als er wat gebeurt heeft het gevolgen voor altijd ,en dat wis je niet in 20 jaar .dus bouterse bezint eer je begint .
  no mik ding tractor brin joe ai .denk wat er is gebeurt in de jaren toen amerika greneda was binnen gevallen en wat jou antwoord was toen je die cubanen hals over kop het land uit zette .mie bar joe!!!


  Maak melding

 19. Beste allen,

  Ik dach dat er ook een ontwakeningsproces was in Suriname. Dat de meeste Surinamers ook uit de droom kwamen die de westerse landen ze had opgedrongen. Zo te zien niet. Dat jullie landen als Venuzuela of Iran criminaliseren is een duidelijk teken dat jullie verre van wakker worden zijn. Ipv van facebooken en pingen vraag ik jullie bij deze dringen info en docu’s op het internet op te zoeken. Begin jezelf te onderwijzen. Zelf onderzoeken en kijk minder naar msm zoals CNN en of BBC. Of beter, gooi de tv uit het raam. Tegenwoordig is dat het beste wat je kan doen. Als je wakker begin te worden ga je de ware hufters in de wereld zien. Degene die mensenrechten onder de voeten trappen. Wie wat doet en heeft. Als je ervoor kiest om in angst te leven , moet je anderen niet erbij betrekken.


  Maak melding

 20. Beste Brayan,

  Mijn niveau ligt op een hoger level, dan deze figuren die momenteel in de politiek zitten, die vaak nog een strafblad hebben en tevens ongeschoold zijn, en moet ik me dan schikken en ondergeschikt zijn aan dit soort figuren? nee liever lever ik kritiek vanaf de zijlijn, en bovendien mag een ieder zijn mening hebben, ook al is dat niet de jouwe.


  Maak melding

 21. Ach neeeee,..deze regering gaat Suriname echt naar de verdoemenis helpen,..de Brazilianen plunderen Suriname leeg, onze prachtige bos gaat naar de vernietiging door al die kwikvergiftiging , vrienden maken met foute landen….waarom?? waarom??


  Maak melding

 22. Naar ik meen had Korea 1/2 wege ’90 jaren ook wat tractoren kado gedaan aan Su!!

  er vond een so-call “loting” plaats, dus stonden een paar op de erfjes in P’bo, en de gelukkigen maar afvragen….

  🙂 wat moet ik hiermee….ik ben geen landbouwer 🙂


  Maak melding

 23. @surinam patriot
  ai tjago broeder..

  En noo di A sopie kotie dang mi ontdek tak mi no ap neks moro en mi bing tang bribie tapoe django bouta.

  Joe mang leng mie wang monie foe bai pappa gie deng tjing foe mie ?
  Mie no wang go nang mie LIJDER bika amang abie druk foe sena lai kong na olland…


  Maak melding

 24. Broeders sorry, maar ik heb me laten gaan …
  Als het zo goed gaat zoals de nationalisten het altyd roepen, dan vraag ik mij nogmaals af:wat moet je met oa 20 tractoren op een populatie van een omtrek van 5 sardienblikken?
  Waarom kunnen de tractoren NIET gefinancieerd worden uit eigen middelen ??
  begie begie mie kondremang mie e tang begie..


  Maak melding

 25. De president van Iran, de heer Ahmadinejad en Desire Bouterse hebben een ding gemeen. Het zijn beide dictators en schenders van mensenrechten. In dat opzicht is de verklaring van Lakhin begrijpelijk. Het gaat niet om presentjes als tractoren, maar om het copieeren van een ideologie teneinde de politieke macht te behouden en te beschermen. Suriname heeft niets te zoeken bij Iran. Het is een land die een gevaar vormt voor de regio en wellicht ook de wereldvrede.


  Maak melding

 26. Als die Flying Lackin zo door gaat met zijn verhalen, dan moeten straks alle Surinaamse vrouwen over de grens.
  Want STEVE MEYE WONDER wordt dan de nieuwe Ayatollah van SU.

  IRAANSE VROUWEN MOGEN WEER SCHEUREN.

  Vrouwen in Iran mogen weer motorrijden. Dit recht was hen ontnomen. Door de wind zou hun kleding namelijk tegen hun lichaam worden geblazen en dat zou wel eens tot gevolg kunnen hebben dat je de contouren van het vrouwelijk lichaam kon ontwaren. En dat was not done.

  De vrouwen mogen nu weer -op voorwaarde dat ze net als de mannen hun rijbewijs halen- (dat dan gelukkig nog wel) motorrijden. Daarbij moeten ze ook de islamitische waarden respecteren. Er mag dus geen lichaam zichtbaar zijn en een stukje bloot is ook uit den boze. Iraanse vrouwen zijn veplicht kleren te dragen die hun hele lichaam bedekken.

  Ik denk niet dat onze Lonnie dit zal accepteren.


  Maak melding

 27. Suriname moet doen wat het land vooruit brengt.
  Dus heel goed idee om door te gaan met Iran. Waar bleven al die andere landen om ons dit te leveren?
  Heb respect voor Iran. We laten ons niet geestelijk gek maken door het westelijk denken.


  Maak melding

 28. De wereldvrede word niet bedreigd door Iran, maar juist door Amerika en schoothondje Israël. Waarom mogen deze idiote staten wel kernwapens en Iran niet?


  Maak melding

 29. suriname mag banden aangaan met iran zolang iran geen diplomatiek vesting in ons land heeft. weet u hoeveel van die westerse landen geen banden willen met ander landen, maar om hun exporten niet in gevaar te brengen ze niets zeggen. weet u hoeveel olie uit door iran naar landen als italie, griekelnlan en andere exporteerd??
  amerika heeft zijn eigen olie voorraad waarop ze kunnen rekenen dus ook al boycotten ze iran, ze hebben hun olie. amerika neemt olie van venezuela af heeft u ze ooit hoeren zeggen ze gaan chavez boycotten, ze leveren kritiek op hem als persoon maar miet de olie die het land levert aan ze.


  Maak melding

 30. @ Astrando

  lackin legt uit dat geen fatsoenlijke landen met Sur.willen samen werken en jij loopt nog te klungelen met een boer en slaaf in één of ander gat.Man,wordt wakker.

  Cobie.


  Maak melding

 31. baasje bobo moet nog Noord Korea toevoegen aan de lijst voor nieuwe ambassades. Dan is de ondergang compleet als Romney aan de macht komt in de USA en een goedkope avontuur wilt kopen om zichzelf te bewijzen komt hij maar baasje bobo halen en dan natuurlijk aan ptata uitleveren.


  Maak melding

 32. Bepaalde mensen staan te schreeuwen over mensenrechten schendingen die zich in Iran, Venezuela, Equatoriaal Quinea hebben bevonden of whateverr, maar what about the Netherlands???????? Ik geef u een paar kernwoorden en denk na : slaven, martelen, dood, “hindostaanse arbeiders te marienburg gedood door een gozer”. Denk ook aan Indonesie . P.s: jullie vinden dat je geen relatie moet aangaan met landen die mensenrechten schenden, dus met andere woorden holland hoort ookniet in dat rijtje zeg:-)


  Maak melding

 33. Beste Forumleden

  Voortaan onderteken ik elke reactie met een digitale handtekening.
  Hierbij gebruik ik een 256 bits versleuteling en de handtekening bevat een unieke ‘vingerafdruk’.
  De ‘vingerafdruk’ is steeds hetzelfde maar er zit een algoritme ingebouwd om elke reactie met een andere string te labelen.
  Deze vingerafdruk bewijst steeds de authenticiteit van mijn reacties en alle reacties van mijn zullen voortaan van een handtekening worden voorzien.
  Reacties van anna_z komen steeds van een IP adres dat bekent is bij de redactie van waterkant.net. Op verzoek stuur ik ze mijn algoritme en vingerafdruk om de authenticiteit van door mij geposte reacties te bewijzen.
  Ook authoriteiten lever ik op verzoek deze sleutel.
  De afgelopen dagen heeft het forumlid Esmerald reacties gepost onder de naam anna_z. Aangezien waterkant.net geen beveiliging tegen dit soort praktijken heeft ingebouwd neem ik dus zelf maatregelen. Kopiëren van de sleutel is zinloos omdat hergebruik geen zin heeft en er een koppeling bestaat met mijn werkelijke IP adres. Echte diehards kunnen proberen de sleutel te kraken en ik wens ze daarmee heel veel succes.
  Reacties zonder deze sleutel zijn niet van anna_z en lieden die de naam anna_z willen misbruiken moeten bedenken dat er niets meer klopt. Soso lobi allemaal!

  Aantal combinaties: 1.1 x 10 tot de macht 77

  Aantal jaren om te hacken: 3.31 x 10 tot de macht 56

  000002: U2FsdGVkX18cWZ0HQXaIUXdp8G4TRN0CgfSjQO98Jig=


  Maak melding

 34. Lacking,,joe ka ede boro,,,,TOT duitsland is nog oké,,maar iran ,heb jij wel aan de toekomstige gevolgen gedacht,,wij zijn geen moslim land,maar die stappen die jij onderneemt is nu verwarrend voor het Su politiek en bevolking,,jij gaat het land en bevolking in gevaar brengen,,,,en als jij realiteit bewust ben ,dan zorg jij er eerst voor dat het land en volk eerst stabiel sterk staat,,begin dat eerst te realiseren,,,of aanbid jij die demonische maan god genaamd allah,,,boij,,allah mi mars.


  Maak melding

 35. Lakhin buitenlands beleid vertoont geen consistentie en heeft geen visie. Het lijkt erop dat Suriname geen vrienden weet te kiezen. Waarom een land als Iran met een omstreden internationale reputatie en geen Argentinie, Bolivia, Peru of Mexico? Suriname doet er goed aan meer aansluting te zoeken bij de eigen regio dan zich te gaan storten in wespennest dat Iran heet. Straks zal deze Lakhin aankondigen dat Suriname een ambassade in Teheran zal vestigen. Suriname qou Vadis!


  Maak melding

 36. Forummers, Odi odi.

  Ik sta perplex!!!

  Vrijdag 12 oktober 2012 om 09:33 uur, door sra

  Mister Lacking ,wat deze stap en onderneming betreft,,,,,daar ben ik met jou Niet mee eens.

  Dus (sra) wenst geenszins om in een DJELLABA te lopen en z’n (vrouwelijke aanhang) in complete BOERKA’S.

  Ik zie het al voor mij.
  (sra) in z’n Djellaba op een Duitse Zündapp Ks 50 met als duo, zijn Godin in een Boerka scheuren door Par’bo.


  Maak melding

 37. Fer.e
  Ju na Wang burkaw

  Ook ik ben geen moslim of aanhang ervan,,,het gaat mij om veiligheid van het bevolking,,,of kan jou zieke mentaliteit dat niet bevatten.


  Maak melding

 38. Als je toch diplomatieke banden wil aanhalen dan zeg ik tegen jullie Stommerikken! daar, probeer Turkije!Een zelfvoorzienend Land!Daar kan Suriname wat van leren ,daar hebben we wat aan!Een van de weinige dingen dat Turkije importeert is?Juist ja,Olie!En dat kan Suriname dan weer naar hun Exporteren in ruil voor bv.Kennis ,Technologie etc etc op diverse gebieden.Daarnaast is de Geografische ligging van Turkije ideaal.Inplaats daarvan verkopen ze hun ziel voor een paar Tractoren die ze toch niet kunnen onderhouden!aan een Land dat niet kan wachten om de Bom! te ontwikkelen en te gebruiken! en zetten ze de deur voor extremisten open!Santhokie heeft gelijk van Buitenlands beleid hebben jullie geen kaas gegeten.Totaal geen visie.Koeien!


  Maak melding

 39. Fer. E. Odi odi,

  kan jij je herinneren de James Bond achtige bril van pakweg 40 jaar geleden die dwars door kleren kon kijken!!

  heb jij nog 1 liggen op zolder dan gaarne te leen, want ik ga koekeloeren dwars door die Boerka van mevr. 🙂 🙂 sra 🙂 🙂


  Maak melding

 40. @pasew Odi odi,

  Ja hoor. Zo’n bril heb ik nog in mijn oude piraten koffer liggen.
  Want mijn switi gudu (sra) zegt dat ik een (burkaw) ben.
  En (sra) gaat verder met zijn verhaal:

  Ook ik ben geen moslim of aanhang ervan,,,het gaat mij om veiligheid van het bevolking,,,of kan jou zieke mentaliteit dat niet bevatten

  Wel mi gudu switi sra (JUDESKA) van FC-Kip, na de zoveelste reshuffling van DADA, wordt jij nu minister van Veiligheid van het volk.
  En dan zal je alsnog worden geïnstalleerd in een DJELLABA of toch in een BOERKA.

  Alsnog een (kleine) knipoogje naar mijn sra (JUDESKA) op deze regenachtige vrijdag.


  Maak melding

 41. Basja

  Als jij naar de huidige toestand in turkije bekijkt,geef ik jou geen gelijk,,en als jij naar technologie kijkt,,heeft het met ondergang te maken .
  Als het zo goed gaat in turkije waarom gaan dan niet terug naar hun land,,,of weet jij niet dat zij ook de macht in Su zouden willen pakken,,,,,kijk maar naar die casino’s in Su en waar al die winst naar toegaat,,,,Su is voor surinamers en niet voor buitenlanders,,,,gesnapt.


  Maak melding

 42. We moeten er wel STRIKT voor waken dat wij niet beinvloed worden door de verdervelijk staatsideologie van Iran die op theocratische leest is geschoeid. Suriname is een vreedzaam land mij vrijheid van godsdienst. Onze Suri-Moslims zijn de voorbeeldigste ter wereld. Dat moet ook zo blijven! Landen als Iran willen dmv presentjes hun machtinvloed vergroten en daarmee ook hun verdervelijke ideologie verkopen. De VS moet Lakhin goed in de gaten houden!


  Maak melding

 43. Fer.e

  Ik voel mij vereerd om die titel dat jij mij toekent,,mischien als de president mij officieel betiteld dat ik mischien werk voor jou hebt,,,natuurlijk werk als pokaij.


  Maak melding

 44. Wees blij met de giften.
  Het luie Surinaamse volk, wil alles gratis hebben zonder te willen werken.
  Als ze het niet krijgen stelen ze het van de ander. Dus kijk eerst naar jezelf.
  Als het volk alleen Afrikaans zou zijn, dan was het net Haïti . Armoede en nogmaals armoede en criminaliteit. Dus ………


  Maak melding

 45. mike je bent een moslim maar hier een nick name .
  liever lui dan een fucking moslim die alleen maar voor ellende kan zorgen .bouterse moet zich gaan afvragen als hij goed doet .mike zijn ouders komen uit india of pakistan .de moslims die in suriname zijn vormen geen enkel probleem .het gevaar schuilt met wat je binnen haalt .wie weet wat voor radicale moslims uit zuid azie iran turkye of marokko komen,deze gasten kan je echt niet vertrouwen .en moslim mike ik wil jou een ding mee geven ,liever lui dan mensen in vliegtuigen opblazen om een rot moslim geloof waar ze nog in geloven dat ze negen maagden krijgen als ze mensen opblazen .jullie geloof is een vloek op aarde .zelfs vrouwen moeten het bij jullie ontgelden .meisjes worden misbruikt en verkracht ,vrouwen hun neus worden afgehakt ,zie het op de televisie in india pakistan en bijna al die moslim landen.houden jullie je geloof waar je bent ,jullie zijn onbetrouwbaar .ze halen jullie binnen ,krijgen politiek asiel en daarna plegen jullie bom aanslagen in dat land waar je asiel krijgt .sommigen krijgen een amerikaanse paspoort maar vermoorden amerikanen in die zelfde kazerne waar ze werken .zie weer afghanistan .levens gevaarlijk zijn deze gasten met hun slaap piama en burka .om de gekste dingen willen deze vervloektenn je vermoorden.je mag niets zeggen .ik ben woest op bouterse ,deze man moet weg als hij denkt dat hij dit soort barbaren binnen haalt .


  Maak melding

 46. Jack de Rus
  Nou hier heb ik het juist over,alle kennis van de wereld en toch verkies je ervoor aan de zijlijn te blijven….what a waste….

  Gmap,
  Wat er echt in de wereld gebeurt weten maar heel weinig mensen.


  Maak melding

 47. Suriname mag samenwerken met wie het wil. Het is geen enkel probleem en we zouden veel van ze kunnen leren. Iran heeft een lange en rijke geschiedenis en ze spelen al vanaf de oudheid een rol van betekenis. Verder bezitten ze hoogwaardige technologie en ze hebben in potentie alles om zich straks bij de wereldmachten aan te sluiten. Er is niks mis met Iran.

  000007: U2FsdGVkX1+Rxbbt/i0mtHdNFrj0X2NpYHrcyNx1KPk=


  Maak melding

 48. Switie anna..dan stel ik voor dat jij afreist naar Iran om deze samenwerking te bekrachten en breng naar ons suriname;

  stenigen bij overspel…da a volk ka 🙂

  ophanging wegens wintie-gedrag binnenland 🙂

  afslachting hindu en anders gelovigen 🙂

  vrije meningsuiting…per dag 20 zweepslagen 🙂

  internet….hihihihi ga lekker dromen 🙂

  een bierje bij het vat, een wandeling langs waterkant HAND in HAND ….onzedelijk en dus gevangenis 🙂

  een BIGI BEK GEVEN,.. naar iraans model…jou tong gaat eraf!!

  enz. enz. enz.


  Maak melding

 49. O jee Suriname mag samenwerken met wie ze willen, wat in feite ook klopt, maar als in Den Haag gezegd wordt dat ze niet willen samenwerken met veroordeelde drugsbarronnen, en massamoordverdachten, dan is de wereld te klein want dan word Den Haag uitgemaakt voor kolonialen. ooh wat hebben we weer een driedubbelle moraal, Awarie domrie en two moffo guns……… paars eigen……


  Maak melding

 50. En de hoogwaardigen technologie van Iran daar zullen ze in Washington en Tel Aviv binnenkort korte metten mee maken zodat ze in Eil;at Jerusalem etc. weer rustig kunnen slagen… Shalom shalom………& Hava Nageela……


  Maak melding

 51. @pasew

  In sommige landen gebeuren ergere dingen maar het westen drijft handel met al die landen. En wat ik me ook afvraag: is alles wel waar wat de mainstream media ons voorschotelt. Wie zit er achter die media?

  000011: U2FsdGVkX194annp9FAbeKIErAM64z8zX/B+gEJRKFoCzRtHNIWldXTp/a7+F+CC


  Maak melding

 52. Ik ben gewoon creool, maar de feiten zeggen genoeg.
  Leve Bouterse .
  Weg met die arrogante Nederlandse onderdrukkers.
  Leve Iran en Venezuela. Als ze niet in het straatje van het Westen lopen worden ze verketterd. Ben trots juist op Iran. Kijk maar wat het westen met Irak, Afghanistan etc… Hebben gedaan, alleen maar dood en verderf. En dat waren geen moslims.
  Iran laat zich niet onderdrukken, zoals wij onderdrukt werden in de slaventijd. Iran is juist ons voorbeeld en dat heeft niets met moslim te maken.
  Dus fuck THE west


  Maak melding

 53. Hai saka saka,

  Je bent een hielenlikker van het westen en gelooft alleen de media.
  Ga een keer zelf denken, als je tenminste hersenen hebt
  Verder ga een keer werken zoals elk ander en niet teren op anderen. Of wilde een moslim partner je niet meer…. Haha… Je lijkt wel een PVV er


  Maak melding

 54. mike wat denken ,ik hoef niet te denken ,de hele wereld ziet het wat moslims doen ,met name die radicale .zelfs een baby denkt tien keer na om naast een moslim te gaan zitten in een vliegtuig of in de bus .zelfs kinderen worden neer geknalt .je zegt je bent een neger en dan ,je hebt ook negers die moslims zijn toch !!meestal zijn het die arabieren of die zuid aziaten die die zelfmoord aanslagen uit voeren .ze ontzien geen babys vrouwen of kinderen ,als ze maar hun doel bereiken .en ik ga je nog sterker vertellen ,je bent geen neger en geen enkel neger is hielen likker .misschien die zuid aziaat maar geen neger .wij zeggen waar het op staat en daarom bereiken wij wat wij graag willen bereiken .zie maar overal in de wereld .amerika hebben wij bereikt wat wij willen zonder te slijmen ,moet jij als aziaat nog proberen .moeten wij achter jullie gaan staan met die bom aanslagen die jullie plegen op onschuldige mensen ,jullie schieten meisjes neer moeten wij achter jullie staan .zie maar van de week in afghanistan .een moslim moet je op hangen aan de hoogste boom ,dan heb ik het over die moslims die denken dat ze anderen op hun gedachten gaat kunnen brengen .ze willen in het westen komen wonen maar kunnen zich niet aanpassen .
  jullioe allah is allah gehakbal .kinderen van negen misbruiken en zeggen allah is groot om mensen te vermoorden .verkrachtingen en kinder misbruik komt veel voor bij die moslim en niet doen alsof jullie vroom zijn .fuck die moslim man .pedofiellen allemaal.verbeter de wereld begin bij je eigen .


  Maak melding

 55. De huidige criminele machthebbers zitten Suriname gewoon uit te leveren aan de ayatollahs, en voor wat?? Een paar stomme tractoren, je kan zien hoe goedkoop sommige negers zoals Lackin omgekocht kunnen worden. Geen enkel land doet aan gratis hulp geven, Iran doet dit om invloed te verkrijgen in Suriname. Nou ik vertik het om onder sharia wetten te leven. Ik heb niets met de islam en zijn oorlogszuchtige, moorddadige, roofzuchtige, verkrachting van gevangen genomen vrouwen goedkeurende, slavenhandeldrijvende en kindermisbruikende nep-profeet Mohammed. Religie, mij niet gezien, en al helemaal niet die intolerante, gewelddadige, totalitaire, veroveringszuchtige en haatzaaiende islam ideologie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.