Opgelichte burgers dreigen grond te verliezen

10

PARAMARIBO, 11 okt – Tientallen voornamelijk onbemiddelde leden van het Landbouw Coöperatie Platform in Commewijne, dreigen met lege handen achter te blijven. Een lap grond die hen ooit beloofd was door coöperatieleider Ettiré Castelen, blijkt niet meer dan een luchtkasteel. Het complete stuk land waar huizen en lemmetjesaanplanten zouden komen te staan, gaat op de veiling.

Schuldeisers staan erop dat Castelen betaalt. Aan de ‘leden’ denkt kennelijk niemand. Toch hebben die duizenden euro’s en Surinaamse dollars toevertrouwd aan de coöperatie. De mensen wenden zich nu tot president Desiré Bouterse. “De hoop is nu gevestigd op een geruststellende reactie van de regering”, zegt Humphrey Breinburg, woordvoerder van de benadeelden, tegenover de Ware Tijd.

Bij de politie aankloppen leverde weinig op. Daar krijgen de mensen te horen dat ze maar een civiele zaak moeten beginnen. Volgens de benadeelden kreeg tot nog toe niemand een lap grond of huis. Er staat ook nog geen enkele lemmetjeboom op het vijftig hectare grote stuk grond dat Castelen van de overheid kreeg. Zijn Landbouw Coöperatie Platform is niet meer dan een zeepbel gebleken.

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. Inderdaad dit is een civiele zaak.
  Bij deze mensen leeft de hoop dat Bouta de moordenaar door het uithalen van enkele trucjes het mogenlijk zal maken voor hun, in bezit te komen van dit stuk grond .
  Ze gaaan hulp vragen aan de man die zelf door het leven gaat met Amnestie aan zijn zijde!


  Maak melding

 2. Ray

  Inderdaad dit is een civiele zaak.
  Bij deze mensen leeft de hoop dat Bouta de moordenaar door het uithalen van enkele trucjes het mogenlijk zal maken voor hun, in bezit te komen van dit stuk grond .
  Ze gaaan hulp vragen aan de man die zelf door het leven gaat met Amnestie aan zijn zijde!
  we lezen hier duidelijk dat je geen ka weet met je tijd ga een ka cursus volgen ipv je tan lul tao a ka forum dja met die niets zeggende opmerkingen van je ten eerste heeft maikel jongtjiefa door gedrukt dat men castelen die grond heeft gekregen. ten tweede heeft men castelen geen van een vuurwapen tegen hun slaap geluoden zeg je moet mee doen ten derde weet je niet een onderscheidt te maken tussen mensn hun gevoelens en jou fucking depressie.


  Maak melding

 3. Alleen is maar Alleen!

  Wat zeg jij boy, waar zit je verstand?
  Je kunt niet eens schrijven, Alleen is vast ook zo’n Bouta stemmer!
  Moet wel als je naar zijn schrijven kijkt, net een lager school opleiding achter de rug zeker Alleen?
  Jij weet dus duidelijk niet waar je over praat, vraag je moordende Bouta maar om raad!


  Maak melding

 4. Ik zie het zo ::als jij werk ,dan heb jij recht op een stuk grond,,,maar zit jij op jou luie kont en wachten,,dan komt jou ook niks tegoed.
  Een hard werkende surinamer moet zijn rechten kunnen benutten en de regering moet dat kunnen realiseren,,,,,en dan heb ik het over het burger bevolking.


  Maak melding

 5. Waarom zo negatief over DDB jullie zouden je moeten schamen wat hebben de blanken ooit voor ons gedaan dat jullie zo over hem praten hij zorgt er wel voor dat er een wet komt die het mogelijk maakt dat wij surinamers hie in nederland kunnen gaan wonen en ook werken in suriname.Wij suinamers hier in nederland hebben alleen maar praatjes wanneer komen wij eens met daden zolang wij surinamers hier wonen moeten we niet negatief over DDB of suriname praten want jullie denken dat het hier in nederland nog altijd een paradijs is besef nou eens dat wij surinamers nog steeds vreemdelingen zijn hier in NEDERLAND denk daar maar eens aan voor dat erzo negatief gesproken word.kijken jullie maar eerst naar het beleid hier in nederland.


  Maak melding

 6. Wie blijf hangen schrijft altijd negatieve argumenten kijk naar de NL daar zijn de jokers plus haters en SOMMIGE SURI’S nemen die rot mentaliteit over en wij zijn echt vreemdelingen hier ten zij je een medaille voor ze binne haal of voor een tijdtje prof voetbal voorze moet spelen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.