‘Decembermoorden, niet: decembergebeurtenissen’

91

PARAMARIBO, 11 okt – Moorden zijn wat ze zijn en kunnen niet afgedaan worden als ‘gebeurtenissen.’ Dit stelt ex-minister van Justitie & Politie en parlementariër (Nieuw Front/VHP) Chandrikapersad Santokhi. Eufemismen hanteren om wat voor reden dan ook, is misplaatst. Het maakt dan niet uit of het nu gaat om de moorden van acht december 1982 of de terreuraanslagen in New York. De regering heeft het ook daar over gebeurtenissen.

Het staat zo omschreven in de formele uitleg over het wetsvoorstel tegen financiering van terrorisme. Santokhi vindt het niet kunnen dat de regering het heeft over “de gebeurtenissen van elf september 2001.” En dit terwijl internationaal stelling genomen is tegen de aanslagen. Suriname deed dit ook via onder meer de Caricom. Voor Santokhi moet het kind bij de naam genoemd worden. Dat geldt voor zowel het wetsvoorstel als de amnestiewet.

In die wet worden de decembermoorden omschreven als de gebeurtenissen van december 1982. Santokhi ziet hier een mentaliteit doorlopen. Het parlement zit nu midden in de debatten over het wetsvoorstel. Parlementariër Ronnie Brunswijk heeft zo zijn twijfels over de werking. Als het voorstel wordt aangenomen is Suriname gebonden aan het internationale verdrag tegen financiering van terrorisme. Daar hoort ook uitlevering bij van verdachte Surinamers.

Bekijk ook:


91 REACTIES

 1. Go Santokhi Go!
  Het zijn DECEMBER MOORDEN en geen december gebeurtenissen zoals de ndp kudde het noemt!
  Brunsie die zit te bibberen nu.Hij is bang als de dood straks van land te moeten ruilen.


  Maak melding

 2. Bedreiging, censuur en geschiedenisvervalsing regeert de waan van de dag in Paramaribo. Deze scheilige regering moet snel verkiezingen uitschrijven en Bouta en z’n kornuiten moeten opsodemieteren. Keer op keer blijven ze falen.


  Maak melding

 3. Als moorden gebeurtenissen worden,dan is dat het hek van de dam.Want ook ik ga mij aan vergrijpen,absoluut.Want het gaat beschouwd worden als een gebeutenis wat een heel natuurlijk is.Zo als een overstroming bijvoorbeeld.Ga mijn steeds voor de rechter op deze wet kunnen beroepen.

  Cobie.


  Maak melding

 4. Beste heer Santokhi,
  Dit is een schoolvoorbeeld van gecertifiseerde analfabeten die zitten in het hoogste orgaan van ons land,als je ze hoord praten vraag ik mij af hoe het mogelijk is dat figuren als Brunswijk,Bouterse,Doekhie,panka,misiekaba het zover hebben kunnen schoppen. Als men elders in de wereld zou praten over slavernij gebeurtenissen dan zou je ze horen. 8dec is de ZWARSTE bladzijde in de geschiedenis van onze republiek suriname . alleen landveraders en figuren zonder menselijke inborst kunnen dit tegen spreken


  Maak melding

 5. Santhoki, ga daar aub weg. weg uit dat shit. Je maakt je alleen maar belachelijk daar tussen die negers.
  Word liever vuilnisman, krijg je meer waardering. wegwezen van daar Santhoki.


  Maak melding

 6. @GMAP, je slaat de spijker op z’n kop ! Als het de slavernij zou betreffen zou de wereld op z’n kop staan.

  Destijds was Bouta ook kwaad over enkele passages in school geschiednisboeken waarin zijn staatsgreep in 1980 negatief wordt beschreven. De president spreekt van geschiedvervalsing en eist rectificatie ?

  Wat vindt jij hiervan ? Die man is total geflipt toch ..


  Maak melding

 7. Meneer Santhoki,

  Je hebt helemaal gelijk dat moorden moorden zijn.

  Echter een gebeurtenis is een een verzameling van daden/voorvallen/feiten/omstandigheden binnen een bepaald tijdsinterval.

  Om de feitelijkheden rond december 1980 en 9/11 te omschrijven als ‘gebeurtenissen’ is taalkundig dus niks mee omdat deze ‘gebeurtenissen’ meer omvatten dan alleen maar moorden.

  Men spreekt ook van de ‘gebeurtenissen’ in de Tweede Wereld oorlog en daar is nimmer iemand ooit over gevallen.

  Meneer Santhoki,

  Wat je nu aan het doen bent is volstrekt overbodige moeite omdat je een deur aan het intrappen bent die feitelijk al open is.


  Maak melding

 8. Natuurlijk moet de kind bij de naam genoemd worden!! Het zij zo!! brusie is altijd een twijfelgeval1 Deze snol heeft geen verstand en vandaar dat hij van te voren al aangeeft voor de twijfel! Overigens is het niet de 10e keer maar de 1000ste maal! Wedden? dat de Parlement 1 vuist straks vormt zoals met die amnestiewet?? Het is een en al een zootje en zal ook zo blijven. De hele Parlement met de leden 20 meter onder water laten lopen!! zonder reddings boten en of vesten!! Wel alle deuren en ramen opslot en grendel doen!!


  Maak melding

 9. Dat ga je nu krijgen, we gaan naar 8 dec toe weer een 8 december, allerlei uitspraken enz, nu die lul van een Santhoki die wat zegt wat iedereen al wist, en wat schiet je ermee op, geen moer na jan 2013 gaat alles weer
  de doofpot in voor een tijdje. En zo gaat het door.


  Maak melding

 10. Het wordt door deze paarse bende als gebeurtenissen omschreven, zodat de realiteit verdoezeld word, en het daardoor niet zo hard overkomt, en doen er alles aan om het als een verzachtende omstandigheid te doen overkomen, terwijl er landgenoten op brute wijze door deze moorddadige bouterse vermoord zijn, en deze man moet je straks weer voor 5 jaar gaan kiezen, door degene die niet ontwikkeld zijn en een grote dikke plaat voor hun kop hebben, en nog steeds denken dat deze moordenaar de verlosser is, en een verrijking voor het land Suriname, net als die andere moordenaar Brunswijk die hem knijpt als een oude dief betreffende de nieuwe wet uitlevering landgenoten, en hoop dat er met deze moordenaars en mensenrechtenschenders snel afgerekend wordt.


  Maak melding

 11. Het was gewoon een Decembergevalletje, kan gebeuren…
  _________________________________________________________

  (ja, dit is satirisch bedoeld – het zijn M.O.O.R.D.E.N.)


  Maak melding

 12. De bommen op nakasaki en hiroshima was maar een klein incident. Niks aan de hand joh.. het land is weer opgebouwd en iedereen is weer happy. Ach die december ding, ept van zelf wel over.


  Maak melding

 13. Bryan,

  je hebt helemaal gelijk.

  een moord is een gebeurtenis waarbij iemand moedwillig is omgebracht. Ergo, een moord is en blijft een gebeurtenis.
  Zou je dan ook een auto geen vervoermiddel meer mogen
  noemen?????

  zonde van de tijd eigenlijk om hierop verder in te gaan. Waar kunnen mensen zich eigenlijk toch druk om maken?


  Maak melding

 14. Als Spong wint, hoeveel krijgen Surinaamse nabestaanden van de Slavernijdoden dan van Nederland?

  Publicatiedatum: 9 november 2001

  ‘Slaaf’ krijgt 1,2 miljoen van meppende boer

  SOMEREN (ANP) – Een door zijn baas misbruikte en mishandelde boerenknecht uit het Brabantse Someren heeft recht op een schadevergoeding. De Hoge Raad heeft dat bepaald.

  Het gaat naar schatting om een bedrag van 1,2 miljoen gulden. De raadsman van de knecht heeft dat gisteren meegedeeld.

  De 56-jarige veeboer staat in zijn woonplaats bekend als “de schrik van Someren”. Hij zou zijn 38-jarige knecht jarenlang min of meer hebben behandeld als een slaaf. Uit verklaringen blijkt dat hij de man geregeld sloeg. Ook moest de knecht in de stal bij de dieren slapen. De advocaat heeft al eerder beslag laten leggen op de bezittingen van de boer.

  De knecht is inmiddels arbeidsongeschikt. De boer heeft de aantijgingen altijd ontkend. Het gerechtshof in Den Bosch sprak hem eerder in een tegen hem aangespannen strafzaak vrij. Daarop startte de advocaat een civiele procedure. Die pakt nu wel in het voordeel van de knecht uit.


  Maak melding

 15. Chandrikapersad Santokhi wil het onderzoek dat kabinet Bouterse nu verricht n.a.v. zijn aandeel in de mega corruptieschandalen afzwakken, met dit gelul weer over decembermoorden. Weer misbruik maken en politiek voeren in naam van de “slachtoffers; en nabestaanden van de zg decembermoorden. Dit is een dagelijks ritueel van de fronters.


  Maak melding

 16. @BakraBasi alias @Anna Zaadheks

  Ik zie dat je veel plezier beleefd met je proxy maar ik zit nog steeds te wachten op uitvoering van je IT-specialisme. Bedenk dat je me niet voor de gek kunt houden. Als je me uitdaagt zal ik alles wat ik in huis heb op je loslaten. En reken maar dat je zo’n anna_z-blitz niet wilt. Jou vaardigheden zullen dan kinderspel blijken.


  Maak melding

 17. @ASTRANDO

  “Als Spong wint, hoeveel krijgen Surinaamse nabestaanden van de Slavernijdoden dan van Nederland?”
  _________________________________________________________

  Typisch dat je een ‘gevalletje’ van 30 jaar geleden minder belangrijk vindt dan een ‘momentje’ van ruim 300 jaar terug.


  Maak melding

 18. Forumleden, ik word een beetje moe van die Anna_Z die de laatste dagen de boel verziekt hier…

  De reacties hierboven zijn NIET van mij, en ik zal ook niet meer reageren voorlopig – ook de digitale vrijheid van meningsuiting wordt door de NDP-groepies monddood gemaakt hier.


  Maak melding

 19. @Malle Anna Z, waar maak je je druk meisje. RTL start volgende een nieuwe show. “De paarse ezel ontmaskert”
  Wel kijken he !!! Jij met je IP adressen, get a life ..


  Maak melding

 20. @Bryan en Shanice
  Al jullie het zonodig als gebeurtenis willen zien dan moet jullie ook de woorden SCHOKKENDE, EN TERRORISTISCHE ervoor plaatsen
  Dus zo!
  DE SCHOKKENDE EN TERRORISTISCHE GEBEURTENISSEN veroorzaakt DOOR BOUTA EN MEDEPLICHTIGEN op 8 dec 1982!


  Maak melding

 21. Gebeurtenissen zijn het in de geest van de
  verhalenvertellers! U weet wel, op de vlucht van voren
  gemarteld en vermoord!!!

  Moorden zijn het voor iedere rechtvaardige Surinamer!
  Alleen de criminelen (ex Amsterdamse Zeedijk souteneurs
  en drugsdealers) spreken van gebeurtenissen!!!

  Even off topic:

  “Donderdag 11 oktober 2012 om 14:57 uur, door Astrando”

  Arm Ghanees volk! Deze lieden zullen ook mee moeten betalen! Every picture tells a story!!!

  A.u.b. geen eenzijdige benadering van deze zeer
  pijnlijke en complexe periode.

  Terug naar het onderwerp! Wat hebben de gruwelijke
  7-8 december 1982 moorden, te maken met de donkere periode van ons slavernijverleden?! De 7-8 december moorden,zijn gepleegd uit puur machtsbehoud!

  Vooral niet vergeten dat er voor de 7-8 december
  moorden reeds vele onschuldige Surinaamse staatsburgers
  vermoord waren door, of in opdracht van de CRIMINEEL
  Bouterse!!!

  U scribent Astrando gedraagt zich als een
  infantiel.

  Het is fijn te bemerken, dat de huidige voorzitter van
  de VHP zich niet laat intimideren door CRIMINELEN!!!


  Maak melding

 22. @@ Bakrabasi laat je niet wegjagen!!! Nu al de doek in de ring gooien?? neen, niet doen en ik verwacht dat ook niet van jou!! Het is niets voor jou! Geef ze wel de koekjes van hun eigen deeg!! Mensen wier peroonlijk de aanval doen, zijn stelletjes huichelaars en of mietjes die geen discussie aankunnen, dan komt er alleen maar agressie en schelden of onbeschoft zijn van hun kant!! Vergeet dit niet! Het zijn stelletje nietsnutters vandaar!!!!


  Maak melding

 23. Dhr. Santhoki,

  Het mag geen verrassing zijn, dat die paarse ongeschoolde projectielen, het onderscheid tussen een gebeurtenis en een MOORD niet kunnen maken.

  Het is MOORD MET VOORBEDACHTE RADE.
  Ongekend in Suriname.
  Vanaf toen was het hek van de dam.

  En dan dit nog van die medeplichtige bouval:
  “Coalitie lid Melvin Bouva stelde bij interruptie vast dat collega Santokhi niet kan praten over 1982, omdat bewijzen nog niet geleverd zijn dat er inderdaad moorden zijn gepleegd.” bron gfc

  Bouva moet je met een dikke ketting om zijn nek, vastbinden achter een burikiewagie en sleuren naar de begraafplaats waar de overledenen liggen.
  Misschien dat het kwartje dan valt.
  Walgelijk sujet!


  Maak melding

 24. Santoki(NieuwFront/VHP) je bent zeer oplettend bezig bij de DNA.
  Als de wet wordt aangenomen dan begint het feest eindelijk.Er staat wederom veel te gebeuren.


  Maak melding

 25. December gebeurtenissen??!! oh, jawel!!! en wat is er dan geburd???? OP … december 19.. zijn er ….. mensen vermoord door de DiDiBrie Bouta en zijn zijnen!!
  Bouta heeft ook zijn linkerhand boezenvriend Horb vermoord. Fred Derby is ternauwernood ontsnapt zoals Spong en zo heb je velen!! HJ de vries aan de Jodenbreestraat is overvallen door de groep van Bouta en kreeg hartaanval en ga zo door. Het zijn allemaal MOORDENAARS!! DECEMBERMOORDEN!!!!DECEMBERMOORDEN!!!!
  DECEMBERMOORDEN!!!!DECEMBERMOORDEN!!!!DECEMBERMOORDEN!!!!DECEMBERMOORDEN!!!! Bouterse heeft geen Coup gepleegt maar de regeerders naar huis gestuurd en de macht overgenomen!!ook geen drugsdealer maar ging gewoon drugs verkopen. Hij was een verkoper maar dan drugs!!


  Maak melding

 26. Tide tamara we stre go moro fara.

  Yes Mr. Santhoki, we can and we will.

  Dit bedoeld dhr Santhoki met:
  Vrijheidstrijd van Surinamers gaat door!


  Maak melding

 27. Een moord is wel een gruwelijke gebeurtenis, maar een gruwelijke gebeurtenis hoeft niet een moord te zijn.

  Dat er daar onschuldige mensen koelbloedig zijn vermoord zal je nooit moeten mogen ontkennen, goedpraten of verbergen. Het is gewoon een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Su, wat echt heeft plaatsgevonden.


  Maak melding

 28. @anna_z
  Ik zou wat omzichtiger omspringen met de IP-adressen,maar we hebben ze wel nodig,ja!
  MEN HOEFT TOCH NIET TE WETEN,WAT WE ERMEE VAN PLAN ZIJN!
  Ook ik heb er een paar in mijn bezit!En …. we benne benieuwd,als we met vakantie in Suriname zijn!
  Ken je het Hollandse liedje:”VLUCHTEN KAN NIET MEER!
  HET WORDT FEEST!


  Maak melding

 29. Vanaf 25 februari 1980 deed men aan geschiedvervalsing. Zo sprak men van een revolutie terwijl de facto sprake was van een doodgewone revolte. Dat is wel een verschil! Ook heeft men de toenmalige Universiteit van Suriname omgedoopt tot de Anton de Kom Universiteit van Surinanme zodat hiermee de Kom te veel eer toekwam.


  Maak melding

 30. @MEDUSA

  Alle anna_z reacties hier zijn vervalst door Esmerald. Mijn enige reactie is:

  Donderdag 11 oktober 2012 om 15:05 uur, door anna_z

  Esmerald is helemaal doorgedraaid. Let op de syntax!


  Maak melding

 31. wat een muggenzifterij!

  mierenneukerij v/d eerste orde…loeren op taalfouten, loeren op IP’s…bah!!!

  mss is het einde van dit forum in zicht!!!


  Maak melding

 32. Esmerald je bent jaloers op anna z, je zou haar willen zijn, je bent ziek, of yeh gretie, ja of nee, kolera heeft nog een kamer vrij, ga je of zeg het maar.


  Maak melding

 33. @pasew
  Ik loer niet op taalfouten;ze vallen gewoon op!
  Voor een goed begrip is verzorgd taalgebruik een noodzaak!
  En over de discriminatoire opmerkingen hoor ik je niet;daar doe jij je ogen voor dicht?
  Kom op pasew!


  Maak melding

 34. MEDUSA mi GUDU,

  ik heb gister nog een oproep gedaan; HOU OP MET NEGER & KOELIE gedoe,…dat kolibrie-achtigen het straal negeren, wat moet ik dan doen, immers hier zijn wij allemaal “OUDERE LANDGENOTEN”, hier ga je “nihil” treffen de jonge garde die ik/wij nog een lesje moet leren tog!!!

  wang bigi odi!!


  Maak melding

 35. op de vlucht dood geschoten zij ddb letterlijk uit zijn mond..

  even later waren ook zijn boezem vrienden mede coupplegers dood geschoten,waaronder roy horb..

  hoe kun je dit ontkennen,de mensen zijn gewoon vermoordt en ddb weet er alles van..


  Maak melding

 36. marcel. wat ik ook nog heb gelezen is dat bouterse zelf ook nog schoten heeft afgevuurd. Dus gewoon zelf met de hand heel persoonlijk de mensen heeft doodgeschoten.

  Nou, ik geloof wel dat hij dit heeft gedaan. Want die uitstraling van moordenaar heeft hij wel. Hij is gewoon een idioot. maar dat straalt hij wel uit.


  Maak melding

 37. marcel mi gudu,,

  schiet je iemand op de vlucht, dan raak je hem van achteren,.maar ze hadden een kapot geschoten buik!!!

  DADA mi boi….jij was wel heel stijf van de coka toen jij aflegde deze verklaring tog????

  maar waarom eerst castreren en dan vermoorden????

  heb jij thans hierom nodig geestelijke hulp??


  Maak melding

 38. Santhoki heeft gelijk. De huidige machthebbers maken zich stematisch schuldig aan geschiedvervalsing. Zo trachten zij de Moiwana gebeurtenissen in de doofpot te stoppen en onze jeugd de gruweldaden die in de jaren 80 zijn begaan, te onthouden. Onlangs moest een minister ter verantwoording worden geroepen omdat het concept geschiedenisboekje te veel feiten over de wandaden van Bouterse beschreef. Dat heeft ook tot een politieke rel geleid. De pro-Bouterse aanhang voelde zich beledigd. Het geschiedenisboekje werd meteen uit de publiciteit gehaald. Pure schending van het recht op vrije meningsuiting!


  Maak melding

 39. @Ray

  Het is elke keer het zelfde lied van jou en de zielige achterban van de frontkudde. Misbruik maken van de decemberslachtoffers. Inplaats van te tonen hoeveel brein jullie hebben op het thema van de dag daar op in te gaan. Gefrustreerd en paranoïde zijn jullie fronters. Als het aan het benadeelde volk ligt mogen nog 15 van jou boevenbende met jou erbij voor het vuurpeloton verschijnen. Jullie hebben je les van dec.82 niet geleerd en stelen en bedriegen nog veel harder dan voor 1980 en daarna.


  Maak melding

 40. waarom durfde hij niet naar de Verenigde Naties te gaan,maar stuur zijn voetoe-boy naar toe..

  als je zo zeker bent van je lijdeschap en respect geniet van land en volk,dan ga met opgeheven hoofd naar het hoogste podium van de wereld om je land te promoten..

  maar als mislukte bedrieger leugenaar blijf je ver weg..


  Maak melding

 41. @Ray
  @GMap
  @Koos de Jong

  Deze drie (Trio)ratten worden nogsteeds GEBRANDMERKT als de meest trouwe schoothonden van voormalig kolonie Nederland. Duurt niet lang meer of de boaconstructor zal jullie alle drie op zijn weg tegen komen.


  Maak melding

 42. ” Donderdag 11 oktober 2012 om 22:58 uur, door Astrando

  @Ray

  Het is elke keer het zelfde lied van jou en de zielige achterban van de frontkudde. Misbruik maken van de decemberslachtoffers. Inplaats van te tonen hoeveel brein jullie hebben op het thema van de dag daar op in te gaan. Gefrustreerd en paranoïde zijn jullie fronters. Als het aan het benadeelde volk ligt mogen nog 15 van jou boevenbende met jou erbij voor het vuurpeloton verschijnen. Jullie hebben je les van dec.82 niet geleerd en stelen en bedriegen nog veel harder dan voor 1980 en daarna.”

  Aldus spraak een vooraanstaand lid van de Nationale Debielen Partij!!! Een waarachtige crimineel!!!


  Maak melding

 43. GEBRANDMERKT als verraders zijn degenen die dit forum elk minuut van de dag gebruiken en misbruiken om de decemberslachtoffers en hun nabetaanden als MIDDEL voor hun afgezwakte en OM HUN inhoudloze mening vorm te geven. Maar het blijkt dat deze zelfde personen paranoïde raken als ze met de waarheid worden geconfronteerd. En dan volgen de 2 en 10 letters aan scheldworden en nog meer scheldkannonades. Triest met de FRONTKUDDE.


  Maak melding

 44. Beste Forumleden

  Voortaan onderteken ik elke reactie met een digitale handtekening.
  Hierbij gebruik ik een 256 bits versleuteling en de handtekening bevat een unieke ‘vingerafdruk’.
  De ‘vingerafdruk’ is steeds hetzelfde maar er zit een algoritme ingebouwd om elke reactie met een andere string te labelen.
  Deze vingerafdruk bewijst steeds de authenticiteit van mijn reacties en alle reacties van mijn zullen voortaan van een handtekening worden voorzien.
  Reacties van anna_z komen steeds van een IP adres dat bekend is bij de redactie van waterkant.net. Op verzoek stuur ik ze mijn algoritme en vingerafdruk om de authenticiteit van door mij geposte reacties te bewijzen.
  Ook authoriteiten lever ik op verzoek deze sleutel.
  De afgelopen dagen heeft het forumlid Esmerald reacties gepost onder de naam anna_z. Aangezien waterkant.net geen beveiliging tegen dit soort praktijken heeft ingebouwd neem ik dus zelf maatregelen. Kopiëren van de sleutel is zinloos omdat hergebruik geen zin heeft en er een koppeling bestaat met mijn werkelijke IP adres. Echte diehards kunnen proberen de sleutel te kraken en ik wens ze daarmee heel veel succes.
  Reacties zonder deze sleutel zijn niet van anna_z en lieden die de naam anna_z willen misbruiken moeten bedenken dat er niets meer klopt (string, IP adres, vingerafdruk). Soso lobi allemaal!

  Aantal combinaties: 1.1 x 10 tot de macht 77

  Aantal jaren om te hacken: 3.31 x 10 tot de macht 56

  000003: U2FsdGVkX19EUx5NIwZ10kZ6TI3aX2QEagTa2LNtSW4=


  Maak melding

 45. Wij moeten ons zelf helpen,,,,een ander gaat het niet voor ons doen ,,,en als er onenigheid onder ons voorkomt ,moet de regering dat zonder hulp van buiten kunnen oplossen,en geen onbekend of afgedwaald weg inslaan,maar voor rechtvaardigheid zorgen.
  Wat in 1982 gebeurt is vind zijn na slag in nederland en gevolgen in suriname,,maar wat het kwalijke is,,is dat er naar Su word geoordeeld als schuldige,,,,is dat dan oprechtheid,,..


  Maak melding

 46. Ray,

  Wat mij betreft mag je alle woorden gebruiken die je wilt. Dat zal mij echt een zorg zijn. Echter die bijvoeglijke woorden geven gewoon de lading van die gebeurtenissen weer edoch het blijven gewoon gebeurtenissen. En als je het daar niet mee eens bent
  moet je maar een bezwaarschrift indienen bij de beheerders van de Nederlandse woordenboeken!


  Maak melding

 47. Imperialisme en kolonialisme zijn dood. Suriname is een open samenleving met een open economie. We leven in de tijd van globalisering. Suriname is niet belangrijk meer voor Nederland. Ze hebben hun eigen problemen binnen de Europese Unie. Waarom zou NL nog een voet tussen de deur willen in Suriname? Wat speelt is dat de pro-Bouterse idealisten, Nederland nog steeds als vijand zien en dat ook aan het volk voorhouden. Voordeel hiervan is dat het volk zand in de ogen wordt gestrooid en onnodig bang wordt gemaakt. De aversie tegen Nederland is dan onterecht.


  Maak melding

 48. @ anna_z; “En als ik jullie IP-adressen heb gehad van Waterkant, speel ik ze door aan CTU”.
  Worden we dan opgepakt en op de vlucht doodgeschoten??????? Typisch de gedachtegang van DiDiBrie.
  Een van de slachtoffers van de december MOORDEN was uit Santa Boma gehaald en “op de vlucht” doodgeschoten op verdenking van het plegen van een coupe…..Hoe kan iemand die nou in Boma zit, een coupe beramen??????


  Maak melding

 49. @ anna_z; “En als ik jullie IP-adressen heb gehad van Waterkant, speel ik ze door aan CTU”.

  oh jee,..dit kan jij tog niet zijn Switie anna!!!

  wie o wie is deze dan???


  Maak melding

 50. Ik ben jou geen uitleg schuldig,,,maar wat mij opgevallen is,,is dat jij met steun van Fer.e,,zich niet aan het boven vermelde nieuws houden maar steeds een aanleiding tot persoonlijke debatten uit lokt.
  En nogmaals noem mij geen gudu,want,ik ken jou niet,en ik heb een hekel aan boelers


  Maak melding

 51. Schokkend.Niet te geloven dat de assemblee van moorden gebeurtenissen maakt.Als MOORDEN als algemeen geaccepteerd wordt,kunnen wij ophouden te bestaan.Met de acceptatie schuiven wij alle regels[wetten]opzij om onze dingen te doen nl vrij uit moorden.

  Cobie.


  Maak melding

 52. @FADSO

  De reactie waarover jij rept is niet door mij geplaatst maar door de vreselijk jaloerse Esmerald. Dat is de reden waarom ik nu onder elke reactie een digitale handtekening zet. Hoe zou jij het vinden als jouw naam boven die reactie stond?

  “En als ik jullie IP-adressen heb gehad van Waterkant, speel ik ze door aan CTU”

  Niet van anna_z dus. Voortaan zijn reacties zonder digitale handtekening niet van mij en mochten ze wel verschijnen dan klopt het IP adres niet. Simpel maar effectief! 😉

  000005: U2FsdGVkX1+wGnp4VSpvRiIyRM50FuwAPnvSLp4yNIU=


  Maak melding

 53. Ana_z je venster staat open, ik kan je vuile was zien hangen in je slaapkamer. Door je loshengende kastdeur zie ik je halfverscholen in de kast staan, halfnaakt notabene.
  You can’t hide.


  Maak melding

 54. Afdeling intramuraal van het Capriles kliniek en Bon Foturu hebben weer een verlofdag om zich uit te leven op de p.c.,de dwangbuizen hebben een vrije dag.


  Maak melding

 55. @Delano

  Ik heb geen kast en ik wil ook geen kast. Maar ik vind het wel prima als jij uit de kast komt. 😉

  Triest als er mensen bezeten raken door jaloezie en haat. Let wel op je rikketik! 😉

  000012: U2FsdGVkX19/yukZhuqFKLkpurzjE+Mj9jfssWzOWwvUlOikoj4nyzfqA6nGmgV7


  Maak melding

 56. @sra

  Maak je niet druk om die zwakzinnige debielen. Bij gebrek aan argumenten komen ze met allerlei onzin reacties. Delano, Kolibrie en whatever. Zie het gewoon als trash en dump het meteen in de vuilnisbak. 😉 Ze zijn radeloos!!!!!

  000013: U2FsdGVkX1+jneBQaU3NdSWLVgO1Zbk7VAspZCZyP+rQbsObSyF5Qygz2I1FW6Cp


  Maak melding

 57. oh gestoorde anna_z sta je hier, ik wacht nog steeds op een uitnodiging in de jungle. Laat me niet te lang wachten. Je lijkt mij wel heel opwindend gestoorde anna_z.


  Maak melding

 58. Hebben figuren als Anna_z nu echt niet door hoe idioot, onbeschoft, walgelijk, mensonwaardig, etc ze zijn??

  Hun postings zijn werkelijk te idioot voor woorden. Dergelijke figuren zouden voor goed uit de samenleving geplaatst moeten worden wegens fundamenteel gebrek aan alles wat menselijk is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.