Vakbondsleider Snijders weigert te vertrekken

9

PARAMARIBO, 10 okt – Errol Snijders laat zich niet afzetten als voorzitter van vakcentrale De Moederbond. Het is de boodschap die Snijders heeft voor de groep van een en twintig vakbonden die de afzettingsprocedure inzetten. Het is voor de vakbondsleider onaanvaardbaar dat buiten het bestuur om wordt vergaderd. Dat hem slecht financieel management wordt aangesmeerd, is het toppunt.

Het is helemaal niet waar dat er geld van de vakcentrale is verbrast. Of dat het terrein waar de Moederbond al decennialang op staat, geveild wordt. “We zitten nog steeds hier en we gaan lekker door. We hebben het geld op tafel gelegd dat de schuldeiser heeft gevraagd”, zegt Snijders. Dat het kon heeft allemaal te maken met de sociale snaar van het Surinaamse vakbondswezen.

Om de lage lonen van arbeiders te compenseren, worden allianties gesloten met het bedrijfsleven. Arbeiders kunnen dan tegen ‘speciale’ rente krediet nemen. “De bonden verzwijgen dat de Moederbond garant staat voor die hun leden afnemen. Ik verschoon mij niet en draag de verantwoordelijkheid”, aldus Snijders. Maar aan vertrekken denkt hij niet. Zijn bestuur is bereid naar de rechter te stappen. De afzettingsprocedure zou onrechtmatig zijn.

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. Hou de eer aan je zelve en donder op.
  Ga een baan zoeken daar help je het land beter mee.
  Het is niet alleen werknemers belangen maar ook lands belagen die gediend moet worden.Visie en beleid zijn vreemde woorden.


  Maak melding

 2. Snijders moet zich schamen. Oprotten toch als er zoveel controverse is rond jouw persoon.
  Bovendien is het wel raar dat hij nu wel het geld (bankgarantie) op tafel kan leggen, maar dat juist vanwege wanbetaling een veiling heeft plaatsgevonden.

  A no smer’ bun!


  Maak melding

 3. Heer Snijder doe je zichzelf de eer en maak ruimte voor een ander!! Hopelijk ken je het verleden, wat die baasje van jou gedaan heeft destijs met je ex collegae Cyril Daal! contant betaald zoals Bouta dat altijd zei! maar de bank was gesloten volgens hem, dus komt hij naar jou toe voor de contante betaling! Wees snel en slim en moven!!


  Maak melding

 4. Sneka ie moe tjalla, noso deng o go sjat joe voetoe,
  loekoe nai baka sang beng psa, fosie, ie sabie toch,
  if joe no wang jere, joe trangajesi, do poeroe ka djie.


  Maak melding

 5. VHP: VRIJHEIDSSTRIJD SURINAMERS GAAT DOOR.

  Woensdag 10 oktober 2012 | Reageren uitgeschakeld

  PARAMARIBO, 10 okt – “De Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, wenst te benadrukken, dat zij zal strijden tegen elke vorm onderdrukking en erop toezien dat de vrijheid van de gehele Surinaamse gemeenschap in de ruimste zin des woords gewaarborgd blijft.” Dit stelt de VHP in een verklaring rond Marrondag. Er wordt stilgestaan bij de strijd van de diverse Marron gemeenschappen tegen slavernij en voor de erkenning van hun menselijke waardigheid.

  Die strijd leidde tussen 1760 en 1767 tot het tekenen van vredesverdragen door de toenmalige koloniale overheid. De ‘Dag van de Marrons’, in de samenleving bekend als de Marrondag, is een belangrijke herdenkingsdag voor de Marrons. Hoewel deze dag een Marrondag is, wordt deze herdacht door de gehele Surinaamse gemeenschap. “Deze herdenkingsdag is niet alleen een dag om te vieren en te herdenken maar ook een dag vol bezinning”, stelt de VHP.

  De herdenking van de Marrondag is gekozen voor 10 oktober, omdat op 10 oktober 1760 er een blijvend vredestraktaat werd gesloten tussen het toenmalige koloniaal bestuur en de Ndyuka stam, waarbij de vrijheid en zelfstandigheid van deze groep als zodanig werden erkend. “Het is een dag van bezinning. Terugblikken op wat er is gebeurd in het verleden. De strijd die de Marrons hebben gevoerd, het leed van hun voorouders, en hun strijd om de vrijheid”, aldus de VHP


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.