‘Suriname blij met herverkiezing Hugo Chávez’

63

PARAMARIBO, 9 okt – De regering is blij met de herverkiezing van Hugo Chávez tot president van Venezuela. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken ziet mogelijkheden voor het ‘aanscherpen’ van de betrekkingen tussen Suriname en Venezuela. De al hartelijke relaties kunnen nieuwe hoogtes bereiken. De basis is al gelegd.

Dit gebeurde via onder meer de olieovereenkomst tussen de twee landen. De zogenaamde PetroCaribe deal voorziet in het op krediet betrekken van aardolie. Ook de ‘vrij goede band’ tussen president Desiré Bouterse en Chávez is voor Suriname reden uit te zien naar meer.

De regering heeft de indruk dat de verkiezingen in Venezuela democratisch verliepen. “Op grond hiervan respect Suriname de uitkomst en feliciteert het Venezolaanse volk”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname.


63 REACTIES

 1. Ik denk niet dat Suriname blij is met de herverkiezing,maar een kleine groep van personen die een goede band met hem hebben.Ondanks het feit dat Venezuela zwemt in olie-dollars heerst er in dat land veel armoede ,werloosheid en crininaliteit.Venezuela is geen goed voorbeeld voor Suri’s.


  Maak melding

 2. Chavez heeft zijn volgelingen huizen beloofd,huh waar heb ik dit eerder gehoord? 18000 woningen en driebaanswegen.
  Chavez heeft miljarden tot zijn beschikking toch kan zijn land niet welvarend maken,criminaliteit viert hoogtij in zijn land. de zelfde soort gek hebben wij in suriname. Gadaffi,Bouterse,Sadam,Assad,Castro het zijn de zelfde soort megalomane criminele beesten die verslaafd zijn aan macht .


  Maak melding

 3. Suriname is niet blij met de herverkiezing van Chavez, maar die grondwetrechtenschenders en mensenrechtenschenders van die paarse bende zijn blij, omdat ze uit het zelfde hout gesneden zijn als die bende van Chavez.


  Maak melding

 4. =DDB is blij met de verkiezingen die in zijn geheel niet eerlijk zijn verlopen.

  =Chavez is gewoon een dictator.
  =Venezuela staat ook op de wereldlijst waar dagelijks een aantal moorden gepleegd worden en bepaalde delen van het land een avondklok hebben.

  =Men moet niet vergeten dat Chavez tv, computers en geld heeft uitgedeeld aan zijn aanhang. International nieuws heeft dat bevestigd.

  =Die man heeft kanker en toch wil hij aan de macht blijven. Hoe ziek moet je dan niet zijn???


  Maak melding

 5. Lackin, praat niet namens het volk ,dwaas!!
  Je geeft geheel Suriname schande!
  Je hebt gesproken namens je baasje en de ndp horde!Alleen zij zijn blij met dictators als een bouta en een chavez!


  Maak melding

 6. @chavez ..祝贺您…felicitado, felicitaciones..
  ..ES: Feliz día de boda, casi.
  ..ES: Enhorabuena..ES: Tío. ¡ Enhorabuena ! Es increíble.
  ..en in a sranang tongo..mie fersterie joe..buurland.
  ..venezuela..yes man..we love jou..chavezzzzzz
  ..I LOVE SU WOON EN WERK……..


  Maak melding

 7. @anna_z
  Nog vele na deze anna. Blijf ze pakslaag geven en ze bij hun verstand zetten.

  De Fronters leiden aan het Naweeën Post Syndroom (NPS).
  Ze zijn nogsteeds niet bijgekomen van de NDP (Njun Denki Partij)pakslaag bij de verkiezingen en de overwinningen die nu en voor altijd geboekt zullen worden. De fronters kunnen alleen maar kijken en hun oppositie deugt niet daarom buitenspel zetten. Alles wat niet deugt tegen NDP is buitenspel zetten of buitenspelval creëren.

  Vene knipt het lint
  Fronters gaan door het lint
  NDP bereikt als eerste de wedstrijd lint


  Maak melding

 8. @Ray
  De laatste getuige is al gehoord. Dat is de Nederlander Peter van Haperen. Die is naar Suriname gehaald op verzoek van de verdediging. Volgens Van Haperen was er wel degelijk sprake van een “staatbedreigende situatie” in december 1982.

  Hij zou van Nederlandse en Amerikaanse veiligheidsdiensten geld hebben gehad om een invasie te plegen. Bouterse moest worden afgezet als militair en politiek leider van Suriname. Het idee van een invasie zou aan het brein zijn ontsproten van enkele van de latere slachtoffers. Onder hen bevonden ook degenen die in de nieuwe regering zouden zitten na een geslaagde coup. Die zou plaatsvinden rond kerst 1982. “Er zijn ook vrienden van mij gedood onder wie André Kamperveen”, aldus Van Haperen. Hoewel diens verdediging hem had opgetrommeld, ontkende hij voor Bouterse te pleiten.


  Maak melding

 9. @Astrando

  Dit allemaal verklaard van happeren die voor bouta zijn vrijheid probeerd te pleiten. Waarom moeten wij die van happeren die even schuldig is aan medeplichtigheid als de rest van de amnesialijders te boxel,geloven?Als deze dossier zo explosief is waarom is bouta dan niet te boxel verschenen hiermee. Misschien heeft hij de verkeerde advocaat. Misschien moest hij jouw hebben als zijn advocaat. Dan zou je met deze dossier te boxel verschijnen en zou dan vrijspraak volgen.Waarom al die show starring de amnesia lijders?Waarom Amnestie.
  Je baasje had natuurlijk gedacht van ..GEEN getuigen Geen rechtszaak. Hij heeft zich lelijk vergist.
  Hij je baasje heeft het handig klaar kunnen spelen ,hij heeft bewust geen getuigen achtergelaten zodat zij de gehele tragedie niet konden na vertellen.
  Hij had gedacht dat het dosier van van happeren genoeg zou zijn om hem vogelvrij te verklaren.Hij is lelijk op zijn bek gevallen en kijk die zielepoot loopt rond met amnestie!


  Maak melding

 10. @Astrando
  En dan heb je nog het lef om te schrijven dat de laatste getuige is gehoord ,alsof de slachtoffersooit de kans hebben gehad om te kunnen getuigen.

  Verder nog je schrijft van happeren zegt dat ook zijjn vriende zijn vermoord.
  Hij bevestigd hiermee dat de slachtoffers op koelbloedige wijze om het leven zijn gebracht.Het zijn 15 ongewapende burgers geweest tegen een stelletje zwaar gewapende militairen .Ze hebben nooit een kans gemaakt zichzelf te kunnen verdedigen.
  Astrando,je baasje die gaat betalen voor zijn zonden. En geen enkel amnestie zal hem kunnen helpen.


  Maak melding

 11. @Ray
  @GMap

  Geen enkele revolutie ter wereld heeft plaatsgevonden zonder bloedvergieten ( en dan is die van suriname de humaanste en een met weinig doden in vergelijking met de andere cunta’s.)En pech hebben jullie als een onverstandige zwakte voor eigen voordeel familie of wat dan ook van jullie erbij zat.

  Geen enkele kolonisator heeft een land bezet zonder massa slachting. (hele indianenstammen zijn uitgeroeid)
  Maar @GMap en @Ray zijn blind hiervoor. Afrika is totaal van zijn eer ontdaan. @Ray en @GMap kijk naar je huiskleur en iereen zal jullie geschiedenis kennen.


  Maak melding

 12. Aah…Haperen….vriend van kamperveen?
  Wat een huichelarij!
  idool van sutiname heeft nooit bewijs geleverd dat een zg coup zou komen.
  Hij heeft Andre Kamperveen betaald gezet voor de kritiek op zijn dictatoriaal gedrag.
  Zal ik u vertellen hoe zij meneer kamperveen hebben wakker gemaakt?
  Zij hebben een mortiergranaat op zijn huis geschoten.
  Dit is uw president.


  Maak melding

 13. @Ray
  @GMap

  Liever 15 landverraders dan de wil van Holland-USA.

  Bouterse en andere vrijheidsstrijders zijn niet zomaar een symbool tegen imperialisme.
  Het is geen toeval. Voor alles wat fout gaat in de wereld heeft onze schepper een antwoord.


  Maak melding

 14. 12 lange jaren Chavez,venezuelanen nog steeds leven in de armoede.De helft leven in een soort krotten huisjes.Is dat socialisme???Een land dat door een dictator wordt geregeerd zal nooit goed worden.Die man heeft zich zelf “gekroond”tot de baas va n Venezuela.Het land barst van rijkdom,cq olie,maar de opbrengsten vloeien naar de vrienden van Hugo…


  Maak melding

 15. Dinsdag 9 oktober 2012 om 19:06 uur, door Astrando
  @Ray
  @GMap

  Liever 15 landverraders dan de wil van Holland-USA.

  Bouterse en andere vrijheidsstrijders zijn niet zomaar een symbool tegen imperialisme.
  Het is geen toeval. Voor alles wat fout gaat in de wereld heeft onze schepper een antwoord.

  Bala,
  je moet je schamen om in de tijd van zulke technische voouitgang,zulke uitspraken te doen.Ik schaam mij dat ik in dezelfde tijdperk als jij moet leven.Bah bah.Een mens absoluut onwaardig!

  Cobie.


  Maak melding

 16. @Ray
  @GMap

  Geen enkele revolutie ter wereld heeft plaatsgevonden zonder bloedvergieten ( en dan is die van suriname de humaanste en een met weinig doden in vergelijking met de andere cunta’s.)En pech hebben jullie als een onverstandige zwakte voor eigen voordeel familie of wat dan ook van jullie erbij zat.

  Geen enkele kolonisator heeft een land bezet zonder massa slachting. (hele indianenstammen zijn uitgeroeid)
  Maar @GMap en @Ray zijn blind hiervoor. Afrika is totaal van zijn eer ontdaan. Ray en GMap kijk naar je huiskleur en iereen zal jullie geschiedenis kennen.


  Maak melding

 17. @GMap
  @Ray

  Wij zijn het erover eens dat wanneer er geen 15 doden waren de revolutie geslaagd was.

  Wel geen enkel succes in Zuid-amerika heeft zonder offers plaatsgevonden. Brazilie de nieuwe economie is nog steeds een militaire staat (om kolonisators buiten de deur te houden.)

  Suriname moest ook offers opbrengen om te staan waar het nu staat. Iedereen is er van overtuigd dat wanneer de revolutie niet was geslaagd van Bouterse Suriname nu niet de onafhankelijke en betekenisvolle status zou hebben in de wereld.

  Suriname zou tot en met vandaag de regels van zijn voormalige kolonisator moeten volgen en zg ontwikkelingsgeld ontvangen terwijl de oude politiek (Front) de corrupte bende als raven zouden blijven stelen.

  Deze achterlijke nedersuri`s als Ray en GMap en een paar anderen interesseert niets anders dan alleen de ww.kom.halen site en niets anders.

  En Nederland geeft geen ontwikkelingsgeld zonder met de andere hand weer te graaien of condities te stellen.


  Maak melding

 18. Aahh….de draaispeelplaat van de revolutie wordt maar steeds afgedraaid. Sinds de tweede wereldoorlog een bewezen mislukt experiment.
  Idool van Suriname heeft bewezen bezig te zijn met het elimineren van opgeleide integere surinamers. In 82 met de dood. En nu monddood want zelf het bestuur van de volksmiltitie partij durfde niets te zeggen toen idool van suriname ze onbekwaam vond.
  Durft u de man, alleen in een kamer met hem, kritiek te geven. Ik weet zeker van niet.


  Maak melding

 19. wat is er mis mee om zaken met venezuela te doen onder chavez .zelfs vene deed zaken met chavez.wie zijn deze redimusus die denken te komen bepalen met wie suriname zaken moet doen .
  maken jullie je eigen niet belachelijk vraag ik mij af.
  chavez komt op voor mensen die het nodig hebben ,redimusus ik heb een vraag ,zijn de venezuelanen ook dom omdat ze op chavez hebben gestemt zoals jullie zeggen dat die surinamers dom zijn die op bouterse hebben gestemt !!!.

  laat venetiaan een voorbeeld aan de tegenstander van chavez nemen hoe de verliezer toch de winnaar feliciteert …en deze losers komen zeggen vene tien schone vingers ,weten ze wat schone vingers zijn vraag ik mij af .

  ik vindt het prima dat suriname zaken doet met deze man ,en niet onder doet voor landen als amerika die alles willen domineren en het volk willen uit buiten .
  president bouterse moet die zelfde weg op gaan en je ziet dat het surinaamse volk achter hem staat .

  er is gewoon geen weg terug ,het zou een ramp voor suriname zijn als suriname de weg in zou slaan waar zij steeds afhankelijk is van nederland in plaats naar zelfstandigheid na te streven .die richting die pa vene opging was de richting van bedelen ,en je ziet dat nederland verstelt staat hoe de surinaamse economie zich op dit moment ontwikkelt .

  bouta go go


  Maak melding

 20. Nou ik heb er velen zien huilen in Venezuela dat ze weer 6 jaren opgezadeld zitten met deze ellendeling,die totaal geen visie heeft ,met al die miljarden van zijn olie.Al 14 jaar kan hij geen moer doen voor het land,alleen maar beloven als zijn vriend in Su.
  Maar ja de armen blijven in hem geloven,niet wetende dat ze altijd arm zullen blijven,zodat ze op hem kunnen blijven stemmen.Lijkt echt een model die in Su ook te vinden is.


  Maak melding

 21. vene de meerderheid beslist ,in suriname geldt het zelfde .democratie ken je niet he!!!het zijn zeker domme mensen hebben op hem gestemd dat is die slogan van die redimusus
  dit gaat er ook gebeuren in suriname 2015 .bouterse wederom president …let op peros woorden .

  pero


  Maak melding

 22. Bij een campagnebijeenkomst van Henrique Capriles in Venezuela zijn zaterdag twee lokale oppositieleden vermoord. De rechtse Capriles neemt het komende zondag bij de presidentsverkiezingen op tegen socialist Hugo Chavez, die sinds 1999 aan de macht is.

  Op foto’s die aanwezigen met hun mobiele telefoons namen, is te zien dat de auto beplakt was met verkiezingsposters van Chavez.

  !!!!!!!oh oh oh OCER IS BLIJ!!!!!!


  Maak melding

 23. Natuurlijk is Bouta blij met de herkozen dictator van Venezuela, dan kan hij ongestoord doorgaan met de drughandel tussen beide landen!
  En ja, ook Bouta hoopt op een soorgelijke overwinning bij de volgende verkiezing in 2015!
  Maar als het aan mij ligt komt Bouta alleen nog maar voor op de lijst van s’werelds meest gezochte drugbaronnen.


  Maak melding

 24. Staatsolie heeft al USD 500 miljoen binnen

  Met deze regering van NDP aan zet zal alles uit de kast gehaald worden de potentie van Suriname te vergroten. Goed zo! Blijven geloven is het motto.

  09/10/2012 19:12 -Bron: DWT
  PARAMARIBO – Staatsolie heeft in de eerste zes maanden van dit jaar USD 507 miljoen binnengehaald. Met deze bruto-omzet verbetert de onderneming de prestatie van 2012, toen het bedrijf met bijna 350 miljoen al een nieuw record vestigde. “Gezien een gemiddelde prijs van USD 100 per vat olie, is de verwachting dat wij de grens van USD 1 miljard zullen passeren in 2012″, schrijft Staatsoliedirecteur Marc Waaldijk in het halfjaarlijks rapport.

  Na aftrek van de onkosten verdiende Staatsolie in de eerste helft van dit jaar USD 238 miljoen ‘schoon’. De regering ontvangt over de eerste helft van 2012 USD 161 miljoen meer dan in dezelfde periode in 2011, wat neerkomt op 16 procent.

  Met bijna 4 miljoen verkochte vaten heeft Staatsolie ook 17 procent meer producten verhandeld dan in de eerste helft van vorig jaar. Per juni heeft de maatschappij ruim 78 miljoen vaten aan oliereserves in de grond. Waaldijk schrijft verder dat de uitbreiding van de raffinaderij vlot verloopt, net als de exploratie op het land en op het water.


  Maak melding

 25. @Ray
  @GMap

  GMap en zijn brada Ray krijgen een lintje als de meest grote leugenaars op dit forum. GMap voor zijn boekentaal (niet in balans met realiteit). En zijn brada Ray voor zijn indianen verhalen (wartaal)


  Maak melding

 26. Goed zo! Blijven geloven is het motto.
  Baby, hit me with your music.

  Suriname, Haïti, Dominicaanse Republiek hardste groeiers regio

  09/10/2012 Bron DWT
  PARAMARIBO – Met een verwachte toename van 4 procent van het bruto nationaal product (bnp) in 2012 behoort Suriname tot de drie hardste groeiers van het Caribisch gebied. Ook de Dominicaanse Republiek en Haïti staan in deze voorlopige ’top drie’. Dat blijkt uit de World Economic Outlook van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

  Haïti staat aan top, met een verwachte groei van 4,5 procent. Dat is minder dan was voorspeld door de economische commissie van de Verenigde Naties voor Latijns-Amerika, ECLAC, die kort geleden nog 6 procent verwachtte. Het IMF voorzag in april nog een groei van 7,8 procent voor Haïti, maar verlaagde deze prognose later tot 4,5 tot 5,5 procent.

  ECLAC en IMF verwachten dat de economische groei van Haïti – met 6,5 procent in 2013 – zal aanhouden. Vanwege de hoge wereldmarktprijzen voor de belangrijkste exportproducten zal ook Surinames economie het in 2013 goed doen: het IMF voorspelt een groei van 4,5 procent. Het bnp van Guyana neemt volgend jaar toe met 5,5 procent, is de verwachting.

  De gemiddelde economoische groei van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied is 3,2 procent, voorziet het IMF. De bestuursraad van het fonds houdt nu zijn jaarvergadering in Japan. Minister Adelien Wijnerman van Financiën en Centrale Bank-governor Gilmore Hoefdraad zijn daar bij aanwezig.


  Maak melding

 27. @Leonard

  Wees jij maar blij met Rutte en Wilders. Wij zijn blij voor Chavez en het Venezolaanse volk dat hem heel democratisch opnieuw kiest. Heb je soms problemen met de democratie?


  Maak melding

 28. TCT wil busterminal in centrum
  Opbouw Suriname

  10/10/2012 00:03 – Bron:DWT

  PARAMARIBO – Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) verhoogt de subsidie aan het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) in 2013 tot SRD 27,6 miljoen. Van een deel van het geld moet een ‘passagiersterminal’ met toiletten aan de Heiligenweg worden gebouwd. Ook andere busstations moeten klantvriendelijker worden. Dat staat in het Jaarplan 2013 van de regering.

  Op de begroting voor 2012 is SRD 20 miljoen gereserveerd voor het NVB. Tot juni is daar SRD 15,3 miljoen van uitgegeven. Het ministerie gaat door met de avondbussen, en wil trajecten en zorgvervoer uitbreiden.

  Komend jaar wil TCT vijf strategische landingsbanen in het binnenland asfalteren. Om het wegverkeer te verlichten wil TCT de hout- en mijnbouwindustrie stimuleren door meer transport over het water te doen.

  Het departement maakt SRD 2 miljoen vrij speciaal voor de marketing van Suriname als toeristische bestemming in het buitenland.


  Maak melding

 29. @Astrando en vele anderen, het lijkt alsof jullie hersenen vast zijn geroest.Staatsolie heeft die 500 miljoen niet ontvangen, omdat DDB aan de macht is.

  =Het land Suriname gaat vooruit dank zij het beleid van Venetiaan. Het IMF heeft dit ook bevestigd.

  ==Vanaf DDB met zijn regering aan de macht is, heeft hij nog steeds geen beleid en steeds weer mensen gaan maar met ontslag om zijn eigen mensen te plaatsen. Dit is Chavez model????

  =Het lijkt alsof de NDP aanhangers gewoon hun president napraten. Ik heb geen partij.


  Maak melding

 30. Kom met tegen argumenten die kunnen aantonen dat ik leugens vertelt, Ik sta achter mijn woorden dat de enige revolutie die tot vooruitgang geleid de franse revolutie is.
  Er is verder geen enkele land in de wereld die beter is geworden onder een dictatuur of na een revolutie.
  Feit is ook dat Suriname jaren achteruit is achteruit gezet door bouterse zijn misdadige revolutie, in Cuba en Venezuela zie het zelfde gebeuren,In Brazilie, Turkije zien wij dat na de militairen uit de macht centrum zijn verdwenen het econimisch beter gaat met deze landen, Spanje is ook goed voorbeeld waar de democratie heeft bewezen dat het werkt en beter is dan dictatuur. Dit zijn geen leugens, dit zijn keiharde feiten .Surinamers lopen achter, althans een deel.


  Maak melding

 31. Deze is ook een vriend van Hugo Chávez.

  Curaçaose ex-premier Schotte weer in opspraak
  (09/10/2012)

  WILLEMSTAD- De Curaçaose ex-premier Gerrit Schotte zou nauwe banden onderhouden met een ‘belangrijke persoon in de Italiaanse maffia’. Schotte wilde deze man een vooraanstaande positie geven binnen het Curaçaose staatsbestel. Dat berichten diverse media. Bij de verkiezingen van 19 oktober 2012 doet Schotte als lijsttrekker van de politieke partij MFK opnieuw een gooi naar de macht.

  De voormalige regeringsleider heeft vorig jaar bij de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken geïnformeerd naar de reputatie van de Italiaan Francesco Corallo, zoon van een Italiaanse maffialeider. Corallo junior runt in Sint Maarten een toeristisch centrum waar geld zou worden witgewassen. Corallo Junior zou betrokken zijn bij drugshandel, maar is nooit veroordeeld, zegt de Nederlandse ambassadeur in Italië.

  Sinds mei dit jaar wordt Corallo gezocht door Interpol. Hij wordt verdacht van georganiseerde, grensoverschrijdende misdaad en fraude. Zijn bedrijf kreeg een omstreden lening van 148 miljoen euro van de Banco Popolare di Milano, na vervalsing van evaluatieprocedures en betaling van steekpenningen. Corallo is voortvluchtig.

  De regering van Schotte wilde vorig jaar al een medewerker van Corallo benoemen tot president-commissaris van de Raad van Commissarissen van de Centrale Bank. Na forse kritiek op de voordracht is de benoeming niet doorgegaan.

  Inmiddels heeft de Nederlandse parlementariër Ronald van Raak (SP) minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Liesbeth Spies om opheldering gevraagd. Hij zegt dat de minister al sinds vorig jaar wist dat Schotte banden met de maffia onderhoudt. (Antilliaans Dagblad, Amigoe, NRC)

  Misschien is Corallo op advies van …. gevlucht naar Venezuela.


  Maak melding

 32. In de Bon Futurogevangenis op Curaçao zijn zondag honderden gedetineerden in OPSTAND gekomen tegen plannen om de gevangenis 🙂 veiliger 🙂 te maken. Om de orde te herstellen hebben de bewakers in de lucht moeten schieten. Volgens de Antilliaanse minister van Justitie Magali Jacoba is de situatie weer onder
  controle.

  Wat een Helmien Wiels feest daar zeg!!!


  Maak melding

 33. Jij met je snelgroei cijfers je doet me denken aan men.Gonther.v.(vader van drs.Ferrol in de film wan) die tegen zijn zoon zei’;Jo mmmmmoerschond vent,aangezien die iets anders wilde en in iets anders geloofde.Jullie van de ndp moeten maar blijven om het Su volk dommer te maken en te houden.Wang dee wan dee oeng sa kisie oeng pai foe DiDiBrie.Want hij betaalt contant en dat wisselgeld mag je houden.Vraag het aan zwarte mannen zoals Runaldo Bramerlo die was ons oog,oor,neus,mond en geheugen wie hoort nu nog iets van hem? DiDiBrie is klaar met hem.Hoort er iemand nog iets van Fred Burgzorg(Volksmilitie) deze kwam ons doodleuk op de t.v.vertellen hoe hij zijn kinderen jawel zijn KINDEREN zijn wapen had leren gebruiken.En deze kinderen zullen nu dertigers zijn hmmmm en kande ding disie de inie ding sominie roof rooftorie je weet maar nooit.We zien nu ffe weer die Borger Breeveld bijna a crepeer in het ziekenhuis wie is er toen langs geweest bij ‘m hij lag daar moederziel alleen.Hij is kortgeleden weer van stal gehaald en opgepoetst dang a fin wang kans go na Obiang en ja hoor zijn patroontje paste hem nog dan meneer djompo in ing bekenderol nml alles goed te praten van deze DiDiBrie en Co.En mocht ook heel ffe ’tnieuws lezen om daarna afgeserveerd te worden.En zo kan ik nog door gaan.Dus de genen die denken dat ze het altijd weer voor deze DiDiBrie moeten opnemen zou ik zeggen;relax and think twice befor you say yes. Mie No E Baar Joe Moro.Er zijn voorbeelden te over.
  so odooooooo,odi odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 34. Beste mensen, ik snap het niet Suriname blij met de herverkeizing van Chavez, hoe zo, maar goed ze mogen, ik ben er niet blij mee, mijn mening dus, hij is een lul, en goed loco ook, Chavez es un perro y nada masss.


  Maak melding

 35. Ja, suriname en Surinamers zijn blij met de verkiezing van Chavez. het volk van Venezuela heeft duidelijk aangegeven dat zij hun leider kiezen die het venezuelaanse belang behartigt en niet het Westerse belang. Volk van Suriname neem hier een voorbeeld aan, kies de leiders die voor het Surinaams belang kiezen en niet voor het Westerse of Nederlands belang zoals de nieuwe VHP leider santokie inmiddels heeft doen blijken. Deze Santokie is een landverrader van het ergste soort, die zijn land voor een bordje linzensoep zal verkopen, vandaar dat hij in de DNA bij tij en ontij het woordje BUITENLAND gebruikt, alles van die man is het buitenland, het land Suriname kan hem geen ene bal schelen.

  Bepaalde volkstammen zijn gewoon NIET te vertrouwen.

  Surinaams Volk let op UW zaak, laat de FRONT landverraders niet meer toe in het machtscentrum, anders is het met U gedaan.


  Maak melding

 36. He glen pengel jij bent typisch een van de wisi wasie nps’ers, het type die bij het grofvuil thuis hoort. Er is geen plaats meer in het nieuwe Suriname voor onderkruipsels als jou.


  Maak melding

 37. Heel Zuid America wordt uitgebuit door de nazaten van de Europeanen.Alle grond behoort aan hun of de multinationals van Europa.Zie hoe Chavez aan de macht gekomen is.Het is jammer dat er zoveel zwarte leeghoofden rond lopen.Het na apen van anderen zonder kennis van hoe zit het in de wereld.Dat vandaag een deel van de olie dollars bij de arme Indianen terecht komt is een doorn in het oog van de witten.Kijk naar Suriname alle inkomsten van de staat verdwijnt en komt het volk niet ten goede.En er wordt gebedeld voor huizen te bouwen.Waarom bedelen jullie niet voor meer werk.Bedel dat de staat de luie ambtenaren ontslaat en de middenstand stimuleert.Drinken jullie nog die Chinese poedermelk en vlees uit Brazilie.Je hebt amper te vreten en hou je met wereld rechten bezig.


  Maak melding

 38. Alle maal lulkoek van die domme mensen weer ,waarom mogen de Surinamers die het goed vinden dat chaves gewonnen heeft niet blij zijn,chaves zelf vindt ik goed,overal heb je arme mensen,en ten eerste moet ik iets zeggen in Suriname pinaart niemand tenzij hij moeite doet en honger hebben we niet in Su, in Nederland leven vekle Surinamers echt in slechte omstandigheden en hoe komt dat,oke het komt doordat er nog steeds gediscrimineerd word op de arbeidsmarkt en als ze ons pas nodig hebben dan geef men ons een kans voor bepaalde tijd om zogenaamd een toekomstperspektief te bieden,maar dat zijn alleen maar illussies,en daarom ben ik ook voor Bouta en ook voor Chaves want hun laten hun land neit over voor de parasieten die heulen met de kolonisators van vroeger en dat ben ik blij mee,dus jullie die assimileren met de vroegere kolonisators blijven jullie dat maar doen maar lulluen jullie niet over Su,toekomst want voor jullie is er geen plaats in sdu,en spelen jullie niet de heiligen ,want de mesten die hier negatief lullen over Su,zijn de zelfde die vroeger in Su,alleen maar voordelen hebben gehad met hun vriendjespolitiek,heb maar heimwee,maar voor zulke mensen als jullie is er geen vriendjespolitiek meer over,de groetjes domboos,Suriname komt vooruit en en moet verder ontwikkelen en we hebben geen kommentaar nodig van jullie domme hatersw,na mie takie ,neetjeman


  Maak melding

 39. havez goeie man voor zijn volk .die rijkdommen van venezuela zijn van het volk ,en het volk heeft beslist .
  daar kan niemand er om heen .de tegen stander van chavez heeft bewezen een waardige gerespecteerde verliezer te zijn ,hij feliciteerde chavez en daar mag venetiaan echt een voorbeeld van nemen hoe het moet .op dat punt haat ikm venetiaan ,venetiaan gedroeg zich als een domme afrikaanse leider als moboetoe toen der tijd .dit kon hij niet maken om bouterse te feliciteren met zijn overwinning .in dat geval verkwalijk ik deze man niet op andere punten hoor .je bent en moet een voorbeeld zijn voor het volk .toon je een waardige verlizen dan heeft men meer respect voor je .
  dat zag ik voor het eerst in de wereld .ik zou het niet weten als het nederland is ,die venetiaan heeft aangespoort om de hand van bouterse niet te schudden of te feliciteren .slechte voorbeeld voor de natie mang .
  maar zegt men ,het leven gaat door met of zonder felicitatie bouterse zit er .in ieder geval is mijn wens dat het de goede kant op gaat met mijn suriname en mijn surinaamse volk .wie aan het roer ook moge zijn moge hij wijsheid hebben om suriname vooruit te helpen.


  Maak melding

 40. Neetje man domme man, je naam veranderen in Reetje man
  REET REET REET ok mooi zo jeh lul wang lo go njang Chavez eng go, swaar eng kkkkk. je pent een heel verhaal, slaat nergens op.


  Maak melding

 41. chavez heeft de verkiezingen gewonnen en dat gaat ook gebeuren in suriname …bouterse 2015 weer president .
  het buitenland bekritiseert chavez maar niet zijn volk
  en weet je ..chavez heeft een machtig wapen die olie .
  en als je olie hebt heb je macht dan gaat men van alles roepen om je af te zetten om die olie …zie het westen ,met amerika voorop .zolang chavez leeft kunnen ze de mensen niet meer uitbuiten die multinationals .let wel ze moeten er zijn die multinationals …maar dat ding moet ook een beetje op eerlijke basis verdeeld worden …niet alleen het buitenland mag profiteren .

  zuid amerika is lang uitgebuit en nu staat er een man op die zegt genoeg is genoeg en zo zie ik suriname ook zich bevrijden van nederland …zovele malen hebt ik het hier gezegt en overal waar ik kom zeg ik het ..suriname is goed bezig economisch recht zekerheid
  saamhorigheid eerlijkheid ..al deze ingredienten komen terug in suriname letten jullie maar op …het is een proces dat op gang moet komen en men is er mee bezig .

  die redimusus willen allemaal de huidige regering steunen maar jullie moeten niet allemaal tegelijk front de rug toekeren ,suri patriot ik weet dat je wil overstappen beken kleur jij niet alleen er zijn er nog meer die die stap willen wagen maar durven even niet .

  bouta go go


  Maak melding

 42. oppositieleider Capriles bezweert dat Chávez’ autoritaire bewind nu meer dan genoeg is geweest. Er heerst ook onder de armen groeiende verbijstering over het falen van de economie, het gebrek aan rechtshandhaving, de aftakeling van de infrastructuur en het geregeld uitvallen van de stroomvoorziening.
  Zo “goed” gaat het dus in Venezuela. “goed” voorbeeld doet goed volgen? en passant stappen ze ook nog uit de mensenrechtenorganisatie van zuid Amerikaanse landen.


  Maak melding

 43. @PERO. Suriname moet zich bevrijden van zichzelf! Nog steeds heeft bijna iedereen zijn mond vol van de wederopstanding van Suriname. Een stapje harder lopen dan? No mang, dat is weer teveel gevraagd, liever fluiten wij naar de vrouwtjes en spelen wij wat met ons dinges.
  En zo komen we dus nog steeds geen stap vooruit!


  Maak melding

 44. Tuurlijk is DDB blij. Heeft hij toch nog een vriendje op de wereld en kan hij zo af en toe naar het buitenland. Na jaren in SME opgesloten te zitten. 😆


  Maak melding

 45. Let op de reacties van onze ‘democratische’ redimusus. Chavez is democratisch door het volk gekozen en dat vinden deze zwakzinnigen niet goed. Ze hebben liever een niet democratisch gekozen marionet van het westen. De koloniale conditionering zit er nog diep in bij deze ondemocratische redimusus.


  Maak melding

 46. Het klinkt als Suske & Wiske : de populaire populist.
  Wel een eufemisme natuurlijk voor een dictator die het ondernemerschap totaal onmogelijk gemaakt heeft, en de criminaliteit tevens heeft laten oplopen van 4000 naar 19000 per jaar. Tegenstanders worden zonder pardon opgesloten of afgemaakt. Het hele land in puin, maar toch feestjes bouwen en oliedollars uitdelen, die komen namelijk gewoon uit de grond. En de ongeletterde plattelands-bevolking slikt de verhaaltjes voor zoete koek.


  Maak melding

 47. @Priscilla (voor alle duidelijkheid het vriendinnetje van Calimero(stan) oftewel anna-z )
  Wat nou democratisch! Verkiezingen zonder internationale (lees onpartijdige) toezichthouders, oppositieleden die onderdrukt, bedreigd en opgepakt worden, media die buiten de deur wordt gehouden. En dat noem jij democratisch gekozen?


  Maak melding

 48. koos je klinkt wanhopig ,triest en zielig .
  soms vraag ik mij af als je weet wat eerlijke democratische verkiezingen zijn .koos in nederland heeft rutte de verkiezingen eerlijk gewonnen ,in venezuela heeft chavez eerlijk gewonnen ,in suriname heeft bouterse eerlijk gewonnen .waarom praten jullie zo dom en achterlijk terwijl je zelf in een europees land woont en nog nederland waar je zelf spreekt over echte democratie toch!!!. koos de jong leggen jullie je daarbij neer .in jullie ogen zijn de aanhangers van chavez don ,de aanhangers van bouterse dom ,en de verliezers slim .jullie maken je eigen belachelijk.
  men kan in jou ogen verkiezingen afschaffen denk ik ,of denk je dat je in afrika bent koos .ik kan nu niet meer zeggen dat je in een europees land bent ,je wil je er niet bij neer leggen dat de tegen partij heeft gewonnen .goed dat je in nederland woont en niet in suriname ,anders had je mensen aangespoord om dood en verderf te saaien ,het kan maar dan moet je in zuid azie of afrika ,daar kan je de mensen makkelijk ophitsen .
  soms wil je deze mensen niet antwoorden maar dan denk ik laat mij het toch doen ,jullie bekrompen verstand opfrissen .


  Maak melding

 49. @jodokuskwak

  Niet dat het boeit, whahahahahahahaha.

  “@Priscilla (voor alle duidelijkheid het vriendinnetje van Calimero(stan) oftewel anna-z )”whahahahahahaha.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.