Boek over vijftig jaar Surinam Airways verschenen

8

Onlangs is het boek ‘Flying on trusted wings. Vijftig jaar Surinam Airways’ van Peter Sanches verschenen. Begonnen in 1952 als Vliegbedrijf Kappel-van Eyck kan Surinam Airways terugblikken op een rijke geschiedenis. Het duurde echter tot 1955 voordat de maatschappij werd herdoopt tot de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij in oprichting (i.o). Hoewel het vanaf de start duidelijk was dat de maatschappij een staatsbedrijf zou worden passeerden de statuten pas op 30 augustus 1962 de notaris.

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) als staatsbedrijf werd opgericht. KIT Publishers kreeg van Surinam Airways de opdracht om een relatie/jubileumboek te maken ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan.

De publicatie schetst in hoofdlijnen de geschiedenis van de national carrier van de Republiek Suriname. Met meer dan 150 afbeeldingen waarvan veel voor de eerste keer worden gepubliceerd. De droom van een jonge Surinamer (Rudi Kappel) werd door eigen initiatief en hard werken werkelijkheid. Zijn visie, luchtvaart als bijdrage aan de ontwikkeling van Suriname is nog steeds actueel. Surinam Airways… Flying on trusted wings laat u kennismaken met een dynamische Caraïbische luchtvaartmaatschappij.

Het boek is een must voor elke luchtvaart enthousiast en is verschenen in een luxe hardcover editie.

Flying on trusted wings
Vijftig jaar Surinam Airways
Auteur: Peter Sanches
Hardcover, 152 pagina’s
ISBN: 978 94 6022 205 4 (Nederlandse versie)
ISBN: 978 94 6022 215 3 (Engelse versie)
Prijs € 25,00
Uitgever: KIT Publishers

Verkrijgbaar in boekhandel, bij de uitgever, bol.com en via internet.


8 REACTIES

 1. De belangrijkste reden waarom een ticket naar Suriname zo duur is is het in stand houden van de SLM! KLM ook blij, want er is geen concurrentie en ze kunnen de hoofdprijs vragen.

  Wat heeft deze regering gedaan voor de reizigers naar Suriname , niets/nada. Want de president is doodsbang dat hij anders geen (snoep)reisjes meer kan maken. Want bij echte concurrentie en prijsdaling legt SLM het loodje. Trouwens ook de vorige regeringen hebben zo goed als niets gedaan voor de reizigers.

  Het voortbestaan van SLM moet in een OPEN SKY bewezen worden en niet over de rug van de surinaamse reiziger.
  Gooi de luchtvaar sector in Suriname open en als SLM zich kan handhaven dan pas zal gezegd kunnen worden dan SLM een betaalbaar product biedt. Thans is er geen sprake van concurrentie en wordt van alles in het werk gesteld om SLM in stand te houden, met als gevolg te hoge ticketprijzen, verhoogde luchthavenbelasting tgv SLM, staatssteun, (vriendjes)politiek etc.


  Maak melding

 2. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om met SLM te vliegen. Zo onverantwoord. Bokito’s die piloten zijn. eng en nog eens eng.Er is al een keer een slm neer gestort. Door bokito’s.


  Maak melding

 3. De SLM is al jaren een tering zootje, er is iets in 75 besloten en die apen zijn eraan gebonden, in 89 gaat die kist naar beneden door wanbeleid en nog meer, daarna is en blijft het een bende ik heb er ervaring mee, triest gewoon, de direktie etc, het is alleen maar zakke vullerij, en het boek lezen geen haar aan mijn hoofd denkt daaraan,mensen een tip, vegen jullie je bille ermee, doen allemaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.