Suriname stelt steun Caricom op prijs

15

PARAMARIBO, 6 okt – Suriname stelt de politieke steun van de Caricom op prijs. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, Buza. De Caribische Gemeenschap staat volledig achter de kandidatuur van ambassadeur voor de post van assistent secretaris-generaal van de mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties. Voor de regering wordt duidelijk bewezen dat het buitenlands beleid werkt.

Suriname moet zo snel mogelijk integreren in de eigen regio. Leidinggevende functies ambiëren geldt daarbij als instrument. “We hopen dat onze kandidaat het haalt. Belangrijk is dat we steun krijgen van de Caricom. Het is ons vaste beleid om zoveel mogelijk Surinamers in organisaties te krijgen als vorm van branding”, zegt Lackin. Het gaat er ook om ‘onze echte situatie kenbaar te maken aan de wereld.’ Standpunten kunnen ook scherper worden aangekaart.

Zo is bij de VN gepleit voor een ‘eerlijker beoordeling’ van ontwikkelingslanden. Economisch doen die hun best om het hoofd boven water te houden. Landen als Suriname willen af van beoordeling als middeninkomenland. Het bemoeilijkt alleen maar de toegang tot ontwikkelingsfondsen, wat kennelijk ook de bedoeling is. “We vinden niet dat men zich moet blindstaren op statistieken, maar op de realiteit”, aldus Lackin.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Wat lees ik hier?
  Assistent secretaris-generaal van de MENSENRECHTENCOMMISSIE, een land dat is veroordeeld door de OAS voor het schenden van de mensenrechten.


  Maak melding

 2. De functie van assistent secretaris-generaal van de mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties…

  En daar mag dit kabinet onder leiding van deze president iemand voor aanwijzen?
  Hoe ironisch.


  Maak melding

 3. en… wil su een afgevaardigde voor de post van assistent secretaris-generaal van de mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties zich hard gaan maken voor amnestie voor alle moordenaars in de wereld? whahaha lakei ye kier mie.


  Maak melding

 4. We vinden niet dat men zich moet blindstaren op statistieken, maar op de realiteit”, aldus Lackin.

  Kontelikker oa lakei dient een moordenaar, DIT is realiteit


  Maak melding

 5. Huh, wat lees ik hier?
  Assistent secretaris-generaal van de mensenrechtencommissie,een land die mensenrechten schender als president heeft, een land die veroordeeld is door OAS voor het schenden van de mensenrechten , een land waar de moordenaar van onze helden met amnestiewet zijn berechting wil tegengaan.
  Iedereen die lackin een beetje kent weet dat wij dit soort propaganda berichten met een hele grote korrel zout moeten nemen.


  Maak melding

 6. Goed nieuws is een hinderpaal voor hen die zich als echte Surinamers voordoen.
  Suriname onderneemt stappen,,jaa jongens wij ondernemen stappen,en als jullie daar niet tegen kunnen,dan is er maar een vraag aan jullie;;Wat kunnen jullie ertegen doen om het te stoppen?
  Goed gelezen;;Assistent secretaris van de mensenrechtencommissie en Caricom staat er volledig achter,,.
  Surinam,Respect


  Maak melding

 7. EEHH!! ik stem op alles wat goed is en vooruitgang brengt voor een schoon natuur cultuur vol land en het recht van de mens voor SU [en de hele Wereld]

  Poep blijft niet lang onder water!!

  Pasenci en begin als invidu


  Maak melding

 8. Schande loos zwarten wil je niet af van de ontwikkelingsfondsen.Hoe lang ga je blijven bedelen.
  Dringt het niet tot je door dat niets in deze wereld gratis is.Ontwikkelings gelden zijn smeer gelden waar de zwarten geil van worden.Ze verkopen hun moeder er voor.


  Maak melding

 9. daar moet suriname zich concentreren caricom zuid amerika en china.natuurlijk is europa belangrijk maar als olland niet wil werken met suriname moet dat geen ramp zijn zoals velen nederland zich vast klampen aan nederland .
  front heeft haar aanhang geindoctrineerd dat ze niets anders kunnen dan maar hopen op olland .de weg die bouterse en zijn regering zijn ingeslagen is de weg naar trots en zelfstandigheid …nederland denkt dat het een grootmacht is maar dat is het niet .economisch zijn ze superieur als je ze moet gaan vergelijken met caricom en suriname tegelijk…maar dat wil niet zeggen dat jij als onafhankelijk land steeds ja moet knikken tegen deze roversbende die denken nog de dienst uit te maken in suriname …het is over die redimusus moeten en zullen zich daarbij moeten neerleggen wat baas zegt.
  die koers die suriname op dit moment vaart …een betere is er voorlopig niet het is de juiste weg tot nederland tot inkeer komt.het is geen grootspraak .

  het is de realiteit om onder ogen te zien dat suriname het zelf kan met vallen en opstaan tot dat je blijft staan …financieel gaat het voorlopig redelijk goed in suriname zonder olland …als je afhankelijk bent van iemand kan dat leiden tot druk ,in die zin dat die persoon pressie op jou kan uitoefenen en dat deed olland met vene ..maar nu is het over het bleven gaat door zonder olland ..als de huidige regeer macht kwijt is en front komt aan de macht …dan moet olland rekening houden dat suriname ook zonder olland verder kan .
  dat mie bing wan takie .

  suripatriot vene en andere redimusus .nokar mie ning lauw lauw pero is pero ,gooi de naam pero niet te grabbel ..mie na wang dja dja bouta mang .

  bouta kraktie mie mang


  Maak melding

 10. Nog even en ze schuiven de opvolger voor Ban Ki Moon (Secretaris Generaal VN) voor. Idioot Lackin moet als de brandweer voor investeerders zorgen. Dit zijn allemaal bijzaken. Inmiddels heeft Lackin genoeg airmailes verzameld voor een gratis ticket naar Chicago.

  Bouterse (niet mijn eerste voorkeur ..lol) heeft nauwelijks iets van zijn verkiezingsbeloftes ingelost. Dat is jammer, want de bevolking zit te springen om successen.

  @Pero, wederom speel je weer die kolonisators troefkaart.
  Je wordt voorspelbaar. Je zou eens moeten luisteren naar Dhr Sigmund Proeve, directeur Surinaaamse Bank. Die heeft een andere mening over jouw megalomane leider. Didibrie vond dat vast niet zo leuk.

  Peroooo, je kraamt alleen onzin uit. Dat komt er nu van als je 24 uur per dag in je Bijlmer flatje opgesloten zit.

  Ach ergens hoop ik dat die paarse ezels deze post bij de VN krijgen. Lekker je zelf voor schut zetten voor de rest van de wereld. Ze zijn wanhopig op zoek naar erkenning.


  Maak melding

 11. Winston je droomt in technicolor. Je baasje zijn dagen zijn genummerd. Jamaica de grootste lid van Caricom heeft niet bepaald veel respect of een hoge dunk van je baasje.


  Maak melding

 12. Beste mensen,

  Niet zo happen!!
  De acties van Lakei c.s. zijn voor de binnenlandse consumptie bedoeld.
  Men is vergeten dat er door een zgn.roulatiesysteem Libië ooit ook voorzitter was van de mensenrechten Cie.
  We weten inmiddels waar de praatjesmaker Kadhafie zich bevind, of niet soms??


  Maak melding

 13. =Sommige NDP aanhang die altijd beweren dat ze “Nederland” en anderen NIET nodig hebben en het land Suriname zelfs zijn eigen geld kan gebruiken zie maar weer.
  =Als deze groep nu echt niet door heeft dat Lackin aan het BEDELEN is weet ik het niet meer.

  =Dit krijg je als je een grote mond hebt en staat te schreeuwen op het podium.

  =Ik zou zeggen laat nu eens zien wat je allemaal kan en in huis hebt???????


  Maak melding

 14. @Ira, Winston Lackin is steeds bezig.

  SURINAME ACTIEVER IN ISLAMITISCHE ORGANISATIE.
  06/10/2012 (DWT.com)

  PARAMARIBO – Suriname gaat meer invulling geven aan zijn lidmaatschap van de Organisatie van de Islamitische Samenwerking (OIS). Dat zei minister Winston Lackin (Buitenlandse Zaken) gisteren tijdens een persconferentie over zijn deelname aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties eind vorige maand.

  Suriname is sinds 2008 lid van de OIS maar liep achter met de betaling van contributie. Het land heeft het achterstallige lidmaatschapsgeld nu in één keer voldaan volgens Lackin.

  Lackin hoopt dat Suriname via de OIS kan profiteren van kennis en fondsen uit het Midden-Oosten. Suriname zal landen als de Verenigde Arabische Emiraten om assistentie vragen bij het opzetten van een Soeverein Welvaartsfonds.
  Volgens de bewindsman ontvangt het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij bovendien binnenkort enkele tientallen landbouwtractors uit een Iraanse tractorfabriek in Venezuela. Die levering is onderdeel van een schenking van USD 1,2 miljoen die Iran vorig jaar aan Suriname deed.

  De minister zei dat de samenwerking met de islamitische republiek geen schade zal toebrengen aan de relatie met de Verenigde Staten. Dat land boycot Iran sinds de revolutie in 1979.

  Achterstallige Lidmaatschapsgeld is in één keer voldaan door de (reizende) Lackin.

  En mag het VOLK ook weten wat het bedrag is geweest meneer Lackin?

  En dan gaan wij nu over tot de orde van de dag en dat is!!!
  Een SOEVEREIN WELVAARTSFONDS opzetten onderleiding van………!!!
  Ze zullen straks in een DJELLABA verschijnen.


  Maak melding

 15. De zoveelste leugen van die larkei van Bouta, wat een enorme domme lummel is dat toch ook.

  Wanneer zal deze suffert nu eindelijk een doorkrijgen dat je met een bigie moffo nergens komt dan in de goot?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.