Onderminister moet naar ander ministerie

26

PARAMARIBO, 6 okt – Onderminister Abigail Lie A Kwie (Pertjajah Luhur, PL) moet weg bij het ministerie van Openbare Werken, OW. President Desiré Bouterse heeft dit zo geregeld met PL-leider Paul Somohardjo. Lie A Kwie en minister Ramon Abrahams (NDP) van Openbare Werken liggen steeds met elkaar overhoop.

De twee partijleiders kwamen overeen dat Lie A Kwie het best naar Landbouw Veeteelt & Visserij kan vertrekken. Op dit ministerie heeft PL het voor het zeggen. Somohardjo legt de laatste tijd niet bijster veel enthousiasme aan de dag als het aankomt op de coalitie. Hoewel hij dit niet met zoveel woorden zegt, zijn er wel wrijvingsvelden. De fricties tussen Lie A Kwie en Abrahams bevestigen dit. De onderminister heeft slechts enkele maanden gediend.

Haar plaatsing op OW maakte deel uit van de zogenaamde reshuffling. De verschuiving en vervanging van ministers moest het regeerteam slagvaardiger krijgen. Het overplaatsen van de onderminister is in feite dus een reshuffling binnen een reshuffling. De enige andere onderminister zit op Regionale Ontwikkeling. De post geldt in de politiek meer als troostprijs en restantconstructie bij het delen van de regeerkoek. Veel hebben deze functionarissen niet in de melk te brokkelen.

26 REACTIES

 1. Nu nog het moment, dat we te horen krijgen dat moordenaar en drugsdealer bouterse naar het gevang gaat, want de mensen die telkens verbannen worden naar een ander ministerie, worden verbannen door een crimineel die achter slot en grendel hoort te zitten.


  Maak melding

 2. Er wordt toch zoveel gereshuffeld dat men niet eens toekomt aan de noden van de bevolking……Abigail heeft een HBO opleiding genoten, en daar kan lager opgeleid meneer Abrahams niet tegen…..dus moet ze weg.


  Maak melding

 3. “Zaterdag 6 oktober 2012 om 19:12 uur, door surinam patriot”

  Ik moet u helaas corrigeren, hij is wegens leeftijd
  overgegaan van de 4e naar de 5e klas!


  Maak melding

 4. dat krijg je met deze macht-hebzuchtigen, als hij niet aan zijn trekken komt bij haar moet ze vertrekken, anders wordt het haar fataal op de vlucht…een schot in de roos….jaaaaah..


  Maak melding

 5. Er mogen geen pottenkijkers bij zijn. DiDiBrie beschuldigd “Bek en Nek” terecht van corruptie. Paé mag niet weten dat de NDP even corrupt is.


  Maak melding

 6. Dus onderminister Abigail is hoger geschoold als de shuffle-president en diens favoriete paarse vriend van OW?
  Ha..ha..dat verklaart wel veel…


  Maak melding

 7. ‘Wat niet bij elkaar hoort zal niet bij elkaar blijven’.

  Ironisch genoeg een uitspraak van Bouterse in de jaren 80. Nu zien we dat binnen zijn eigen coalitie en regeerteam er elementen zijn die niet bij elkaar horen. Een persoon als Abrahams is een echte dictator en duldt geen tegenspraak. Overleg voeren en conflicthantering is hem vreemd. Een echte politiek naiveling.


  Maak melding

 8. Was het niet deze DiDiBrie die vond dat PRESIDENT VENETIAAN niet kon optreden tegen Somo,maar wat we nu zien is dat DiDiBrie zo bang is om optetreden tegen Somo dat hij DiDiBrie van alles en nog wat verzint om deze Somo in toom te houden.Hahahahaaaiiii ding e braak,waar is de grote BLUF BEK van de berm gebleven.DiDiBrie schijnt en zijn GROTEBEK en zijn krachtdadigheid te zijn verloren. En zo zie je maar weer dat het deze zaka-zaka DiDiBrie niet ging om het land tot grotere hoogte te brengen,maar om zichzelf rijker te maken dan hij als was en om niet in de gevangenis te belanden,want je ziet het er wordt niks voor het volk gedaan,maar alleen voor zichzelf.Je stuurt Panka de wereld rond zodat je amnestiewet je uit de bak kan/moet houden.DiDiBrie stuur Somo/Ronny een keer naar hun Moer en laat het volk zien hoe sterk je bent.Want totdus ver zien we nog niks gebeuren.Oting joe o los wang foe ding belofte gedaan aan het volk op,tenminste mie wan zie wang optreden tegen Somo.Wanneer zal dat Su volk iets zien wat deze DiDiBrie regering heeft gedaan.Het volk hoort alleen maar :Deze regering wil,is voornemens,zal,hoopt in 20 …..maar nooit hoor je deze regering heeft gedaan oeng zaka-zaka. Somo/Ronny broko ding toe letter nekie gie mie,vooral difoe a bigi BEK DiDiBrie.Jongen a kondre vasie,vasie vasie uit.Het enige wat hij doet is zeggen dat hij puin moet ruimen van ’t front,terwijl DiDiBrie dondersgoed weet dat hij liegt.Komop met je acties,laat zien hoe sterk je bent en hoe hart je kan optreden tegen wie niet deugd.No regel regel ding sma foe Somo/Ronny ma rem ding kom dan op want je durft na joe na ekte man.Of ben je in de lappenmand beland wegens slapte?Wamt san mi e zie na soso zwakte.Odiii.
  Glenny.


  Maak melding

 9. Je kan reshuffelen hoeveel je wilt maar als geen (juiste) capabele mensen hebt voor de juiste plek wordt het niets. Het is water naar zee dragen met deze regering.Maar tja, als je voor ongeletterde bavianen kiest dan zal je ook de consequenties moeten dragen.


  Maak melding

 10. ah…PL zit in een houdgreep en dat is nadelig voor de achterban. Hun ministers krijgen in dit kabinet de zwarte piet en worden afgeknepen.
  Dat is niet goed voor de komende verkiezingen. Te lang als een lam in het hok te worden gehouden betuigt niet van kracht.
  Ja Idool van Suriname heeft klaarblijkelijk informatie die nu als wisselgeld wordt gebruikt.

  Idool van suriname (met 15 feiten ) heeft baat bij tijd winnen. Hoe langer hij in die stoel kan zitten hoe meer dat in zijn voordeel zal zijn. Immers dan is er tijd om tenminste 1 huis te bouwen.

  Fernald en Santhoki laten zich niet zien. Of wordt het Mevrouw Wijdenbosch die ‘de derde runner up’ zal zijn.


  Maak melding

 11. Ach,dit zeggen wij bijna elke dag in Suriname.
  Je hebt een doctoraal degree in je bezit en kijk wie de beste,top jobs, onder je neus bliven wegkapen.
  Juist de ongeschoolden zoals bv abrahams,somo,bouta…


  Maak melding

 12. @Ray
  Zit je Suriname weer af te kraken? Alsof dit beeld in de politiek en bestuurlijke aard zich alleen in Suriname manifesteerd en niet elders in de wereld. Denk je dit forum voor de gek te houden en dat forumleden het niveau van de kleuterklas hebben zoals jij dat typeerd?????


  Maak melding

 13. @Astrando
  Jij ,jij als een die hard bouta fan mag dan trots zijn op een lijder die ongeschoold,ondeskundig en bovenal een moordenaar is.Jij mag dan rustig in je schommelstoel zitten en tevreden toezien hoe het land bestuurd wordt door een moordenaars clubje en hoe de deskundigen met een diploma overgeslagen worden en de beste job voor het graaien zijn voor het moordenaars clubje van je baasje.Had jij het liefst een kleuterklas diploma in je zak zou jij je best doen hier op te roepen dat de beste jobs de beste mensen met kennis,deskundigheid en diploma moeten toekomen. Waarschijnlijk ben je een soort van abrahams,brunsie,somo en bouta. Je hebt geen diploma,geen kennis maar moet beloond worden met de top jobs die het land te bieden heeft.
  ps
  hebje wel een kleuterklas getuigschrift??


  Maak melding

 14. @Astrando

  Onze koeliemang Ray is een highschool stratieboi. Elke discussie met koelimang Ray ontaardt in een dramatisch gebruik van de nodige krachttermen. Onze Ray is daar echt een meester in. Verwacht dus geen taalgebruik doordrongen van enige lyrische schoonheid. Ray is recht toe recht aan en dat siert hem. Hij kan prachtig schelden en elke nieuwe reactie van Ray voegt weer de nodige leerzame verbreding toe aan het gemiddelde taalgeweld op dit forum. Ray is mijn persoonlijke mentor daarin. 😉


  Maak melding

 15. @anna-z
  Ja, Ray Charles was blind.
  Deze Ray zijn ogen zijn open, maar toch is hij blinder want hij ziet niet wat NDP gedaan heeft wat Front en Nederland niet in 300 jaar koloniaslisme gedaan heeft. De hele Frontkudde is Zielig te noemen.
  NDPèrs frusteren Fronters en gaan ze over tot krachttermen gebruik. Geen goede ambassadeurs voor Suriname. Watjes zijn het.


  Maak melding

 16. Als de Surinaamse leiders getracht hadden het Surinaamse volk tot een natie te maken dan hadden wij veel problemen overwonnen.Er zou meer eenheid tussen de rassen zijn.Mensen als de schurk Somo en zijn domme aanhang zouden nooit aan de macht gekomen zijn.Kijk naar deze man en zijn ministers die hij geleverd heeft.Wat stralen ze uit “DOMHEID”.
  Dat op Bouterse verschillende rassen zich thuis voelen is iets dat wij moeten koesteren.
  Op deze forum zie ik de eens gezindheid van verschillende rassen en dat doet mij deugd.Als ik terug denk hoe het in mijn tijd was dan zeg ik ga zo voort.Tracht deze man wat langer te behouden als jullie “PRESIDENT”.De duivelse krachten zullen op alle mogelijke manieren trachten jullie te verdelen.Laat de liefde voor elkander winnen.


  Maak melding

 17. Ik lees de VHP Nederland maakt zich op Suriname over te nemen.Het zijn deze duivelse mensen die berichten de wereld in brengen om het volk te verdelen.Ik denk dat wij heden wijzer geworden zijn van deze landverraders en broeder moordenaars.Ik denk terug in de tijd dat de NPS de bosland bewoners vertelde stem op ons anders zullen de Hindoestanen het land overnemen. Stop met deze lul verhalen om het volk op te hitsen.Elke ras heeft het moeilijk in Suriname.Er is overal armoede en mensen zoals jij blijft het bloed drinken van het volk.WAAROM ZIJN ZWARTEN ZO.


  Maak melding

 18. Dat ze is een scharrel van Somo of Pertaja loehoer dat is haar privé zaak. Waar ik moeite mee heb is dat een onder minister een politieke benoeming is, De onder minister moet in principe a politiek zijn, voor de continuïteit van de ministerie. Maar dat kan natuurlijk niet onder Generaal Prof Dr Ir Drs Ing Mr Ramon Abrahams die de njang onder zijn eigen vriendjes en familie moet regelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.